Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


Rege
2006-09-22 22:00:00
Oksa,Te tod! Kinek a pap... :D

minpins
2006-09-21 22:00:00
Figyelj Rege! Nem a rágásról van szó. Az emberek egy része szárazon etet, másik része beáztatva. Én a beáztatásnak vagyok a híve, erről nem próbálok meg meggyőzni senkit, de nem szeretem, ha a kutya megeszi a szárazat és utána egész nap iszik rá és a gyomrában duzzad meg a cucc. Én ezt nem tartom egészségesnek. Arról nem beszélve, hogy szárazon el sem fogy. Tehát továbbra is áztatva fogok etetni, remélem, nem gond.

Rege
2006-09-20 22:00:00
Az enyémnek 9 hónap alatt ez az ötödik táp,egyedül az Acanát csipázta ennyire!

DHB
2006-09-20 22:00:00
Na ugye.
Az én kutyám mióta megvan 8 féle tápot kapott.
Mindegyiket imádta 2-4 napig de Orijent már 10.napja eszi élvezettel.Megkóstoltatom vele és utánna üres a tányér.Én is előszőr vizeztem de nagyot néztem hogy mi lett belőle.Most már szárazon eszi.Továbbra is hiperaktív.

Rege
2006-09-20 22:00:00
Na,megvolt a vacsi! Egyszerűen IMÁDTA,úgy habzsolta mind aki ezer éve nem evett! Picit féltem,hogy túl nagy lesz a szemek mérete,de egyáltalán nem zavarta!

Rege
2006-09-20 22:00:00
Na ma vettem egy ORIJEN Adultot a kuttyomnak,este megkostoltatom vele! Sajna mérőpohár még nísenen hozzá,ez feketepont! :)

Rege
2006-09-19 22:00:00
Ez a fehérje dolog tényleg így van! Ma voltam egy német fórumon ahol az ORIJEN-röl is szó volt és páran lebeszélték a többieket róla,mert szerintük "rengeteg a fehérje benne"!

ORIJEN
2006-09-19 22:00:00
Kedves VIKTOR! Nem kötekedésnek, hanem természetesnek veszem a kérdéseit. Hamarosan a témakörrel kapcsolatban több infót teszünk fel az oldalra, addig is kérem elégedjen meg az alábbiakkal! Nemcsak hazánkban népszerű az alacsony fehérjés etetési módszer, a világon mindenhol vannak követői. Csak az egyik hiedelem a "sok fehérje=fejlődési rendelleneségek" kapcsolat, a másik a "sok fehérje tönkreteszi a veséket" mitosz. A fehérje nemcsak a szervezet építőeleme, hanem energiát is szolgáltat. A szénhidrát, amelyet a szervezet cukkorra bont le, kizárólag energiaforrás, és semmi más. A kölyökkutya mire felnőtté válik, testsúllya sokszorosára nő. Az izomzatot, csontokat és egyébb szervrendszereket a fehérjék segítségével építi fel. A szénhidrát CSAK energia! A növekedés ütemére két tényező van hatással: 1. az eledel energiatartalma 2. az eledel kalciumtartalma (Hányan tömik kalciummal a kutyust feleslegesen?!)Ha megnézi a tájékoztatóinkat, az ACANA Puppy Large és az ORIJEN Puppy Large energia-és kalciumtartalma alacsonyabb, mint a többi kölyöktápunknak (ACANA Puppy Large már 32% fehérjét tartalmaz, az ACANA honlapot hamarosan frissítjük! Elnézést!)Attól lesz vékony csontú a kutya mert bőséges állati eredetű fehérjét fogyaszt?! Sokszor hivatkoznak az egyéni tapasztalatra, amikor a rosszul fejlődő kölyöknek csökkentik a fehérjét, majdan a kutya csontozata helyrejön. Azaz, ha nem megfelelő a kölyök csontozata, akkor emelem a szénhidrátot, és a növésben lévő csontozat helyreáll?!? Nekünk más a véleményünk! Az észak-amerikai földrészen, számos termékben magas a fehérje, mert a csak az elmúlt 10 évben elkezdődött kutatási eredmények ezt támasztják alá. Ennek megfelelően változott/nőtt az ACANA termékek fehérjetartalma is. A többi márkáról nem tudok nyilatkozni. Azért fontos a három alap információt megszerezni egy tápról (fehérje-, zsír-és szénhidráttartalom), mert ez alaján pontosabb képet kapunk a táp valódi minőségéről. Pl. jónak tűnő fehérjemennyiség és magas szénhidrát (keményítő)= sok a tápban a növényi fehérje, amelyek nem tartalmazzák a szükséges aminosavakat, és nehezebben emészthetők, továbbá nem biztos, hogy hasznosak a növésben lévő kutyáknál. Még csak egy megjegyzés: a vásárlók nagyon nyitottak voltak a termékre, gyorsan "elkapkodták" az első szállítmányt. P.

Rege
2006-09-19 22:00:00
Én nagyon nem vágom,hogy minek a tápot beáztatni,pláne ha puha szerkezetü! A kutyának meg kell szoknia a rágást,mert az örömet okoz neki és nem egy fogatlan vénember!

ORIJEN
2006-09-19 22:00:00
Kedves MINPINS! Szomorúan hallom, hogy csalódott! Igaza van, az ORIJEN nem "áztatós" táp, mivel a keményítőtartalma ( a keményítő egy összetett szénhidrát) alacsony, ezért a tápszemcsék nem "kemények". Minnél több keményítőt (szénhidrátot), azaz búzát, kukoricát, stb., tartalmaz egy termék annál keményebb a tápszemcse. A táp keménysége nem áll egyenes arányban a termék minőségével. Nagyon sokan örültek a szemcse állagának, mivel a kutya szervezetét az emésztés kevésbé terheli meg. P.

Viktor
2006-09-19 22:00:00
Nagyon érdekelne a válasz az alábbi kérdésre: Magyarországon elterjedt a köztudatban az a tény, hogy főleg a nagytestű, diszplázia által veszélyeztetett fajtáknál a növekedési időszakban nem szabad siettetni a fejlődést, mert ha lassan növekszik, nem lesz a csontozatához képest túlfejlett az izomzata és nem hízik el, ezzel is csökkentve a diszplázia veszélyét. És mindehhez alacsony fehérjetartalmú táp kell - szól a fáma. Acana puppy large leírás:
A csont sűrűsége és erőssége a kritikus pont a nagytestű kutyák növekedésénél, mivel a nagy tömegű izomzat egészséges kialakulásához és hordozásához harmonikusan kifejlett csontváz szükséges. Ezért a nagytestű kölykök táplálásához magasabb fehérjetartalmú étrend ajánlott, mivel az állat szervezete a bevitt fehérjék segítségével építi fel a nagyobb testsúly hordozásához szükséges csontrendszert. A megfelelő csontszerkezet kialakulásához mérsékeltebb növekedési sebesség kell, mint a kistestű kutyáknál, ezért a megfelelő kutyaeledelnek alacsonyabb energiatartalmúnak kell lennie."
Acana puppy small breed 32% fehérje, Acana puppy large breed 30% fehérje, akkor mihez képest magasabb?
Most néztem az Orijem nagytestűkölyök/kölyök tápjait, itt meg a nagytestűben több a fehérje. Miért? Nem kekeckedem, őszintén érdekel az indoklás, figyelembe véve az Acana (de említhetném bármelyik másik tápot is) nagytestű kölyöktáp leírását. Az Orijem nagyon szimpatikus a leírásban, tényleg közel áll a természeteshez, a farkasok is húst esznek hússal, egy kis gyomor- és béltartalommal megfűszerezve, azt is el tudom képzelni, hogy az anyafarkas a húsosabb részeket viszi a kölyköknek, tehát valóban egy nagyon magas fehérjetartalmú koszton nőnek fel, és nem hinném, hogy nagyon diszplázia-súlytott lenne az állományuk. Eddig rendben, ez összecseng az Orijemmel. De akkor mivel magyarázzuk az Acananát meg a többit, meg az elmúlt 10-20 év tévhitét a csökkentett fehérjetartalmú tápokkal? Vagy csak csökkentett energiatartalmú legyen? Fő energiaforrás=szénhidrát=gabona, tehát csak az alacsony szénhidrát a cél, magas fehérje mellett? Minden táp 100%-ból áll, tehát ha egyik összetevő csökken, nő a másik %-a, tehát alacsony fehérjetartalom mellett nő a szénhidrát és fordítva. Most akkor melyik a jó egy nagytestű kölyöknek? Nagyon szeretnék hinni az Orijemnek, mivel igen szimpatikus a leírása, de csak akkor merem kipróbálni, ha valaki meggyőz arról, hogy az elmúlt évtizedek tenyésztői felfogása a csökkkentett fehérjetartalmú kölyöknevelésről tényleg csak egy tévhit volt. És azt is szeretném tudni, hogy miért hitte/hiszi ezt mindenki mégis igaznak. Még emlékszem mikor megjelen anno a 90-es évek elejéna Royal giant tápja és nem emlékszem már melyik beltartalmi összetevője vagy százaléka okozta, de elég sok gond volt vele a kölyökkori spontán csonttörések miatt. Egy nagytestű kölyköt nagy felelősség felnevelni, amit az első másfél-két évben elrontunk azt már nincs lehetősség korrigálni. Ezért tényleg érdekel a részletes indoklás, külön kitérve a tévhitre.

minpins
2006-09-19 22:00:00
Én kipróbáltam a tápot, de nem fogok tudni etetni vele, mert nem lehet beáztatni. Gusztustalan kulimász lesz belőle, nem maradnak egyben a szemek. Pedig sokat vártam tőle, így nassnak tudom csak odaadni szárazon:-(((

Rege
2006-09-16 22:00:00
Nagyon szépen köszönöm az infót! :D

V.SZ.
2006-09-16 22:00:00
Kedves Rege!
Én lennék a győri képviselő.Orijen-t az Animániában(Szent Imre u.156/a)már kaphat,jövő héttől a Virágpiacon és a Dog Shop-ban(Nádor u.7)is megtalálható.Ha bármilyen kérdése lenne,forduljon bizalommal felém.Tel.:30/287-4900,30/302-8200.

Rege
2006-09-15 22:00:00
Kedves ORIJEN! Szomorúan tapasztaltam,hogy nálunk Győrben nem kapható az ORIJEN! Nem tud felénk olyan helyet ahol be tudnám szerezni?

ORIJEN
2006-09-15 22:00:00
Kedves DHB! Nyugodjon meg, az ORIJEN fogyasztása nem okoz mentális problémákat. Egyszerűen, valóban 70% a hústartalma, és a kutyusok szeretik a húst (azaz a bőséges fehérjét). Hallotunk hasonló tapaszatalatokról: egy "nyugdíjas" németjuhász kan az ORIJEN Senior-tól magához tért az öregkori debressziójából, szexuális étvágya azóta csillapíthatalan. Egy foxi az ORIJEN Adult fogyasztása közben "halálközeli" élményben volt része, mivel annyira habzsolta az eledelt, hogy a tápszemcsék eltömítették az orrát. Hál'Isten megúszta! Higgyje el nem hülyéskedtem! Az emberek többsége nagyon nyitott az ORIJEN-re, nagyobb ellenállást vártunk a magas fehérjetartalom miatt. A kutyások többsége tudja, hogy kedvence természetes szükséglete a bőséges fehérje. P.

Rege
2006-09-15 22:00:00
Na az szép lesz ha a yorkiem még aktívabb lesz! Akkor felköthetem a gatyóm! :D

DHB
2006-09-15 22:00:00
A kutyámnak ízlik az Orijen csak enyhén szólva hiperaktív lett tőle.
Mitől lehet ez??

little turtle
2006-09-14 22:00:00
:)

ORIJEN
2006-09-13 22:00:00
Kedves LITTLE TURTLE! Félreértett, nem akartam meggyőzni arról, hogy ne nézzen meg egy európai összehasonlítást. Ha talál ilyen oldalt, kérem ossza meg velünk is! P.

little turtle
2006-09-13 22:00:00
köszönöm a választ, nem győzőtt meg teljesen, azért én mégis megnéznék egy európai összehasonlítást.de nem azért írtam, hogy engem meg kelljen győznie, mert a kutyám Acanan nőtt fel, s ha az Orijen-ben is van Yucca-kivonat (amit az Acanaból már jól ismerünk), akkor kipróbálom természetesen.

ORIJEN
2006-09-12 22:00:00
Kedves Little Turtle! Európában lényegesen kisebb a választék, alapvetően a kisállateledel iparág is lényegesen fejletlenebb. A kisállatok táplálkozásával foglalkozó tudományok művelésére külön tanszékek vannak az észak-amerikai egyetemeken. Az ORIJEN kifejlesztésében résztvevő csapatban számos ún. holisztikus állatorvos vett részt, akiknek a szakterülete kizárólag a kutyák és macskák táplálása. Hazánkban ilyen szintű szakosodás nincsen, ezért az a szakember/állatorvos, aki nem olvas angolnyelven megjelent publikációkat, annak ismeretei a táplálással kapcsolatban nem túl korszerűek (most szerényen fogalmaztam). Csak gondoljon arra, hogy egy táp minőségének meghatározásakor sokan kizárólag a fehérjét nézik, pedig a termék zsír és a SZÉNHIDRÁTTARTALMA is fontos minőségi jelző! Egy példa: ha egy táp fehérje-és szénhidráttartalma is magas, akkor a termékben található fehérje döntően növényi eredetű, mivel a növények (pl. búza, kukorica, sikérek) szénhidráttartalma (keményítő) jelentős. Egy-két érdekesség: az USA-ban 1920-ban gyártották az első kutyatápot (Angliában a 1870-es években az első kutyakekszet!!), a Hill's már a múlt század negyevenes éveiben piacra dobott orvosi termékvonalat, az ACANA-ban 1985 óta van Omega 3 és Omega 6. Ebből a szemszögből kell nézni az ORIJEN terméket! P.

little turtle
2006-09-12 22:00:00
én is megnéztem az oldalt. érdekes...
a termékek 97%-a Mo.-on nem ismert (vagy csak én lennék alultájékozott), és nem forgalmazott.
attól függetlenül, hogy szerintem az acana és az orijen is igen kíváló minőségű, szívesen áttanulmányoznék egy Európai termékskála elemzést is.

tizsituzsi
2006-09-11 22:00:00
A szóját,a szinezéket,a mesterséges ízesítőt,a tartósítószert én is kizárom táp választásnál.Az én kutyijaim nagyon finnyásak sokszor a legdrágább tápra is csak fintorognak.PL.ACANA,BOZITA...nem kell nekik.Nehéz választani!

Rege
2006-09-09 22:00:00
Még azt szeretném mondani,hogy picit én is tartottam az ORIJEN magas fehérje tatrtalmától de az elöbbi oldalt látva megnyugodtam! Az összes újfejlesztésű 6*-os táp 40-42% fehérjetartamú,ez az amcsiknál már természetes,csak mi európaiak döbbenünk meg rajta!

Rege
2006-09-09 22:00:00
Ma ellátogattam a http://www.dogfoodanalysis.com oldalra és nagyokat csodálkoztam! Az oldal a legjobb tápokat 6 a leggyengébbet 1 csillagra osztályozza! Az ORIJEN 6*-ot,az ACANA 3-4*-ot kapott! A nálunk nagyra tartott tápok,Hill's,Eukanuba,Royal Canin,Pro Pac,Pr Plan stb 1!!!*-ot kaptak (némelyik 2*-öt,de ez ritka volt)! Ez azért több mint elgondolkodtató!

Rege
2006-09-07 22:00:00
Mondjuk most az Acanával nagyon elégedett vagyok(az az a kutyim) ízlik neki,nem úgy kell beleimátkoznom! 1 hónap múlva felnőtt kutyi lesz és kiprószálom az új összetételü Acana Adult Small Breed és Orijen Adult tápot,Ő dönt melyiket akarja hosszútávon fogyasztani!

Rege
2006-09-06 22:00:00
Evvel én is így vok,bár én az öxetevőket is tanulmányozni xoktam! Szinezék,tarotósító és a szója nálam nem jöhet szóba! :D

tizsituzsi
2006-09-06 22:00:00
Én szinte minden új tápot ki szoktam próbálni.Soha nem az alapján döntök hogy ki mit mond arról a tápról,én mindig a kutyáimat "kérdezem"!!!

Rege
2006-09-05 22:00:00
Rita,a http://www.acana.hu oldalok metalálod az üzletek címeit!

Rita79
2006-09-05 22:00:00
Szolnokon hol lehet Orijen száraztápot kapni???

Rege
2006-09-04 22:00:00
Ejnye! Lehet Rege is Te vagy?!? :D

ORIJEN
2006-09-04 22:00:00
Kedves VUK! Kiválóan nyomozott (MÁR NYOMOZNAK AZ ORIJEN UTÁN!). Igen, én vagyok "határlakó", aki dícséri az ORIJEN-t. Sőt, az ACANA honlapján is én írom az elismerő szavakat. Most, hogy így lebuktam, bevallom azt is: én vagyok "VUK". Mi a célom ezzel? Felteszek butuska kérdéseket "VUK" álnéven, és azokat könnyedén megválaszolom. Csak egy kicsit megkavarodtam, mert elkezdtem magam után nyomozni, és rájöttem, hogy a magamnak küldött e-mailre, én magam válaszoltam, és írtam a fórumba egy hozászólást, amelyben lebuktattam magam, majd.... P.

Vuk
2006-09-04 22:00:00
Köszönöm a tanácsot, nem gabalyodtam össze. Történt valami érdekes tegnap, mivel szeretném kipróbálni az Ön által forgalmazott tápot ezért emailt irtam az itt iró elégedett felhasználónak, amit szerintem Ön kaphatott meg. Arra a kérdésemre, hogy honnan szerezte be a tápot, közölte a kutya újságban fel van sorolva a területi képviselők névsora! Érdekes mert nincs felsorolva, akkor vajon miért irta a segitőkész illető? Vajon a következő újságba fel lesz sorolva? Szerintem más néven dicsérni a saját tápjukat etikátlan. Én a véleményem irtam le a magas fehérje tartalmú tápról, érdekes mennyire kiforgatja , de ez legyen az Ön gondja. Egyet nem értek ha a legjobb a magas fehérje tartalom és a kis testü kutyáknak nem kell külön összetételü táp mint a nagytestüeknek akkor mi a véleménye az acana-ról??

Rege
2006-09-03 22:00:00
Hoppácska! :o

ORIJEN
2006-09-03 22:00:00
Kedves VUK! Úgy látom egy kicsit "felzaklatta" Önt az ORIJEN, ahogyan mást is hazánkban. Az ACANA forgalmazása során már hozzászoktunk sok támadáshoz a konkurencia részéről, ezért nem probléma a kizárólag negatív véleménye az új termékről. Mielőtt pontosítanám a megjegyzéseit, javaslom látogassa meg a www.dogfoodanalysis.com honlapot, ahol sok információt találhat a száraztápokról. A pontosítások: 1. BURGONYA- meg tudja emészteni a kutya vízben oldható szénhidrát (keményítő) tartalmát nagyon jól. A burgonya nem tartalmaz sikéreket, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak. Miért kell az ORIJEN-ben "krumplit" használni? Mert keményító nélkül, nem lehet száraztápot gyártani (extrudálni), mivel nem áll össze a szemcse. A gyártók ezért kezdték el használni a gabonákat kb. 70 évvel ezelőtt+ mert olcsó energiaforrások a magas szénhidráttartalmuk miatt. Minnél kevesebb keményítőtartalmú alkotóelemeket használ egy gyártó, annál fejlettebb technológia kell a megfelelő állagú tápszemcse előállításához. 2. ALACSONY FEHÉRJE= SOK SZÉNHIDRÁT! Miért? A kutya szervezete három alapvető tápanyagból tud energiát nyerni: fehérje, zsír és szénhidrát (Más lehetőség nincs, mivel a gerincesek nem tudnak fotószintézis segítségével energiát szerezni!). A szervezetnek egy adott energiamennyiségre van szüksége naponta, amelyet a fentebb említett tápanyagokból nyer ki. Ha csökentemm a fehérjét, a zsírt vagy a szénhidrátmenyniséget kell növelnem a szükséges energia megszerzéséhez, és így tovább. FEHÉRJEFORRÁSOK: az ORIJEN-ben 6 különféle fehérjeforrás található. Szerintem a tojást nem számolta. A tojásban található fehérjéknek magasabb a biológiai értékük/hasznosíthatóságuk, mint a húsoknak. ÜZLETI VÁLLALKOZÁS: No comment! BÁRÁNYOS TÁPOK: Nincs igaza! Az ACANA Lamb & Rice kizárólag bárányhúst tartalmaz ld. www.acana.hu. Ezen a honlapon is kritizálhat minket! HÚSLISZT: Minden száraztápban valójában húsliszt van, mi lehetne más! Igaz, az emberek fejében a húslisztről az ATEV jut eszébe, de az ORIJEN estében természetesen nem húsipari melléktermékeket használnak. A húsliszt és a hús közötti leglényegesebb különbség a nedvességtartalom: a húsliszt 5 %, a húsok több mint 60 % vizet tartalmaznak. Az összetevők listájában található alkotóelemeket az extrudálás előtti mennyiségi sorrendben kell feltüntetni. Azaz amelyik első a listában, abból található a legtöbb az extrudálás előtti alapanyagokban, ez a szabály. A "húsliszt" a gyártás utolsó folyamata előtt is húsliszt (ebben az állagban érkezik a gyárba), a "friss hús" pedig 60-65% vizet tartalmazó hús (frissen, feldogozatlanul érkezik a gyárba). Ezek az iparág általánosan használt terminológiái. Kedves VUK! Ha továbbiakban is "összegabalyodik" az információk között, forduljon hozzám bizalommal, segítek tájékozódni! Tisztelettel: Pólik László, az ORIJEN és az ACANA tápokat forgalmazó BÜSZKE csapat vezetője.

Rege
2006-09-03 22:00:00
A húslisztre visszatérve,multkor azt olvastam,h az a jó mert a friss húst is szárítani kell és ha kivonják a vizet belölle ugyanott vagyunk ahol a part szakad! Már nem ismerem ki magam,mindenki mást mond! :(

Rege
2006-09-03 22:00:00
Vuk így már értem,de más tápgyártó is keveri az állati fehérjéket és a konzervekben is legalább 2 féle hús található,lehet az újabb kutatások szerint jó ez így,nem tom,változnak az idök. Csak nem akar egyik tápgyártó sem ártani a kutyiknak,a pénz azért nem minden! Egészen elbizonytalanítottál,lehet maradok az Acananánál!

Vuk
2006-09-03 22:00:00
Igen ezt nem irtam, hogy állati fehérje, Rege egyből
a növényit sorolta. A bárány csirke együtt pont rossz példa, mert azt bárányosnak irják általában a
gyártók csak az olcsobb csirkével probálnak kiegésziteni. Ami inkább olcsó húsliszt. Tehát nem hús. Az orijen ben: csirkehúsliszt, pulykahúsliszt, lazachúsliszt...

Esteban
2006-09-03 22:00:00
Azért kíváncsi vagyok hány ember (aki nem milliomos) ad Orijent a NAGYTESTŰ kutyáinak.
Az én komondoraimnak ugyanis 1,5 kg -ot kellene adnom naponta a táblázat szerint ami havonta majdnem 30 e Ft.

<<  < 67 68 69 70 71 72 73 > 
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS