BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN
CSENDES-ÓCEÁNI FRISS SZARDÍNIA, MAKRÉLA, TŐKEHAL, LEPÉNYHAL, SZIKLAHAL ÉS SOLE
TELE VAN VANCOUVER-SZIGETNÉL VADON ÉS FENNTARTHATÓAN FOGOTT HALAKKAL, EZÉRT TÖKÉLETESEN MEGFELEL A MACSKÁD BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETÉNEK.
42 %-os tápláló fehérje, 16 %-os alacsony szénhidrát; az ORIJEN 6 HAL kielégíti bármely fajta cica biológiai és evolúciós szükségletét minden életszakaszban.
Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN halainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 6 helyén csak ilyen halak szerepelnek.
A halak 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss egész halakból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.
A WHOLEPREY™ arányaiban felhasznált friss egész halak (halhússal, belsőségekkel és porcokkal) a felnőtt és kölyökmacska összes tápanyagszükségletét kielégítik- csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.
A tápszemcséket fagyasztva szárított tőkehalmájjal vontuk be, természetes módon fokozva az ORIJEN ízletességét, ezért még a válogatós macskák is imádni fogják.
A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ™?
A macskád egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő rokonaihoz, fogazata, állkapcsainak mozgása és emésztőrendszere a többféle prédából származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. A három húsbavágó kérdésre adott válasz megmutatja (Húsmatek), hogy az ORIJEN Biológiailag Megfelelő.
MENNYI HAL?
MENNYI FRISS HAL?
MILYEN FAJTA HALAK?
HOW MUCH?
-
Az ORIJEN vezető a kategóriájában a magas haltartalma miatt.
-
Az összes felhasznált hal emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.
HOW FRESH?
-
A halak 2/3-a FRISS vagy NYERS, tele kiváló minőségű tápanyagokkal.
-
A halak 1/3-át alacsony hőmérsékleten szárítjuk, így lesz prémium fehérjeforrás.
MILYEN FAJTA HALAK?
A többféle hal, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítja a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.
-
Csendes-óceáni vad szardínia
-
Csendes-óceáni vad tőkehal
-
Csendes-óceáni vad makréla
-
Csendes-óceáni vad lepényhal
-
Csendes-óceáni vad sziklahal
-
Csendes-óceáni vad sole
CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN
A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét az egész zsákmányállat elfogyasztása biztosította.
Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN 6 FISH, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában tartalmazza, mivel egész halakat használunk fel.
85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK
Friss egész csendes-óceáni szardínia (26 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (9 %), friss egész csendes-óceáni makréla (8 %), friss egész csendes-óceáni lepényhal (5 %), friss egész sziklahal (5 %), friss egész sole lepényhal (5 %), egész makréla (dehidratált; 5 %), egész hering (dehidratált; 5 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 5 %), heringolaj (5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 5 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, napraforgóolaj (hidegen sajtolt), egész szardínia (dehidratált; 1,5 %), lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, tőkehalmáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.
ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.
BeszállítóinkLEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST
Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.
Analitikai összetevők
Nyersfehérje (min.) | 42 % |
Zsírtartalom (min.) | 20 % |
Szénhidrát (NFE.) | 16 % |
Nyershamu (max.) | 9 % |
Nyersrostok (max.) | 3 % |
Nedvesség (max.) | 10 % |
Kalcium (min.) | 1.7 % |
Foszfor (min.) | 1.3 % |
Magnézium (min.) | 0.1 % |
Taurin (min.) | 0.3 % |
Omega 6 (min.) | 2.1 % |
Omega 3 (min.) | 2.1 % |
DHS (min.) | 0.8 % |
EPS (min.) | 0.5 % |
Taurin (min.) | 0.3 % |
A MACSKÁD EGYEDI
Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletét, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.
Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN 6 Hal több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a macskád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.
Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 41 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 15 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK
A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.