Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN

FRISS KECSKE, VADDISZNÓ, GÍMSZARVAS, SARKVIDÉKI SZAJBLING, KACSA és JUH

HASONLÓAN A VADON ÉLŐ ROKONOKHOZ, A MACSKÁNAK A TELJES HÚSOKBAN BŐSÉGES ÉTREND IDEÁLIS, AMELY KIEGÉSZÜL KIS MENNYISÉGŰ GYÜMÖLCCSEL ÉS FÜVEKKEL.

A 40 %-os bőséges fehérjetartalom és 18 %-os mérsékelt szénhidrát; az ORIJEN kielégíti bármely fajtájú felnőtt és kölyökmacska biológiai és evolúciós szükségleteit.

Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.

A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss húsokból, vadakból és halakból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

A WHOLEPREY arányaiban felhasznált friss húsok, belsőségek és porcok garantálják, hogy a macska minden szükséges tápanyagot megkap – csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.

A tápszemcséket fagyasztva szárított kecske-és gímszarvasmájjal vontuk be, drámaian fokozva az ORIJEN Tundra ízletességét, még a válogatós cicusok is imádni fogják.


A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ?

A macska egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő macskafélékhez, fogazata, állkapcsai és emésztőrendszere a többféle zsákmányállatból származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Egy BIOLOGICALLY APPROPRIATE macskaeledel tükrözi a természetes étrend összetételét, és válaszol a 3 húsbavágó kérdésre (Húsmatek):

MENNYI HÚS?

85%

MENNYI FRISS HÚS?

how-fresh-pie
2/31/3

MENNYI HÚS?

Mennyi hús?

HOW MUCH?

 • Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.

 • Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

HOW MANY?

A többféle hús és hal, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.

 • Boer kecske

 • Vaddisznó

 • Gímszarvas

 • Sarkvidéki szajbling

 • Szabadon tartott kacsa

 • Rancson tenyésztett juh

 • Acélfejű pisztráng

 • Csendes-óceáni szardínia

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN

Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN TUNDRA, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában tartalmazza, mivel egész halakat használunk fel.

85% HÚS | 15% GYÜMÖLCSÖK & ZÖLDSÉGEK

Friss kecskehús (5 %), friss vaddisznóhús (5 %), friss gímszarvashús (5 %), friss sarkvidéki szajbling (5 %), friss kacsahús (5 %), friss birkahús (4 %), friss acélfejű pisztráng (4 %), friss kacsamáj (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), friss vaddisznóvese (4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), friss egész szardínia (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), birka (dehidratált; 4 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 4 %), kacsazsír (4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, lencserost, friss birkabendő (1,5 %), heringolaj (1 %), friss kecskeszív (1 %), friss kecskevese (1 %), friss kecskemáj (0,5 %), friss gímszarvasszív (0,5 %), friss gímszarvasmáj (0,5 %), friss birkamáj (0,5 %), friss vaddisznószív (0,5 %), egész veteménybab, kecskemáj (fagyasztva szárított), gímszarvasmáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, szárcsagyökér, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

Talán meglepő, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy a cicád étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.

 • ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK
  AZ ANYATERMÉSZET ÉTRENDJE SZERINT

  Nyersfehérje (min.) 40 %
  Zsírtartalom (min.) 20 %
  Nyershamu (max.) 9 %
  Nyersrostok (max.) 3 %
  Szénhidrát (NFE) 18 %
  Nedvesség (max.) 10 %
  Kalcium (min.) 1.9 %
  Foszfor (min.) 1.4 %
  Magnézium (min.) 0.1 %
  Taurin (min.) 0.2 %
  Omega 6 (min.) 2.4 %
  Omega 3 (min.) 1 %
  DHS (min.) 0.3 %
  EPS (min.) 0.2 %
 • VITAMINOK és ÁSVÁNYI ANYAGOK
  TELJES ÉRTÉKŰ, KIEGYENSÚLYOZOTT, TERMÉSZETES

  Az ORIJEN lemásolja a természetben elérhető étrendet, ezért használunk fel húsokat, belső szerveket, porcokat és emészthető csontot egyaránt. Ennek köszönhetően, szinte az összes tápanyag természetes formában kerül a macska szervezetébe, csak néhány ásványi anyagot kell kipótolnunk.

  Vitaminok

  A-vitamin 25 000 NE/kg
  D3-vitamin 1.35 NE/kg
  E-vitamin 280 NE/kg
  Tiamin (B1) 27.0 mg/kg
  Riboflavin (B2) 31.0 mg/kg
  Pantoténsav (B5) 49.0 mg/kg
  Niacin (B3) 300 mg/kg
  Piridoxin (B6) 30.0 mg/kg
  Folsav 2.75 mg/kg
  B12-vitamin 0.20 mg/kg
  Kolin 2 840 mg/kg

  Ásványi anyagok

  Kálium 0.79 %
  Nátrium 0.40 %
  Klorid 0.59 %
  Vas 220 mg/kg
  Réz 20.0 mg/kg
  Mangán 15.0 mg/kg
  Cink 190 mg/kg
  Jód 2.90 mg/kg
  Szelén 1.00 mg/kg
 • Aminosavak
  100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

  A prédaállat fedezte a vadon élő macskafélék teljes tápanyagszükségletét. Ehhez hasonlóan, az ORIJEN az összes esszenciális aminosavat természetes, ezért biológiailag a legértékesebb formában tartalmazza, így nem kell használunk szintetikus aminosavakat.

  Arginin 2.20 %
  Hisztidin 0.78 %
  Izoleucin 1.34 %
  Leucin 2.50 %
  Lizin 2.46 %
  Metionin 0.85 %
  Fenilalanin 1.45 %
  Treonin 1.41 %
  Triptofán 0.35 %
  Valin 1.68 %
  Cisztein 0.35 %
 • Gyógynövények
  A FÜVEK ÉS GYÖKEREK IRÁNTI ÖSZTÖNÖS VÁGYAT ELÉGÍTIK KI

  A természetes étrendből nem hiányozhatnak a gyógynövények. Nyugtatják a testet, erősítik a belső szerveket, és hatékonyabbá teszik a máj működését, ezért fokozzák a szervezet öntisztító képességét.

  Cikóriagyökér 400 mg/kg
  Kurkuma 100 mg/kg
  Őszbogáncs 100 mg/kg
  Bojtorjángyökér 100 mg/kg
  Levendula 100 mg/kg
  Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
  Csipkebogyó 100 mg/kg

A MACSKÁD EGYEDI

Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletét, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Tundra több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a cicád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.

Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 17 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK

A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

 • BŐSÉGES HÚSOKBAN (85 %) ÉS FEHÉRJÉKBEN (40 %)

  Az összes fajta macskának éles fogaik vannak, a teljes emésztőrendszerüket a természet úgy tervezte, hogy hatékonyan tudják metabolizálni a húsokból származó fehérjéket és zsírokat. Az ORIJEN Tundra eledelt is hasonlóan alkottuk meg: ki kell elégítenie bármely macska evolúciós és biológiai szükségleteit.

  • 85 % hús és hal (2/3 FRISS vagy NYERS, 1/3 kíméletesen dehidratált)
  • 15 % alacsony glikémiás gyümölcsök és zöldségek
  • 40 % tápláló fehérje húsokból
  • 100 százaléka a vörös húsoknak és a halaknak emberi fogyasztásra alkalmas, mielőtt a tápszemcsékbe kerül
  • A szárított húsainkat 90 °C-on készítjük emberi fogyasztásra alkalmas állatokból és halakból (nem az iparágban általánosan használt vágóhídi és halászati melléktermékekből). A dehidratált húsaink koncentrált forrásai az értékes fehérjéknek, használatuk nélkül nem érhető el a bőséges fehérjemennyiség
  • SEMMI növényi fehérjekivonat vagy koncentrátum (burgonya-vagy borsófehérje)
  • SEMMI magas glikémiás szénhidrát (kukorica, rizs, tápióka, burgonya)
  • SEMMI sikér vagy gabona
 • NAGY MENNYISÉGŰ FRISS HÚS (2/3)

  A díjnyertes ORIJEN termékeknek a friss húsok és a friss halak az alapjai.

  • A húsok és a halak 2/3-a FRISS vagy NYERS, így a macska az esszenciális tápanyagokat a biológiailag legértékesebb formájukban kapja meg.
  • A húsok és a halak 1/3-át alacsony hőmérsékleten dehidratáljuk, ezért a tápláló fehérjék koncentrált formában kerülnek a termékbe; kizárólag friss húsok felhasználásával nem lehet elérni bőséges fehérjét száraztápokban.
 • HÚSOK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA (8)

  A természetben a ragadozó macskafélék sokféle hússal táplálkoznak, ez a változatosság biztosítja az ideális kondíciót. A hagyományos macskatápokban nem jelenik meg ez a gazdagság, általában egyféle állati alapanyagból készülnek, például csirke vagy bárány, az alapanyagok magasan feldolgozottak és ritkán frissek.

  Ezzel szemben a díjnyertes ORIJEN Tundra többféle friss húsból készül az EgészPréda arányaiban, ezért a különféle forrásból származó tápanyagok garantálják a cica tökéletes egészségi állapotát.

  • Friss Boer kecske Alberta rancsairól
  • Vaddisznó Alberta rancsairól
  • Friss gímszarvas Alberta rancsairól
  • Egész, sarkvidéki szajbling a Yukon-folyó hideg vizéből
  • Szabadon tartott kacsa Ontario farmjairól
  • Szabadon tenyésztett juh Alberta rancsairól
  • Egész, acélfejű pisztráng Ontario tavaiból
  • Egész, csendes-óceáni szardínia Észak-Vancouver-szigetnél hullámzó vizekből.
 • WHOLEPREY HÚSOK

  A WHOLEPREY (EgészPréda) az ORIJEN eledelek evolúciójának egy újabb állomása, a friss húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználunk lemásolva az elejtett prédaállat arányait. Mivel szorosan követjük a természetes táplálék összetételét, ezért nem kell használnunk mesterséges vitaminokat és aminosavakat- csak a cinket, a rezet és a kolint kellett kiegészítenünk.

  • Hús- a fehérjék és zsírok alapvető forrása, éppúgy mint A-, B-, D- és K-vitaminoknak, réznek, krómnak, folsavnak, vasnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek és cinknek.
  • Belsőségek- gyakorlatilag az összes tápanyagot tartalmazzák, melyekre a macskának szüksége van; vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak. Továbbá a legjobban emészthető, magas biológiai értékű fehérjék a belsőségekben vannak.
  • Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a cica kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formában.
 • ALACSONY SZÉNHIDRÁT (18%)

  A ragadozó macskának gyakorlatilag nincs szénhidrátszükséglete, ennek ellenére a hagyományos száraztápok rengeteg magas glikémiás szénhidrátot tartalmaznak, mint például burgonya, tápióka vagy kukorica. A túlzott szénhidrátbevitelt gyakran említik, mint az elhízás és a cukorbetegség egyik rizikófaktoraként.

  A BIOLOGICALLY APPROPRIATE ORIJEN Tundra bőséges fehérjékben és ezért mérsékelt a szénhidráttartalma, amely alacsony glikémiás forrásokból származik; a lencse, a csicseriborsó, a tökfélék és a gyümölcsök lassú szénhidrátjai csak fokozatosan szívódnak fel, stabilizálva a vércukor szintjét, ezáltal csökken a zsírraktárak növekedésének esélye.

85% HÚS

Az új ORIJEN több húsból készült, mint bármikor. Az összes felhasznált állati alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

2/3 FRISS VAGY NYERS
1/3 KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT

Nem hasonlítható más termékekhez az, hogy ORIJEN húsainak 2/3-a friss, mindez kiegészül 1/3 dehidratált hússal, amely koncentrált fehérjeforrás.

8 FRISS HÚS
WHOLEPREYTM
ARÁNYAIBAN

Az ORIJEN Tundra első 10 összetevője vörös hús és vadon fogott hal.

TOP 10 HÚS FRISS VAGY NYERS

Az ORIJEN első 10 összetevője szabadon tartott baromfi, vadon fogott hal és mélyalmos egész tojás.

KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT HÚSOK

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül, emberi fogyasztásra alkalmas friss WHOLEPREY alapanyagokból.

BŐSÉGES FEHÉRJE (40 %)

Tele van húsokból származó fehérjékkel, nem használunk növényi kivonatokat, mint például borsó- és burgonyafehérje.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT (18 %)

Az ORIJEN kevés szénhidrátot tartalmaz és a glikémiás terhelése alacsony. Tehát semmi gyors szénhidrát, úgymint burgonya, tápióka vagy borsókeményítő.

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ

Az EgészPréda arányaiban felhasznált sokféle hús szinte az összes tápanyagot tartalmazza, csak cinket, rezet és kolint kellett kiegészítenünk.

FREEZE-DRIED ÍZFOKOZÁS

Friss kecske-és gímszarvasmájat fagyasztva szárítottunk a saját konyhánkban, majd ezt az intenzív, természetes illatú csemegét ráfújtuk a tápszemcsékre.

NINCS BÉRGYÁRTÁS

Az ORIJEN termékeket kizárólag a díjnyertes konyháinkban készítjük, és nem gyártunk másnak kisállateledeleket.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS