BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN
FRISS ANGUS MARHA, VADDISZNÓ, PRÉRIBÖLÉNY, ROMNEY BÁRÁNY és YORKSHIRE SERTÉS
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK EGYSZERŰ: A MACSKA ÉTRENDJÉNEK TÜKRÖZNIE KELL A TERMÉSZETES TÁPLÁLÉKBAN TALÁLHATÓ HÚSOK MENNYISÉGÉT, FRISSESSÉGÉT ÉS VÁLTOZATOSSÁGÁT.
A 40 %-os tápláló fehérjetartalom és a 17 %-os alacsony szénhidrát felel meg az összes fajta kölyök-és felnőtt macska biológiai és evolúciós szükségleteinek.
Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.
A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss vörös húsokból és halból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.
A WHOLEPREY™ arányaiban felhasznált vörös húsok, belsőségek és porcok, továbbá a friss egész hal garantálja, hogy a cica minden szükséges tápanyagot megkap – csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.
A tápszemcséket fagyasztva szárított májjal és bendővel (marha és bárány) vontuk be, drámaian fokozva a vörös ORIJEN ízletességét, még a válogatós macskák is imádni fogják.
A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ™?
A macskád egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő rokonaihoz, fogazata, állkapcsainak mozgása és emésztőrendszere a többféle prédából származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. A három húsbavágó kérdésre adott válasz megmutatja (Húsmatek), hogy az ORIJEN Biológiailag Megfelelő.
MENNYI HÚS?
MENNYI FRISS HÚS?
MILYEN FAJTA HÚSOK?
HOW MUCH?
-
Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.
-
Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.
HOW FRESH?
-
A húsok 2/3-a FRISS vagy NYERS, tele kiváló minőségű tápanyagokkal.
-
A húsok 1/3-át alacsony hőmérsékleten szárítjuk, így lesz prémium fehérjeforrás.
HOW MANY?
A többféle vörös hús és a szardínia, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.
-
Angus marha
-
Vaddisznó
-
Préribölény
-
Romney bárány
-
Yorkshire sertés
-
Vad szardínia
CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN
A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét az egész zsákmányállat elfogyasztása kielégíti.
Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN Regional Red, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában biztosítja, mivel a friss vörös húsok mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, melyek kiegészülnek friss egész hallal és egész tojással.
85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK
Friss angus marhahús (8 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3,5 %), birkahús (dehidratált; 3,5 %), marhazsír (3,5 %), friss marhavese (3,5 %), friss marhaszív (3,5 %), sertés (dehidratált; 3,5 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, friss sertésmáj (1,5 %), friss báránymáj (1,5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 1,5 %), heringolaj (1 %), báránybendő (1 %), marhaporc (dehidratált; 1 %), napon szárított lucerna, fagyasztva szárított marhamáj, fagyasztva szárított marhabendő, fagyasztva szárított báránymáj, fagyasztva szárított báránybendő, friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.
ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg
BeszállítóinkLEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST
Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.
A MACSKÁD EGYEDI
Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletet, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.
Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Regional Red több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a macskád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.
Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 17 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK
A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.