Fórum

Kutassy Mónika
2024-03-18 12:41:06
Válasz erre az üzenetre
Szép napot!
Két éves ivartalanított, kan belgajuhász, tervueren, nagy aktivitású kutyánknak - herceg:-)- keresek  olyan jó minőségű tápot, ami mellett tudna kicsit hízni, izmosodni, 
Eddig bonacibot, és joserat evett, de szerintünk egy kicsit soványka. 
Persze sportol, és sokat rohangászik is. A másik szuka belgánknak nincsen ilyen problémája, ő is agilitys, de izmos és súlyánál van.
Régen acanat ettek a korábbi kutyusaink, szóval nagyon szerettük. "Kicsit" nagy a választék, ezért kérem a segítségüket a kiválasztásban. Érzékeny az emésztése, de csirke allergiáról nem tudunk.
Köszönettel:
Kutassy Monika
ORIJEN
2024-03-18 17:20:11
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kutassy Mónika!

Az eddig etetett termékek után az ACANA és főként az ORIJEN nagy ugrás lesz. Ezért bármelyik mellett is dönt, a fokozatos átállás javasolt, leginkább az érzékeny gyomrú kutyusnak.

Az ORIJEN termékek közül bármelyik szóba jöhet (kivéve kölyöktápok). Mivel 85 % állati alapanyagokból készülnek, ezért tele vannak tápanyagokkal és kalóriákkal, a napi adagok mennyiségének változtatásával lehet az aktivitási szintet követni.

ACANA: itt alapból az ACANA Sport & Agility termékünket javaslom, igaz a kutyus ivartalanított, ezért talán hajlamos hízásra. Ha a Sport sok lenne, akkor az ACANA Adult Dog is tökéletes. P.

Vanessza Gábor
2024-03-12 22:21:20
Válasz erre az üzenetre
Üdv! 10 hónapos Pomerániai kutyusomnak (2,3 kg) keresek tápot. Extra válogatós! Melyik lenne a legjobb választás? 
Köszönöm a választ!
ORIJEN
2024-03-13 17:13:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Vanessza Gábor!

Ha szereti a halat, akkor ORIJEN 6 Fish, de az ORIJEN Regional Red is tele van aromákkal, mivel bőségesen tartalma a húsok mellett belsőségeket is. P.
Török Alpár
2024-01-31 19:35:21
Válasz erre az üzenetre
Üdv.
Pár napja fogadtunk örökbe az utcáról egy kb. másfél éves kutyát. Mudi vagy mudi keverék, mostmár ivartalanított kan. Jelenlegi testsúlya 10.2 kg. Hosszas keresgélés után az Orijon Six Fish-re esett a választásom, a feeding guide alapján 120-140g száraz eledelre van szüksége egy nap, aktivitástól függően. A 11,3kg kiszerelés így kb 3 hónapig tart. Szeretném, hogy változatosan egyen ezért azután az Orijon Tundra-t vásárolnám meg neki. Lenne pár kérdésem, mivel ennyire érthető, profi válaszokat, mint ezen a fórumon sehol sem találtam:
1. következhet-e abból gyomor probléma, ha 3-4 havonta márkán belül változtatom a száraztáp típust?
2. érdemes-e a szárat tápot nedvessel keverni vagy váltogatni?  
3. érdemes-e az Orijon termékei mellett mondjuk egy BritCare lazac olajat adni?
4. Ön egy másfél éves egészséges mudinak, milyen táplálékot adna és hogyan variálná?
5. jelenleg napi 2x etetem, reggel 60-70g és este 60-70g, a mennyiség változik a napi aktivitástól.

Köszönöm előre is részletes válaszát,
Alpár
ORIJEN
2024-02-21 16:23:09
Válasz erre az üzenetre
Kedves Török Alpár!

Köszönjük a visszajelzést, jó volt olvasni!

Néhány állatorvos hozzáállását mi sem értjük, de megszoktuk az évek folyamán. 
Több tényező állhat a háttérben:
- egyetemen nem tanulták, de van ún. "takarmányozás" tantárgy, amely a haszonállatok hatékony táplálásról szól = így tekintenek a kutyára
- nem olvastak / olvasnak angol nyelvű szakirodalmat (magyar nem nagyon van);
- a 30-40 (!) éves megcáfolt 'magas fehérje káros' mítoszt nem tudják kigyomlálni a gondolataikból, talán presztízsből.

Az újabb generáció már nem beszél ennyi butaságot, állítólag. És még egy régi szabály: magára valamit is adó állatorvos nem árul száraztápot (kivéve gyógytápok). P.

Török Alpár
2024-02-21 12:00:34
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a részletes választ.
Bodza imádja, megőrűl a Six Fish-ért, szó szerint táncol amíg kimérem neki reggel is, este is.
Viszont hibáztam, hogy elmondtam az egyik dokinak, mivel nagyon ellenzi - nem értem miért - és olyan variánsokat ajánl, amiben magas arányban található olcsó szénhidrát, gabona vagy rizs (Petkult, sose adnám). Maradunk biztosan az Orijen-nél, csak így bármi probléma volt (utcáról összeszedett bakteriális hasmenés, vagy a kóborkutya éve alatt kialakult vakarozás) egyből a magas proteintartalomra fogták, bármilyen kivizsgálás előtt. Persze egyik esetben sem volt igaz, mivel a vakarozás már az Orijen előtt is megvolt, sőt még jobban, lassan már leszokja - a hasmenés meg nem a 10% protein különbségtől van (a Petkult 30%) hanem ezekben a hetekben terjedő betegségtől a környékünkön. (láz és hányás is párosult sajnos hozzá) 
Megjegyzésem célja ezzel csak annyi, hogy a jövőbeli olvasóknak egy tanácsot adjak: ne hagyják, hogy egyből lecseréltessék velük az egyik legjobb eledelt, valamilyen agyonkezelt, magas gabonatartalmúra, amivel valószínűleg szerződésük van, vagy ne adj Isten éppen árusítják.
(azóta már kikértem más doki véleményét is - szerintük is minőségi táp és amíg nincs kézzel fogható jele az intoleranciának, addig lehet nyugodtan adni)
Szép napot.
ORIJEN
2024-02-01 20:03:59
Válasz erre az üzenetre
Kedves Török Alpár!

Őszintén becsülendő a hajléktalan kutyus megmentése!

Válaszok:
1. Gyomor: az étrend rendszeres változtatása (rotációs diéta) nem okoz semmilyen emésztőrendszeri betegséget. Mi erősen javasoljuk a többféle fehérje-és zsírforrást, mivel a) ez áll legközelebb a természet által biztosított változatos táplálékhoz; 
b) egyféle tápra hamar ráunhat a kutya, és jöhet a kínlódás...

2. Nedves és száraz: miért ne, ha a nedves táplálék jó minőségű.

3. Lazacolaj: az ORIJEN 6 Hal bőséges halolajban-és zsírban, ezért tele van hosszú láncú Omega 3 (DHS és EPS) zsírsavakkal. Ha még nagyobb mennyiség jut a be a szervezetbe, az nem jelent több egészséget; ez nagyon sok tápanyaggal így van. Amúgy a kutya szervezete rövid láncú Omega 3 zsírsavból (növényi olaj) képes előállítani hosszú Omega 3-at, ahogyan az ember is. A macska viszont nem képes erre.

4. Táplálási tanács: a legjobb halas kutyatápot adja a kutyusnak, a kutya minden szükséges tápanyagot megkap, ha mást nem is eszik. De fontos a változatosság, ezért szerintem mindenféle táplálékot különféle állagban ehet az eb: száraztáp, nyers hús / belsőség, konzerv, jutifalat stb. Ha a kutya bélflórája rendben van, akkor kicsi eséllyel lesz hátsó tragédia

5. Etetés: napi kétszeri etetést javaslunk. Az átlag 130 gramm az nem kevés; az ORIJEN 6 Fish 3 860 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, azaz 130 gramm legalább 500 kcal/ nap (3 860 ×0,13 =501,8) energiabevitelt jelent a 11 kg-os ebnek. Egy 75 kg-os felnőtt férfinak javasolnak 2100 kcal körül (ha jól tudom).

Összefoglalva: nincs tudomány által alátámasztott javaslat, vagy rezsim azzal kapcsolatban, hogy milyen gyakran váltsunk és milyen fajta táplálékot milyen arányban etessünk. Ha a kutya étrendje bármelyik ORIJEN terméken alapul, akkor biztosan hozzájut minden tápanyaghoz, a többi csak hab a tortán + a gazdi úgysem tudja megállni, hogy kényeztessen:-)

Ha az eb vidám, a szőrzete kiváló állapotban van és a széklet állaga és mennyisége is megfelelő, akkor nincs gond. P.
Török Alpár
2024-02-01 08:45:25
Válasz erre az üzenetre
Update:
5. jelenleg napi 2x etetem, reggel 60-70g és este 60-70g, a mennyiség változik a napi aktivitástól - maradjunk a napi kettőnél vagy váltsunk egyre? Nem lesz napi kettővel a kutya mindig éhes, olyan kevésnek tűnik az a 60g egyszerre. 
Lilla
2024-01-27 19:54:02
Válasz erre az üzenetre
Jó estét! 
Szeretnék váltani az orijen puppyra de most a kutyus platinumot eszik. Egyik napról a másikra kell átállnom vagy keverve ? 
Köszönöm a segítséget ! 
Lilla
2024-01-28 10:28:44
Válasz erre az üzenetre
Nagyon szépen köszönöm ! 
ORIJEN
2024-01-28 10:09:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lilla!

Fokozatos átállás javaslok, mivel a két termék összetétele jelentősen különbözik.

Íme az ORIJEN Puppy receptje:
Friss csirke (23 %), nyers pulyka (10 %), friss csirkebelsőségek (máj, szív) (8 %), nyers egész hering (6 %), nyers egész szürke tőkehal (5 %), friss tojás (5 %), dehidratált csirke (4 %), dehidratált pulyka (4 %), dehidratált makréla (4 %), dehidratált szardínia (4 %), dehidratált hering (4 %), csirkezsír (4 %), egész vöröslencse, egész borsó, egész zöldlencse, egész csicseriborsó, lencserost, egész tarkabab, egész veteménybab, nyers pulykamáj (2 %), sárga tőkehal olaj (2 %), borsórost, szárított moszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész sárgarépa, friss egész alma, friss egész körte, szárított cikóriagyökér, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, egész fanyarkabogyó, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Üdv: P.
Tibor
2024-01-16 18:04:25
Válasz erre az üzenetre
Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy az Orjen Six fish, Regional Red, Tundra tápok, hipoallergének?
Azért érdekelne, mert pár oldalon benne van ebben a kategóriában, de magán a csomagoláson, vagy a gyártó honlapján nem találtam erről információt.
Nagyon köszönöm!
Rákár Tibor
2024-01-28 10:12:48
Válasz erre az üzenetre
Jó napot!
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Már kiderült, hogy semmi köze nem volt a kutyám(11 hónapos Husky) vakaródzásának a táphoz!
Egész életében orijen tápot kapott, csak a 6 fishnél jött elő, ezért gondoltam hátha a tengeri halak, mert az orvosok se tudtak semmit. De a lényeg, hogy nem allergia és nem a táp!
Jelenleg a tundrát kapja és gyönyörű a szőre, és makk egészséges, nem utolsó sorban meg imádja!
Még egyszer köszönöm!
ORIJEN
2024-01-28 10:05:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tibor! Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok! Hipoallergén táp: kizárólag olyan termékeket hívunk így, amelyek enzimekkel szétdarabolt állati fehérjéket tartalmaznak. Olyan kis méretűek lesznek ezek a fehérjék, hogy az immunrendszer nem veszi észre őket, ezért nem válthatnak (vagy nagyon kis eséllyel) ki allergiás reakciót; tehát hipoallergének. Ilyen eledelek az ún. gyógytápok egyes fajtái, melyeket állatorvosok értékesítenek. Ha egy kutyatáp nem tartalmaz enzimekkel szétdarabolt fehérjéket, akkor nem hipoallergén. Egyetlenegy állati fehérjéről sincs tudományosan bebizonyítva, hogy bizonyosan nem vált ki allergiás tüneteket az arra hajlamos kutyáknál. Továbbá egyetlen fehérjéről sincs tudományos bizonyíték arról, hogy nagy valószínűséggel allergiát vált ki, ez igaz a csirkére is. A szóbeszédben elterjedt tévhiteknek nincs semmi alapja; a csirkefehérjétől való rettegés szociálpszichológiai jelenség és nem immunológiai. Azaz, ha egy gyártó hipoallergénnek nevezi a termékét, de az adott eledel nem tartalmaz enzimekkel kezelt fehérjéket, az nem más, mint a vásárlók tudatos megtévesztése / átverése. Az Ön által felsorolt ORIJEN termékekre mi nem akasztunk 'hipoallergén' jelzőt, hiszen nem azok, és nem szoktuk átverni a vásárlóinkat. P.
Roberta
2024-01-03 20:45:31
Válasz erre az üzenetre
Jó napot kívánok!
Kis olasz agaramat etetem az orijen tundra táppal. Imádja! Szép a szőre is tőle. Az lenne a kérdésem, hogy az évek folyamán, mi a jobb egy kutyának, ha változtatunk a tápon, vagy hagyjuk ezt ami bevált? Ha váltanék (mert ez minősülne jobbnak Ön szerint,ha változtatunk bizonyos idő múlva) akkor mindenképp az orijenen belül keresnék egy kicsit más összetételű tápot. Köszönöm szépen előre is segítségét!
ORIJEN
2024-01-04 15:12:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Roberta!

Az ORIJEN Tundra a csúcstermékünk, mivel mindenféle hús van benne - szárnyas, hal és vörösök- és a legtökéletesebb fehérjeforrás a tojás. Gyakorlatilag bármelyik ORIJEN termék (Original, 6 Fish és Red) szóba jöhet, ebben az esetben a kis agár jóval többféle húst fog enni, mint az emberek többsége:-)

Alapból támogatjuk a változatos étrendet, hiszen ez a természetes, tehát a különféle termékek vegyes etetését, de a Tundra mellé, ha olykor kap a kutya valami a nyerset, az is teljesen rendben van. P.
Takács Tamás
2023-12-03 12:02:49
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

7 hónapos Corgi kutyusomnak keresek tápot. Eddig Royal Canin Puppy medium száraz tápot kapott egy kis real nature junior konzervvel és zöldségekkel keverve. Szeretnénk váltani, mert azt az információt kaptam, hogy a mostani száraztápja kb csak 6 hónapos korig jó (akármennyire az van ráírva, hogy 1 éves korig adható). Körbenéztem a webshopban az Acana és az Orijen tápok között. Néztem a puppy tápokat is, nem tudom, hogy az a megfelelő-e neki már ebben a korban, vagy valamelyik minden korban adhatót válasszuk mint pl a ORIJEN Regional Red vagy a ACANA Grasslands?
A segítséget előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Takács Tamás
ORIJEN
2023-12-03 19:10:32
Válasz erre az üzenetre
Kedves Takács Tamás!

Mindkét említett termék megfelelő a kölyöknek, de én az ORIJEN Puppy terméket javaslom a magasabb fehérje-, zsír-és energiatartalma miatt: ebben a korban pont erre van szüksége a kutya szervezetének.

Ha a másik kettő termék közül választ, akkor az ORIJEN Puppy etetési táblázatát kell figyelembe venni. P.
Norman
2023-12-02 01:17:03
Válasz erre az üzenetre
Jó estét kívánok. Érdeklődnék 10 hetes rottweiler kölyök kutyámnak melyik Orijent ajánlaná,sokat fogok vele futni,turázni, iskolába járni,mindenképp egéséges szép izmos fényes szörű kutyát szeretnék belőle.
ORIJEN
2023-12-02 10:51:19
Válasz erre az üzenetre
Kedves Norman!

Az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom; bőséges fehérje, az alapanyagok 85 %-a állati, alacsony kalcium- és mérsékelt kalóriatartalom. P.
Pap Kinga
2023-10-22 16:00:24
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Szeretnék segítséget kérni, 10 hetes standard uszkárnak (várhatóan 20-30 kg-s felnőtt súly) melyik táp lenne a legideálisabb választás tápanyagtartalom tekintetében?

Előre is köszönöm!
ORIJEN
2023-10-23 16:38:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Pap Kinga!

Az ORIJEN Puppy terméket javaslom, a legjobb legtápanyagdúsabb kölyöktáp a piacon. P.
Bánhidi Norbert
2023-10-13 22:37:59
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!

A kutyánknak szeretnénk a lehető legjobb tápot adni, ajánlás alapján találtuk meg az Orijent.
A tápok fehérje tartalmával kapcsolatban igyekeztem minél többet megtudni. 
Általánosságban azt írják, hogy a kutyáknak az ajánlott napi nyersfehérje szükségélet 18-25%, azonban az Orijen termékek fehérje tartalma lényegesen magasabb, nem ritka a 40%-os fehérje tartalom.
Az aggodalmunk a túlzott fehérje bevitelével kapcsolatban a vese károsító hatás.
Miért tér el a fehérje tartalom ilyen mértékben az Orijen & Acana tápoknál?

Üdv
B.N.




ORIJEN
2023-10-15 15:04:59
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bánhidi Norbert!

A „sok fehérje károsítja a veséket” tévhit a múlt század 1940-es éveiben keletkezett, patkányokkal (NEM kutyákkal!) végzett kísérletekből vonták le ezt a következtetést. Sohasem erősítették meg, ellenben a későbbi évtizedekben számos kísérletben megcáfolták. Nagyjából 40-50 éve egységes a tudomány ezzel kapcsolatos álláspontja: a fehérje nem károsítja a veséket.

Két esetben van negatív hatással az étrendi fehérje a kutya egészségére: 1) ha túl keveset tartalmaz a táplálék; 2) ha gyenge minőségű, pl. döntően növény forrásból származik.

18-25 %-os szükséglet: valószínűleg az iparági testületek (amerikai AAFCO, európai FEDIAF) által kiadott „kutya-és macska tápanyagszükséglete” iránymutatásaiban olvasható értékeken alapszik, melyek a MINIMÁLIS mennyiségeket adják meg; azaz, ezek a százalékok a MINIMÁLIS szükségletet mutatják, melyeknél nem lehet kevesebb.

Az AAFCO és FEDIAF táblázatok néhány tápanyag esetében megadják az egészségügyi felső határértékét is (pl. kalcium és foszfor), ilyen a fehérjének nincs. Az is egyértelmű álláspont, hogy a kutyát fehérjével NEM LEHET túletetni. Ha az eb megeszik egy egész csirkét, az káros?? Persze, hogy nem!

Miért valóban egy nagy kamu a fehérje-vese elmélet? (mert nem beszél a szénhidrátokról!)

Három alapvető tápanyagból tud a szervezet energiához jutni: fehérje, zsír és szénhidrát. Az ORIJEN Original 38 % fehérjét, 18 % zsírt és 19 % szénhidrátot tartalmaz; a három tápanyag ebben az arányban biztosítja a napi kalóriaszükségletet. Mondjuk egy 20 % fehérjés tápnak, legalább 37 % szénhidrátot kell tartalmaznia, hiszen az ORIJEN-hez képest alacsonyabb fehérje miatt kieső energiát valamivel pótolni kell, hogy az elfogyasztott táp ugyanannyi energiát / kalóriát tartalmazzon = magasabb szénhidrát (ha a zsírt állandónak vesszük). De egy 20-as fehérjés táp szénhidrátja a valóságban bőven 50 % felett lehet, mivel egy gyenge minőségű termék sohasem tartalmaz 18 % zsírt.

Magyarán, minden gazdinak el kell döntenie, hogy fehérje-vagy szénhidrátalapú étrenddel eteti a kutyust.

És még csak annyit tennék hozzá, hogy 18-25 % fehérjetartalmú tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem azért mert a növényi alapanyagok (emészthető szénhidrátok forrásai) olcsóbbak, mint az állati fehérjék.

A fehérje-vese témakörében itt egy érdekes olvasmány:

https://acana.hu/konyvtar/a_feherjebevitel_korlatozasanak_mitosza_a_csokkent_vesefunkcioju_kutyak_eseteben_6/

Üdv:

P

Ladányi Gábor
2023-10-05 10:36:09
Válasz erre az üzenetre
Üdv! Normál méretű yorki fiú májusban volt 9 éves. Az állatorvos senior tápra való áttérést javasolt az Orijen mellett döntöttünk, de ahány üzletben jártunk azt mondták értelmetlen a senior táp (lehet azért mert egyikben sem volt) . Mi nem szeretnénk semmilyen kiegészítőt adni külön kedvencünknek, azt szeretnénk ha a tápjában mindent megkapna amire szüksége van egyben, ezért kérem az Önök segítségét. Az üzletekben azt mondták élete végéig Regional Red megfelel, az állatorvos a Seniort javasol. Webáruházból bármelyiket meg tudjuk venni ez nem akadály. Mivel sehol nem találtunk értékelhető információt ami a mérleget az egyik irányba húzta volna úgy gondoltuk magát a forgalmazót kérdezzük meg és előre is köszönjük a választ!
ORIJEN
2023-10-05 15:40:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ladányi Gábor!

Jól sejti, hogy miért nem ajánlják a Senior tápot:-) Egy átlagos kereskedő, minél kisebb befektetéssel (árukészlet) a legnagyobb forgalmat / hasznot szeretné elérni, ezért tartanak nagyon szűk választékot; tisztelet a kivételnek!

De az is igaz, hogy részben igazuk van: általánosságban elmondható, hogy a kutyák táplálása kölyöktől idős korig csak abban különbözik, hogy egyre kevesebb a szervezet kalóriaszükséglete, azaz egyetlen termékkel végig lehet etetni születéstől az örök vadászmezőkig, csak fokozatosan kevesebb mennyiséget kell adni. Ez a megközelítés teljesen jól alkalmazható ránk emberekre is, feltéve, ha csak a kalóriákra koncentrálunk.

Az ORIJEN Regional Red a fentiek miatt kielégíti a kutya tápanyagszükségletét az összes életszakaszban, hiszen 85 % húsból és belsőségből készült, csak kisebb mennyiséget (napi kalóriabevitel) kell adni egy öregnek, mint egy virgonc kölyöknek. Annyi a megkötéssel, hogy a vörös ORIJEN több kalciumot és foszfort tartalmaz, mint egy ORIJEN kölyöktáp, ezért nagytestű maciknak nem javasolt (+ és ezért NEM szabad nagytestű kölyköknek kalciumtablettát adni!).

Az idős kutyának legfőképpen fehérjékre, egy pici zsírra és kevés szénhidrátra (ha egyáltalán van) szüksége. Az alacsony energia fontos az elhízás veszélye miatt (kevesebb mozgás, lassabb emésztés), a bőséges fehérje pedig azért létfontosságú, mert az öreg szervezet kevésbé hatékonyan tud az étrendi fehérjékkel bevitt aminosavakból új fehérjéket szintetizálni; ha kevés az elfogyasztott fehérje, akkor a szervezet a fehérjeraktáraihoz nyúl, ekkor pl. a izomtömeg csökkenhet.

ORIJEN Senior- baromfik + halak, melyek nagyon jól emészthetőek; ca. 6 %-kal alacsonyabb kalória (3630 vs 3860); magasabb étrendi rosttartalom = kisebb mennyiségű táp jobban telít; alacsonyabb kalcium és foszfor.

Természetesen az ORIJEN Regional Red is jó választás, ebben az esetben az ORIJEN Senior etetési táblázatában található mennyiségeket (-6 %), kell figyelembe venni. P.

Andrea
2023-09-28 11:16:29
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Szeretnék érdeklődni, hogy volt e változtatás az összetevőkben a Six Fish száraztáp esetén. 1,5 éve ezt adom a kutyusomnak de a legutóbb vásárolt terméktől megy a hasa.
Az illata is kicsit más volt ennek a tápnak, mint a korábbiaknak. (mindig a halasat vásároltam)
Biztosan a táppal van gond, mert ha mást adok neki akkor nincs gond.
Augusztus végén vettem a tápot ,MVL 1030905T2   14/12/20221025BB

Üdvözlettel:
Molnár Andrea

Andrea
2023-09-29 20:45:04
Válasz erre az üzenetre
Petissimoban vásároltuk
ORIJEN
2023-09-29 16:39:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Andrea!

Először is, ha biztosan a száraztáp  okozza a hasmenést, akkor azonnal étrendet kell váltani.

Az elmúlt kb 1-1,5 évben nem volt változás az összetételben. Az egyik legnépszerűbb termékünk a halas ORIJEN, és nagyon, de nagyon ritkán érkezik rá panasz.

MVL 1030905T2   14/12/20221025BB - az első rész a gyár azonosítószáma, a második részben a szavatossági idő. Ha jók a megadott számok, akkor a terméket 2022. december 14-én gyártották, tehát jó a szavatossági ideje (a BB utáni részen olvasható). 

Kitől vásárolta a terméket? 

P.
Claudia
2023-09-20 10:36:46
Válasz erre az üzenetre
Üdv,az lenne a kérdésem,hogy az orijen felnőtt kutyatápok mellé,lehet adni a GF 600 zöldkagyló izűlet védőt? 
ORIJEN
2023-09-20 17:00:29
Válasz erre az üzenetre
Kedves Claudia!

Bármit lehet, de felesleges. Például az ORIJEN termékek tartalmaznak egészben feldolgozott halakat, melyekben található porcok és csontok természetes forrásai az ízületvédőknek. P. 
Tamás
2023-09-13 09:25:25
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen,
Egyéves törpe schnauzer kutyusunk Six fish tápról váltott Tundrára, de úgy tűnik valamelyik komponensre allergiás/érzékeny lehet, mert 2 hónap után vakarózni kezdett, kis pörsenések keletkeztek (főként a nyakán és fején), illetve bűzmirigy problémánk is volt. Visszaváltsak a halas formulára, vagy egyebet tudnak javasolni? 
Köszönöm,
Tamás
ORIJEN
2023-09-13 16:14:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

Az allergiával kapcsolatban csak valószínűségekről beszélhetünk, mivel nagyon nehéz pontosan diagnosztizálni, pl. a vérteszt sem jó semmire.

A pollenallergia nagyságrendekkel nagyobb eséllyel alakul ki, mint a fehérjeallergia; ez így van az ebeknél és a gazdiknál is. A szakirodalom szerint a kutyák kb. 1 %-a lehet az étrendben található fehérjére allergiás, de ez magában foglalja az összes fehérjét: marha, csirke, halak, szója stb.

Ebből mi következik?
I. legegyszerűbb megoldás, ha a kutyus újra halas ORIJEN-t kap, és ha 
1) elmúlnak a tünetek (kb. 2 hét alatt), akkor valóban valamilyen Tundra összetevőre alakulhatott ki allergia VAGY eltűnt a bűnös pollen a környezetből.
2) ha nem múlnak a tünetek, akkor legnagyobb valószínűséggel pollen, kisebb eséllyel valamilyen atka (talán bolhanyálban található fehérje).

II. ha továbbra is Tundrát eszik az eb, akkor
1) ha elmúlik a bőrprobléma, akkor nagy valószínűséggel pollen (vagy valami más, amit innen nem tudok megállapítani)
2) ha nem múlik el, akkor Tundra (vagy amit még eszik), de bonyolítja a helyzetet, hogy a Tundrában is van olyan hal (szardínia), ami az ORIJEN 6 Halban.

Elnézést a zavarosnak tűnő válaszért, de nem lehet egyszerűbben leírni. Ha jövőre is ebben az időpontban fog jelentkezni a tünet, akkor valóban pollen vagy valamilyen környezeti tényező okozza. De ezt most egy 1 éves kutyusnál nem lehet tudni.

A lényeg: lehet váltani, amúgy sem baj, ha néha mást kap a kutyus. Reméljük hamarosan el fog múlni a bőrprobléma, és 1 év múlva több minden kiderülhet. P.
Barbara
2023-09-02 08:19:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Érdeklődni szeretnék, hogy Tenyésztői programjuk van?

Köszönöm,
Barbara
ORIJEN
2023-09-03 10:06:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Barbara!

Nincsen, sajnálom! A gyártónak nem készít ún. tenyésztői kiszerelést + az ORIJEN termékek drágák, ezért a tenyésztők sem érdeklődnek.

A legkedvezőbb arán akkor tud vásárolni, ha 3 vagy 4 zsákot rendel egyszerre a webáruházunkból. P.
Barbara
2023-09-02 08:18:06
Válasz erre az üzenetre
István
2023-08-01 12:38:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Eddig Orijen Puppy tápot kapott a kutyám
Sajnos lehet, hogy csirke allergiás. 
Váltanánk Tundrára (amúgy is 10 hónapos).
Azt hallottam, hogy csirke allergiás kutyák gyakran halra is allergiásak lesznek. Ez mennyire igaz, mert a Tundrában van hal és nagyon is hasznos összetevő.
Köszi előre is a választ!
István
2023-08-01 15:26:28
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,
Tudom, hogy igazából, ha van is csirke allergia, akkor azt a csikéknek adott antibiotikum váltja ki. Csak az történ, hogy egyre rosszabb volt a kutya hasmenése, volt több labor, semmi baja... Elhagytuk a Puppy tápot, most Tundrát kap és elkezdett javulni. Persze nem állítom, hogy biztosan csike (szerű) allergiás. 
Köszönöm a választ, amúgy is ezt akartam neki adni nagyobb korában. 
ORIJEN
2023-08-01 15:10:50
Válasz erre az üzenetre
Kedves István! 

NEM IGAZ! A csirkefehérje-allergia és tsai. a szociálpszichológia (hiedelmek, babonák, legendák) és nem az immunológia területéhez tartoznak. Magyarán, csak masszív tévhitek és kiirthatatlanok. Van olyan alacsony minőségű tápot forgalmazó cég, amely reklámjaiban azt állítja, hogy szerintük minden második (!) kutya csirkére allergiás, és sokan elhiszik - tragikomikus!

Annak, hogy egy 10 hónapos kölyöknél kialakuljon a csirkére allergia, max. pár ezrelék az esélye. És, hogy még a csirke mellett a halra (világ összes halfajtájára?!) is allergiás legyen, hasonló valószínűsége ahhoz, hogy egy meteroit pont mellé zuhan.

Nyugodtan mehet az ORIJEN Tundra, az egyik legjobb terméket fogja enni a kutyus! P.
Nagy Tibor
2023-07-07 17:35:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen,

Szeretnék érdeklődni, hogy a tundra, illetve a regional red és a hat hal szemcsemérete megegyezik-e, mert most előszőr rendeltem tundrát, de a kapott termék szemcsemérete kisebb és szabálytalanabb, mint az említett másik kettő termék, amiket már több alkalommal rendeltem, ez normális és mi az oka?

Köszönöm

Üdvözlettel: Tibor

ORIJEN
2023-07-08 18:04:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Nagy Tibor!

Igen, normális. Mivel az alapanyagok jelentős része friss vagy nyers (nem por) ezért a tápszemcsék mérete eltérhet; papírforma szerint az 3 termék tápszemcseméret megegyezik kisebb- nagyobb eltérésekkel. P.
Anett
2023-05-14 19:34:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen, 
Most szeretnénk Royal Canin puppy tápról Orijenre váltani. Azonnal lehet váltani, vagy 1-2 hétig keverve javasolt?
Válaszotok előre is köszönöm.
ORIJEN
2023-05-16 07:53:09
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anett!

Mindenképpen a fokozatos átállás javasolt, mivel a két termék összetétele jelentősen különbözik, pl. az ORIJEN Puppy alapanyagainak 85 %-a állati eredetű. 1 hétnek elégnek kell lennie, az 1. nap 25 % ORIJEN és 75 % Royal, és így tovább, amíg 100 %-ban ORIJEN kerül a tálba. P.
Gábor
2023-04-03 21:31:50
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Meddig adható korban az Orijen Puppy Large breed? Kutyusunk egy 6hónapos Rhodesiai szuka. 
és a négy felnőt táp közül melyiket ajánlják neki?

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:


ORIJEN
2023-04-04 06:35:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

14 hónapos korig javasolt a kölyöktáp. Utána az ORIJEN Original, Regional Red, 6 Fish és Tundra közül bármelyik megfelelő. Mi a rotációs etetést javasoljuk, azaz a különféle húsokból készült termékeket lehet felváltva vagy keverve etetni; így a kutyus többféle fehérje-és zsírforráshoz jut hozzá, hasonlóan a természetben élő ragadozó rokonhoz. P.
István
2023-03-16 13:42:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Nem táplálási kérdés, de egy kicsit aggódva olvastam, hogy a Mars Petcare megveszi az Orijent gyártó Champion Petfoods céget.
Elképzelhető, hogy változni fog az Orijen összetétele? Vagy ezt innen, Magyarországról nem tudhatjuk?
Jelenleg nagyon sok kutyaeledellel foglalkozó oldal (akár orvosi is) az egyik legjobb eledeleknek tartja a világon, remélem ez nem fog változni.
ORIJEN
2023-03-16 15:17:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Mi is bízunk benne! Nem sok értelme lenne rontani a minőséget, mivel 1) rengeteg pénzt fizettek érte, 2) az ORIJEN márka vásárlói elpártolnának, 3) és ebbe a piaci résbe azonnal jönne egy új szereplő. P.
Anikó
2023-02-11 20:38:44
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Olyan kérdésem lenne hogy lehet allergiás a 7 hónapos német juhászom az Orijen Puppy Large tápra? Mert nagyon vakarózik és más tünete nincs. Köszönöm szépen a választ. Tisztelettel Erdősné Pusztai Anikó
ORIJEN
2023-02-12 16:28:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Erdősné Pusztai Anikó!

A termékben található bármelyik fehérjére lehet allergiás, de ennek NAGYON KICSI a valószínűsége kölyökkorban, század százalékok. P.
István
2023-01-27 21:12:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

3-4 hónapos kölyöknek adhatok 6 Fish tápot?
Úgy tűnik, hogy nagyon szereti a halat, ezért szeretném kipróbálni.

Köszönöm!
István

ORIJEN
2023-01-28 19:10:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Igen, kivéve a német dog kölyköket 14 hetes koruk előtt. A napi adagok meghatározásakor a fajtának megfelelő kölyökeledel etetési táblázatát kell követni. P. 
Anita
2023-01-19 10:44:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,
Ez a mai cikk a halas állateledelekkel kapcsolatban is nyugtalanító. 
https://m.hvg.hu/tudomany/20230118_vadvizi_halak_amerikai_kutatas_tavak_folyok_sulyos_szennyezes_pfas_vegyuletek_hatarertekek_karos_hatas?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1674102646
Az oldalon a "könyvtárban" olvastam a "halas cikket" a nehézfémekkel kapcsolatos vizsgálati eredményekről, de nem tudom, ez ugyanazt takarja-e, mint a cikkben lévő PFAS-vegyületek. 
Segítenek ebben? Köszönöm. 
ORIJEN
2023-01-20 16:32:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

Még szerencse, hogy nem brit tudósok írták:-). Félre téve a tréfát, először is az ORIJEN 6 Fish kizárólag a Csendes-óceán Kanadához tartozó részén fogott halakból készül. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a halak egyáltalán nem tartalmaznak emberi tevékenységekből származó szennyezést: aki ilyesmit állít, az hazudik. Kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, melyek megfelelnek az aktuális előírásoknak, nem hiszem, hogy ezek között szerepelnek a PFAS-vegyületek.

DE van olyan élelmiszer egyáltalán, akár állati vagy növényi, amely teljesen mentes minden kémiai vegyülettől? Erről egy régi vicc jut eszembe: "Mi a biokertészet? - Amikor csak éjszaka permeteznek!".

Köztudomású, hogy az emberi tevékenység hulladékai mindenhol megtalálhatóak, pl. a mikroműanyagok ott vannak az "egészséges" palackozott ásványvizekben, a tojássárgájában, a magzatvízben és a mélytengerekben, 6000 méternél mélyebben.

A nehézfémekkel kapcsolatos cikk nem teljesen erről szól, érdemes elolvasni.

Én imádom a halat, és továbbra állandó része lesz az étrendemnek. P.
Juhász Erzsébet
2023-01-17 12:24:56
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Képviselő!
Hosszú éveken át (9év) egy prémium minőségű táppal etettük a magyar vizslánkat. Sajnos 9év után allegiás reakciók léptek fel váratlanul így azonnal váltottunk az Orijen Six Fish termékére. 
Egyenlőre kis kiszerelésben teszteljük. Az lenne a kérdésem, hogy melyik típust ajánlja a kora és a probléma ismeretében?
Az orvos szerint azonos márkán belüli váltás is okozhatta a problémát mivel magasabb fehérje tartalmút választottam legutóbb, viszont a Orijen még attól is több fehérjét tartalmaz. Lehet ebből probléma?
Hálasan köszönöm a jó tanácsait, üdvözlettel: J.E.
ORIJEN
2023-01-17 19:20:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Juhász Erzsébet!

NEM! 

A kutya ragadozó, az állati fehérjéket és zsírokat tudja a leghatékonyabban megemészteni, és erre a két makrótápanyagra van szüksége, szénhidrátokra kevésbé. Bőséges fehérje = kevés szénhidrát és vice versa. Tehát az alacsony fehérjés tápok tele vannak szénhidrátokkal, és nem azért, mert ez egészséges, hanem a növényi alapanyagok olcsóbbak, mint az állatiak- a fehérjeforrások drágábbak a szénhidrátforrásoknál.

A legjobb halas szárazeledelt választotta! P.
Varga Lajos
2023-01-11 21:37:41
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!
Van egy hat hónapos tacskónk,kezdetektől száraztáppal etettük legutóbb  Orijen Puppy -al ill.most Orijen Tundrat rendeltem a változatosság miatt:).
Kérdésem,kell e vizezni a tápot etetéskor én eddig nem tettem,de más tacskósok és a kutya iskolában is ezt javasolják.
Köszönöm!
Lajos
ORIJEN
2023-01-12 15:45:33
Válasz erre az üzenetre
Kedves Varga Lajos!

Szerinte nem, had rágjon a tacsi! Idős kutyusoknál, ahol a rágás már problémát okoz, célszerű a nedvesített, puhább tápszemcse. P.
István
2023-01-09 00:24:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Furcsa dolgot tapasztaltam.
2 hónapos kutyámnak vettem Orijen Puppy 2 kg-os tápot (világosabb sárga cimke). Mivel nagyon szerette (előző kutyám is csak Orijent evett) és  el is fogyott, vettem egy 11 kilóst (sötétebb sárga címke). Két nap után egyre erősebb hasmenése lett. Nem gondoltam, hogy a táptól lenne. Állatorvos, vizsgálatok, nincs baja. Kérdezte az orvos, hogy mit eszik, azt mondta viccesen, hogy az embereknek is jó lenne, ha ilyen jót ennének.
Két hét hasmenés után kihagytam a tápot és 2 napig mást evett, minden helyre jött. Most adtam neki megint a nagy Orijenből, és újra jönnek a gondok.
Lehet, hogy nem teljesen azonos a kis és nagy kiszerelés? A nagy nincs lejárva, nem találtam rajta lyukat, semmi ilyesmi.
Nem szívesen adnék más tápot, mert még az Acana Puppy-ban is kevesebb fehérje van.
Köszönöm előre is a választ.
ORIJEN
2023-01-09 16:52:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

A 2 kg-os kiszerelés a régebbi változat, ezért volt akciós. Az új ORIJEN Puppy összetételében leheletnyi változás történt, de ennek nem kellene okoznia hasmenést; nem jött ezzel kapcsolatban egyetlen visszajelzés sem. De bármi előfordulhat....

Ha kizárólag a termékünk lehet a hibás akkor két lehetőség van:
1. kisebb adagot kell adni  a kutyusnak
2. váltani kell más termékre. HA meg akarja őrizni a bevitt fehérje mennyiségét (nagyon helyesen!), akkor az új szárazeledelt ki lehet egészíteni pl. főtt tojással. P.
Anita
2023-01-05 16:39:48
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!
Októberben találtunk egy cicát elég rossz állapotban, ennek megfelelően  pontos életkorát az àllatorvos is csak tippelni tudta, július közepén született szerinte. 
Jelenleg 2056 gr a cica, decemberben elkezdett tüzelni, 2 nappal ezelőtt ivartalanították. 
Nem szeretném, hogy elhízzon, bár ez a veszély egyelőre nem fenyegeti a 2000 gr-jával, de amiatt ennyi, mert elég komoly hendikeppel kezdődött az élete. 
Az ivartalanítás miatt félek, hogy borulnak a hormonok, el szeretném kerülni az elhízást. 
Amióta nálunk van, előbb Acana Kitten's First Feast, majd Orijen Original Cat száraztápot eszik, jelenleg 30 gr-ot kap egy nap, mellé egy 85 gr-os Hill's alutasakost. 
Most, hogy az ivartalanítás is megtörtént, maradhat így az adag, vagy milyen adagolást javasolnak? Az ivartalanított macskáknak való táp úgy látom, csak 1 éves kor után adható, azzal még várnunk kell. 
Köszönöm válaszukat. 
ORIJEN
2023-01-06 14:18:25
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

A tápszemcsemérete miatt is az ORIJEN Kitten-t javaslom.

Javasolt napi adag = javasolt napi kalóriabevitel. Azaz, a napi adag mennyiség csökkentésével / emelésével lehet módosítani az elfogyasztott kalóriákat, ha esetleg dagi / sovány a cicus.

Ennél "szakszerűbbet" nem tudok írni, sajnos...P.
Anita
2023-01-06 12:48:10
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,
Egyáltalán nem dagi, sőt. 😃 De nem szeretném, ha elhízna. 
Amiatt vagyok tanácstalan, mert még kölyök, 6-7 hónapos lehet most, ugyanakkor ivartalanított is. 

Nem tudom melyik táp lenne számára a legideálisabb a választékból. 
Ha jól értem a leírásokat olvasva, mind adható bármely életszakaszban, a Kitten kivételével. Ő még kölyök, elvileg ez lenne speciális kölyöktáp neki, de az ivartalanítás miatt nem lehet, hogy ez már "sok" lenne, hízna tőle? 

Ivartalanítottaknak kimondottan a Fit&Trim készül, de azt csak 1 éves kor fölött ajánlják, neki még korai lenne. 

A többi táp úgy làtom bármely életszakaszban adható. Most Original Cat van itthon, az adagolási táblázatban ivartalanított kategória is van, ez az összesnél megtalálható? 

Ha saját macska lenne, Önök melyikkel etetnék? 
Köszönöm. 
 
ORIJEN
2023-01-05 17:33:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

Mivel a cica növésben van, ezért nem nagyon kell kiszámítani a napi kalóriabevitelt. Azaz, nem baj, ha egy kicsit dagi. Persze az extra túlsúly számos kockázatot hordoz, ezért ebben az esetben ca. 5 % napi adag csökkentés javasolt. P.
Éva
2023-01-03 17:35:50
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen ! 10 hónapja fogadtunk örökbe két  kistestű , szaporítóktól mentett kutyust. /most 1.5 éves fiú, ill. 2 éves lány/  a fiú 8,20 kg a kislány: 7,80 kg/ 2022. februári örökbefogadásuk óta a kisfiú 2,5 kg-ot a kislány 2,30 kg-ot hízott. Eddig  Perro tápot bárányosat és CanisAlpha Woskonzept- kecskés, hidegen sajtolt monoproteines tápot/ kaptak.  Mivel nem volt feltüntetve a tápokon  szénhidrát tartalom/ örültem, hogy a fehérje és zsírtartalom elég alacsony volt/, de  valószínű, hogy ezektől híztak meg. Most dec. eleje óta N&D Wight managment tápot kapnak napi 10 dkg/fejenként kétszerre elosztva. Eddig sem és most sem kapnak semmi mást. A kislány fogyott a táptól 30 dkg-t, de a kisfiú hízott 30 dkg-t. Nem nagy a mozgásigényük. Napi 2-3 km-t sétálunk velünk, de azonkívül nem  nagyon aktívak. Szeretnék átállni Acana / vagy Orijen / tápra és segítségüket kérném melyik lenne a megfelelő  táp, hogy ne hízzon tovább a fiú kutyus és ne nagyon  veszítsenek az izmukból sem. Sajnos mindkettőnek elég erős " harapáshibája van " és pici fogaik. Kis szemcseméretű táp kellene, mert az előzőeket/ az N&D kivételével/ kalapáccsal kellett " összetörni, hogy megtudják enni. 
Válaszukat előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel:Éva
Éva
2023-01-09 17:51:23
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!

Köszönöm gyors válaszukat!
Üdvözlettel:Éva
ORIJEN
2023-01-09 16:59:24
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

Annak esélye, hogy a két kutyus egyszerre legyen csirkefehérje allergiás nagyjából annyi, mint annak, hogy egyszerre esik a buksijukra egy meteorit:-), azaz közelít a nullához. A csirkeallergia egy erősen túldiagnosztizált betegség, leginkább szociálpszichológiai háttere van, nem immunológiai.

A csirkementes termékeink szemcsemérete átlagos (14 mm) azért, hogy minden fajta kutya el tudja fogyasztani. Ilyenek pl. ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Red, ACANA Pacifica, ACANA Classic Red, ACANA Wild Coast és tsai. P. 
Éva
2023-01-09 10:10:13
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen !
Köszönöm szépen válaszukat. Még abban kérném a segítségüket, / az előbbi levelemnél lemaradt/ ha a csirkére allergiásak lennének, akkor melyik tápot adhatnám nekik, hogy ne hízzanak el.
Befogadásukkor mondta az Alapítvány,  hogy kaptak csirkés tápot és eléggé rágták a lábukat.
/ ivartalanítottak, keveset mozognak/ a kisfiú eléggé fullad, ha sétálunk. Visszük orvoshoz, hogy nem szívprobléma vagy más okozza -e,  de ha " csak " a súlya okozza, akkor melyik csirkementes Acana vagy Orijen tápot adhatnánk?
Válaszukat előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel:Éva
ORIJEN
2023-01-04 17:24:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

Le a kalappal olyan állatbarát előtt, aki kutyusokat fogad örökbe, azaz ment meg!

A szemcseméret miatt két termék jöhet szóba: ACANA Adult Small Breed vagy az ORIJEN Small Breed. P.
István
2022-12-16 23:42:37
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!

Várható Magyarországon is a PUPPY POULTRY & FISH nedves konzerv forgalmazása?

Köszönöm!
ORIJEN
2022-12-18 15:33:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Ez egy észak-amerikai piacra készült termék, nagyon kicsi az esélye az európai forgalmazásnak. P.
Gábor
2022-11-07 19:35:07
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen,

A kismacskám elmúlt 5 hónapos, de ivartalanított lakásban tartott cica. Adható így is az etetési útmutató szerinti 30gramm/testsúlykilogramm naponta, vagy inkább lejjebb kéne kerekíteni a fentebb írtak miatt.
Norvég erdei macska, jenleg 3,2kg. Még nem kapott Orijen terméket, de szeretnék váltani rá.

Köszönöm válaszukat!
ORIJEN
2022-11-07 20:12:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

Szerintem nem kell lekerekíteni, mivel a cicus növekedésben van. Persze, ha nagyon, de nagyon meghízik, akkor jöhet a napi adag csökkentése, azonban erre kicsi az esély. P.
Balázs
2022-11-05 23:20:59
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

1 éves ivartalanított szibériai kandúrnak szeretnék tápot vásárolni. Ebben a korban már adható neki a Fit&Trim termék? Ha nem, akkor hány hónapos/éves kortól?
Illetve nagyon szimpatikusnak találtam a Regional Red Cat terméket, de nem találtam arra utaló információt, hogy az ivartalanításra tekintettel az előírt adagolástól mennyivel kell csökkenteni a napi adagot, hogy ne hízzon el a cica.

Válaszukat köszönöm szépen!

ORIJEN
2022-11-06 18:13:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Az ORIJEN Fit & Trim eledelt 1 éves, felnőtt cicák is fogyaszthatják.

A napi javasolt száraztáp = napi javasolt energiabevitel. Az ORIJEN Fit & Trim 3710 kcal/kg energiát tartalmaz, az ORIJEN Regional Red 4120-at, azaz 10 %-kal többet. Ezért azt javaslom, hogyha a vörös ORIJEN-t választja, akkor a Fit & Trim etetési táblázatában található mennyiségek 90 %-át adja a cicusnak. P.
István
2022-11-05 04:41:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Egy 8 hetes foxinak mennyi tápot kell adni?
A kalkulátorban nem lehet beállítani a megfelelő értékeket, mert nincs elég alacsony, a felnőtt kori súly 11-13 kg lesz. A mennyiséget ilyen korban 3 vagy inkább 4 részre osztaná?
Másik kérdésem, hogy az Orijen Puppy vagy a Six fish a jobb neki?
Azért kérdezem, mert elég érzékeny a szőrük a foxiknak.
Nagyon köszönöm!
ORIJEN
2022-11-07 17:46:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ausch István!

Ne haragudjon meg, de ezt a tenyésztői „szakmai” tanácsot felírom a többi, fehérjéhez kapcsolatos hiedelemhez. Ilyenek pl. a fehérje károsítja a veséket, gyorsítja a kölyök növekedését, allergiákat okoz, korpás lesz a szőrzet, vagy a bőséges fehérje erős a kutya gyomrának😊 stb.

A napi kalóriaszükségletet 3 tápanyag képes biztosítani: fehérje, zsír és szénhidrát- ez így van az ember esetében is.

Ha egy étrendben csökkentjük a fehérje mennyiségét, és biztosítani akarjuk, hogy a kutya hozzájusson a napi energiaszükségletéhez, akkor a szénhidrát vagy a zsír mennyiségét kell emelni a táplálékban.

Általában az alacsony fehérjés száraztápokban sok szénhidrát van, mivel olcsóbb, mint a zsír (és a fehérje). A képlet egyszerű: bőséges fehérje = alacsony szénhidrát; alacsony fehérje = magas szénhidrát.

Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem mert olcsó alapanyagokból készülnek, ez ilyen egyszerű.

A fehérje nem okoz gondot a V fülű ebeknél természetesen, a sok kalcium pedig a nagytestű kölyköknél okozhat problémát. P. 
Ausch István
2022-11-06 20:01:28
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Köszönöm a választ.
Még egy kérdés...
A tenyésztő azt mondta, hogy a túl sok fehérjétől a V alakú fülü kutyáknál, kölyök korban előfordulhat, hogy porcosodik a füle és ettől felfelé áll. Ez igaz vagy inkább sok kalciumtól lehet?
Köszönöm!
ORIJEN
2022-11-06 18:06:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

A kalkulátor még nem működik megfelelően, elnézést!

A foxinak kb. 85 gramm javasolt naponta, ezt a mennyiséget 2-3 részletben érdemes elosztani.

Az ORIJEN Puppy terméket ajánlom, mivel: 1) a tápszemcsemérete kisebb, 2) magasabb az energiatartalma, és ebben a korban ez fontos.

Az étrenddel elfogyasztott fehérje ca. 30 %-át fordítja a kutya a szőrzet és a bőr fenntartására, tehát bőséges fehérjebevitel = kiváló szőrzet. Azonkívül az ORIJEN Puppy is tartalmaz halat. P.


Adrienn
2022-11-02 08:26:13
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm! 
2 felnőtt, egy  nőstény (5kg) és egy kan (7kg), illetve egy maine coon 4 hónapos kan (3kg) (aki ráadásul giardia után van) cicának szeretnék venni nagy kiszerelésben tápot. Azt olvastam hogy ezek a tápok bármely életszakasznál használhatók, tudnák akkor enni mind a hárman azt az egyfélét, amit rendelek?  Érzékenyebb gyomrú cicáknak is ideális? 

Köszönöm a választ! 
ORIJEN
2022-11-02 20:40:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Adrienn!

Így van, minden ORIJEN termék alkalmas az összes fajta cicának bármely életszakaszban. Kivéve az ORIJEN Fit & Trim, amely kölyköknek nem javasolt.

Az "érzékeny gyomor" témájában nem tudok biztosat mondani: a termékek 85 % húsból készültek = tökéletesek a ragadozó macskának, mivel az egészséges állat az állati fehérjéket és zsírokat nagyon jól emészti (szemben a növényi forrásból származókkal).

Üdv: P.
Zoli
2022-09-26 01:06:35
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Szeretnék tanácsot kérni Önöktől. 2021.12.06-án írt kérdésemre is tökéletes választ kaptam, amit ezúton is köszönök ismételten.
Mint akkor írtam a 3 spitzem kölyök koruk óta orijen termékeket esznek, többel kísérleteztem, de végül a six fish vált be. 
Pamacs a regional red táp fogyasztásakor himlőszerűen kipersegett, mint később kiderült allergiás valamely fehérjére. (A doki a csirkét állapította meg). Sikerült elmulasztani a tüneteit, és azóta a Vezér Állategészségügyi Centrum javaslatára Calibra Hypoallergén tápot eszik huminsavval megszórva a többiekkel ellentétben. Mivel nem vagyok híve a hidrolizált fehérjéknek, ezért a táppal sem vagyok elégedett, hiszen a fehérje molekulák bontása miatt becsapják a szervezetet és a fehérje forrás lehet bármilyen ezáltal...vagyis a kiváltó ok nem szűnt meg. 
A kérdésem az lenne, hogy van-e a olyan táp a palattájukon, ami adható allergiás, érzékeny gyomrú kutyának? Esetleg adható neki a six fish, mint a többieknek? A kutyakajás weboldalán azt olvastam a six fishről, hogy,, 
  • Gabona- és gluténmentes, nem tartalmaz géntechnikailag módosított alkotóelemeket és növényi fehérje-koncentrátumot: eledel-intoleranciával vagy allergiával küzdő ebek számára is alkalmas,,
Ez valós infó esetleg? Az Önök weboldalán nem láttam feltüntetve, hogy allergiás ebek is ehetik. 
Az allergia tünetei: himlő szerű kiütések a kutya egész testén, szőrhullás, gyakori vakarózás és mancsrágás. 

Válaszukat előre is köszönöm. 

Üdvözlettel: Zoli
ORIJEN
2022-09-26 15:22:02
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zoli!

Fehérjeallergiát kizárólag eliminációs-provokációs diétával lehet kimutatni (a vérteszt átverés), ami elég macerás, valószínűleg ezért népszerű a találgatás = 99 %-ban  a csirke lesz a bűnös, aminek nincsen alapja: a csirkehús semmivel sem allergénebb a többi fehérjénél.

Az ORIJEN Regional Red nem tartalmaz csirkét, igaz tojás van benne, de annak az esélye, hogy a legjobban emészthető fehérjeforrás allergiát okoz, közelít  a nullához.

Sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki allergiás reakció pollenre, kullancsra vagy poratkára.

ORIJEN 6 Fish: a webáruház kicsit túllőtt a célon, mivel a terméket NEM allergiás kutyusoknak fejlesztették ki (a többi, amit ír, az igaz). Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mondjuk egy olyan eb, akinek vannak allergiás problémái, ne ehetné a halas ORIJEN-t. Én csak arra utaltam, hogy a kereskedő nem teljesen valós információkat közölt.

Röviden: az ORIJEN 6 Hal nagyon jó választás, rendbe fogja hozni a kutyus szőrzetét (is). P.
Zágoni Noémi
2022-09-07 16:55:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Szükségem lenne a tanácsotokra. 
Van egy 5hónapos Boston terrierem, kipróbáltunk több tápot is, de sajnos egyik sem vált be. nagyon hullik a szőre tőlük. Csirkementes tápot adunk neki jelenleg, de az sem megfelelő neki. Az lenne a kérdésem, hogy az Orijen 6 Fish tápot adhatok-e már neki? 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel: Zágoni Noémi
ORIJEN
2022-09-08 14:56:18
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zágoni Noémi!

Igen, az ORIJEN 6 Fish minden korban adható, a napi adag meghatározásakor az ORIJEN Puppy etetési táblázatát célszerű követni. Nagy eséllyel rendbe fogja hozni a kutyus szőrzetét, ez a termékünk erről (is) híres. P.

Összetétel:
Nyers egész szardínia (18%), nyers egész makréla (11%), nyers egész szürke tőkehal (10%), nyers lepényhal (6%), nyers egész sziklahal (6%), nyers egész nyelvhal (6%), dehidratált makréla (5%), dehidratált hering (5%), dehidratált fehérhal (5%), dehidratált szardínia (5%), dehidratált kék puha tőkehal (4%), heringolaj (4%), egész vöröslencse, egész borsó, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, lencserost, egész tarkabab, borsórost, napraforgóolaj, szárított moszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész sárgarépa, friss egész alma, friss egész körte, szárított cikóriagyökér, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, egész fanyarkabogyó, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.


Zsankó Veronika
2022-09-06 12:00:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

A tanácsotokra lenne szükségem. Két kis csivava kölykünk van két különböző kennelből, a tenyésztők Royal Caninnal etették eddig, viszont én mindenképpen szeretném őket fokozatosan átszoktatni egy gabonamentes, valóban húst tartalmazó tápra, ami lehetőleg nem csirkés és kis termetű kölykök számára megfelelő nagyságú szemeket tartalmaz. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy melyik lenne a megfelelő terméketek számunkra.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Üdvözlettel,

Zsankó Veronika
ORIJEN
2022-09-07 11:26:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsankó Veronika!

Először is: a csirkétől nem kell félni, annak ellenére, hogy egy nagyon masszív tévhiedelem övezi ezt a típusú fehérjeforrást.

Azok a termékeknek, melyek nem tartalmaznak csirkét - ORIJEN 6 Fish és ORIJEN Regional Red-, a tápszemcsemérete átlagos, azaz nagy-és kiskutyák is egyaránt fogyaszthatják. Mivel 85 % húsból készülnek, ezért bőségesen van bennük fehérje, ebből következik, hogy alacsony  szénhidráttartalmuk (keményítő) = a tápszemcsék nem kemények, könnyen megrághatóak. P.
Ami
2022-09-01 11:45:51
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm!

Van egy 3 éves angol pointerünk. Sajnos borzasztóan hullik a szőre, bármilyen tápot kapott eddig, ebben nem volt változás. Sokat kísérleteztünk a tápokat illetően, sajnos sok táptól elég híg a széklete. Találtunk egy olyat, amelytől ez a probléma megoldódott, és bár most már koppanós a széklete, soknak gondolom, napi 5-6 alkalommal is ürít. Emellett elég vékonyka a kutya, pedig másfélszeres, ha tovább fogy, kétszeres adagot adunk neki az ajánláshoz képest. 
Szeretnénk kipróbálni az Orijen tápot, de elbizonytalanodtam, melyik lenne neki való. 
Most egy hipoallergén tápot kap, ami nem tartalmaz csirkét...eddig ez vált be a legjobban, de mivel nem az igazi, szeretnénk tovább kutatni.

Köszönöm!
ORIJEN
2022-09-02 14:42:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ami!

Melegen ajánlom az ORIJEN 6 Fish termékünket: tele van halfehérjével, ami pl. a szőrzetet csodálatossá varázsolja, továbbá hosszú láncú Omega 3 zsírsavakkal. A kutya a szőrzet és a bőr fenntartására kb. az étrenddel bevitt fehérje 30 % -át fordítja, ezért is nagyon fontos a bőséges, jó minőségű fehérjében gazdag táplálék. És pontosan emiatt nagyon jól látható egy kutya szőrzetén, ha rossz minőségű az étrendje.

A termék kizárólag halat tartalmaz, és semmi baromfi. Érdemes végigolvasni az Összetétel (a recept) listáját:

Nyers egész szardínia (18%), nyers egész makréla (11%), nyers egész szürke tőkehal (10%), nyers lepényhal (6%), nyers egész sziklahal (6%), nyers egész nyelvhal (6%), dehidratált makréla (5%), dehidratált hering (5%), dehidratált fehérhal (5%), dehidratált szardínia (5%), dehidratált kék puha tőkehal (4%), heringolaj (4%), egész vöröslencse, egész borsó, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, lencserost, egész tarkabab, borsórost, napraforgóolaj, szárított moszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész sárgarépa, friss egész alma, friss egész körte, szárított cikóriagyökér, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, egész fanyarkabogyó, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Niki
2022-08-23 18:53:47
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy Golden retriever 10 hetes kutyusunk. Szeretnénk minőségi tápot adni neki viszont szeretném megkérdezni, hogy először a puppy tápot adjuk neki és mondjuk 6 hónapos kortól a puppy large ot?  
Niki
2022-08-24 08:01:51
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!  
Nagyon szépen köszönöm a választ akkor azt rendelem meg neki. További szép napot🙂 
ORIJEN
2022-08-23 21:38:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Niki!

Az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom a teljes időszak alatt, mivel a kalciumtartalom alacsonyabb ebben a termékben. P.
Tóth Ádám
2022-07-22 09:39:40
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm.
Egy 4 hónapos Miniatür Bullterrierem van. Jelenleg a táp amit kap, 26% fehérje tartalmú. Gondolkodom táp cserén,mivel túl soknak tartom a székletét,igaz,az normális állagú. Viszont tartok a magas fehérje tartalomtól, tenyésztő szerint megnyújtja a kutyát. Valamint a bullterrierek hajlamosak a vese betegségekre. 
ORIJEN
2022-07-24 11:17:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóth Ádám!

A tenyésztő téved. 26 %-os fehérjetartalmú száraztápokat nem azért gyártanak, mert a magasabb fehérje megnyújtja a kutyát és tönkreteszi a veséjét, hanem az alacsonyabb alapanyagköltségek miatt: több benne a szénhidrát és a növényi összetevők olcsóbbak, mint az állatiak.

Három tápanyagból tud a szervezet energiát előállítani: fehérje, zsír és szénhidrát. Ha egy táp kevés fehérjét tartalmaz, akkor sok benne a szénhidrát (és vica versa), hiszen a szükséges kalóriamennyiséget be kell vinni. Ez pontosan így van az embernél is.

Egy kölyöknek nincs szüksége bőséges szénhidrátra, hiszen csak energiát biztosít (vércukor!), és nem épül belőle semmi, szemben a fehérjével és zsírral.

Mindkét hiedelmet már több évtizede megcáfolta a tudomány: a fehérje mennyisége nincs hatással a növekedés ütemére, KIVÉVE, ha kevés és rossz minőségű.

A vesével kapcsolatos tévhit a múlt század negyvenes éveire (!) nyúlik vissza, számtalanszor cáfolták. Részletesebb információ olvashatók a fenti témákról a KÖNYVTÁR menüpont alatt.

Összefoglalva: a gazdinak kell eldöntenie, hogy fehérje-vagy szénhidrátalapú táplálékot ad a kutyusnak. P.