Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2016-08-18 14:09:12
Kedves Attila!

Az ORIJEN Red abban különlegesebb és drágább, hogy vörös húsokból készült. A vörös húst adó állatok tartása és felnevelése sokkal költségesebb, mint pl. a baromfiké, de ez így van a humán élelmiszerek esetében is. Ez volt a prózai ok.

Másrészt, azért gyártunk különféle húsokból készült termékeket, mert a ragadozó macskafélék különféle zsákmányállattal táplálkoztak, más szóval a változatos fehérje-és zsírforrás a természetes. P.

Attila
2016-08-18 06:47:47
Tisztelt Orijen!

Az lenne a kérdésem, hogy az Orijen macskatápok között a red a legdrágább, ez a táp milyen pluszt ad még a másik táppal szemben? Most szeretnénk áttérni a cicáinkkal Orijenre és szeretnénk a legjobbat adni nekik és tájékozódom, hogy melyiket lenne érdemes? Ivartalanított szoba cicákról van szó akik annak ellenére, hogy szobacicák többet mozognak az átlagnál.
Előre is köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel:
Attila

Virág
2016-08-14 07:08:46
Egyeztettem az állatorvosunkkal is, ő sem látja akadályát.
Köszönjük nagyon a segítséget! :)

ORIJEN
2016-08-13 14:53:50
Kedves Virág!

Lehet mind a két terméket egyszerre etetni. A napi ajánlott mennyiség 120 gramm. Az etetési táblázatban szereplő mennyiségek valójában a javasolt napi kalóriák. Az ORIJEN Puppy metabolikus energiatartalma 4080 kcal/kg, azaz naponta 490 kalória (4080 × 0,12) javasolt. Az ORIJEN 6 Hal energiája 3800 kcal/kg, ez cca. 7 %-kal kevesebb, mint az ORIJEN Puppy-é. Ezt célszerű figyelembe venni a grammok meghatározásakor.

A fehérje nem gond a vesének, mesterséges tartósítókat nem tartalmaznak a termékek, a húsokat nagyon jól emészti a kutya. A széklet állagára a termékekben található étrendi rost van jelentős hatással, de sajnos jósolni nem tudok:-). P.

Virág
2016-08-12 09:20:48
Tisztelt Orijen!

Egy 4 hónapos Pembroke Welsh Corgi szukám van,jelenleg 5.5 kg, normál súlyú. Az egyik veséje kiskori gyulladás miatt kisebb,de működését tekintve teljesen rendben van.
A napi tápja kb 2/3-át reggel kapja, a többit az esti tanítás/séta során.

Szeretnénk átállni az \'Orijen Puppy\'-ra a reggeli tápláláshoz és a \'6 Halra\' az esti kisebb adaghoz.

A kérdés az lenne, hogy ilyen fajta keverés lehetséges/megfelelő-e számára, mennyivel könnyítené meg az emésztést vagy lenne támogató hatással a veséjére, illetve szeretném megtudni ennek fényében a pontos adagolásokat (grammban). Eddigi tápjai: Eukanuba puppy és N&D puppy.

Válaszukat előre is köszönöm!

Kinga
2016-08-07 06:20:18
Köszönom!

Panna
2016-08-06 14:43:50
Tisztelt Orijen! Nagyon koszonom, megnezzuk!

ORIJEN
2016-08-06 14:28:51
Kedves Panna!

Törökbálinton van egy Auchan áruház, és az üzletsorán egy Alpha-Zoo áruház. P.

ORIJEN
2016-08-06 14:27:14
Kedves Kinga!

Az etetési táblázatban szereplő értékek csak útmutatásul szolgálnak, azaz a gazdi ne adjon nagyságrendekkel eltérő mennyiségeket. Lehetetlen olyan táblázatot készíteni, ami minden egyes kutyusnak megfelelő, tehát el lehet térni az adagoktól.

A napi adagok valójában a napi javasolt kalória-bevitelt jelentik. Az ORIJEN Puppy metabolikus energiatartalma 4080 kcal/ kg, ez elég magas. Ha jól értem, napi három részletben kap 80 grammot, ami kb. 330 kalóriát (4080 × 0,08) jelent naponta. Szerintem először 5 %-kal lehet emelni a napi adagot, azaz a kalóriát, ha nem elég jöhet a további 5 %, és folyamatos súlyellenőrzés mellett lehet beállítani a megfelelő mennyiséget.

Az ORIJEN termékek esetében jellemző, hogy a kutyák habzsolják, a gazdi túl nagy mennyiséget ad, majd jön a hasmenés, mivel a túl nagy adagot az emésztőrendszer nem képes feldolgozni. Ezért javaslom a fokozatos emelést, persze ha szükséges. P.

Panna
2016-08-05 09:20:05
Tisztelt Orijen! Erdeklodni szeretnek hogy Budaors teruleten lehet e kapni valahol Orijent? Eddig internetrol rendeltunk, de az most nem lehetseges mivel most jottem ra hogy fogyoban van a tap, es vasarnap meg indulunk nyaralni, ahol nem lesz lehetseges venni ilyen tapot. A rendeles meg azert nem jo mert 1-2 munkanap alatt jon meg, tehat a hetvege tabu. Fressnapfban meg tudomasom szerint nem lehet kapni, kisebb allatboltokban meg plane nem. Elore is koszonom a segitseget!

Kinga
2016-08-05 05:19:39
Kedves Szakértő! 4 hónapos, 2,5 kg toy uszkár kutyusom Orijen puppy tápot kap kb. 3 hete. Napi háromszor adjuk neki a 80 grammot. Nem igazán hízik tőle, csontos tapintású (az orvos is ráírja a papírjára, ha megyünk, hogy kissé lesoványodott), látszólag nem elég neki, mer szó szerint - rágás nélkül - falja be az adagokat és éhes marad. Az orvos a legutóbb azt javasolta, hogy adjunk neki többet az előírtnál. A mérések alapján egyébként 2 hét alatt kb. 10 dkg-ot hízott csak. Ugyanakkor napi 4-5-ször van széklete (az normális állagú) és éjjel is 2x kakil. Kérdezem, hogy mi a maximum mennyiség, amennyit ebben az esetben kaphat? Köszönettel: Kinga

Panna
2016-07-27 14:40:18
En sem tudom miert eszik. Viszont nalunk mindennap, tehat benne van a napi rutinban hogy lefekszenek a fube aztan szep lassan elnyammognak par szalat. Viszont most kb 3x tobbet ettek. Csak ez aggaszt...

ORIJEN
2016-07-27 14:34:59
Kedves Panna!

Köszönöm a jó híreket! A fűevés nem jelent problémát, olykor ösztönösen ezt teszik a kutyák. Miért? Hát ez a tudomány nagy kérdése...P.

Panna
2016-07-27 14:32:23
Koszonom a valaszt! Tegnap mar teljesen atalltunk a tapra. Fejlemenyek: a kaki teljesen jo, sot jobb mint ezelott! A kedvuk, etvagyuk is teljesen jo. Viszont amiota ezt kapjak lathatoan tobb fuvet esznek. Ez gondot jelenthet? A tapvaltastol van? Vagy az hogy hirtelen tortent a valtas? Koszonom!

ORIJEN
2016-07-27 14:26:44
Kedves Rázga Kinga!

A csomagoláson található adagolás, 80 gramm, a helyes. A kalkulátorban volt egy kis elgépelés, elnézést! P.

ORIJEN
2016-07-27 14:24:02
Kedves Panna!

Először is, elnézést a késői válaszért, de szabadságon voltam:-)

A fokozatos tápváltás azért javasolt, mert a bélrendszerben élő mikroorganizmusoknak idő kell az átállásra: ha egy kutya hosszabb ideig ugyanazt az étrendet eszi, akkor a bélben élő baktériumok alkalmazkodnak a táplálék összetevőihez. Ha hirtelen jön a váltás, akkor pl. a bélrendszerbe jutó táplálék felszívódása nem lesz tökéletes, és ez lazább székletet eredményez (ugyanez a helyzet, ha túl sokat eszik az állat egy ízletesebb tápból). rnTovábbá vastagbélben élő baktériumoknak is kell idő az átállásra, a bélrendszer e szakaszában ’formálódik’ a széklet. DE nagyon sok kutyus esetében semmilyen problémát nem jelent az átállás.

Burgonya: az ún. ’gabonamentes’ tápok nem jelentenek automatikusan jobb minőségű táplálást. Hiszen sok esetben a gyártók a rengeteg gabonát lecserélik rengeteg burgonyára, a fehérjék és a szénhidrátok mennyisége nem változik, azaz gyakorlatilag ugyanolyan korszerűtlenül táplálkozik a kutyus, pl. sok kukorica = sok burgonya, mivel mindkettő gyors szénhidrát.rnMivel az előző termék 50 % burgonyát tartalmazott, ezért ésszerű volt az óvatosság. Az ORIJEN termékek esetében azonban a ’híg’ székletet leginkább az szokta okozni, hogy a kutya az előírtnál nagyobb adagot is behabzsol, és nagyobb mennyiség egy részét nem képes megemészteni, ami lazább formában távozik.

Rotációs: mivel a kutya ragadozó, a természetes tápláléka sokféle fehérje-és zsírforrást tartalmaz. Magyarán, mivel egy ragadozó sokféle prédát ejt el (+ tojás), ezért erősen javasoljuk a rotációs etetést. Az Ön által felsorolt termékeket bármilyen ekeverési arányban, vagy hetenként felváltva stb. eheti a kutya. A termékek kalóriatartalma nagyjából megegyezik, ezért a napi adagok meghatározása nagyon egyszerű, pl. követni kell az ORIJEN Adult etetési táblázatát. P.rn

Panna
2016-07-26 13:18:21
Sziasztok! Ma ki is probaltuk a tapot, hat imadtak. Pedig ilyet egy tapra mondani nem nagyon szoktam. Szoval azt hiszem elegge bejott nekik. Fele-fele aranuban adtam nekik oda a regi tappal, kaki meg nem volt ugyhogy meg nem tudom hogy fog rajuk hatni. Viszont az egyikojuk kivalogatta egyesevel az Orijen tapot, pedig nagyon jol osszekeveryem, ugyhogy nala nem lesz mas lehetoseg csak hogy egybol adni neki. :) szoval egyelore teljesen meg vagyok elegedve vele. Szerintem a jovoben is ezt fogjuk venni hacsak a kutyaknal nem jelentkezik valami sulyosabb tunet. Azt kerdeznem hogy majd mindenfelekeppen mindegyik fajtabol adnek nekik, es hogy ossze lehet ontenteni az Adult, 6Fish, Red es a Tundra tapot? Vagy hogy kene majd adagolni? Koszonom!

Rázga Kinga
2016-07-26 05:43:03
Tisztelt Orijen! Van egy toy uszkár kölyök kutyám és Orijen tápot adok neki, ugyanúgy, mint a 4 éves idősebb kutyámnak évek óta. Mikor az új kölyöknek néztem az adagolási útmutatót (jelenleg 2,4 kg, 4 hónapos, várható súlya 4-6 kg), és kiszámoltam a szükséges mennyiséget azt tapasztaltam, hogy az orijen.hu oldalon fent lévő napi adag számoló és a táp zacskóján lévő adagolási útmutató szerint jelentős eltérés mutatkozik a napi mennyiségben. A zacskón 80 grammot napi adagot javasol, a számolási útmutató ezzel szemben 52 grammot. Melyik a helyes mennyiség? Köszönettel: Rázga Kinga

Panna
2016-07-23 14:31:46
Sziasztok! Most hallottam nemreg az Orijen taprol, es mivel a mostani tapot szinte nem is eszik a kutyak, konyorognom kell nekik hogy megegyek, gondoltam kiprobalom. Meg is rendeltem egy kisebb Adult tapot, elvileg hetfon itt lesz. Viszont sokan mondtak hogy az atallas nagyon fontos, mert konnyen el ronthatja a kutya a gyomrat. Ebbe van is igazsag mert eddig mi olyan tappal etettuk oket ami 50% burgonyat tartalmaz...azt hiszem ehhez nincs hozzafuzni valom. Na, az lenne a jerdesem hogy hogy csinaljuk az atallast hogy ne rontsam el a kedvuket a tappal? Elore is koszonom a segitseget! :)

ORIJEN
2016-07-22 16:59:03
Kedves Nyerges Orsolya!

6 hónapos korig az ORIJEN Puppy-t javaslom, utána jöhet az ORIJEN Puppy Large. A növekedés 2. szakaszában egy picit jobban oda kell figyelni a táplálásra (elhízás + ásványi anyagok) az ortopédia betegségek miatt.
A kölyök inkább legyen soványabb, az ásványianyag-bevitel pedig mérsékeltebb + semmiképpen NE adjon a kutyusnak kalciumtablettákat. P.

Nyerges Orsolya
2016-07-22 07:37:04
Tisztelt Orijen!

Szeretnék érdeklődni, hogy egy 8 hetes magyar vizsla kölyök számára melyik táp a legideálisabb? Egy kan kölyökről van szó, így a felnőtt kori súlya meghaladhatja a 26 kg-t. Bizonytalan vagyok, hogy az Orijen Puppy vagy az Orijen Puppy Large Breed lenne számára a legmegfelelőbb. Vagy esetleg lenne alternatíva az Acana tápok között is? Köszönöm előre is. Ny. Orsolya

ORIJEN
2016-07-20 13:54:08
Kedves B. Tímea!

Az ivartalanított macskának kevesebb kalóriára van szüksége, és a húgyutak egészségére is fokozottan kell figyelni.

Az összes ORIJEN kevés szénhidrátot tartalmaz (csökken az elhízás kockázata), továbbá a termék enyhén savas a sok hús miatt, és ez jótékonyan hat a vizelet pH-értékére. P.

B. Tímea
2016-07-19 21:33:16
T. Szakerto!

4 ivartalanitott felnött cicám van,csaladi hazban elnek, ki-bejarós cicák, szóval van elegendö mozgasterük.
Ajanlana nekik valamelyik Orijen szaraz eledelt? Nem láttam ivartalanított macskaknak készült tapot a termekek közt....

Köszönöm a valaszat!

B.T.

ORIJEN
2016-07-13 18:57:47
Kedves Boros Gergő!

A terméket száraz hűvös helyen kell tárolni, mint minden száraztápot. Nem tudom megmondani pontosan azt, hogy a lakásodban hogyan fog a táp viselkedni. De gondolom a \'meleg lakás\' max. 30 C fokos hőmérsékletet jelent, ez pedig nem okozhat problémát (Kuvaitban is lehet kapni az ORIJEN-t)

Ami legnagyobb valószínűséggel megromolhat, a termékben található zsírok. Leginkább a telítetlenek (Omega 3 -6), majd a telítettek (pl. csirkezsír). A romlott zsírok illata jellegzetes (avas). P

Boros Gergő
2016-07-12 20:37:52
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy felbontás után mennyire jellemző a száraz Orijen kutyatáp romlékonysága? Nekünk eléggé meleg a lakásunk, így hűvös helyen nem tudjuk tárolni, de egy műanyag dobozban, lezárva tartjuk. Most a napokban figyeltem fel rá, hogy kissé megváltozott a táp szaga. Pár hete van felbontva.
Hálás lennék ha tudnátok ezzel kapcsolatban tanácsot adni!

Köszönettel,
Gergő

Mònika
2016-07-12 19:15:31
Köszönöm szèpen a segìtsèget :-) A cicàm imàdja az Orijen tàpokat,jutalomfalatokat :-)

Zsanett
2016-07-12 16:03:12
Hivatalosan veszem fel önökkel a kapcsolatot, mellékelni fogom a vérvétel eredményét. Ez már nem fórumra való téma.

ORIJEN
2016-07-12 13:33:59
Kedves Mónika!

A javasolt napi adag gyakorlatilag az ajánlott napi energia- /kalóriabevitelt jelenti. A cicusnak a napi mennyiség 70 gramm = 285 kcal (4060 kcal/kg × 0,07). Ha rendszeresen kap húst is, akkor húsok kalóriatartalmát le kell vonni a 285-ből (és a 70 grammból), és csak annyi száraztápot adni. P.

Mònika
2016-07-12 13:10:00
Kedves Orijen.Van egy 5 hònapos Maine coon kandùr cicàm.Minden nap 2 szer kap husit,Optimanova tàpot kapott...Elkezdtem Orijen 6 halasat,Orijen red-et adni neki keverve.Mert zseretnèk vàltani.Jelenleg 4,7 kg a cicàm.Mennyi tàpot adjak neki naponta,a napi kèt husi mellett?Üdv.Mònika

Juhász Adrienn
2016-07-10 15:34:04
Nagyon szépen köszönöm!
Közben el kezdtem adni neki szombat óta főtt rizst kis főtt répával és főtt kacsamellel,ma már kétszer volt csak széklete és formált, /pár szem régi tápot, amit az előző gazditól kapott, hogy visszaszokjon)viszont a kedve most nem olyan jó,illetve reggel és most délután hányt egy kicsit! Az is lehet hogy elfáradt a két három napi rossz emésztésbe!Étvágya az viszont nagyon jó, keresi az üres tálkájába a kaját!Remélem,rendeződik most már a helyzet!
Köszönöm még egyszer!Juhász Adrienn

ORIJEN
2016-07-10 15:27:53
Kedves Zsanett!

Milyen állásfoglalást vár? P.

ORIJEN
2016-07-10 15:21:42
Kedves Juhász Adrienn!

Nem kell aggódni! Egy kölyök esetében nem szokatlan ha a széklet állaga és rendszeressége változik. Az emésztőrendszer is ebben a korban alakul ki, ezért nem működik tökéletesen, ennek köszönhető, ha a táplálék egy része emésztetlenül távozik. Éppen ezért nem célszerű váltogatni a táplálékot, mert a kialakulóban lévő bélflóra nem tud mihez alkalmazkodni, illetve nem tud olyan mikroorganizmus populáció kifejlődni a bélrendszerben, amely képes megfelelően feldolgozni a táplálékot és ’produkálni’ egészséges székletet. Röviden: a kutyusnak lehetőleg egyféle terméket kell adni hosszabb távon, még ha a kezdeti szakaszban nem lesz változás a székletben.

Allergia: a tápanyag-allergia egy túldiagnosztizált betegség, a kutyák max. 1 %-a lehet érintett. Ez az egy százalék magában foglalja az összes fajta allergiát, tehát a halat, marhát, csirkét, szóját stb. Tehát, annak az esélye, hogy a kutya azonnal csirkefehérjére legyen allergiás, nagyon kicsi! Hazánkban maximum pár ezer kutya lehet VALÓBAN allergiás a csirkefehérjére.

De tisztában vagyok vele, hogy a gazdik biztosra akarnak menni, ezért az alábbiakban felsorolt termékek NEM tartalmaznak csirkét és gabonát + megfelelőek egy kölyök táplálásához: ORIJEN 6 Fish (a bőrproblémák miatt kifejezetten javasolt), ORIJEN Red, ORIJEN Tundra, ACANA Pacifica (bőrprobléma!), vagy ACANA Ranchlands. P.

Zsanett
2016-07-09 18:19:02
Tisztelt Orijen!

Mai napon kaptam meg a cicám vérvizsgálatának eredményét, ami kimutatta, hogy magas a foszfor a vérben. Csak Orijen tápot kap. rnOlvastam a fórumon, hogy másnál is előfordult ilyen. Azzal hirdetik a tápot, hogy tökéletes a macskáknak.

A cicám 5,5 hónapos és már ilyen probléma van.

Kérném az állásfoglalásukat az ügy kapcsán.

Köszönettel:rnZsanett

Juhász Adrienn
2016-07-08 21:45:18
Kedves Orijen!
Vasárnap hoztunk egy Málta selyemszőrű kiskutyit aki most 12-13-hetes! Kicsit kétségbe vagyok esve, mivel Jasera tápot kapott ami csirkés..! Egy hete próbáltunk adni egy Purinát amitől ágy és büdi lett a széklete, majd a Happy dogot, azt nem tudom, hogy mennyit kell wc.nie, azonban 6-7 is megy egy nap, szerintem az egy kicsit így sok!Mondták hogy fokozatosan kell átállni, meg egy fehérje meg ez meg az, most már nem tudom mi a jó! Kérem, segítsen köszönöm!Voltunk orvosnál oltás ügyében és mondtam hogy vakarózik, és három pici sebe is van, úgy látom hogy ez egyenes út az allergia felé!Van e olyan tápjuk ami: csirke, szója és gluténmentes? Komolyan kész káosz van ezen a téren..!Köszönöm szépen!Juhász Adrienn

ORIJEN
2016-06-28 16:54:40
Kedves Oberling Erika!

Rossz tanácsot kapott, amely nagyon régi tévhitre alapoz: a sok fehérjétől gyorsabban nő a kutya, illetve nagyobb lesz, mint lenne. Ez butaság, már az 1990-es évek elején számos vizsgálat cáfolta meg, sajnos még olykor előbukkan. 21-23 % fehérjetartalmú tápot azért gyártanak, mert az alapanyagok olcsóbbak (gabonák, növényi fehérjék), mintha állati összetevők esetében; tehát nem azért léteznek ilyen termékek, mert hasznosak lennének a kutyáknak. Sőt!

Az alacsony fehérje = magas szénhidrát. Ez az ökölszabály az emberi étrendre is igaz. Nagy mennyiségű szénhidrátra a kutyának nincs szüksége, mivel a természetben sem találkozik vele; és ez pontosan így van az ember esetében is.

A nagytestű kutyusoknál két fontos kockázati tényező van a táplálás során: 1). elhízás. 2). bőséges kalcium-és foszforbevitel.

1. az elhízás rengeteg mozgásszervi problémát okoz, egyik fő felelőse a bőséges szénhidrát, és már unalomig ismétlem magam, de ez az ember esetében is igaz. Egy alacsony fehérjés táp min. 50 % szénhidrátot tartalmaz, azaz a kutyus egy olyan tápanyagból eszik a legtöbbet, amelyre nincs is szüksége, a vércukorja is folyamatosan az egekbe lesz. Ha egy étrend fehérjemennyiségét növeljük, akkor automatikusan csökken a szénhidrát, és még az elhízás kockázatát is csökkentjük.

2. Ha az előírtnál több ásványi anyagot kap, akkor bizonyítottan nő az ortopédiai betegségek kialakulásnak kockázata. Ezért nem javasolt pl. a kalciumtabletta.

A kutyusnak a következő ORIJEN termékeket javaslom: ORIJEN Adult, ORIJEN Red, ORIJEN 6 Hal és ORIJEN Tundra. Lehet felváltva, keverve is adni az ebnek, hiszen a többféle fehérje-és zsírforrás a természetes.

Ja és még valami: egy jó minőségű rágcsálótáp (tengeri malac, hörcsög) 16-17 % (!) fehérjét tartalmaz, ebből a szemszögből is szürreális az állatorvos és a tenyésztő javaslata. P.

Oberling Erika
2016-06-27 12:51:33
Kedves Forgalmazó!

Leonbergi 17 hónapos kutyámnak keresek megfelelő tápot. Eddig több fajtát próbáltunk már, de sajnos hamar megunta mindegyiket. Alapból sem egy falánk fajta, csak annyit eszik amennyi kell neki, motiválni sem jutalomfalattal lehet. Az állatorvos és a tenyésztők is azt ajánlották, hogy 21-23% fehérjetartalmúnál ne adjak magasabbat, mert nagytestű, magas a fajtájához képest is.
Ön melyik típust ajánlaná? Van esetleg bemutató/kóstoló minta csomag kérésére lehetőség?

Köszönöm a válaszát.
Oberling Erika

Megyeri István
2016-06-20 13:59:38
Kedves Orijen!

Nem zavaros az, csak az én kutyusomra nem illik. :)

Köszönöm a válaszát.

Üdv.

Megyeri István

ORIJEN
2016-06-20 13:12:18
Kedves Megyeri István!

Igaza van, kicsit zavaros az etetési táblázat. Át fogom nézni.

A javasolt napi mennyiség 100-120 gramm. Elnézést a kellemetlenségért. P.

Megyeri István
2016-06-17 16:47:03
Kedves Orijen!

Már váltottunk mail az ACANA oldalon, amikor tanácsot kértem kölyök táp ügyében.

Az akkor tanácsolatk közül végül az ORIJEN Puppy mellett döntöttem és most váltok.

A feeding guide ugyanakkor nem teljesen egyértelmű a számomra. A kutyus egy beagle és 7 hónapos. Jelenlegi súlya 12 kg. A becsült várható felnőttkori súlya 16 kg.

Naponta hány gramm tápot tanácsol adni neki?

Mozogni van helye, mert kertes házban lakik és minden este sétál is kb 20-25 percet.

Válaszát köszönöm.

Megyeri István
+36-20-458-6637

ORIJEN
2016-06-12 13:28:55
Kedves Korsós Marika!

Én nem adnám a kutyusnak. P.

<<  < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS