Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE FREEZE-DRIED ELEDEL

RANCSOKRÓL SZÁRMAZÓ VÖRÖS HÚSOKBÓL, KACSÁBÓL ÉS VADON FOGOTT HALAKBÓL

A kutya biológiai szükséglete az egész húsokban és halakban gazdag étrend, mely kiegészül kisebb mennyiségben gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel.

Az ultramodern konyhánkban kíméletesen fagyasztva szárított alapanyagokból megalkotott ORIJEN dugig van illatokkal, ízekkel és magas biológiai értékű fehérjékkel.

Az ORIJEN freeze-dried eledelek alapjai a nyers húsok. Az összes alapanyag közvetlenül a konyhánkba érkezik, ahol a fagyasztva szárítás technológiának köszönhetően megmarad a nyers táplálék legtöbb előnyös tulajdonsága.

A tápanyagok természetes forrásai a WHOLEPREY arányainak megfelelően felhasznált húsok, egész halak, belsőségek, porcok és csontok.

Gyorsan és egyszerűen elkészítheted: adj ¼ pohár meleg vizet minden egyes medalionhoz, és 3-5 perc múlva tálalhatod.


90% MINŐSÉGI ÁLLATI ALAPANYAG | 100% NYERS


BIOLOGICALLY APPROPRIATE | EVOLÚCIÓS ÉTREND

húsmatek

WHOLEPREY

WHOLEPREY

HÚSOK I BELSŐSÉGEK I CSONT és PORC

Az Anyatermészet által biztosított étrendet másoljuk le, amikor egész, vörös húsokat, belsőségeket, porcot és csontot használunk fel. A tápanyagok döntő része természetes forrásból származik, ezért nagyon kevés mesterséges kiegészítőt használunk.


VALÓDI HÚSOK,
ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK

100 % minőségi vörös húsok, kacsa és vadon fogott halak, továbbá zöldségek és gyümölcsök. Az alapanyagok nyersen érkeznek, majd kíméletesen fagyasztva szárítjuk azokat a konyhánkban, mialatt csak egyetlen természetes tartósítót használunk.


FAGYASZTVA SZÁRÍTÁS │ A NYERS TÁPLÁLÉK ALTERNATÍVÁJA

Az ORIJEN Tundra freeze-dried eledel kíméletesen fagyasztva szárított minőségi alapanyagból készül, a feldolgozás során a húsok és növényi összetevők szinte az összes természetes tulajdonságaikat megőrzik.

A freeze-dry konyháinkban található nitrogén alagutakban gyorsfagyasztjuk a friss húsokat, belsőségeket, gyümölcsöket és zöldségeket nagyon alacsony, -55 és -70 °C közötti hőmérsékletre. Ezzel a módszerrel azonnal bezárjuk az értékes tápanyagokat a természetes helyükre. A 18 óráig tartó fagyasztva szárítás folyamata során, az alapanyagok megfagyott nedvességtartalmát jégpára formában távolítjuk el vákuum segítségével, mialatt a víz folyékony halmazállapota kimarad.

Ez azt jelenti, hogy kizárólag a víz távozik el az alapanyagokból, a táp-, illat- és ízanyagok koncentrált formában ottmaradnak a helyükön, ennek köszönhető az intenzív és különleges táplálkozási élmény, a kutyád imádni fogja!

IMÁDOTT ALAPANYAGAINK MEGBÍZHATÓ PARTNEREINKTŐL

Nyers gímszarvashús (19%), nyers kacsahús csonttal darálva (18.5%), nyers lepényhal (13.5%), nyers bárányhús (12%), nyers kacsamáj (5%), nyers hering (4%), nyers báránymáj (4%), nyers vaddisznómáj (2.5%), nyers vaddisznóhús (2%), nyers kecskehús (2%), borsórost, egész úritök, kelkáposztalevél, sárgarépa, egész alma, nyers vaddisznócsont (1.5%), nyers bárányvese (1.5%), nyers báránybendő (1.5%), nyers kecskemáj (0.6%), nyers kecskebendő (0.6%), nyers kecskevese (0.6%), nyers kacsaszív (0.6%), nyers vaddisznólép (0.5%), szárított moszat, nyers vaddisznó vese (0.1%), kálium-klorid. KIEGÉSZÍTŐK (per kg) Tápanyag-kiegészítők (per kg): aminosavak cink-kelátjának hidrátja: 72 mg, kalcium-D-pantotenát: 25 mg, aminosavak réz-kelátjának hidrátja: 12 mg, aminosavak mangán-kelátjának hidrátja: 10 mg. Technológiai adalékok: természetes forrású tokoferolokban gazdag kivonat: 250 NE

SEMMI SZINTETIKUS AMINOSAV
A táplálékkal elfogyasztott fehérjék aminosavakká bomlanak le az emésztés során. A szervezet aminosavakból állítja elő (szintetizálja) a létfontosságú fehérjéket, ehhez a folyamathoz az összes esszenciális aminosavra szüksége van. Az ORIJEN Tundra 90 % vörös húsokból, kacsából és halakból készül, ezért a BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ fehérjemennyiség lemásolja a kutyafélék természetes étrendjét: AZ ÖSSZES AMINOSAV 100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL SZÁRMAZIK, ezért NINCS szükség SZINTETIKUS AMINOSAVAKRA.

NINCS HOZZÁADOTT ZSÍR

Mivel az ORIJEN többféle nyers és teljes húsból, belsőségekből és egész halakból készül, melyek bőségesek különféle zsírokban, így a termékben található zsírmennyiség az alapanyagokból származik, ezért NEM TARTALMAZ KIOLVASZTOTT ZSIRADÉKOT.

ALACSONY GLIKÉMIÁS TERHELÉS
Az ORIJEN freeze-dried eledel 90 % húsból készül, ezért nagyon kevés benne a szénhidrát. Ez a minimális mennyiség is gyümölcsökből és zöldségekből származik, ennek köszönhető az ORIJEN rendkívül alacsony glikémiás terhelése.

GLÜKÓZAMIN és KONDROITIN TERMÉSZETES FORRÁSBÓL
A vörös húsokat csonttal és porcokkal együtt dolgozzuk fel, a halakat pedig egészben. Az állati alapanyagok tele vannak kondroitinnal és glükózaminnal, éppen ezért az ízületvédők 100 %-a TERMÉSZETES és SEMMI SZINTETIKUS VEGYÜLET.

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

Bármely fajta kutya az egész húsokban gazdag, belsőségeket, porcokat és csontot is tartalmazó étrendet tudja hatékonyan megemészteni és hasznosítani. A termékeink közül az ORIJEN fagyasztva szárított eledelek készülnek a legnagyobb mennyiségű húsból, ezért a kutyád számára szükséges szinte összes tápanyag természetes forrásból származik.

 • Analitikai összetevők

  Analitikai összetevők
  Nyersfehérje (min.) 37 %
  Zsírtartalom (min.) 34 %
  Nyersrost (max.) 5 %
  Nedvesség (max.) 4 %
  Nyershamu (max.) 9 %
  Kalcium (min.) 1.4 %
  Foszfor (min.) 1.2 %
  Omega 6 zsírsavak (min.) 2.5 %
  Omega 3 zsírsavak (min.) 1.0 %
  DHS (dokozahexaénsav) 0.2 %
  EPS (eikozapentaénsav) 0.2 %

KALÓRIATARTALOM

Metabolikus energiatartalom (számított): ME = 4980 kcal/kg, 75 kcal per medalion.

KALÓRIAELOSZLÁS

A termék metabolikus energiatartalmának 30 %-a fehérjékből, 61 %-a zsírokból és 9 %-a szénhidrátokból származik.


Teljesértékű ételként

teljes ételként
FREEZE-DRIED
ELEDEL
MELEG VÍZ
KEVERD ÖSSZE ÉS TÁLALD

Törd darabokra a medalionokat egy tiszta tálba. Adj hozzá meleg vizet* és kevergesd, amíg összeáll. Az ORIJEN akkor lesz rehidratálva és készen tálalásra, amikor puha az állaga.


Ízletes Feltétként

feltétként
ÖSSZETÖRT MEDALION
SZÓRD AZ ÉTELRE
KEVERD ÖSSZE ÉS TÁLALD

Ha fokozni szeretnéd a kutya étrendjének ízletességét, akkor a medalionokat törd darabokra, majd szórd a táplálékára vagy keverd bele.

* A víznek kézmelegnek célszerű lennie, hőmérséklete ne haladja meg a 60 °C-ot.

ETETÉSI ÚTMUTATÓ

Hasonlóan hozzád, a kutyád is egy megismételhetetlen individuum, ezért a számára szükséges napi mennyiség (kalóriaszükséglet) kizárólag csak rá jellemző. Használd az alábbi táblázatot kiindulópontként, folyamatosan ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, módosíts az adagon. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

A rehidratáláshoz adj cca. 60 ml / medalion meleg vizet.

etetési táblázat

* Csökkentsd a másik eledel mennyiségét a túletetés kockázata miatt.

** Napi energiaszükséglet 20 %-a.

FELNŐTT │VEMHESSÉG: a felnőtteknek javasolt mennyiséget 25-50 %-kal emeld. LAKTÁCIÓS IDŐSZAK: korlátlan evési lehetőséget kell biztosítani. KÖLYÖK │ 1,5-től 3 hónapos korig a felnőtt kutyának ajánlott mennyiség kétszerese, 3-6 hónapos korig a felnőtt adag másfélszerese, 6-12 hónapig a felnőtt adagnál 25 %-kal nagyobb mennyiség ajánlott.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS