Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN

FRISS ANGUS MARHA, VADDISZNÓ, PRÉRIBÖLÉNY, ROMNEY BÁRÁNY és YORKSHIRE SERTÉS

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK EGYSZERŰ: A MACSKA ÉTRENDJÉNEK TÜKRÖZNIE KELL A TERMÉSZETES TÁPLÁLÉKBAN TALÁLHATÓ HÚSOK MENNYISÉGÉT, FRISSESSÉGÉT ÉS VÁLTOZATOSSÁGÁT.

A 40 %-os tápláló fehérjetartalom és a 17 %-os alacsony szénhidrát felel meg az összes fajta kölyök-és felnőtt macska biológiai és evolúciós szükségleteinek.

Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.

A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss vörös húsokból és halból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

A WHOLEPREY arányaiban felhasznált vörös húsok, belsőségek és porcok, továbbá a friss egész hal garantálja, hogy a cica minden szükséges tápanyagot megkap – csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.

A tápszemcséket fagyasztva szárított májjal és bendővel (marha és bárány) vontuk be, drámaian fokozva a vörös ORIJEN ízletességét, még a válogatós macskák is imádni fogják.


A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ?

A macskád egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő rokonaihoz, fogazata, állkapcsainak mozgása és emésztőrendszere a többféle prédából származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. A három húsbavágó kérdésre adott válasz megmutatja (Húsmatek), hogy az ORIJEN Biológiailag Megfelelő.

MENNYI HÚS?

85%

MENNYI FRISS HÚS?

how-fresh-pie
2/31/3

MILYEN FAJTA HÚSOK?

how-many-six-fish

HOW MUCH?

 • Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.

 • Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

HOW MANY?

A többféle vörös hús és a szardínia, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.

 • Angus marha

 • Vaddisznó

 • Préribölény

 • Romney bárány

 • Yorkshire sertés

 • Vad szardínia

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN

A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét az egész zsákmányállat elfogyasztása kielégíti.

Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN Regional Red, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában biztosítja, mivel a friss vörös húsok mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, melyek kiegészülnek friss egész hallal és egész tojással.

85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK

Friss angus marhahús (8 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3,5 %), birkahús (dehidratált; 3,5 %), marhazsír (3,5 %), friss marhavese (3,5 %), friss marhaszív (3,5 %), sertés (dehidratált; 3,5 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, friss sertésmáj (1,5 %), friss báránymáj (1,5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 1,5 %), heringolaj (1 %), báránybendő (1 %), marhaporc (dehidratált; 1 %), napon szárított lucerna, fagyasztva szárított marhamáj, fagyasztva szárított marhabendő, fagyasztva szárított báránymáj, fagyasztva szárított báránybendő, friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.

 • ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK
  AZ ANYATERMÉSZET ÉTRENDJE SZERINT

  Nyersfehérje (min.) 40 %
  Zsírtartalom (min.) 20 %
  Szénhidrát (NFE.) 17,5 %
  Nyershamu (max.) 9.5 %
  Nyersrostok (max.) 3 %
  Nedvesség (max.) 10 %
  Kalcium (min.) 2.1 %
  Foszfor (min.) 1.6 %
  Magnézium (min.) 0.1 %
  Omega 6 (min.) 2.5 %
  Omega 3 (min.) 1.1 %
  DHS (min.) 0.25 %
  EPS (min.) 0.2 %
  Taurine (min.) 0.2 %
 • VITAMINOK és ÁSVÁNYI ANYAGOK
  TELJES ÉRTÉKŰ, KIEGYENSÚLYOZOTT, TERMÉSZETES

  Az ORIJEN lemásolja a természetben elérhető étrendet, ezért használunk fel húsokat, belső szerveket, porcokat és emészthető csontot egyaránt. Ennek köszönhetően, szinte az összes tápanyag természetes formában kerül a macska szervezetébe, csak néhány ásványi anyagot kell kipótolnunk.

  Vitaminok

  A-vitamin 32 000 NE/kg
  D3-vitamin 2.30 NE/kg
  E-vitamin 215 NE/kg
  Tiamin (B1) 30.0 mg/kg
  Riboflavin (B2) 29.0 mg/kg
  Pantoténsav (B5) 25.0 mg/kg
  Niacin (B3) 175 mg/kg
  Piridoxin (B6) 21.0 mg/kg
  Folsav 2.40 mg/kg
  B12-vitamin 0.34 mg/kg
  Kolin 3 000 mg/kg

  Ásványi anyagok

  Kálium 0.75 %
  Nátrium 0.35 %
  Klorid 0.50 %
  Vas 250 mg/kg
  Réz 26.0 mg/kg
  Mangán 15.0 mg/kg
  Cink 160 mg/kg
  Jód 3.00 mg/kg
  Szelén 0.80 mg/kg
 • Aminosavak
  100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

  A prédaállat fedezte a vadon élő macskafélék teljes tápanyagszükségletét. Ehhez hasonlóan, az ORIJEN az összes esszenciális aminosavat természetes, ezért biológiailag a legértékesebb formában tartalmazza, így nem kell használunk szintetikus aminosavakat.

  Arginin 2.30 %
  Hisztidin 0.74 %
  Izoleucin 1.28 %
  Leucin 2.49 %
  Lizin 2.43 %
  Metionin 0.75 %
  Fenilalanin 1.45 %
  Treonin 1.36 %
  Triptofán 0.36 %
  Valin 1.71 %
  Cisztein 0.36 %
 • Gyógynövények
  A FÜVEK ÉS GYÖKEREK IRÁNTI ÖSZTÖNÖS VÁGYAT ELÉGÍTIK KI

  A természetes étrendből nem hiányozhatnak a gyógynövények. Nyugtatják a testet, erősítik a belső szerveket, és hatékonyabbá teszik a máj működését, ezért fokozzák a szervezet öntisztító képességét.

  Cikóriagyökér 400 mg/kg
  Kurkuma 100 mg/kg
  Őszbogáncs 100 mg/kg
  Bojtorjángyökér 100 mg/kg
  Levendula 100 mg/kg
  Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
  Csipkebogyó 100 mg/kg

A MACSKÁD EGYEDI

Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletet, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Regional Red több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a macskád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.

Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 17 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK

A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

 • BŐSÉGES VÖRÖS HÚSOKBAN (85 %) ÉS FEHÉRJÉKBEN (40 %)

  Az összes fajta macskának éles fogaik vannak, testfelépítésüket a természet úgy tervezte, hogy hatékonyan tudják metabolizálni a húsokból származó fehérjéket és zsírokat. Az ORIJEN Regional Red eledelt is hasonlóan alkottuk meg: ki kell elégítenie bármely fajta macska evolúciós és biológiai szükségleteit.

  • 85 % vörös hús és hal (2/3 FRISS vagy NYERS, 1/3 kíméletesen dehidratált)
  • 15 % alacsony glikémiás gyümölcs és zöldség
  • 40 % tápláló fehérje húsokból
  • 100 százaléka a vörös húsoknak és a halaknak emberi fogyasztásra alkalmas, mielőtt a tápszemcsékbe kerül
  • A szárított húsainkat 90 °C-on készítjük emberi fogyasztásra alkalmas állatokból (nem az iparágban általánosan használt vágóhídi melléktermékekből). A dehidratált húsaink koncentrált forrásai az értékes fehérjéknek, használatuk nélkül nem érhető el bőséges fehérjemennyiség
  • SEMMI növényi fehérjekivonat vagy koncentrátum (burgonya-vagy borsófehérje)
  • SEMMI magas glikémiás szénhidrát (kukorica, rizs, tápióka, burgonya)
  • SEMMI sikér vagy gabona
 • NAGY MENNYISÉGŰ FRISS HÚS (2/3)

  A díjnyertes ORIJEN termékeknek a friss húsok és a friss halak az alapjai.

  • A vörös húsok és a halak 2/3-a FRISS vagy NYERS, így a macska az esszenciális tápanyagokat a biológiailag legértékesebb formájukban kapja meg.
  • A vörös húsok és a halak 1/3-át alacsony hőmérsékleten dehidratáljuk, ezért a tápláló fehérjék koncentrált formában kerülnek a termékbe; kizárólag friss húsok felhasználásával nem lehet elérni bőséges fehérjét száraztápokban.
 • HÚSOK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA (6)

  A természetben a ragadozó macskafélék sokféle hússal táplálkoznak, ez a változatosság biztosítja az ideális kondíciót. A hagyományos macskatápokban nem jelenik meg ez a gazdagság, általában egyféle állati alapanyagból készülnek, például csirke vagy bárány, az alapanyagok magasan feldolgozottak és ritkán frissek.

  Ezzel szemben a díjnyertes ORIJEN Regional Red többféle friss húsból készül az EgészPréda arányaiban, ezért a különféle forrásból származó tápanyagok garantálják a cicus megfelelő egészségi állapotát.

  • Friss Angus marha Alberta rancsairól
  • Friss vaddisznó Alberta rancsairól
  • Friss préribölény Alberta rancsairól
  • Friss Romney bárány Alberta rancsairól
  • Friss Yorkshire sertés Alberta rancsairól
  • Vad egész szardínia a Csendes-óceánból
 • WHOLEPREY HÚSOK

  A WHOLEPREY (EgészPréda) az ORIJEN eledelek evolúciójának egy újabb állomása, a friss húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználunk lemásolva az elejtett prédaállat arányait. Mivel szorosan követjük a természetes táplálék összetételét, ezért nem kell használnunk mesterséges vitaminokat és aminosavakat- csak a cinket, a rezet és a kolint kellett kiegészítenünk.

  • Hús- a fehérjék és zsírok alapvető forrása, éppúgy mint A-, B-, D- és K-vitaminoknak, réznek, krómnak, folsavnak, vasnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek és cinknek.
  • Belsőségek- gyakorlatilag az összes tápanyagot tartalmazzák, melyekre a macskának szüksége van; vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak. Továbbá a legjobban emészthető, magas biológiai értékű fehérjék a belsőségekben vannak.
  • Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a macska kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formában. Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a macska kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formában.
 • ALACSONY SZÉNHIDRÁT (17,5 %)

  A ragadozó macskának nincs szénhidrátszükséglete, ennek ellenére a hagyományos száraztápok rengeteg magas glikémiás szénhidrátot tartalmaznak, mint például burgonya, tápióka vagy kukorica. A túlzott szénhidrátbevitelt gyakran említik, mint az elhízás és a cukorbetegség egyik rizikófaktoraként.

  A BIOLOGICALLY APPROPRIATE ORIJEN Regional Red bőséges fehérjékben és ezért mérsékelt a szénhidráttartalma, amely alacsony glikémiás forrásokból származik; a lencse, a csicseriborsó, a tökfélék és a gyümölcsök lassú szénhidrátjai csak fokozatosan szívódnak fel, stabilizálva a vércukor szintjét, ezáltal csökken a zsírraktárak növekedésének esélye.

85% HÚS

Az új ORIJEN több vörös húsból készült, mint bármikor. Az összes felhasznált állati alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

2/3 FRISS VAGY NYERS
1/3 KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT

Nem hasonlítható más termékekhez az, hogy ORIJEN húsainak 2/3-a friss, mindez kiegészül 1/3 dehidratált hússal, amely koncentrált fehérjeforrás.

6+ FRISS HÚS
WHOLEPREYTM
ARÁNYAIBAN

Az ORIJEN utolérhetetlen friss húsai az EgészPréda arányaiban azt jelenti, hogy szinte az összes tápanyagot természetes formájukban biztosítják, csak cinket, rezet és kolint kellett pótolnunk.

TOP 10 HÚS FRISS VAGY NYERS

Az ORIJEN Regional Red első 10 összetevője vörös hús és vadon fogott hal.

KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT HÚSOK

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül, emberi fogyasztásra alkalmas, friss WHOLEPREY alapanyagokból.

BŐSÉGES FEHÉRJE (40 %)

Tele van húsokból származó fehérjékkel, nem használunk növényi kivonatokat, mint például borsó- és burgonyafehérje.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT (17,5 %)

Az ORIJEN Red kevés szénhidrátot tartalmaz és a glikémiás terhelése alacsony. Tehát semmi gyors szénhidrát, úgymint burgonya, tápióka vagy borsókeményítő.

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ HOZZÁADVA

Az EgészPréda arányaiban felhasznált sokféle hús szinte az összes tápanyagot tartalmazza, csak a cinket, a rezet és a kolint kellett kiegészítenünk.

FREEZE-DRIED ÍZFOKOZÁS

Friss marha-és báránymájat fagyasztva szárítottunk a saját konyhánkban, majd ezt az intenzív, természetes illatú csemegét ráfújtuk a tápszemcsékre.

NINCS BÉRGYÁRTÁS

Az ORIJEN termékeket kizárólag a díjnyertes konyháinkban készítjük, és nem gyártunk másnak kisállateledeleket.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS