BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN
FRISS KECSKE, VADDISZNÓ, GÍMSZARVAS, SARKVIDÉKI SZAJBLING, KACSA és JUH
HASONLÓAN A VADON ÉLŐ ROKONOKHOZ, A MACSKÁNAK A TELJES HÚSOKBAN BŐSÉGES ÉTREND IDEÁLIS, AMELY KIEGÉSZÜL KIS MENNYISÉGŰ GYÜMÖLCCSEL ÉS FÜVEKKEL.
A 40 %-os bőséges fehérjetartalom és 18 %-os mérsékelt szénhidrát; az ORIJEN kielégíti bármely fajtájú felnőtt és kölyökmacska biológiai és evolúciós szükségleteit.
Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.
A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss húsokból, vadakból és halakból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.
A WHOLEPREY™ arányaiban felhasznált friss húsok, belsőségek és porcok garantálják, hogy a macska minden szükséges tápanyagot megkap – csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.
A tápszemcséket fagyasztva szárított kecske-és gímszarvasmájjal vontuk be, drámaian fokozva az ORIJEN Tundra ízletességét, még a válogatós cicusok is imádni fogják.
A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ™?
A macska egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő macskafélékhez, fogazata, állkapcsai és emésztőrendszere a többféle zsákmányállatból származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Egy BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ macskaeledel tükrözi a természetes étrend összetételét, és válaszol a 3 húsbavágó kérdésre (Húsmatek):
MENNYI HÚS?
MENNYI FRISS HÚS?
MENNYI HÚS?
HOW MUCH?
-
Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.
-
Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.
MENNYI FRISS HÚS?
-
A húsok 2/3-a FRISS vagy NYERS, tele kiváló minőségű tápanyagokkal.
-
A húsok 1/3-át alacsony hőmérsékleten szárítjuk, így lesz prémium fehérjeforrás.
HOW MANY?
A többféle hús és hal, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.
-
Boer kecske
-
Vaddisznó
-
Gímszarvas
-
Sarkvidéki szajbling
-
Szabadon tartott kacsa
-
Rancson tenyésztett juh
-
Acélfejű pisztráng
-
Csendes-óceáni szardínia
CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN
Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN TUNDRA, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában tartalmazza, mivel egész halakat használunk fel.
85% HÚS | 15% GYÜMÖLCSÖK & ZÖLDSÉGEK
Friss kecskehús (5 %), friss vaddisznóhús (5 %), friss gímszarvashús (5 %), friss sarkvidéki szajbling (5 %), friss kacsahús (5 %), friss birkahús (4 %), friss acélfejű pisztráng (4 %), friss kacsamáj (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), friss vaddisznóvese (4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), friss egész szardínia (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), birka (dehidratált; 4 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 4 %), kacsazsír (4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, lencserost, friss birkabendő (1,5 %), heringolaj (1 %), friss kecskeszív (1 %), friss kecskevese (1 %), friss kecskemáj (0,5 %), friss gímszarvasszív (0,5 %), friss gímszarvasmáj (0,5 %), friss birkamáj (0,5 %), friss vaddisznószív (0,5 %), egész veteménybab, kecskemáj (fagyasztva szárított), gímszarvasmáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, szárcsagyökér, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.
ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.
BeszállítóinkLEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST
Talán meglepő, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy a cicád étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.
Analitikai összetevők
Nyersfehérje (min.) | 40 % |
Zsírtartalom (min.) | 20 % |
Nyershamu (max.) | 9 % |
Nyersrostok (max.) | 3 % |
Szénhidrát (NFE) | 18 % |
Nedvesség (max.) | 10 % |
Kalcium (min.) | 1.9 % |
Foszfor (min.) | 1.4 % |
Magnézium (min.) | 0.1 % |
Taurin (min.) | 0.2 % |
Omega 6 (min.) | 2.4 % |
Omega 3 (min.) | 1 % |
DHS (min.) | 0.3 % |
EPS (min.) | 0.2 % |
A MACSKÁD EGYEDI
Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletét, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.
Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Tundra több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a cicád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.
Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 17 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK
A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.