Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


Zoltán
2018-09-13 14:54:33
Tisztelt Orijen!

Egy 3 éves 6 kg súlyú Tibeti Spániel kiskutyusunk van, akinek szeretnénk elkezdeni tápot adni. Eddig csirkehúson élt többnyire, de nagyon nem eszi már, és mivel a háta végén elkezdett hullani a szőr a doktor úrral együtt allergiára gyanakszunk, elképzelhető hogy csak sok volt a csirke, de ez mindegy is.

Első körben a Real Nature-t próbáltuk mely Fressnapf termék, de olvastam, hogy sokat kakilnak tőle a kutyusok, talán a mi kedvencünknél is ez fellelhető, így gondoltuk kipróbálunk akkor mást is, talán mégsem neki való ez a táp.
Mit ajánlana a fenti paraméterekkel rendelkező kutyusnak?

Köszönjük előre is.
Zoltán

Chris
2018-08-12 11:20:18
Rendben, köszönöm a választ!

ORIJEN
2018-08-12 08:55:08
Kedves Chris!

Örömmel olvasom, hogy a cica elégedett! Az nagyon jó, ha iszik rendesen, mivel az ORIJEN tápanyagdús eledel.

A napi adagok megtalálható a csomagoláson, illetve a termékoldalon. A táp egész nap kint lehet a macska előtt, nem kell adagolni. Bármilyen táplálék-kiegészítő felesleges, de egy friss máj vagy hús megaranyozza a macska napját:-).P.

Chris
2018-08-11 09:27:15
Tisztelt Orijen!

Nemrég került hozzánk egy 1 éves Bengáli fiú macska (ivartalanított). Gyönyörű állat. Izmos, 5.5 kg. Szeretném a legjobbat nyújtani neki, ezért vásároltam neki 2 féle Orijen tápot (six fish, Regional Red) Eddíg Acana Pacifica, és Ranchlands- ot evett. Szereti a tápot, és sokat is iszik hozzá. A kérdésem az lenne, hogy pontosan mennyit adjak neki naponta, és mikor? Egyenlőre csak Ezeket a tápokat kapja, kell e mellé valami mást is adni? Válaszát előre is köszönöm!

ORIJEN
2018-08-02 14:54:42
Kedves Attila!

Kisebb napi adagok több (3-4) részletben, vagy enyhén be kell áztatni az ORIJEN-t, így a nedves tápszemcséket nehezebben tudja habzsolni a kutyus.

Amúgy gyakran fordul elő ez a "probléma", a fenti módszerek közül valamelyik általában működik. P.

Attila
2018-08-02 10:40:09
Üdvözletem!
7 hónapos Cavalier King Charles spánielünk van. 4 hónapja eszik Orijen Puppy-t és 6 Fish-t. Imádja. Pont ez a probléma, mert habzsol. Az adagját kb. 10 mp. alatt befalja, rágás nélkül. Még napi 3x eszik, de már próbáltunk 2-re átállni, de az így megnövekedett adagot viszont a habzsolás miatt kihányta.Mit javasolnak?
Köszönettel: F. Attila

Tünde
2018-07-09 06:46:10
Köszönöm a választ. Kiprobáljuk :)

ORIJEN
2018-07-08 16:33:36
Kedves Norbert!

A kutyusnak megfelelő az ORIJEN Puppy tápszemcsemérete. P.

ORIJEN
2018-07-08 16:32:33
Kedves Tünde!

A következő termékeket javaslom: ORIJEN Original, ORIJEN Regional Red, ORIJEN 6 Hal és ORIJEN Tundra + ha egy kicsit dagi, akkor ORIJEN Fit & Trim. P.

Norbert
2018-07-03 13:52:52
Kedves Orijen!

Érdeklődni szeretnék, hogy az Orijen Puppy száraztáp mekkora méretű szemeket tartalmaz? 13 hetes pomerániai törpespicc kutyusnak megfelelő volna?

Köszönettel,
Norbert

Tünde
2018-07-03 09:10:14
Üdvözletem!
Segitségre lenne szükségem, mert kicsit elbizonytalanodtam... Egy 1,5 éves pomerániai spicc kutyusrol van szo, aki eddig Taste of the wild-wetlands tápot kapott plusz az animonda alutasakos konzervét( ezt ugy ahogy megeszi) de mintha nem rajongana érte... szeretném kiprobálni az orijent de annyi féle van hogy nem tudom melyik lenne nekünk a legjobb figyelembe véve a méretünket és a fajánkat...
szeretném neki a legjobbat adni de elvesztem a rengeteg márka és termék utvesztőjében :) köszönöm ha tudtok tanácsot adni!

ORIJEN
2018-06-25 21:06:29
Kedves N. Zsolt!

Nem tudom véleményezni a napi mennyiséget, mert nem írta meg a kölyök testsúlyát. De a súly alapján Ön is meg tudja határozni a napi adagot az ORIJEN Puppy Large oldalán található etetési táblázat segítségével.

Hogyan?

A táblázatban szereplő javasolt napi adagok = javasolt napi kalóriabevitelek.

Papíron az ORIJEN Puppy Large-ot ajánljuk a nagytestű kölyöknek, amely 3 720 kilokalóriát tartalmaz kilogrammonként. Tehát ha az ajánlott napi adag 500 g, akkor a kutyusnak cca. 1 860 kilokalóriát célszerű fogyasztania. Más szóval a Huskynak 1 860 kalória-tartalmú étrend javasolt, ez állhat többféle alkotóelemből, illetve száraztából is, csak a kalóriákat kell összeadni.

Az ORIJEN 6 Fish szinte ugyanannyi metabolikus energiát tartalmaz, mint az ACANA Pacifica (3 860 kcal/kg vs. 3 850 kcal/kg), tehát a csere nem okozhatna súlyvesztést.

A fentiek információk segítségével, már Ön is összeállíthatja a kutyus étrendjét; grammok = kalóriák. Természetesen a kiegészítők egy picit bonyolítják a helyzetet.

A nagytestű kutyusok növekedésük második szakaszában kicsit megnyúlnak (igaz, nem tudom, milyen idős a Husky), DE általában is elmondható, hogy a nagyobb fajtáknál inkább legyen a kölyök vékonyabb, mert így nem éri extra terhelés a növekedésben lévő csontrendszert.

Ja, és a zöldkagyló kivonat felesleges; az összes ACANA és ORIJEN termék tartalmaz ízületvédőket, továbbá az emelt mennyiség idős korban ajánlatos, a kölyöknek nincs szüksége extra adagra. P.

N. Zsolt
2018-06-25 16:48:46
Tisztelt Orijen!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy adott egy szibériai husky kölyök kutya (fajtiszta), jelenleg 4 hónapos, 15kg, összes kötelező oltást megkapta.
6 hetesen lett elhozva, pedigree-vel kezdtem el etetni, de sokan mondták, h elég silány minőségű táp, meg észre vettem, h sokszor híg a széklete, ezért rá 2-3 hétre váltottam is az Önök tápjára.
Szóval kezdésnek vásároltam ACANA Puppy Large Breed és ORIJEN 6 Fish tápot (2-2kg-ot), és keverve ezt adtam 2 hétig, és úgy láttam elég jól bejön neki, nem volt semmi gond.
Gondoltam vásárolok akkor nagyobb kiszerelést, és az ORIJEN Puppy Large és az ORIJEN 6 Fish (6-6kg) terméke között maradtam + ORIJEN bárányos és kacsás jutalomfalat. Plusz vettem mellé egy GLYCOFLEX GF600 (zöldajkú kagylókivonat) izűletekre és csontokra vitamint. 1 hónapig ezt kapta, semmi gond nem volt vele.
Elfogyott a táp, eljött újból a rendelés napja. Maradtam az ORIJEN Puppy Large mellett, de a 6 Fish-t, leváltottam ACANA Pacifica-ra + ORIJEN Freeze Dried Tunda (de ebből 2-3 naponta kap csak egyszer). Eltelt 2 hét, és most kezdem észre venni, h egyszerűen nem hízik a kutya, sovány, hosszú vékonyak a lábai, és nagyon sokszor híg a széklete.
Lehetséges, h váltanom kellene? Elég karcsúnak tartom ezt a 300-400 grammot naponta. Más tápoknál 600-700at írnak.
Előre is köszönöm a válaszuk.
Tisztelettel: N.Zsolt

ORIJEN
2018-06-06 19:54:40
Kedves Zoltán!

Az ORIJEN Puppy Large tökéletes választás a kölyöknek, egészségesen és megfelelő ütemben fog fejlődni, erős, egészséges és szép felnőtt kutya lesz.

Az ORIJEN Puppy Large 38 % fehérjét, 16 % zsírt és 21 % szénhidrátot tartalmaz (ld. Analízis). Egy 10 százalékkal alacsonyabb fehérjetartalmú száraztápnál ez így néz ki: 28 % fehérje, 16 % zsír és 31 % szénhidrát- tehát cca. 10 %-kal több szénhidrátot KELL tartalmaznia a tápnak, hiszen valaminek kell lennie a zsákban.

Azaz, egy alacsony fehérjés termék etetése során, a kölyök TÖBB szénhidrátot eszik, mint fehérjét – jó nem, egy növekedésben lévő kölyök!! Ez az egészséges? A természetben a farkaskölyök mit evett?- a kérdés költői, mindenki tudja a választ:-)

A tudomány is vizsgálta a kérdést; vajon a fehérje gyorsítja-e a nagytestű kölyök növekedési ütemét? Az első eredmények már az 1990-es évek (!) elején megszülettek: a fehérje mennyisége NINCS HATÁSSAL a növekedés ütemére.

A fehérje akkor van negatív hatással a fejlődésre, ha 1) túl keveset tartalmaz az étrend; 2) ha rossz minőségű, pl. növényi fehérje (sikérek, szója)

Sajnos, ez a buta hiedelem még mindig előbukkan, pedig semmi alapja nincsen.

Mi befolyásolja károsan a növésben lévő csontokat?

1. a túlzott kalciumbevitel előidézhet csontfejlődési rendellenességeket, ezt bizonyította is a tudomány. Tehát NEM SZABAD kalcium-és egyéb csodatablettákat adni a kölyöknek, mert pont az ellenkező hatást válthatjuk ki.

2. a túlsúly feleslegesen terheli a növekedésben lévő csontvázat, ezért az elhízás elkerülésére fokozottan kell ügyelni, főleg a növekedés második szakaszában.

Talán a legmeggyőzőbb érv amellett, hogy nem nagyon talál jobb kölyöktápot, az ORIJEN Puppy Large összetételének a listája, más szóval a recept (ld. alább).

ÖSSZETÉTEL
Friss csirkehús (14 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss egész csendes-óceáni hering (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkeporc (1 %), csirkezsír (1 %), napon szárított lucerna, csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Üdv: P.


Zoltán
2018-06-05 19:56:09
Tisztelt Cím! Kérem adjon tanácsot tápválasztással kapcsolatban. 4 hónapos amerikai akitám van és orijen puppy large tápot néztem ki neki. Hallottam azonban elrettentő véleményeket, hogy a túl sok fehérje miatt majd a csontozata a kutyának nem fogja tudni követni a növekedést. Ebbe a fórumba is volt már hasonló kérdés , de más fajta kutya esetében. Kérem adjon tanácsot ezzel kapcsolatban. Sajnos annyi feéle táplálkozási tanács kering a neten általánosságban, hogy már nem tudom mi lenne igazán jó az amerikai akitának. Válaszát előre is köszönöm!

ORIJEN
2018-05-24 17:18:12
Szia Dzsen!

Érdemes megpróbálni az ORIJEN Puppy-t. P.

Dzsen
2018-05-24 16:17:25
Sziasztok! Először is köszönöm a választ :) Természetesen megnéztem a táp hátoldalán, hogy hogyan kell etetni/kg a kutyust de az ajánlottnál egy fél pohárral így is többet kap. Venni fogok egy mérőlapot inkább az a biztos. Szerintetek akkor váltsak át a sima Orijen Puppyra a large helyett a malinál? Most a hétvégen kell újból rendelnem úgyis :)
Dzsen

ORIJEN
2018-05-23 20:44:22
Kedves Bogi!

A váltásra nincsen pontos, tudományos módszer, csak javaslatok vannak. Nyugodtan kövesse ajánlásunkat, a kutyusok többségénél működik.

Igen, az etetésnél arányosítani kell, de a megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegűek, ha szükséges el lehet térni, pl. hízás esetén.

Sajnos nincs mérőpoharunk, de egy 250 ml-es pohárba 120 gramm ORIJEN fér. P.

Bogi
2018-05-23 14:13:06
T. Cím! Jelenleg Platinummal etetem a kutyám, ami sajnos nem megfelelő neki, az emésztése rosszabb, sokat harapdálja a szőrét, lehet túl erős neki. Váltanék valamelyik csirke- és gabonamentes tápra. Mivel a kétfajta táp emésztése másként történik (pl. a Platinumnál nem kellett kevergetni), kérdésem az lenne, milyen módon történhet az áttérés? Maradjon a szokásos, honlapukon leírt módszer? Illetve 10 és 20 kg-onként vannak megadva az adagok. A kutyám 13-14 kg-os... arányosítsak? Plusz mérőpoharat lehet-e kérni első rendeléskor? Köszönettel, Bogi

ORIJEN
2018-05-21 23:08:51
Kedves Dzsen!

Először meg kellene nézni az ORIJEN Puppy Large oldalán, hogy mennyi a javasolt napi adag, és kb. azt a mennyiséget kell adni indulásnak. Egy 250 ml-es pohárba 120 gramm száraztáp fér.

A napi tápmennyiség = napi kalóriabevitel. Az ORIJEN Puppy Large 3720 kilokalóriát tartalmaz per kilogramm, az ORIJEN Puppy 4000-et. Azért említettem meg ez utóbbi terméket, mivel a kutyus 'határeset', a felnőttkori súlya 30 kg körül lesz; az ORIJEN Puppy ugyanakkora napi adagja magasabb kalóriabevitelt jelent.

DE a 6. hónaptól vigyázni kell az elhízásra, mert a túlsúly feleslegesen terheli a csontrendszert, és ez kockázatos.

Hozzávetőleg 12-13 hónapos kortól lehet váltani valamilyen felnőtt tápra: ORIJEN Original, 6 Fish, Regional Red és / vagy Tundra- e termékek metabolikus energiatartalma megegyezik. P.

Dzsen
2018-05-21 16:30:44
Sziasztok! Van egy 18 hetes malinois kan kutyank aki jelenleg Orijen puppy large tapot kap naponta 3 bögrenyit, ezen felul jutifalatokat es nagy nyers husis csontokat, hogy azt ragja a kanape helyett :) 15 kilos a kutya most, a problema az, hogy a kutya csontsovany es rettenetesen ehes egesz nap,tudom, hogy egy mali sovany marad egesz eleteben de azert nem ugy, hogy 15 meterröl meg tudom szamolni az összes bordajat. Valtoztassak valamit a tappal?
Masik kerdes, hogy hany honapos kortol lehet valtani felnött tapra es melyik a legjobb egy aktiv malinak aki imad enni? Köszönöm elöre is a valaszt :)


ORIJEN
2018-05-19 10:16:39
Kedves Kovács Bence!

A bőséges fehérje NEM károsítja a veséket! Ez egy nagyon régi hiedelem, a múlt század negyvenes éveiben keletkezett, azóta a tudomány számos kísérletben cáfolta. Két amerikai tanulmány magyar fordítását is olvashatja a KÖNYVTÁR oldalon.

Továbbá, ne felejtse a nagyon egyszerű egyenletet: MAGAS FEHÉRJE = ALACSONY SZÉNHIDRÁT, és vica versa: alacsony fehérje = magas szénhidrát. A bőséges szénhidrátfogyasztásnak vannak egészségügyi kockázatai. P.

Bence Kovács
2018-05-16 20:59:24
Szép estét, Nekem egy 10 hónapos Caninhen Tacskóm van,3-3,5kg kan. kapott már Puppy tápot,most 6halasat eszi, s van neki Regional Red is egy tasak, mindegyik húspogacsas keszitmenybol vegyesen a táppal 5 nap tápot kap egymást követő 2 nap pedig a húspogacsakat, a kérdésem az lenne , hogy a magas feherjetartalom a vesejere rossz hatással van e vagy lehet e a kutyusnak, mert őszintén szólva én emellett tettem le a voksom a tápok közül, csak a minap ezt a kritikát kaptam rá, nemtudom lehet e valami valosagalapja, vagy badarság. Válaszát előre is koszonettel

ORIJEN
2018-04-28 10:01:55
Kedves Mónika!

Nem változott az összetétele. Ha bármilyen minőségi probléma lenne a termékkel, akkor számos visszajelzést kaptunk volna, mivel sok kutyus fogyasztja.

Ha az allergia azt jelenti, hogy megjelentek bőrproblémák, az a pollenszezon kezdetének is tulajdonítható (feltéve, ha allergiás a kutya).P.

Mónika
2018-04-27 15:20:14
Tisztelt Orijen!
Érdeklődnék, hogy változott e az utóbbi időben az Original tápnak az összetétele. AZ új zacskó kibontása után rögtön az első alkalommal allergiás lett. Azóta nem jött elő csak nagyon minimálisan, és nem tudjuk hogy a táp okozza e. Illetve az eddig adott mennyiség egyáltalán nem elég. Sokkal többet igényel a kutya belőle és egyáltalán nem hízik emellett. Olyan mintha teljesen mást kaptunk volna. Ráadásul sokkal jobban lehet érezni a halszagot benne. Előre is köszönöm a választ.

ORIJEN
2018-04-22 12:25:21
Kedves Kata!

Az olyan ORIJEN és ACANA termékek tápszemcséinek mérete, melyek nem tartalmaznak csirkét, átlagos, azaz bármely méretű kutyusnak megfelelőek.

Habzsolás ellen talán a legjobb, ha tápszemcséket enyhén beáztatjuk.

A következő termékekből bármelyik megfelelő: ORIJEN Regional Red, ORIJEN 6 Fish, ORIJEN Tundra. ACANA: bármelyik ACANA Singles eledel, ACANA Grasslands, ACANA Pacifica és ACANA Ranchlands.

Az etetési táblázatokban külön oszlop van az aktívabb ebek részére. P.

Kata
2018-04-20 22:11:55
Tisztelt Orijen!
13 hónapos labrador kutyám részére melyik tápot ajánlaná? Nagyon habzsol, a kis szeműt rágás nélkül nyeli. 8 hetes korában a csirkés táptól vakarózott, ezért azóta bárányosat kapott. Nagyon mozgékony.
Válaszát köszönöm!

ORIJEN
2018-03-20 17:06:22
Kedves Zsófi!

Nyugodtan lehet keverni, így a kutya többféle fehérje-és zsírforrással táplálkozik - és ez a természetes.

Csak annyi megjegyzés: a fentiek korlátozottan érvényesek, ha az emésztőrendszer szuperérzékeny. P.

Zsófi
2018-03-20 13:31:53
Tisztelt Orijen!

Szeretnénk kutyusunknak több féle ízű tápot rendelni, lehet -e keverni őket, vagy célszerű inkább csak egy félével tápot váltani?

Köszönöm előre is!

ORIJEN
2018-03-19 16:54:32
Kedves Gyurcsó Diána!

Sajnos nincs erre a problémára termékünk. P.

Gyurcsó Diána
2018-03-19 12:50:05
Jó Napot!
Most derült ki, hogy kutyusom vesebeteg, így speciális étrend és táp kell neki. Nagyon sok jót hallottam az Orijen-ről, viszont nem vagyok benne biztos, hogy van nekünk megfelelő táp. Tudna nekem ebben segíteni?
Köszönettel:
Diána

ORIJEN
2018-03-11 17:29:05
Kedves H. Ildikó!

Az ORIJEN Regional Red biztosítja a kölyök tápanyagszükségletét (is), van benne 5-féle vörös hús belsőségekkel, ezért nagyon szeretik a kutyusok + egy kis hal a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (EPS és DHS) miatt = nagyon jó választás!
Ha vörös ORIJEN lesz a nyerő, akkor az ORIJEN Puppy Large etetési táblázatában található mennyiségeket célszerű követni. P.

H. Ildikó
2018-03-11 11:54:25
8 hónapos skót juhász kislány kutyánk elég válogatós, Legszívesebben főtt húst eszik rízzsel, száraztáp (N&D puppy) inkább csak a főtt ételhez keverve fogy. A füstölt halat nem eszi, szóval nem egyszerű az etetése.. Az utöbbi időben előfordult párszor, hogy a főtt csirkehústól híg volt a széklete, ezért megpröbálnánk átszoktatni száraz tápra, ami a válogatössága míatt nem könnyű. Sok jót hallottam az Orijen Regional Red tápról. Jó választás lehet, nem korai még? Mi az ami még szóba jöhet?

ORIJEN
2018-03-04 10:46:15
Kedves Kádár Krisztina!

Bármikor át lehet térni, mivel az ORIJEN 6 Fish és az ORIJEN Tundra egyaránt alkalmas a kölyök táplálására. Ha ebben a korban vált, akkor az ORIJEN Puppy Large etetési táblázatát kell követni 12-13 hónapos koráig. P.

Kádár Krisztina
2018-03-04 09:26:36
Tisztelt Orijen!

Érdeklődnék, hogy Orijen Puppy Large-ról mikor lehet áttérni másik tápra (esetleg Tundra, vagy Fish). 10 hónapos Golden retriever kutyusunk van.

ORIJEN
2018-03-03 22:29:44
Kedves Koller Erika!

Igen, teljesen pontosan számolt. P.

Koller Erika
2018-03-03 21:56:58
5 és fél hónapos cicám 3,6 kg. Jól számolom, hogy naponta 110 gramm táp kell neki?

Kádár Krisztina
2018-03-03 12:02:37
Tisztelt Orijen!

Érdeklődnék, hogy Orijen Puppy Large-ról mikor lehet áttérni másik tápra (esetleg Tundra, vagy Fish). 10 hónapos Golden retriever kutyusunk van.

ORIJEN
2018-02-21 17:45:46
Kedves Aradi Balázs!

Bármelyik ORIJEN termék megfelelő, kivéve az ORIJEN Fi & Trim a kölyök miatt. Az ivartalanított cicánál azonban az elhízásra figyelni kell- kisebb napi adagok, persze ha megoldható. P.

aradi balazs
2018-02-20 11:50:14
tisztelt cím.
4 éves ivartalanított kandúr mellé most készülök venni egy birman kölyök cicát.
mit javasolnak, melyik táp a jó mindkettőjüknek.
köszönöm!

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS