Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


BIOLOGICALLY APPROPRIATE │MINDEN ÉLETSZAKASZBAN

SZABADON TARTOTT CSIRKE ÉS PULYKA, MÉLYALMOS TOJÁS ÉS VADON FOGOTT HALAK

A FELNŐTT ÉS A KÖLYÖKMACSKA AZ ŐSEIKHEZ HASONLÓAN ÉPÜLNEK FEL, BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETÜK A KÜLÖNFÉLE ÁLLATI FEHÉRJÉKBEN BŐSÉGES ÉTREND.

40 %-os tápláló fehérjetartalom, 19 %-os alacsony szénhidrát, az ORIJEN egyaránt kielégíti a kölyök-és felnőtt macskák biológiai és evolúciós szükségleteit.

Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.

A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss csirkéből, pulykából és halból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

A WHOLEPREY arányaiban felhasznált húsok, belsőségek és porcok, továbbá a friss egész hal és a friss egész tojás garantálja, hogy a felnőtt és kölyökcica minden szükséges tápanyagot megkap.

A tápszemcséket fagyasztva szárított csirke-és pulykamájjal vontuk be, természetes módon fokozva az ORIJEN ízletességét, ezért még az igazán ínyencek is imádni fogják.


A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ?

A macska egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő macskafélékhez, fogazata, állkapcsai és emésztőrendszere a többféle zsákmányállatból származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Egy BIOLOGICALLY APPROPRIATE macskaeledel tükrözi a természetes étrend összetételét, és válaszol a 3 húsbavágó kérdésre (Húsmatek):

MENNYI HÚS?

85%

MENNYI FRISS HÚS?

how-fresh-pie
2/31/3

MILYEN FAJTA HÚSOK?

how-many-poultry

MENNYI FRISS HÚS?

 • Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.

 • Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

MENNYI FRISS HÚS?

A változatos húsok, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.

 • Szabadon tartott csirke

 • Szabadon tartott pulyka

 • Mélyalmos egész tojás

 • Csendes-óceáni vad lepényhal

 • Csendes-óceáni vad hering

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN

A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét az egész prédaállat elfogyasztása kielégíti.

Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN Cat & Kitten, három kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában biztosítja, mivel a friss baromfihúsok mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, melyek kiegészülnek friss egész halakkal és egész tojással.

85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK és ZÖLDSÉGEK

Friss csirkehús (18 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (5 %), friss csirkemáj (5 %), friss egész lepényhal (4 %), friss egész csendes-óceáni hering (4 %), friss pulykamáj (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), friss csirkenyak (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %),
csirkezsír (3 %), egész vöröslencse, egész zöldborsó, egész zöldlencse, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, lencserost, egész tarkabab, egész veteménybab, csirkeporc (dehidratált; 1 %), heringolaj (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.

Beszállítóink

LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST

Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy a cicád étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.

 • ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK
  AZ ANYATERMÉSZET ÉTRENDJE SZERINT

  Nyersfehérje (min.) 40 %
  Zsír (min.) 20 %
  Szénhidrát (NFE.) 19 %
  Nyershamu (max.) 8 %
  Nyersrostok (max.) 3 %
  Nedvesség (max.) 10 %
  Kalcium (min.) 1,4 %
  Foszfor (min.) 1,1 %
  Magnézium (min.) 0,1 %
  Omega 6 zsírsavak (min.) 3,1 %
  Omega 3 zsírsavak (min.) 1 %
  DHS (min.) 0,3 %
  EPS (min.) 0,2 %
  Taurin (min.) 0,2 %
 • VITAMINOK és ÁSVÁNYI ANYAGOK
  TELJES ÉRTÉKŰ, KIEGYENSÚLYOZOTT, TERMÉSZETES

  Az ORIJEN lemásolja a természetben elérhető étrendet, ezért használunk fel húsokat, belső szerveket, porcokat és emészthető csontot egyaránt. Ennek köszönhetően, szinte az összes tápanyag természetes formában kerül a macska szervezetébe, csak néhány ásványi anyagot kell kipótolnunk.

  Vitaminok

  A-vitamin 17 000 NE/kg
  D3-vitamin 2.00 NE/kg
  E-vitamin 500 NE/kg
  Tiamin (B1) 23.0 mg/kg
  Riboflavin (B2) 21.0 mg/kg
  Pantoténsav (B5) 27.0 mg/kg
  Niacin (B3) 155 mg/kg
  Piridoxin (B6) 15.0 mg/kg
  Folsav 3.40 mg/kg
  B12-vitamin 0.10 mg/kg
  Kolin 2 800 mg/kg

  Ásványi anyagok

  Kálium 0.89 %
  Nátrium 0.41 %
  Klorid 0.61 %
  Vas 145 mg/kg
  Réz 20.0 mg/kg
  Mangán 13.0 mg/kg
  Cink 150 mg/kg
  Jód 2.00 mg/kg
  Szelén 1.00 mg/kg
 • Aminosavak
  100 % TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

  A prédaállat fedezte a vadon élő macskafélék teljes tápanyagszükségletét. Ehhez hasonlóan, az ORIJEN az összes esszenciális aminosavat természetes, ezért biológiailag a legértékesebb formában tartalmazza, így nem kell használunk szintetikus aminosavakat.

  Arginin 2.46 %
  Hisztidin 0.88 %
  Izoleucin 1.60 %
  Leucin 2.79 %
  Lizin 2.92 %
  Metionin 0.85 %
  Fenilalanin 1.66 %
  Treonin 1.56 %
  Triptofán 0.42 %
  Valin 1.91 %
  Cisztein 0.39 %
 • Gyógynövények
  A FÜVEK ÉS GYÖKEREK IRÁNTI ÖSZTÖNÖS VÁGYAT ELÉGÍTIK KI

  A természetes étrendből nem hiányozhatnak a gyógynövények. Nyugtatják a testet, erősítik a belső szerveket, és hatékonyabbá teszik a máj működését, ezért fokozzák a szervezet öntisztító képességét.

  Cikóriagyökér 400 mg/kg
  Kurkuma 100 mg/kg
  Őszbogáncs 100 mg/kg
  Bojtorjángyökér 100 mg/kg
  Levendula 100 mg/kg
  Orvosi ziliz gyökér 100 mg/kg
  Csipkebogyó 100 mg/kg

A MACSKÁD EGYEDI

Minden egyes macska külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletet, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Cat & Kitten több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a cica állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.

Metabolikus energiatartalom = 4160 kcal/kg, vagy 540 kcal per 250 ml-es pohár (130 g). Az energia 39 %-a fehérjékből, 43 %-a zsírokból, 18 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

A BIOLOGICALLY APPROPRIATE FILOZÓFIÁNK

A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

 • BŐSÉGES HÚSOKBAN (85 %) ÉS FEHÉRJÉKBEN (40 %)

  Az összes fajta macskának éles fogaik vannak, testfelépítésüket a természet úgy tervezte, hogy hatékonyan tudják metabolizálni a húsokból származó fehérjéket és zsírokat. Az ORIJEN Cat & Kitten eledelt is hasonlóan alkottuk meg: ki kell elégítenie bármely macska evolúciós és biológiai szükségleteit.

  • 85 % hús (2/3 FRISS vagy NYERS, 1/3 kíméletesen dehidratált)
  • 15 % alacsony glikémiás gyümölcs és zöldség
  • 40 % tápláló fehérje húsokból
  • 100 %-a az állati alapanyagoknak emberi fogyasztásra alkalmas, mielőtt a tápszemcsékbe kerül
  • SEMMI növényi fehérjekivonat vagy koncentrátum (burgonya-vagy borsófehérje)
  • SEMMI magas glikémiás szénhidrát (kukorica, rizs, tápióka, burgonya)
  • SEMMI sikér vagy gabona
 • NAGY MENNYISÉGŰ FRISS HÚS (2/3)

  Friss húsok az alapjai a díjnyertes ORIJEN termékeknek

  • A húsok 2/3-a FRISS vagy NYERS, így a macska az esszenciális tápanyagokat a biológiailag legértékesebb formájukban kapja meg.
  • A húsok 1/3-át alacsony hőmérsékleten dehidratáljuk, ezért a tápláló fehérjék koncentrált formában kerülnek a termékbe; kizárólag friss húsok felhasználásával nem lehet elérni bőséges fehérjét száraztápokban.
 • HÚSOK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA (5)

  A természetben a ragadozó macskafélék sokféle hússal táplálkoznak, ez a változatosság biztosítja az ideális kondíciót. A hagyományos macskatápokban nem jelenik meg ez a gazdagság, általában egyféle állati alapanyagból készülnek, például csirke vagy hal, az alapanyagok magasan feldolgozottak és ritkán frissek.

  Ezzel szemben a díjnyertes ORIJEN Cat & Kitten többféle friss húsból készül az EgészPréda arányaiban, ezért a különféle forrásból származó tápanyagok garantálják a cica megfelelő egészségi állapotát.

  • Friss, szabadon tartott Cobb csirke a prérifarmokról
  • Friss, szabadon tartott pulyka a prérifarmokról
  • Friss és egész mélyalmos tojás a prérifarmokról
  • Friss, egész csendes-óceáni hering és lepényhal az Észak-Vancouver-sziget környéki vizekből
 • WHOLEPREY HÚSOK

  A WHOLEPREY (EgészPréda) az ORIJEN eledelek evolúciójának egy újabb állomása, a friss húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználunk lemásolva az elejtett prédaállat arányait. Mivel szorosan követjük a természetes táplálék összetételét, ezért nem kell használnunk mesterséges vitaminokat (kivéve kolin) és aminosavakat.

  • Hús- a fehérjék és zsírok alapvető forrása, éppúgy mint A-, B-, D- és K-vitaminoknak, réznek, krómnak, folsavnak, vasnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek és cinknek.
  • Belsőségek- gyakorlatilag az összes tápanyagot tartalmazzák, melyekre a cicának szüksége van; vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és aminosavak. Továbbá a legjobban emészthető, magas biológiai értékű fehérjék a belsőségekben vannak.
  • Emészthető csont – kalcium, foszfor, magnézium és kálium természetes forrása, a macska kiválóan hasznosítja az ásványi anyagokat ebben a formában.
 • ALACSONY SZÉNHIDRÁT (19 %)

  A macska egy igazi ragadozó, ezért nincs szénhidrátszükséglete, ennek ellenére a hagyományos száraztápok rengeteg magas glikémiás szénhidrátot tartalmaznak, mint például burgonya, tápióka vagy kukorica. A túlzott szénhidrátbevitelt gyakran említik, mint az elhízás és a cukorbetegség egyik rizikófaktoraként.

  A BIOLOGICALLY APPROPRIATE ORIJEN Cat & Kitten bőséges fehérjékben és ezért mérsékelt a szénhidráttartalma, amely alacsony glikémiás forrásokból származik; a lencse, a csicseriborsó, a tökfélék és a gyümölcsök lassú szénhidrátjai csak fokozatosan szívódnak fel, stabilizálva a vércukor szintjét, ezáltal csökken a zsírraktárak növekedésének esélye.

85% HÚS

Az új ORIJEN több húsból készült, mint bármikor. Az összes felhasznált állati alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.

2/3 FRISS VAGY NYERS
1/3 KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT

Nem hasonlítható más termékekhez az, hogy ORIJEN húsainak 2/3-a friss, mindez kiegészül 1/3 dehidratált hússal, amely koncentrált fehérjeforrás.

6+ FRISS HÚS
WHOLEPREYTM
ARÁNYAIBAN

Az ORIJEN utolérhetetlen friss húsai az EgészPréda arányaiban azt jelenti, hogy szinte az összes tápanyagot természetes formájukban biztosítják, csak a cinket, a rezet és a kolint kellett pótolnunk.

TOP 10 HÚS FRISS VAGY NYERS

Az ORIJEN első 10 összetevője szabadon tartott baromfi, vadon fogott hal és mélyalmos egész tojás.

KÍMÉLETESEN DEHIDRATÁLT HÚSOK

Az ORIJEN számára 90 °C-on készül, emberi fogyasztásra alkalmas, friss WHOLEPREY alapanyagokból.

BŐSÉGES FEHÉRJE (40 %)

Tele van húsokból származó fehérjékkel, nem használunk növényi kivonatokat, mint például borsó- és burgonyafehérje.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT (19 %)

Az ORIJEN kevés szénhidrátot tartalmaz és a glikémiás terhelése alacsony. Tehát semmi gyors szénhidrát, úgymint burgonya, tápióka vagy borsókeményítő.

CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ HOZZÁADVA

Az EgészPréda arányaiban felhasznált sokféle hús szinte az összes tápanyagot tartalmazza, csak cinket, rezet és kolint kellett kiegészítenünk.

FREEZE-DRIED ÍZFOKOZÁS

Friss csirke-és pulykamájat fagyasztva szárítottunk a saját konyhánkban, majd ezt az intenzív, természetes illatú csemegét ráfújtuk a tápszemcsékre.

NINCS BÉRGYÁRTÁS

Az ORIJEN termékeket kizárólag a díjnyertes konyháinkban készítjük, és nem gyártunk másnak kisállateledeleket.

BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS