Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE │MINDEN ÉLETSZAKASZBAN

CSENDES-ÓCEÁNI FRISS SZARDÍNIA, MAKRÉLA, TŐKEHAL, LEPÉNYHAL, SZIKLAHAL ÉS SOLE

A TÖBBFÉLE PRÉMIUM MINŐSÉGŰ HALAT A VANCOUVER SZIGETEK PARTJAINÁL HULLÁMZÓ HIDEG CSENDES-ÓCEÁNBÓL FOGJÁK.

A 38 %-os tápláló fehérje és a 19 %-os alacsony szénhidrát, az ORIJEN 6 FISH kielégíti a kutya biológiai és evolúciós szükségleteit.

Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN halainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 6 helyén csak ilyen halak szerepelnek.

A halak 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss egész halakból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

A WHOLEPREY arányaiban felhasznált friss egész halak (halhússal, belsőségekkel és porcokkal) a felnőtt kutya összes tápanyagszükségletét kielégítik- csak cinket és rezet kellett hozzáadnunk.

A tápszemcséket fagyasztva szárított tőkehalmájjal vontuk be, természetes módon fokozva az ORIJEN ízletességét, ezért még a válogatós ebek is imádni fogják.


A KUTYÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ?

A kutya vadásszá evolválódott az évezredek folyamán, ezért hasonlóan a vadon élő farkashoz, fogazata, állkapcsainak mozgása és emésztőrendszere a többféle prédából származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. A három húsbavágó kérdésre adott válasz megmutatja (Húsmatek), hogy az ORIJEN Biológiailag Megfelelő.

MENNYI HAL?

85%

MENNYI FRISS HAL

how-fresh-pie
2/31/3

MILYEN FAJTA HALAK?

how-many-six-fish

MENNYI FRISS HAL?

 • Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.

 • Az összes felhasznált hal emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

HOW MANY?

A többféle hal, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítja a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.

 • Csendes-óceáni vad szardínia

 • Csendes-óceáni vad makréla

 • Csendes-óceáni vad tőkehal

 • Csendes-óceáni vad lepényhal

 • Csendes-óceáni vad sziklahal

 • Csendes-óceáni vad sole

CSAK 2 KIEGÉSZÍTŐ – CINK és RÉZ

A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó kutyafélék összes tápanyagszükségletét az egész prédaállat elfogyasztása kielégíti.

Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN 6 FISH, kettő kivételével, a kutya számára szükséges összes tápanyagot természetes formában tartalmazza, mivel egész halakat használunk fel.

85 % HALAK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK

Friss egész csendes-óceáni szardínia (18 %), friss egész csendes-óceáni makréla (13 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (12 %), friss egész csendes-óceáni lepényhal (5 %), friss egész sziklahal (5 %), friss egész sole lepényhal (5 %), egész makréla (dehidratált; 5 %), egész hering (dehidratált; 5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4,5 %), egész szardínia (dehidratált; 4,5 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 4 %), heringolaj (4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, napraforgóolaj (hidegen sajtolt), egész tarkabab, tőkehalmáj (fagyasztva szárított) , friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

ADALÉKANYAG (per kg): Tápanyagadalék: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg.

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

A kutya emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a szürke farkaséval, ami azt jelenti, hogy különféle friss húsokban, fehérjékben és zsírokban bőséges táplálékra van szüksége – és nem magasan feldolgozott növényi fehérjékre és szénhidrátokra.

 • ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK
  AZ ANYATERMÉSZET ÉTRENDJE SZERINT

  Nyersfehérje (min.) 38 %
  Zsír (min.) 18 %
  Szénhidrát (NFE.) 19 %
  Nyershamu (max.) 8 %
  Nyersrostok (max.) 5 %
  Nedvesség (max.) 12 %
  Kalcium (min.) 1.5 %
  Foszfor (min.) 1.1 %
  Omega 6 zsírsavak (min.) 2,2 %
  Omega 3 zsírsavak (min.) 2,2 %
  DHS (min.) 0,7 %
  EPS (min.) 0,5 %
  Glükózamin (min.) 1250 mg/kg
  Kondroitin-szulfát (min.) 1000 mg/kg
 • VITAMINOK és ÁSVÁNYI ANYAGOK
  TELJES ÉRTÉKŰ, KIEGYENSÚLYOZOTT, TERMÉSZETES

  Az ORIJEN lemásolja a természetben elérhető táplálékot, ezért használunk fel húsokat, belső szerveket, porcokat és emészthető csontot egyaránt. Ennek köszönhetően, szinte az összes tápanyag természetes formában kerül a kutya szervezetébe, csak néhány ásványi anyagot kell kipótolnunk.

  Vitaminok

  A-vitamin 28 000 NE/kg
  D3-vitamin 2.20 NE/kg
  E-vitamin 230 NE/kg
  Tiamin (B1) 23.0 mg/kg
  Riboflavin (B2) 25.0 mg/kg
  Pantoténsav (B5) 30.00 mg/kg
  Niacin (B3) 240 mg/kg
  Piridoxin (B6) 22.0 mg/kg
  Folsav 3.00 mg/kg
  B12-vitamin 0.18 mg/kg
  Kolin 2 200 mg/kg

  Ásványi anyagok

  Kálium 0.85 %
  Nátrium 0.65 %
  Klorid 1.13 %
  Vas 170 mg/kg
  Réz 20.0 mg/kg
  Mangán 13.0 mg/kg
  Magnézium 0.13 %
  Cink 130 mg/kg
  Jód 3.25 mg/kg
  Szelén 1.40 mg/kg
 • Aminosavak
  100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

  A prédaállat elfogyasztása fedezte a vadon élő kutyafélék teljes tápanyagszükségletét. Ehhez hasonlóan, az ORIJEN az összes esszenciális aminosavat természetes, ezért biológiailag a legértékesebb formában tartalmazza, így nem kell használunk szintetikus aminosavakat.

  Arginin 2.39 %
  Hisztidin 0.84 %
  Izoleucin 1.47 %
  Leucin 2.66 %
  Lizin 2.65 %
  Metionin 0.86 %
  Fenilalanin 1.54 %
  Treonin 1.53 %
  Triptofán 0.37 %
  Valin 1.79 %
  Cisztein 0.34 %
 • GYÓGYNÖVÉNYEK
  A FÜVEK ÉS GYÖKEREK IRÁNTI ÖSZTÖNÖS VÁGYAT ELÉGÍTIK KI

  A természetes étrendből nem hiányozhatnak a gyógynövények. A füvek és gyökerek nyugtatják a testet, erősítik a belső szerveket, és hatékonyabbá teszik a máj működését, ezért fokozzák a szervezet öntisztító képességét.

  Cikóriagyökér 400 mg/kg
  Kurkuma 100 mg/kg
  Őszbogáncs 100 mg/kg
  Bojtorjángyökér 100 mg/kg
  Levendula 100 mg/kg
  Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
  Csipkebogyó 100 mg/kg

A KUTYÁD EGYEDI

Minden kutya egyedi és egy megismételhetetlen csoda! Ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletet, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor, napi aktivitási szint vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN 6 Hal több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a kutyád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.

Metabolikus energiatartalom = 3860 kcal/kg, vagy 465 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 42 %-a zsírokból, 19 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK

A szürke farkas az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított kutyának. Gyakorlatilag egy fajnak is tekinthetők, hiszen termékeny utódot képesek nemzeni. Évszázadok során az ember több száz fajta kutyát tenyésztett ki, melyek jelentős része nem úgy néz ki, mint egy farkas. Ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a kutya természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

 • BŐSÉGES HALAKBAN (85 %) ÉS FEHÉRJÉKBEN (38 %)

  Az összes fajta kutyának éles fogaik vannak, testfelépítésüket a természet úgy tervezte, hogy hatékonyan tudják metabolizálni a húsokból származó fehérjéket és zsírokat. Az ORIJEN 6 Hal eledelt is hasonlóan alkottuk meg: ki kell elégítenie bármely kutya evolúciós és biológiai szükségleteit.

  • 85 % hal (2/3 FRISS vagy NYERS, 1/3 kíméletesen dehidratált)
  • 38 % tápláló fehérje húsokból
  • 100 százaléka a halaknak emberi fogyasztásra alkalmas, mielőtt a tápszemcsékbe kerül
  • A szárított halainkat 90 °C-on készítjük emberi fogyasztásra alkalmas, friss egész halakból (nem az iparágban általánosan használt csontokból és nyesedékekből). A dehidratált halaink koncentrált forrásai az értékes fehérjéknek.
  • SEMMI növényi fehérjekivonat vagy koncentrátum (burgonya-vagy borsófehérje)
  • SEMMI magas glikémiás szénhidrát (kukorica, rizs, tápióka, burgonya)
  • SEMMI sikér vagy gabona
 • NAGY MENNYISÉGŰ FRISS HAL (2/3)

  A friss halak az alapjai a díjnyertes ORIJEN termékeknek.

  • A halak 2/3-a FRISS vagy NYERS, így a kutya az esszenciális tápanyagokat a biológiailag legértékesebb formájukban kapja meg.
  • A halak 1/3-át alacsony hőmérsékleten dehidratáljuk, ezért a tápláló fehérjék koncentrált formában kerülnek a termékbe; kizárólag friss halak felhasználásával nem lehet elérni bőséges fehérjét száraztápokban.
 • HALAK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA (6)

  A természetben a ragadozó kutyafélék sokféle prédával táplálkoznak, ez a változatosság biztosítja az ideális kondíciót. A hagyományos halas kutyatápokban nem jelenik meg ez a gazdagság, általában egyféle, halfeldolgozó-ipari melléktermékből készülnek, például pontosan meg nem nevezett hallisztek, az alapanyagok magasan feldolgozottak és ritkán nagyon frissek.

  Ezzel szemben a díjnyertes ORIJEN 6 Fish többféle friss halból készül az EgészPréda arányaiban, ezért a különféle forrásból származó tápanyagok garantálják a kutya megfelelő egészségi állapotát.

  • Egész, csendes-óceáni vad szardínia az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad makréla az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad tőkehal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad lepényhal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad sziklahal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad sole lepényhal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
 • WHOLEPREY HALAK

  A WHOLEPREY (EgészPréda) az ORIJEN eledelek evolúciójának egy újabb állomása, a friss húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználunk, lemásolva az elejtett prédaállat arányait. Mivel szorosan követjük a természetes táplálék összetételét, ezért nem kell használnunk mesterséges vitaminokat és aminosavakat.

  • Hús - a fehérjék és zsírok alapvető forrása, éppúgy mint A-, B-, D- és K-vitaminoknak, réznek, krómnak, folsavnak, vasnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek és cinknek.
  • Belsőségek - gyakorlatilag az összes tápanyagot tartalmazzák, melyekre a kutyának szüksége van; vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak. Továbbá a legjobban emészthető, magas biológiai értékű fehérjék a belsőségekben vannak.
  • Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a kutya kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formában.
 • ALACSONY SZÉNHIDRÁT (19 %)

  A ragadozó kutyának gyakorlatilag nincs szénhidrátszükséglete, ennek ellenére a hagyományos száraztápok rengeteg magas glikémiás szénhidrátot tartalmaznak, mint például burgonya, tápióka vagy kukorica. A túlzott szénhidrátbevitelt gyakran említik, mint az elhízás és a cukorbetegség egyik rizikófaktoraként.

  A BIOLOGICALLY APPROPRIATE ORIJEN 6 Fish bőséges fehérjékben, ezért mérsékelt a szénhidráttartalma, amely alacsony glikémiás forrásokból származik; a lencse, a csicseriborsó, a tökfélék és a gyümölcsök lassú szénhidrátjai csak fokozatosan szívódnak fel, stabilizálva a vércukor szintjét, ezáltal csökken a zsírraktárak növekedésének esélye.

85% HAL

Az új ORIJEN több halból készült, mint bármikor. Az összes felhasznált egész hal emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

2/3 FRISS VAGY NYERS
1/3 KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT

Nem hasonlítható más termékekhez az, hogy ORIJEN halainak 2/3-a friss, mindez kiegészül 1/3 dehidratált hallal, amely koncentrált fehérjeforrás.

6+ FRISS HAL
A WHOLEPREYTM
ARÁNYAIBAN

Az ORIJEN páratlan választékú friss halai az EgészPréda arányaiban azt jelenti, hogy szinte az összes tápanyagot természetes formájukban tartalmazzák, csak a cinket és rezet kellett pótolnunk.

TOP 6 HAL FRISS VAGY NYERS

Az ORIJEN első 6 összetevője különféle vadon fogott hal.

KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT HALAK

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül emberi fogyasztásra alkalmas friss egész halakból.

BŐSÉGES FEHÉRJE (38 %)

Tele van halakból származó fehérjékkel, nem használunk növényi kivonatokat, mint például borsó- és burgonyafehérje.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT (19 %)

Az ORIJEN kevés szénhidrátot tartalmaz és a glikémiás terhelése alacsony. Tehát semmi gyors szénhidrát, úgymint burgonya, tápióka vagy borsókeményítő.

CSAK CINK ÉS RÉZ
HOZZÁADVA

Az EgészPréda arányaiban felhasznált sokféle és egész hal szinte az összes tápanyagot tartalmazza, csak a cinket és a rezet kellett kiegészítenünk.

FREEZE-DRIED ÍZFOKOZÁS

Friss tőkehalmájat fagyasztva szárítottunk a saját konyhánkban, majd ezt az intenzív, természetes illatú csemegét ráfújtuk a tápszemcsékre.

NINCS BÉRGYÁRTÁS

Az ORIJEN termékeket kizárólag a díjnyertes konyháinkban készítjük, és nem gyártunk másnak kisállateledeleket.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS