Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2019-01-04 18:16:48
Kedves Ajtonyi Zita!

Itt a 2. rész, egy kicsit bénáztam:-)

Táplálék-kiegészítők NEM szükségesek, pl. az ORIJEN Puppy Large tartalmaz bőven kondroitint és glükózamint (ld. termékoldal), melyek természetes forrásból származnak. Konkrétan a feldolgozott állatok porcai tartalmazzák.

DE kalcium- és egyébb csodatablettákat SEM szabad adni a kutyusnak; a tudomány egyértelmű álláspontja szerint az extra kalciumbevitel okoz ortopédiai problémákat a kölyöknél, ezért tartalmaz az ORIJEN Puppy Large kevesebb kalciumot az ORIJEN Puppy-nál.

Az egyik legjobb kölyöktápot választotta a labinak, aki ideális ütemben fog nőni, erős, egészséges és gyönyörű felnőtt kutyus lesz!

Apropó, a 6. hónaptól fokozottan kell ügyelni az elhízásra, mivel a túlsúly szintén növelheti a csontrendszerrel kapcsolatos problémák előfordulásának kockázatát. P.

ORIJEN
2019-01-04 18:13:22
Kedves Ajtonyi Zita!

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés tápokat, hogy megakadályozzák a kölyök gyors ütemű növekedését, hanem az alapanyagok alacsonyabb költsége miatt; alacsony fehérje = sok szénhidrát; mivel a fehérje drágább mint a szénhidrát (hús vs. gabona), ezért az ilyen termékek előállítása sokkal olcsóbb, mint például az ORIJEN eledeleké.

Más szóval, aki azt állítja, hogy a kevés fehérje (azaz sok szénhidrát) jó a kölyöknek, az butaságokat beszél. Az is könnyen belátható, hogy egy növekedésben lévő szervezetnek fehérjékre (csont + izomzat) és zsírokra (idegrendszer) van szüksége. És ez pontosan így van az ember esetében is

Pásztor Antal
2019-01-03 21:41:08
1 éves Lagotto kutyámnak Orijen Originalt adok. Naponta egy óra séta megvan, az alatt sokat mozog. 14 kg. Mennyi a napi adag, amit adhatok neki?
Láttam még az oldalukon a Red és a Tundra tápjukat is. Melyikre érdemesebb a későbbiekben váltani? Lehet-e egyből, vagy fokozatosan? És ezekből is ugyanannyi kell, mint az Originalból?
Köszönöm!

Ajtonyi Zita
2019-01-03 18:21:56
Tisztelt Cím!
Van egy 11 hetes labrador kölyök kutyám és szeretném lecserélni a tápot, amit a tenyésztő ajánlott, mert beszerzett ismereteim alapján az Önöké a legjobb. Egy kérdésem lenne csak, hogy a Puppy Large táp mellé a leírások alapján izületvédő (a tenyésztő ajánlott egyet a jelenlegi táp mellé) nem is szükséges? És a túl gyors növekedés miatt sem kell aggódnom? (a jelenlegi tápot azért ajánlotta a tenyésztő, mert állítólag picit kevesebb benne a fehérje, ami megakadályozza a túl gyors növekedést. Itt a fórumon az Önök előző, másoknak írt válaszaiból viszont azt vettem ki, hogy nem is a fehérje a probléma, ezért kérdezem csak!)
Válaszukat előre is megköszönöm!
Üdvözlettel,
Ajtonyi Zita

Andrea
2019-01-03 18:16:33

Köszönöm a válaszát, már meg is vásároltam a 34 dkg-os csomagot, ha sikerül hozzászoktatnom, akkor áttérek erre a tápra. A kutyus most 2 kg-os, a leírás alapján neki naponta 30 gr-ot kell adni (1 óránál nem mozog többet). Hihetetlen számomra, hogy ilyen kevés mennyiség elegendő neki.

ORIJEN
2019-01-03 16:41:43
Csak azért nem 'mertem' ajánlani, mert van benne kacsa:-) Tökéletes választás az ORIJEN Tundra.

Csak egy megjegyzés: nem létezik olyan, hogy 'baromfiallergia" + a Máltai fajtánál sem alakul ki allergia baromfira (nincs róla szakirodalom) = mindkettő egy hiedelem....

Andrea
2019-01-02 21:01:19
Köszönöm válaszát, olvastam, hogy a Tundra is adható a kutya minden életszakaszában, nekem ez lenne elsőre szimpatikus, Ön szerint is jó választás?

ORIJEN
2019-01-01 19:44:08
Kedves Andrea!

A feltételeknek a következő termékek felelnek meg: ORIJEN 6 Fish (csak hal), ORIJEN Regional Red (vörös húsok + hal). A napi ajánlott mennyiségeket a termékek oldalán tudja megnézni. P.

Andrea
2019-01-01 08:22:41
Annyit elfelejtettem közölni, hogy tartok a baromfi allergiától, nagyon sok Máltai érzékeny rá, jelenleg a pulyka mellett sokat vakarózik. Ezért inkább adnék neki baromfi mentes tápot.

Andrea
2019-01-01 08:16:09
Kedves Orijen! Egy 6 hónapos Máltai selyemnek szeretnék száraztápot vásárolni, jelenleg főtt pulykát kap rizzsel, répával, de félek hogy nem kap meg minden fontos tápanyagot, ezért szeretnék váltani. Milyen tápot és mennyit javasol neki adni. Köszönöm előre is válaszát.

ORIJEN
2018-12-10 15:17:46
Kedves László Krisztina!

A gyártó javaslata a következő: " Az ORIJEN fantasztikus frissességét és ízharmóniáját rehidratálással tudod helyreállítani. Minden egyes medalionhoz adjál 60 ml meleg vizet, majd 3-5 perc várakozás után tálalhatod. A gyorsabb rehidratálás érdekében törd 3 darabra a medalionokat, helyezd egy tálba és önts rájuk meleg vizet.". P.

László Krisztina
2018-12-10 07:20:18
Üdv, szeretném kérdezni, hogy a freeze dried pogácsát pontosan hogyan lehet megáztatni jól? Mennyire meleg víz kell? A vizet telejsen felszívja? Van valami technika? Nálam nem nagyon puhult meg, a tundra verzió van.

Dobos Anikó
2018-12-08 06:03:02
Kedves Orijen!Kedves P!
Köszönöm a gyors, kielégítő válaszát! Megnyugodtam, hogy helyesen etetem a kutyámat. 8 éves beagle kutyánk 7 hetes kora óta orijen tápot eszik. Nálais tökèletesen bevált!
Údvözlettel: D. A.

ORIJEN
2018-12-07 19:39:27
Kedves Dobos Anikó!

Olyan fajták esetén szoktam javasolni az ORIJEN Puppy / Puppy Large párost, ahol a várható felnőttkori súly 25-30 kg körül várható. Az ökölszabály szerint 25 kg felnőtt súly a határ a kistestű és a nagytestű kutyusok a határ. Természetesen ezt nem kell mereven értelmezni, csak tájékoztató jellegű érték. Az ’átmeneti’ fajtáknak emiatt ajánlom kb. 6 hónapos korig az energiadúsabb ORIJEN Puppy-t, és utána a könnyedebb ORIJEN Puppy Large-ot.
Például egy kuvasznak vagy bernáthegyinek sohasem javasolnám az ORIJEN Puppy-t; nem lesz bajuk a terméktől, de az elhízás kockázata magasabb lenne + az ORIJEN Puppy Large kevesebb kalciumot tartalmaz = csökken az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázata. És ezért NEM SZABAD a kölyöknek adni ásványianyag-tartalmú tablettákat!

ÉRTELMETLEN keverni az ORIJEN-t egy ’gyengébb’ táppal, hiszen pont a kölyökkor étrendjének minősége hat ki az egész felnőttkorra. A ’bőséges fehérje gyorsítja a növekedést’ hiedelem már (szerencsére!) nagyon ritkán fordul elő, már az 1990-es évek (!) elején megcáfolták tudományos vizsgálatokban.

A fehérje akkor befolyásolja a kölyök növekedését (károsan), ha:

1) alacsony a mennyisége, pl. alacsony fehérjés tápok.

2) vagy gyenge minőségű, pl. növényi eredetű; sikérek, szója és tsai.

Összefoglalva: korszerűen, az egyik legjobb szárazeledellel táplálja a kutyust; semmi táplálék-kiegészítő; 6 hónapos kortól fokozottan ügyelni a testsúlyra, mert a többlet feleslegesen terheli meg a növekedésben lévő csontrendszert, és ez okozhat ortopédiai problémákat (nem a fehérje). P

Dobos Anikó
2018-12-07 17:06:14
Kedves Origen!
Egy 13 hetes vizsla kutyám van. 8 hetes kora óta Origen puppy large-ot eszik a megadott napi mennyiséget először 4 részben elosztva kapta, most tértünk át a napi 3szori adagolásra. Semmi gond nincs ,rendesen eszik es szerintem szépen fejlődik. Most olvasgatom a fórumban adott válaszait és azt olvastam , hogy 6 hónapos korig az origen puppy-t javasolta, nem a large-ot. A kérdésem az, hogy maradhatunk a large-nál vagy 6 hónapos koráig térjünk át a sima puppy-ra. Illetve, azt a tanácsot adta valaki, hogy a puppy largot keverjem egy gyengébb táppal, mert attól túl gyorsan nőnek a kölykök. Én nem mertem keverni. Erről mi a véleménye? Köszönöm . Üdvözlettel: D. Anikó

Zsu
2018-11-24 18:37:33
Szia,
Köszönöm a választ. A jutifalatokból vettem többfélét a márkából. Hát lesz időnk eldönteni mert a legnagyobb kiszerelést kapta. Valószínű neki is váltani fogom az ízeket.
Zsu

ORIJEN
2018-11-24 10:33:39
Szia Zsu!

Az ORIJEN Red is tartalmaz halat, legfőképpen a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) miatt.

Rotációs etetés: ha egy termék többféle állati eredetű alapanyagot tartalmaz, az gyakorlatilag megfelel a kritériumnak. Sokan nem mernek váltani, ha egy tápot a kutya szívesen fogyaszt, leginkább nekik javasoljuk, hogy nyugodtan tegyék változatosabbá az étrendet, kifejezetten jót tesz. Szemben a régi hiedelemmel, hogy a kutya egyféle fehérjén és szénhidráton is jól elvan; ld. csirke + kukorica alapú termékek.

Szóval, nem szükséges a Te esetedben váltani, de nem árt. És lehet nézni olyan jutalomfalatokat, melyekben különleges húsok, pontosabban illatok és ízek vannak.P.

Zsu
2018-11-22 22:35:00
Szia,
Igen. Tetszik az összetevője a tápnak. Persze hogy jó a többféle változatos hús. A cica már régebb óta kapja az Orijent. Neki váltva adom a redet a 6hallal.
De érdemes csak a reddel etetni a kutyust ha bevállik, vagy jobb ha a 6halassal felváltva etetem őt is?
Köszi
Zsu

ORIJEN
2018-11-22 22:06:12
Kedves Zsu!

Én nem vagyok bulldogos:-), de annyit szeretnénk hozzátenni, hogy a rotációs etetés (többféle fehérje-és zsírforrás) ideális a ragadozó kutyának, hiszen a természetben is többféle prédaállattal táplálkozott. P.

ORIJEN
2018-11-22 15:51:54
Kedves Pásztor Antal!

Cca. 140-150 gramm. P.

Zsu
2018-11-22 01:52:18
Sziasztok,
van egy 2 éves francia bulldogunk, aki eléggé érzékeny.
Most rendeltem red-et és különböző jutalomfalatokat is.
Vannak itt francia bulldogosok, ha igen irtok tapadztalatot?
Illetve érdemes felváltva a 6halassal adni neki ha bevállik a red?
Köszönettel
Zsu

Zsu
2018-11-22 01:48:59
Macskások,
Hoztam egy kis beszámolót. 8 éves extra válogatós sziámi cicám (is) van, aki aprilisban nagyon lepasszolt 1.5 kg-ra. Vitamin injekció, gyomorprobléma.
Hát lesz ami lesz, meg mert a kutyát is eteti időnként a macsek, vettem neki orijen halast.
Az eredmény az hogy azóta is ezt fogyasztja persze a red-del felváltva és ma már újra 3 kg és egészséges valamint nem kell könyörögni hogy ugyan fogyassza már el.
Zsu

Zsu
2018-11-22 01:39:39
Sziasztok,
van egy 2 éves francia bulldogunk, aki eléggé érzékeny. (kipróbáltunk már jó pár márkát (pl.:royal, select gold, platinum, optimanova, lukullus, acana...) Minddel volt valami gond

Pásztor Antal
2018-11-21 19:12:22
Szeretnék érdeklődni, hogy az Orijen puppy tápból mennyit kell adni egy 10 hónapos kan Lagotto kutyának. Aki kb 15 kg lesz, Most 13,8 kg?

ORIJEN
2018-11-19 09:35:01
Kedves Gergely Cecília!

2019. július. P.

Gergely Cecília
2018-11-17 09:48:54
Tisztelt Orijen!
A webáruházukban Six Fish jutalomfalat mennyi ideig állna el? A szavatossági idejét nem találtam meg.

Üdvözlettel,
Gergely Cecília

ORIJEN
2018-10-26 20:38:28
Kedves Szijártó György Ágoston!

Az etetési útmutatóban a napi adagok olvashatóak, a javasolt mennyiségeket kell 2 részletben adni; az Ön kutyusa esetben 65 gramm / étkezés. P.

Szijártó György Ágoston
2018-10-26 17:23:16
Tisztelt Orijen,

A minap vásároltam kutyáim számára Orijen Puppy száraz kutyaeledelt. Érdeklődni szeretnék, hogy a csomagoláson feltüntetett etetési útmutató étkezésenként, vagy egész napra mutatja a szükségletet? Kérdezem ezt azért, mert napi 2x-i étkezés javasolt a leírás szerint (pl. 10kg-os kutyus 130g de ez egész napra vagy étkezésenként?). Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Szijártó György

ORIJEN
2018-10-15 16:34:17
Kedves Szécsi Péter!

A termék természetesen módon, kevert tokoforelokkal van tartósítva, melyek tartalmaznak alfa-tokoferolokat. A tokoferolok, melyeket növényi olajok tartalmaznak, E-vitaminban gazdagok.
Tehát a válasz: az ORIJEN Regional Red E-vitamintartalma részben származik alfa-tokoferolokból. P.

Szécsi Péter
2018-10-15 12:09:08
Jó napot kívánok. Érdeklödni szeretnék hogy a regional red tápban az e vitamin az alfa tokoferolból szàrmazik?

ORIJEN
2018-10-14 21:17:36
Szia Krisztián!

Mostanában nem 'zavartunk' senkit a leveleinkkel:-) Ígérjük, hamarosan küldünk! P.

Krisztián
2018-10-14 19:29:07
Sziasztok,

A hirlevél funkció működik az oldalon? feliratkoztam hírlevélre mind az acana mind az orijen oldalon de soha nem jött levél :)

ORIJEN
2018-10-13 13:34:34
Kedves SzGyJulia!

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de ahogyan a Facebookon is írtam, szabadságon voltam.

Csirkefehérje-allergia: a csirkehús NEM allergénebb más fehérjéknél, tehát fogyasztása nem hozhat ki semmilyen allergiát a kutyusból. Ha nincs allergiára való hajlam, amit amúgy nem lehet kimutatni, akkor bármit ehet kutyus; ellenben, ha van hajlam, akkor pedig bármilyen fehérjére kialakulhat allergia, még a bárányra is. Ezt a megjegyzést csak azért tettem, mert masszív tévhit él a fejekben a csirkefehérjéről, aminek nincs alapja.

A kutya ragadozó, ezért az ideális étrendjének többféle, és nagy mennyiségű húst kell tartalmaznia, mivel a természetben többféle prédával táplálkozott. Ez alapján lehet minőségi sorrendbe helyezni a száraztápokat.

Mi is ezt tesszük termékeinknél, ezért a minőségi sorrend a következő (csökkenő sorrendben): ORIJEN, ACANA Regionals, ACANA Heritage (csirkés termékek) és ACANA Classics.

Egy példa: ha halas termékeket állítjuk minőségi sorrendben a fenti elvek szerint, akkor a legjobb az ORIJEN 6 Hal, majd az ACANA Pacifica és az ACANA Wild Coast zárja a sort. A Wild Coast ’utolsó’ helye csak ebben a mezőnyben érvényes, lényegesen jobb minőségű más márkák halas tápjainál.

Kiegészítők: NEM szabad kiegészítőket adni! A tudomány egyértelmű álláspontja, hogy pl. a túlzott kalciumbevitel NÖVELI az ortopédiai betegségek kialakulásnak kockázatát.
Természetesen ebben a témakörben is évtizedek óta létezik egy szinte kiirthatatlan hiedelem arról, hogy a bőséges fehérje fokozza a kölyök növekedésének ütemét- józan ésszel belátható, hogy ez mekkora butaság. P.

SzGyJulia
2018-10-07 21:58:50
Kedves Orijen!
Egy hét múlva hozom el a tenyésztőtől , 9 hetesen a labrador retriver kutyusomat.
Már nagyon be kéne szereznem a tápot ( amivel most etetik azzal nem szeretném)
Orijen puppy Large tápot vagy Acana puppy large tápot szeretnék neki venni. Viszont mindegyikben úgy látom , hogy van csirke.
Szeretném megelőzni az esetleges allerigia jelentkezését. Milyen tápot ajánlotok?
Vannak olyan tápok amik minden korcsoportnak adhatók és nincs benne csirke. Pl az Acana Wild Coast. Adhatok ilyet egy 9 hetes Labradornak? A létező legjobbat szeretném megvenni neki! Melyiket válasszam szerintetek?
Illetve egyik tápotok mellett sem kell külön vitaminokat és nyomelemeket adni a kutyusnak?
Köszönettel Julia

Hernady Daniel
2018-10-06 18:11:35
Tisztelt Orijen!
Nagyon köszönöm a gyors választ követni fogom a leírtakat!

ORIJEN
2018-10-06 17:29:34
Kedves Hernady Daniel!

Természetesen, semmi gondot nem fog okozni az ORIJEN Red. Napi adagokat az ORIJEN Puppy Large etetési táblázata alapján kell meghatározni; a két terméknek szinte megegyezik a metabolikus energiatartalma, ezért javasoltam Puppy Large táblázatát.

Bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és vica versa. Továbbá azt, hogy az ún. 'magas' fehérje bármilyen problémát okoz, a tudomány már 30-40 éve többszörösen cáfolta.
További infók: https://acana.hu/tudastar/a_feherjehez_kapcsolodo_tevhitek_21

Ami azonban kockázatot jelent a csontrendszer egészséges fejlődésére, a túlzott kalciumbevitel! Azaz, NE adjon semmilyen ásványianyag-tartalmú tablettát a kutyusnak- ez a kutyák táplálásával foglalkozó tudomány egyértelmű álláspontja.P.

Hernady Daniel
2018-10-06 13:57:47
Tisztelt Orijen!
A kérdésem az lenne, hogy van egy három és fél hónapos Amstaff kiskutyám és jelenleg az Önök által forgalmazott Regional Red táphoz szoktattam hozzá, ami nagyon ízlik neki és szépen fejlődik tőle! Adagolást tekintve mit javasolnak az említett információk tükrében valamint ugye nem okozok kárt a kölyök szervezetében ezzel a táppal a magas fehérjetartalom miatt? Válaszukat előre is köszönöm!

ORIJEN
2018-09-30 20:01:52
Kedves Krisztián!

ORIJEN Regional Red, ORIJEN 6 Hal és/vagy ORIJEN Tundra. P.

Krisztián
2018-09-30 19:15:35
Sziasztok
10 hónapos nagyon válogatós coton de tolear kutyusnak melyik tápokat ajánlanátok?

ORIJEN
2018-09-14 12:59:46
Kedves Zoltán!

Ha a csirkehúst ki szeretné zárni, akkor a következő termékeket javaslom: ORIJEN 6 Fish (csak Csendes-óceánból fogott hal), ORIJEN Regional Red (vörös húsok és belsőségek + egy kis hal az Omega 3 miatt) és ORIJEN Tundra (kecske, vaddisznó, gímszarvas, sarkvidéki szajbling, kacsa, birka).

Mindhárom termék a high-end kategóriát képviseli, és tökéletesen megfelel a kutyusnak. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS