Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


Rege
2006-09-15 22:00:00
Kedves ORIJEN! Szomorúan tapasztaltam,hogy nálunk Győrben nem kapható az ORIJEN! Nem tud felénk olyan helyet ahol be tudnám szerezni?

ORIJEN
2006-09-15 22:00:00
Kedves DHB! Nyugodjon meg, az ORIJEN fogyasztása nem okoz mentális problémákat. Egyszerűen, valóban 70% a hústartalma, és a kutyusok szeretik a húst (azaz a bőséges fehérjét). Hallotunk hasonló tapaszatalatokról: egy "nyugdíjas" németjuhász kan az ORIJEN Senior-tól magához tért az öregkori debressziójából, szexuális étvágya azóta csillapíthatalan. Egy foxi az ORIJEN Adult fogyasztása közben "halálközeli" élményben volt része, mivel annyira habzsolta az eledelt, hogy a tápszemcsék eltömítették az orrát. Hál'Isten megúszta! Higgyje el nem hülyéskedtem! Az emberek többsége nagyon nyitott az ORIJEN-re, nagyobb ellenállást vártunk a magas fehérjetartalom miatt. A kutyások többsége tudja, hogy kedvence természetes szükséglete a bőséges fehérje. P.

Rege
2006-09-15 22:00:00
Na az szép lesz ha a yorkiem még aktívabb lesz! Akkor felköthetem a gatyóm! :D

DHB
2006-09-15 22:00:00
A kutyámnak ízlik az Orijen csak enyhén szólva hiperaktív lett tőle.
Mitől lehet ez??

little turtle
2006-09-14 22:00:00
:)

ORIJEN
2006-09-13 22:00:00
Kedves LITTLE TURTLE! Félreértett, nem akartam meggyőzni arról, hogy ne nézzen meg egy európai összehasonlítást. Ha talál ilyen oldalt, kérem ossza meg velünk is! P.

little turtle
2006-09-13 22:00:00
köszönöm a választ, nem győzőtt meg teljesen, azért én mégis megnéznék egy európai összehasonlítást.de nem azért írtam, hogy engem meg kelljen győznie, mert a kutyám Acanan nőtt fel, s ha az Orijen-ben is van Yucca-kivonat (amit az Acanaból már jól ismerünk), akkor kipróbálom természetesen.

ORIJEN
2006-09-12 22:00:00
Kedves Little Turtle! Európában lényegesen kisebb a választék, alapvetően a kisállateledel iparág is lényegesen fejletlenebb. A kisállatok táplálkozásával foglalkozó tudományok művelésére külön tanszékek vannak az észak-amerikai egyetemeken. Az ORIJEN kifejlesztésében résztvevő csapatban számos ún. holisztikus állatorvos vett részt, akiknek a szakterülete kizárólag a kutyák és macskák táplálása. Hazánkban ilyen szintű szakosodás nincsen, ezért az a szakember/állatorvos, aki nem olvas angolnyelven megjelent publikációkat, annak ismeretei a táplálással kapcsolatban nem túl korszerűek (most szerényen fogalmaztam). Csak gondoljon arra, hogy egy táp minőségének meghatározásakor sokan kizárólag a fehérjét nézik, pedig a termék zsír és a SZÉNHIDRÁTTARTALMA is fontos minőségi jelző! Egy példa: ha egy táp fehérje-és szénhidráttartalma is magas, akkor a termékben található fehérje döntően növényi eredetű, mivel a növények (pl. búza, kukorica, sikérek) szénhidráttartalma (keményítő) jelentős. Egy-két érdekesség: az USA-ban 1920-ban gyártották az első kutyatápot (Angliában a 1870-es években az első kutyakekszet!!), a Hill's már a múlt század negyevenes éveiben piacra dobott orvosi termékvonalat, az ACANA-ban 1985 óta van Omega 3 és Omega 6. Ebből a szemszögből kell nézni az ORIJEN terméket! P.

little turtle
2006-09-12 22:00:00
én is megnéztem az oldalt. érdekes...
a termékek 97%-a Mo.-on nem ismert (vagy csak én lennék alultájékozott), és nem forgalmazott.
attól függetlenül, hogy szerintem az acana és az orijen is igen kíváló minőségű, szívesen áttanulmányoznék egy Európai termékskála elemzést is.

tizsituzsi
2006-09-11 22:00:00
A szóját,a szinezéket,a mesterséges ízesítőt,a tartósítószert én is kizárom táp választásnál.Az én kutyijaim nagyon finnyásak sokszor a legdrágább tápra is csak fintorognak.PL.ACANA,BOZITA...nem kell nekik.Nehéz választani!

Rege
2006-09-09 22:00:00
Még azt szeretném mondani,hogy picit én is tartottam az ORIJEN magas fehérje tatrtalmától de az elöbbi oldalt látva megnyugodtam! Az összes újfejlesztésű 6*-os táp 40-42% fehérjetartamú,ez az amcsiknál már természetes,csak mi európaiak döbbenünk meg rajta!

Rege
2006-09-09 22:00:00
Ma ellátogattam a http://www.dogfoodanalysis.com oldalra és nagyokat csodálkoztam! Az oldal a legjobb tápokat 6 a leggyengébbet 1 csillagra osztályozza! Az ORIJEN 6*-ot,az ACANA 3-4*-ot kapott! A nálunk nagyra tartott tápok,Hill's,Eukanuba,Royal Canin,Pro Pac,Pr Plan stb 1!!!*-ot kaptak (némelyik 2*-öt,de ez ritka volt)! Ez azért több mint elgondolkodtató!

Rege
2006-09-07 22:00:00
Mondjuk most az Acanával nagyon elégedett vagyok(az az a kutyim) ízlik neki,nem úgy kell beleimátkoznom! 1 hónap múlva felnőtt kutyi lesz és kiprószálom az új összetételü Acana Adult Small Breed és Orijen Adult tápot,Ő dönt melyiket akarja hosszútávon fogyasztani!

Rege
2006-09-06 22:00:00
Evvel én is így vok,bár én az öxetevőket is tanulmányozni xoktam! Szinezék,tarotósító és a szója nálam nem jöhet szóba! :D

tizsituzsi
2006-09-06 22:00:00
Én szinte minden új tápot ki szoktam próbálni.Soha nem az alapján döntök hogy ki mit mond arról a tápról,én mindig a kutyáimat "kérdezem"!!!

Rege
2006-09-05 22:00:00
Rita,a http://www.acana.hu oldalok metalálod az üzletek címeit!

Rita79
2006-09-05 22:00:00
Szolnokon hol lehet Orijen száraztápot kapni???

Rege
2006-09-04 22:00:00
Ejnye! Lehet Rege is Te vagy?!? :D

ORIJEN
2006-09-04 22:00:00
Kedves VUK! Kiválóan nyomozott (MÁR NYOMOZNAK AZ ORIJEN UTÁN!). Igen, én vagyok "határlakó", aki dícséri az ORIJEN-t. Sőt, az ACANA honlapján is én írom az elismerő szavakat. Most, hogy így lebuktam, bevallom azt is: én vagyok "VUK". Mi a célom ezzel? Felteszek butuska kérdéseket "VUK" álnéven, és azokat könnyedén megválaszolom. Csak egy kicsit megkavarodtam, mert elkezdtem magam után nyomozni, és rájöttem, hogy a magamnak küldött e-mailre, én magam válaszoltam, és írtam a fórumba egy hozászólást, amelyben lebuktattam magam, majd.... P.

Vuk
2006-09-04 22:00:00
Köszönöm a tanácsot, nem gabalyodtam össze. Történt valami érdekes tegnap, mivel szeretném kipróbálni az Ön által forgalmazott tápot ezért emailt irtam az itt iró elégedett felhasználónak, amit szerintem Ön kaphatott meg. Arra a kérdésemre, hogy honnan szerezte be a tápot, közölte a kutya újságban fel van sorolva a területi képviselők névsora! Érdekes mert nincs felsorolva, akkor vajon miért irta a segitőkész illető? Vajon a következő újságba fel lesz sorolva? Szerintem más néven dicsérni a saját tápjukat etikátlan. Én a véleményem irtam le a magas fehérje tartalmú tápról, érdekes mennyire kiforgatja , de ez legyen az Ön gondja. Egyet nem értek ha a legjobb a magas fehérje tartalom és a kis testü kutyáknak nem kell külön összetételü táp mint a nagytestüeknek akkor mi a véleménye az acana-ról??

Rege
2006-09-03 22:00:00
Hoppácska! :o

ORIJEN
2006-09-03 22:00:00
Kedves VUK! Úgy látom egy kicsit "felzaklatta" Önt az ORIJEN, ahogyan mást is hazánkban. Az ACANA forgalmazása során már hozzászoktunk sok támadáshoz a konkurencia részéről, ezért nem probléma a kizárólag negatív véleménye az új termékről. Mielőtt pontosítanám a megjegyzéseit, javaslom látogassa meg a www.dogfoodanalysis.com honlapot, ahol sok információt találhat a száraztápokról. A pontosítások: 1. BURGONYA- meg tudja emészteni a kutya vízben oldható szénhidrát (keményítő) tartalmát nagyon jól. A burgonya nem tartalmaz sikéreket, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak. Miért kell az ORIJEN-ben "krumplit" használni? Mert keményító nélkül, nem lehet száraztápot gyártani (extrudálni), mivel nem áll össze a szemcse. A gyártók ezért kezdték el használni a gabonákat kb. 70 évvel ezelőtt+ mert olcsó energiaforrások a magas szénhidráttartalmuk miatt. Minnél kevesebb keményítőtartalmú alkotóelemeket használ egy gyártó, annál fejlettebb technológia kell a megfelelő állagú tápszemcse előállításához. 2. ALACSONY FEHÉRJE= SOK SZÉNHIDRÁT! Miért? A kutya szervezete három alapvető tápanyagból tud energiát nyerni: fehérje, zsír és szénhidrát (Más lehetőség nincs, mivel a gerincesek nem tudnak fotószintézis segítségével energiát szerezni!). A szervezetnek egy adott energiamennyiségre van szüksége naponta, amelyet a fentebb említett tápanyagokból nyer ki. Ha csökentemm a fehérjét, a zsírt vagy a szénhidrátmenyniséget kell növelnem a szükséges energia megszerzéséhez, és így tovább. FEHÉRJEFORRÁSOK: az ORIJEN-ben 6 különféle fehérjeforrás található. Szerintem a tojást nem számolta. A tojásban található fehérjéknek magasabb a biológiai értékük/hasznosíthatóságuk, mint a húsoknak. ÜZLETI VÁLLALKOZÁS: No comment! BÁRÁNYOS TÁPOK: Nincs igaza! Az ACANA Lamb & Rice kizárólag bárányhúst tartalmaz ld. www.acana.hu. Ezen a honlapon is kritizálhat minket! HÚSLISZT: Minden száraztápban valójában húsliszt van, mi lehetne más! Igaz, az emberek fejében a húslisztről az ATEV jut eszébe, de az ORIJEN estében természetesen nem húsipari melléktermékeket használnak. A húsliszt és a hús közötti leglényegesebb különbség a nedvességtartalom: a húsliszt 5 %, a húsok több mint 60 % vizet tartalmaznak. Az összetevők listájában található alkotóelemeket az extrudálás előtti mennyiségi sorrendben kell feltüntetni. Azaz amelyik első a listában, abból található a legtöbb az extrudálás előtti alapanyagokban, ez a szabály. A "húsliszt" a gyártás utolsó folyamata előtt is húsliszt (ebben az állagban érkezik a gyárba), a "friss hús" pedig 60-65% vizet tartalmazó hús (frissen, feldogozatlanul érkezik a gyárba). Ezek az iparág általánosan használt terminológiái. Kedves VUK! Ha továbbiakban is "összegabalyodik" az információk között, forduljon hozzám bizalommal, segítek tájékozódni! Tisztelettel: Pólik László, az ORIJEN és az ACANA tápokat forgalmazó BÜSZKE csapat vezetője.

Rege
2006-09-03 22:00:00
A húslisztre visszatérve,multkor azt olvastam,h az a jó mert a friss húst is szárítani kell és ha kivonják a vizet belölle ugyanott vagyunk ahol a part szakad! Már nem ismerem ki magam,mindenki mást mond! :(

Rege
2006-09-03 22:00:00
Vuk így már értem,de más tápgyártó is keveri az állati fehérjéket és a konzervekben is legalább 2 féle hús található,lehet az újabb kutatások szerint jó ez így,nem tom,változnak az idök. Csak nem akar egyik tápgyártó sem ártani a kutyiknak,a pénz azért nem minden! Egészen elbizonytalanítottál,lehet maradok az Acananánál!

Vuk
2006-09-03 22:00:00
Igen ezt nem irtam, hogy állati fehérje, Rege egyből
a növényit sorolta. A bárány csirke együtt pont rossz példa, mert azt bárányosnak irják általában a
gyártók csak az olcsobb csirkével probálnak kiegésziteni. Ami inkább olcsó húsliszt. Tehát nem hús. Az orijen ben: csirkehúsliszt, pulykahúsliszt, lazachúsliszt...

Esteban
2006-09-03 22:00:00
Azért kíváncsi vagyok hány ember (aki nem milliomos) ad Orijent a NAGYTESTŰ kutyáinak.
Az én komondoraimnak ugyanis 1,5 kg -ot kellene adnom naponta a táblázat szerint ami havonta majdnem 30 e Ft.

Rege
2006-09-03 22:00:00
Kedves Vuk! Akkor az összes tápgygyártó tévedett mert azokban is minimum 3 fehérje forrás található:hús(csirke,bárány stb.) növényi(búza,szója stb.) és a tojás.

Vuk
2006-09-03 22:00:00
Érdekes amit irt, én nem szavaztam a szénhidrátdús étrendre, viszont nem tartom jónak a túlzott fehérje
bevitelt. Ahogyan irta a kutyák emésztőrendszere rövidebb mint az emberé ezért a tulzott növényi szénhidráttal nem boldogul. Ilyen mint tudjuk a burgonya. Ahogy gyorsan átnéztem én 5 fehérjeforrást
látok a tápon, gondolom ugyanugy mint nekem, másnak is feltünt főleg azért mert aki foglalkozik kutyája egészségével tudja nem tanácsos több fehérje forrást keverni. De tudom egy forgalmazó nem arra tette fel a pénzét, hogy mások kutyájának jobb legyen hanem ez egyszerűen egy üzleti vállalkozás.

Rege
2006-09-02 22:00:00
Ez nagynn jó hír! :D

határlakó
2006-09-01 22:00:00
NAGYOJ JÓÓÓÓ AZ ÚJ TÁP!!!!
A válogatos kuttyom egy szuszra bekepta az adagot.
Köszönjük!!!

Rege
2006-08-28 22:00:00
Kedves Vuk! Nem hajtok az ingyenes próbacsomagra mert az ORIJEN-ből nem lesz olyan és nem is vagyok rászorulva! Az új Acanából azért kérek mert mielött 2szer 25 kilót rendelek megkostoltatom a bernáthegyinkel,hogy ízlik e neki! Kérlek ne személyeskedj én sem teszem! Nekem egyszerűen szimpi az ACANA és az ORIJEN,ennyi,semmi több!

ORIJEN
2006-08-27 22:00:00
Kedves VUK!Önnek teljesen igaza van, a kutyák ősei megették az elejtett állat emésztőrendszerének tartalmát is. Abban az időben a zsákmányállatok nem fogyaszthattak magas szénhidrát (keményítő) tartalmú táplálékot, mivel az ember nem termelt még semmilyen gabonát. Tehát a növényevő állatok gyomrában nem lehetett búza, kukorica, rizs, árpa, szója stb. A kutyafélék emésztőrendszerének felépítése és működése is a bőséges fehérje és zsír feldolgozására lett "tervezve". A nyálukban nem található a keményítőt (összetett szénhidrát) lebontó enzim, az emberében (mindenevő) igen. A kutya fogazat tépésre és harapásra alkalmas, nincsennek örlő fogai, mint az embernek. Az emésztőrendszere rövidebb mint az emberé, a táplálék hamar áthalad rajta, ezért a nehezebben emészthető növényi alkotóelemeket nem is tudja feldolgozni. Ellenben pl. a kérödző tehénnel, amely a cellúlózt is fel tudja dolgozni a lassú emésztési folyamata során. Az ORIJEN-t kifejlesztő tudományos csapat szerint, a kutya táplálékának bőséges fehérjét és csökkentett szénhidrátot kell tartalmaznia. Ezt az álláspontot számos Észak-Amerikában közölt publikáció is megerősíti. Az ember mindenevő, ennek ellenére általánosan elfogadott nézet az, hogy a túlzott szénhidrátbevitel fokozott egészségügyi kockázattal jár: elhízás, 2. diabétesz stb. Természetesen tiszteletben tartom a véleményét a szénhidrátdús táplálás előnyeivel kapcsolatban. Az ORIJEN és az ACANA a fehérjére szavaz! P.

Vuk
2006-08-27 22:00:00
Ha még nem próbáltad honnan tudod? Érdekes , hogy már tudod, hogy jó. Gondolom itt is az ingyen tápra hajtasz mint a többi forumon. Amugy ha kiürül a felesleges akkor szerinted minek bele annyi? Nem szállok veled vitába gondolom te is tanultad az állatok takarmányozását mint én. Az tudod, hogy a sportolok miért esznek gyakran keveset? Megsugom mert az emberi szervezet egy étkezés alatt csak 50g fehérjével boldogul. Na és ahogyan megfogalmaztad a többi kiürül. Gondolom ezekkel te is legalább ennyire tisztába vagy. De én kiprobálom ezt a tápot mert kiváncsi vagyok, ha gondolod veszek neked is, hogy ne kelljen elöadni magad egy próbacsonagéert

Rege
2006-08-27 22:00:00
A nem hasznosított fehérje egyszerűen kiürül a szervezetből! De aki sokalja a 70% hústartalmat az vegyen Pedigrét abban 4% a hús! Egyébként az ORIJEN tele van zöldséggel,gyümölcsel és gyógynövénnyel ami bőségesen kielégíti a kutya igényeit!

Vuk
2006-08-27 22:00:00
Uuuu! Ez csuny volt. Ha a kutya féléknek a legfontosabb a fehérje akkor vajon miért azzal kezdi
egy ragadozó, hogy felfalja a zsákmány állat belsőszerveit? Ami tele van emésztett és emésztetlen
növényi szénhidráttal? Lenne egy kérdésem vajon mi történik a felesleges fehérjével?

Rege
2006-08-26 22:00:00
Azért én reménykedek,hogy Győrben kapható lesz! Ha nem ,majd rendelek a neten!

Rege
2006-08-24 22:00:00
Köxi! :D

ORIJEN
2006-08-23 22:00:00
Kedves LÁTOGATÓK és REGE! Az ORIJEN jövő hét közepén érkezik meg, ami azt jelenti, hogy a kiskereskedelmi forgalomban szeptember első hetében fog megjelenni. Feltéve, ha a kereskedők rendelnek belőle. Mintacsomagok nem lesznek, ellenben a 400 grammos kiszerelések segítségével bárki kipróbálhatja. A teljesen új koncepció alapján kifejlesztett és gyártott termék egy kicsit fel fogja kavarni a piacot. A magas fehérjetartalma egy masszív tévhittel dacol: "max. 25 % fehérje elegendő a kutyának, mert a sok fehérje növekedési problémákat okoz a kölyköknél, és a felnőtt kutyák veséjét tönkreteszi." Sajnos számos "szakember" is hangoztatja ezt a butaságot, elfeledve azt, hogy a kutyafélék családja (Canidae) a ragadozók rendjébe tartozik (Carnivora). A másik döntő érv a fehérje rehabilitálása mellett az, hogy az alacsony fehérjetartalmú tápok bőségesen tartalmaznak szénhidrátot, amely nem alapvető tápanyag a kutyáknak, és a fel nem használt mennyiség zsírként tárolódik stb. Fehérje vagy szénhidrát? Az ORIJEN a fehérjére szavaz!! P.

Rege
2006-08-23 22:00:00
Na,még senki sem próxálta?!?! :o

Rege
2006-08-19 22:00:00
Igazad van az elöbbi tápok tényleg semmik! A Royal hemzseg a szintetikus összetevőktöl(BHA,BHD,E202),a Hills hemzseg a szójától,az Eukanuba kezéhez vér tapad és a kutyám nem is szereti őket! Ha nem jön be neki az ORIJEN maradunk az ACANÁNÁL!

<<  < 76 77 78 79 80 81 82 > 
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS