Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE | MINDEN ÉLETSZAKASZBAN

CSENDES-ÓCEÁNI FRISS SZARDÍNIA, MAKRÉLA, TŐKEHAL, LEPÉNYHAL, SZIKLAHAL ÉS SOLE

TELE VAN VANCOUVER-SZIGETNÉL VADON ÉS FENNTARTHATÓAN FOGOTT HALAKKAL, EZÉRT TÖKÉLETESEN MEGFELEL A MACSKÁD BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETÉNEK.

42 %-os tápláló fehérje, 16 %-os alacsony szénhidrát; az ORIJEN 6 HAL kielégíti bármely fajta cica biológiai és evolúciós szükségletét minden életszakaszban.

Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN halainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 6 helyén csak ilyen halak szerepelnek.

A halak 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss egész halakból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

A WHOLEPREY arányaiban felhasznált friss egész halak (halhússal, belsőségekkel és porcokkal) a felnőtt és kölyökmacska összes tápanyagszükségletét kielégítik- csak cinket, rezet és kolint kellett hozzáadnunk.

A tápszemcséket fagyasztva szárított tőkehalmájjal vontuk be, természetes módon fokozva az ORIJEN ízletességét, ezért még a válogatós macskák is imádni fogják.


A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ?

A macskád egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő rokonaihoz, fogazata, állkapcsainak mozgása és emésztőrendszere a többféle prédából származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. A három húsbavágó kérdésre adott válasz megmutatja (Húsmatek), hogy az ORIJEN Biológiailag Megfelelő.

MENNYI HAL?

85%

MENNYI FRISS HAL?

how-fresh-pie
2/31/3

MILYEN FAJTA HALAK?

how-many-six-fish

HOW MUCH?

 • Az ORIJEN vezető a kategóriájában a magas haltartalma miatt.

 • Az összes felhasznált hal emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

MILYEN FAJTA HALAK?

A többféle hal, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítja a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.

 • Csendes-óceáni vad szardínia

 • Csendes-óceáni vad tőkehal

 • Csendes-óceáni vad makréla

 • Csendes-óceáni vad lepényhal

 • Csendes-óceáni vad sziklahal

 • Csendes-óceáni vad sole

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN

A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét az egész zsákmányállat elfogyasztása biztosította.

Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN 6 FISH, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában tartalmazza, mivel egész halakat használunk fel.

85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK

Friss egész csendes-óceáni szardínia (26 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (9 %), friss egész csendes-óceáni makréla (8 %), friss egész csendes-óceáni lepényhal (5 %), friss egész sziklahal (5 %), friss egész sole lepényhal (5 %), egész makréla (dehidratált; 5 %), egész hering (dehidratált; 5 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 5 %), heringolaj (5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 5 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, napraforgóolaj (hidegen sajtolt), egész szardínia (dehidratált; 1,5 %), lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, tőkehalmáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.

 • ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK
  AZ ANYATERMÉSZET ÉTRENDJE SZERINT

  Nyersfehérje (min.) 42 %
  Zsírtartalom (min.) 20 %
  Szénhidrát (NFE.) 16 %
  Nyershamu (max.) 9 %
  Nyersrostok (max.) 3 %
  Nedvesség (max.) 10 %
  Kalcium (min.) 1.7 %
  Foszfor (min.) 1.3 %
  Magnézium (min.) 0.1 %
  Taurin (min.) 0.3 %
  Omega 6 (min.) 2.1 %
  Omega 3 (min.) 2.1 %
  DHS (min.) 0.8 %
  EPS (min.) 0.5 %
  Taurin (min.) 0.3 %
 • VITAMINOK és ÁSVÁNYI ANYAGOK
  TELJES ÉRTÉKŰ, KIEGYENSÚLYOZOTT, TERMÉSZETES

  Az ORIJEN lemásolja a természetben elérhető étrendet, ezért használunk fel húsokat, belső szerveket, porcokat és emészthető csontot egyaránt. Ennek köszönhetően, szinte az összes tápanyag természetes formában kerül a macska szervezetébe, csak néhány ásványi anyagot kell kipótolnunk.

  Vitaminok

  A-vitamin 30 000 NE/kg
  D3-vitamin 2.80 NE/kg
  E-vitamin 275 NE/kg
  Tiamin (B1) 26.0 mg/kg
  Riboflavin (B2) 27.0 mg/kg
  Pantoténsav (B5) 33.0 mg/kg
  Niacin (B3) 250 mg/kg
  Piridoxin (B6) 26.0 mg/kg
  Folsav 3.00 mg/kg
  B12-vitamin 0.21 mg/kg
  Kolin 2 900 mg/kg

  Ásványi anyagok

  Kálium 0.89 %
  Nátrium 0.63 %
  Klorid 1.12 %
  Vas 150 mg/kg
  Réz 23.0 mg/kg
  Mangán 12.0 mg/kg
  Cink 175 mg/kg
  Jód 3.30 mg/kg
  Szelén 1.20 mg/kg
 • Aminosavak
  100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

  A prédaállat fedezte a vadon élő macskafélék teljes tápanyagszükségletét. Ehhez hasonlóan, az ORIJEN az összes esszenciális aminosavat természetes, ezért biológiailag a legértékesebb formában tartalmazza, így nem kell használunk szintetikus aminosavakat.

  Arginin 2.54 %
  Hisztidin 0.88 %
  Izoleucin 1.58 %
  Leucin 2.82 %
  Lizin 2.79 %
  Metionin 0.97 %
  Fenilalanin 1.60 %
  Treonin 1.65 %
  Triptofán 0.41 %
  Valin 1.89 %
  Cisztein 0.35 %
 • Gyógynövények
  A FÜVEK ÉS GYÖKEREK IRÁNTI ÖSZTÖNÖS VÁGYAT ELÉGÍTIK KI

  A természetes étrendből nem hiányozhatnak a gyógynövények. Nyugtatják a testet, erősítik a belső szerveket, és hatékonyabbá teszik a máj működését, ezért fokozzák a szervezet öntisztító képességét.

  Cikóriagyökér 400 mg/kg
  Kurkuma 100 mg/kg
  Őszbogáncs 100 mg/kg
  Bojtorjángyökér 100 mg/kg
  Levendula 100 mg/kg
  Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
  Csipkebogyó 100 mg/kg

A MACSKÁD EGYEDI

Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletét, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN 6 Hal több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a macskád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.

Metabolikus energiatartalom = 4120 kcal/kg, vagy 535 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 41 %-a fehérjékből, 44 %-a zsírokból, 15 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK

A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

 • BŐSÉGES HALAKBAN (85 %) ÉS FEHÉRJÉKBEN (42 %)

  Az összes fajta macskának éles fogaik vannak, testfelépítésüket a természet úgy tervezte, hogy hatékonyan tudják metabolizálni a húsokból származó fehérjéket és zsírokat. Az ORIJEN 6 Hal eledelt is hasonlóan alkottuk meg: ki kell elégítenie bármely fajta cica evolúciós és biológiai szükségleteit.

  • 85 % hal (2/3 FRISS vagy NYERS, 1/3 kíméletesen dehidratált)
  • 15 % alacsony glikémiás gyümölcs és zöldség
  • 42 % tápláló fehérje húsokból
  • 100 százaléka a halaknak emberi fogyasztásra alkalmas, mielőtt a tápszemcsékbe kerül
  • A szárított halainkat 90 °C-on készítjük emberi fogyasztásra alkalmas, friss egész halakból (nem az iparágban általánosan használt csontokból és nyesedékekből). A dehidratált halaink koncentrált forrásai az értékes fehérjéknek
  • SEMMI növényi fehérjekivonat vagy koncentrátum (burgonya-vagy borsófehérje)
  • SEMMI magas glikémiás szénhidrát (kukorica, rizs, tápióka, burgonya)
  • SEMMI sikér vagy gabona
 • NAGY MENNYISÉGŰ FRISS HAL (2/3)

  A friss halak az alapjai a díjnyertes ORIJEN termékeknek.

  • A halak 2/3-a FRISS vagy NYERS, így a macska az esszenciális tápanyagokat a biológiailag legértékesebb formájukban kapja meg.
  • A halak 1/3-át alacsony hőmérsékleten dehidratáljuk, ezért a tápláló fehérjék koncentrált formában kerülnek a termékbe; kizárólag friss halak felhasználásával nem lehet elérni bőséges fehérjét száraztápokban.
 • HALAK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA (6)

  A természetben a ragadozó macskafélék sokféle prédával táplálkoznak, ez a változatosság biztosítja az ideális kondíciót. A hagyományos halas macskatápokban nem jelenik meg ez a gazdagság, általában egyféle, halfeldolgozó-ipari melléktermékből készülnek, például pontosan meg nem nevezett hallisztek, az alapanyagok magasan feldolgozottak és nagyon ritkán frissek.

  Ezzel szemben a díjnyertes ORIJEN 6 Fish többféle friss halból készül az EgészPréda arányaiban, ezért a különféle forrásból származó tápanyagok garantálják a macska megfelelő egészségi állapotát.

  • Egész, csendes-óceáni vad szardínia az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad tőkehal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad makréla az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad lepényhal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad sziklahal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
  • Egész, csendes-óceáni vad sole lepényhal az Észak-Vancouver-sziget melletti vizekből
 • WHOLEPREY HALAK

  A WHOLEPREY (EgészPréda) az ORIJEN eledelek evolúciójának egy újabb állomása, a friss húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználunk, lemásolva az elejtett prédaállat arányait. Mivel szorosan követjük a természetes táplálék összetételét, ezért nem kell használnunk mesterséges vitaminokat és aminosavakat.

  • Hús - a fehérjék és zsírok alapvető forrása, éppúgy mint A-, B-, D- és K-vitaminoknak, réznek, krómnak, folsavnak, vasnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek és cinknek.
  • Belsőségek - gyakorlatilag az összes tápanyagot tartalmazzák, melyekre a macskának szüksége van; vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak. Továbbá a legjobban emészthető, magas biológiai értékű fehérjék a belsőségekben vannak.
  • Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a macska kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formájukban.
 • ALACSONY SZÉNHIDRÁT (16 %)

  A ragadozó macskának nincs szénhidrátszükséglete, ennek ellenére a hagyományos száraztápok rengeteg magas glikémiás szénhidrátot tartalmaznak, mint például burgonya, tápióka vagy kukorica. A túlzott szénhidrátbevitelt gyakran említik, mint az elhízás és a cukorbetegség egyik rizikófaktoraként.

  A BIOLOGICALLY APPROPRIATE ORIJEN 6 Fish bőséges fehérjékben, ezért mérsékelt a szénhidráttartalma, amely alacsony glikémiás forrásokból származik; a lencse, a csicseriborsó, a tökfélék és a gyümölcsök lassú szénhidrátjai csak fokozatosan szívódnak fel, stabilizálva a vércukor szintjét, ezáltal csökken a zsírraktárak növekedésének esélye.

85% HAL

Az új ORIJEN több halból készült, mint bármikor. Az összes felhasznált egész hal emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

2/3 FRISS VAGY NYERS
1/3 KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT

Nem hasonlítható más termékekhez az, hogy ORIJEN halainak 2/3-a friss, mindez kiegészül 1/3 dehidratált hallal, amely koncentrált fehérjeforrás.

6 FRISS HAL
WHOLEPREYTM
ARÁNYAIBAN

Az ORIJEN páratlan választékú friss halai az EgészPréda arányaiban azt jelenti, hogy szinte az összes tápanyagot természetes formájukban tartalmazzák, csak cinket, rezet és kolint kellett pótolnunk.

TOP 6 HAL FRISS VAGY NYERS

Az ORIJEN első 6 összetevője különféle vadon fogott hal.

KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT HALAK

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül emberi fogyasztásra alkalmas friss egész halakból.

BŐSÉGES FEHÉRJE (42 %)

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül emberi fogyasztásra alkalmas friss egész halakból.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT (16 %)

Az ORIJEN kevés szénhidrátot tartalmaz és a glikémiás terhelése alacsony. Tehát semmi gyors szénhidrát, úgymint burgonya, tápióka vagy borsókeményítő.

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ HOZZÁADVA

Az EgészPréda arányaiban felhasznált sokféle és egész hal szinte az összes tápanyagot tartalmazza, csak cinkkel, a rézzel és kolinnal kellett kiegészítenünk.

FREEZE-DRIED ÍZFOKOZÁS

Friss tőkehalmájat fagyasztva szárítottunk a saját konyhánkban, majd ezt az intenzív, természetes illatú csemegét ráfújtuk a tápszemcsékre.

NINCS BÉRGYÁRTÁS

Az ORIJEN termékeket kizárólag a díjnyertes konyháinkban készítjük, és nem gyártunk másnak kisállateledeleket.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS