Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2017-04-22 10:56:14
Kedves Brigi és Lulu!

Teljesen normális, ha Lulu ráun egy olyan termékre, melyet régen eszik. Ilyenkor lehet váltani, de ha marad az ORIJEN Red, akkor is a kutyus magához veszi a szükséges tápanyagokat- nem fog éhségsztrájkba kezdeni:-)

A rotációs / változatos etetést szoktuk javasolni, azaz többféle fehérje-és zsírforrást kell biztosítani, hiszen a ragadozó kutyafélék is többféle prédával táplálkoztak.

Amit a boltban mondtak az elég GÁZ, a kereskedőnek fogalma sincs arról, hogy milyen a kutya emésztőrendszere és ezzel összefüggésben, mi a megfelelő tápláléka. Talán az emberi táplálkozásnál felbukkanó, a szervezet elsavasodásához kapcsolódó hiedelmet keveri ide; köztudomású, hogy az emberi szervezet sem savasodik el, állandóan egyensúlyban van a pH-értéke.

A kutya szervezete a húsokat, azaz a fehérjéket és zsírokat nagyon hatékonyan tudja megemészteni. Mivel a húsok könnyebben emészthetők, mint a növények, ezért a kutya emésztőrendszerének hossza rövidebb a mindenevő emberénél, és sokkal rövidebb pl. a növényevő tehénénél.
A kutya gyomra savasabb, mint az emberé. Ezért a húsokkal (még a vörösökkel is!) könnyedén elbánik, éppen ezért a hús nem fokozza a gyomorsavtermelést.

Ha egy termék sok húsból készül, és ezért sok benne a fehérje, akkor ebből logikusan következik, hogy kevés növényi összetevőt tartalmaz, azaz alacsony a szénhidráttartalma. A makrotápanyagoknak (fehérje, zsír és szénhidrát - ezekből nyer a szervezet energiát) ez az ideális aránya, hiszen a szénhidrátnak elhanyagolható a szerepe a táplálkozásban - így van ez az emberek esetében is.

A piacon nem azért találhatók alacsony hústartalmú termékek mert ezek egészségesek a kutyáknak, hanem az előállítási költségük kedvezőbb, mint a sok húsból készült száraztápoknak.

Lulu egy nagyon korszerű terméket eszik, pontosabban mostanában csak eszeget:-). Az ORIJEN márkát az Egyesült Államokban is legjobbnak minősítik a szakemberek és a fogyasztók, és a középkori hiedelmekre pedig ne hallgasson. P.

ORIJEN
2017-04-21 16:37:18
Kedves Nagy Bernadette!

Nem igaz, hogy kizárólag étrend okozhatja a rendellenességet. Pontosabban, nagyon silány táplálék, pl. vegetáriánus, fogyasztása során kialakulhat.

Nem sorolom végig mi okozhatja, de pl. felszívódási problémák, bélgyulladás, hasnyálmirigy nem megfelelő működése és természetesen örökölhető. Magyarán, hiába tartalmaz az étrend B-vitaminokat, a szervezet képtelen hasznosítani.

Az ORIJEN 6 Hal bőven tartalmaz B-vitaminokat (ld. termékoldal), az előírt mennyiségnél magasabb mennyiségben:

B12-vitamin (cianokobalamin) 0,5 mg/kg
B1-vitamin (tiamin) 75 mg/kg
B2-vitamin (riboflavin) 57 mg/kg
B3-vitamin(niacin) 390 mg/kg
B5-vitamin (pantoténsav) 48 mg/kg
B6-vitamin (piridoxin) 60 mg/kg

n.Brigitta
2017-04-21 13:46:15
Tisztelt Hölgyem/Uram!rnOlyan kérdéssel, fordulnék Önhöz, hogy van egy bichon havanese lány kutyusom (2 éves). Másfél éve Orijen Red-et eszik. Eddig minden gond nélkül megette, viszont pár hete, nem akarja megenni. Az állateledel boltban azt mondták, váltsak tápot, mert ez nem neki való. Valamint, hogy tönkre teheti az emésztését, túl sok savat termelhet, nem tudja úgy megemészteni a magas hústartalom és a vörös húsok és a magas fehérje tartalom miatt. Szerintük ezért nem eszi már meg a tápot, mert fáj a hasa, és gyomorsavat termel neki. A kérdésem az lenne, hogy valóban nem tesz jót a gyomrának és nem neki való? Illetve melyik tápjuk lenne számára a legalkalmasabb? rnVálaszát előre is köszönöm: Brigi és Lulu.

Nagy Bernadette
2017-04-21 08:32:36
Tisztelt Cím!
Kutyánkat a 10 éves bichon havaneset Orijent 6 halas táppal etettük. A harmadik hét után a kutyánál b-vitamin hiányból fakadó paralysises betegséget diagnosztizáltak. Nem tudott lábra állni mozogni. Tudata ép volt, más elváltozás nem volt tapasztalható.
Mivel hiánybetegség a kutyáknál a táplálásból alakulhat ki, kérdésem a következő. Mennyiben tekinthető a kutyánkban kialakult állapot (b-vitamin hiány) okának a táplálás? A 6 halas táp fogyasztása előidézhette-e a kialakult állapotot?

ORIJEN
2017-04-03 17:13:42
Kedves Monos Gábor!

Olyan választ, amely 100 százalékban biztos, nem tudok adni, maximum néhány sort a tapasztalataimról.

ÉTREND: lehet váltani, pl. ORIJEN Red-re, mivel nagyon szeretik a kutyák és talán többet enne a kutyus. Vagy az ACANA Sport & Agility, mely 35 % fehérje mellett 22 % zsírt tartalmaz, ebből következik, hogy a metabolikus energiatartalma a legmagasabb az ACANA és ORIJEN termékek közül. Magyarán, ugyanolyan mennyiség elfogyasztásával a kutya sokkal több kalóriához jut.
Természetesen ki is lehet egészíteni a száraztápot zsírosabb hússal vagy belsőségekkel.

ALKAT/GENETIKA: ez is előfordulhat, számos példával találkoztam már, és van személyes is: a cégnél a szőrös biztonsági szolgálat (3 eb) tagjai között is vannak eltérések. Annyit ehetnek, amennyit akarnak (jó hogy!), és a felnőtt kutya karcsú, a német juhász kölyök pedig már olyan, mint egy kismalac, de nincs lelkierőm fogyókúrára fogni:-) P.

Monos Gábor
2017-04-03 09:23:32
Tisztelt Hölgyem / Uram!
Van gy 2 éves Bull terrierem aki rendkívül makacs és válogatós. egyedül az orijen 6 hal és Acana Bárány&alma tápot eszi meg úgy ahogy (halasat jobban). Mivel aktív, napi 2-3 óra aktív labdázás, séta, futás így az előírt mennyiség min. 2 pohár körül lenne de jellemzően 1 vagy nagyon ritkán 1 1/2 pohárral eszik. kellene rá súly mivel kiállítási kutya és a korosztályában +8-10kg-al többek a fajta társai. Kérdésem, hogy a 6hal és bárány&alma tápok megfelelőek lehetnek ilyen mozgás mellet is? vagy kezdjek el \"muszályból\" kiegészítésként húst adni/keverni a tápjába vagy válasszak más fajta tápot, esetleg törődjek bele, hogy ilyen alkatú a kutyám.? lehet ahogy az embereknél is van olyan aki bármit ehet nem fog hízni soha az életben lehet az én kutyám is ilyen?! köszönettel, M.G

ORIJEN
2017-03-17 15:54:04
Kedves Bodrogi Tamás!

Igen, tökéletes választás. A termék oldalán az Etetési útmutatónál van egy zöld gomb (napi adag kiszámítása), ha rákattint, akkor azonnal megtudja a javasolt napi mennyiséget. P.

Bodrogi Tamás
2017-03-16 16:28:47
Üdvözletem!

A Six Fish tápot adhatom 13 hetes JRT kiskutyamnak? Milyen adagolás javasolt.

Előre is köszönöm!

B.T.

ORIJEN
2017-03-13 17:27:24
Kedves Farkas Dorottya!

Egyetlen ORIJEN termék sem ún. gyógytáp, tehát terápiás célra nem használhatók, ezért az állatorvosával célszerű konzultálni.

Ha mindennapi táplálás a cél, akkor az ORIJEN Senior terméket javaslom, mert például mérsékelt a zsírtartalma és tele van fehérjével + a szénhidrát is mérsékelt, ami egy idős kutya esetében lényeges szempont.

A szemcsemérete átlagos, a kistestűektől az óriásokig bármilyen kutyának megfelelő.P.

Farkas Dorottya
2017-03-13 14:19:33
Tisztelt Cím!
8 éves staffordshire terrierem hasnyálmirigy gyulladáson esett át kb 6 hónapja, maradványtünet nélkül gyógyult, de azóta alacsony zsírtartalmú gyógytápot kapja. A táp összetételével a kutyám magas fizikai aktivitása miatt, illetve e kis szemcsemérettel (gyakran rágás nélkül, egészben nyeli le) nem vgyok megelégedve emiatt keresek nekiúj tápot. Szeretném megkérdezni, hogy a Orijen tápoknak mekkora a szemcsemérete és hasnyálmirigy gyulladás után ajánlott e a használatuk. Előre is köszönöm a segítséget!
Farkas Dorottya

ORIJEN
2017-03-09 15:29:13
Kedves Zara!

Konzervet nem forgalmazunk, helyette a fagyasztva szárított (freeze dried) termékeket javaslom.

A szárazeledelek esetében az ORIJEN 6 Hal és az ORIJEN Red nem tartalmaz baromfit.

Csak egy megjegyzés: nem létezik \"általános\" baromfi allergia. Pontosabban a városi legendákban masszívan jelen van, DE a tudomány nem ismeri. P.

Zara
2017-03-08 19:59:46
T. Cím!
4 hónapos angol cocker spánielünk úgy tűnik baromfiallergiás. Melyik Orijen tápot tudná ajánlani amiben semmilyen baromfi adalék sincs. Illetve melyik konzervet javasolja?
Válaszát előre is köszönöm

ORIJEN
2017-03-02 20:52:13
Kedves Kollár Krisztina!

Ige, az ORIJEN Red megfelelő a yorkinak. P.

Kollár Krisztin
2017-02-27 08:58:27
Tisztelt Cím!

A kétrdésem az lenne lenne hogy egy növésben lévő 6 hónapos Yorkinak adhatom e az Orijen Regional kutyatápot?
Nem szeretnék csirkéset adni neki mert nagyon érzékeny a gyomra!Jelenleg Virbac tápot eszik orvosi előírásra de találom elég jónak!
Hiányolom belőlőle a gyümölcsöket gyógynövényeket és a vörös húst!
Tisztelettel!
Kollár Krisztina

ORIJEN
2017-01-17 15:43:19
kedves Gál János!

ha nem érzékeny a kutyus emésztőrendszere, más szóval a széklet állaga megfelelő, akkor ajánlott a változatos táplálás. P.

Gál János
2017-01-15 22:11:42
Köszönöm a megnyugtató választ! Még egy gyors kérdésben kérném segítségét: Helyes táplálás-e ha a kis roti kölykömnek több fajta tápot adok, összekeverve? Kap Acana Puppy Large, Orijen 6 halas, Natural & Delicious tápot és tenyésztőtől kapott tápot is. Azért adok több fajta tápot is, hogy minél változatosabb legyen azvállati fehérje amit kap. Ez helyes-e így, vagy jobb lenne ha csak egyfajta tápot kapna a kölyök?? Válaszát köszönöm előre is!

ORIJEN
2017-01-13 18:41:39
Kedves Gál János!

Butaságot mondott a tenyésztő! A fehérjével kapcsolatban sok tévhit él, de ezt most halottam először. Természetesen nincs ilyen tanulmány, amely cáfolja azt a hipotézist, hogy a fehérje kivonja az ásványi anyagokat. Mi értelme lenne butaság cáfolatára költeni? A tenyésztőt kellene megkérdezni, honnan szedte ez a hülyeséget.

Azért írok néhány információt:

A kölyköt fehérjével nem lehet túletetni, két alapesetben van hatással a fehérje a növekedésre: 1) ha túl kevés; 2) ha rossz minőségű (pl. növényi fehérje vagy gyenge minőségű húsliszt)

Elhízni döntően a szénhidrátoktól, másodsorban a zsíroktól lehet.

Ha egy tápban kevesebb a fehérje, akkor több benne a szénhidrát, hiszen valaminek kell lennie a zsákban. Tehát az alacsony fehérjés tápok rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, szemben az Ön által etetett termékekkel.

A szénhidrátnak kicsi a jelentősége a táplálkozási szempontból.

Alacsony fehérjés tápokat nem azért
gyártanak (és vásárolnak pl. a tenyésztők), hogy védjék a kutya egészségét, hanem az alacsonyabb ár miatt. Gabonák versus hús!

A fehérjékről van néhány tanulmány az ACANA oldalon a Tudástár menüpont alatt.

És utoljára: csak gondoljon arra, hogy a farkaskölyök mit evett a természetben. P.

Gál János
2017-01-11 22:02:17
Üdvözlöm! Múltkor írtam Önnek hogy van egy rottweiler kan kiskölyköm, most már 4,5 hónapos, 19 kilós :) Acana Pacifica, Orijen 6 halas és Acana Puppy Large táppal, valamint Natural & Delicious táppal etetem, keverve, hát, látszik is hogy minőségi kaját kap a kutyus mert gyönyörű szép ezektől a tápoktól :) Az első kérdésem hogy az nem lehet gond hogy több fajta tápot keverek össze és ezt kapja a kutyus? (Elolvastam ezeknek a tápoknak az összetételét, és sok mindenben hasonlóak, kalcium-foszfor arány mindben ,b. 1,4 : 1, fehérjetartalom 33, 33, 37, 37 %) A másik kérdésem, hogy beszéltem nemrég a tenyésztővel, akitől vásároltam a kutyát, és kicsit megijesztett amit mondott. Ugyanis azt mondta hogy a nagyon magas fehérjés tápokkal vigyázni kell, nem is az elhízás miatt, hanem amiatt, hogy a magas fehérje kivonhatja a kiskutya csontjából a kalciumot és a foszfort.. :( Mi ebben az igazság? Kérem segítsen ebben a kérdésben, mert nagyon elkezdtem félteni a kölyköt hogy biztosan jó-e ez a fajta táplálás, ezekkel a tápokkal. Bár elolvasva ezeknek a tápoknak az összetételét, nem tudom elhinni hogy ezek a szuperprémium tápok árthatnak a kutyusnak. Kérem, ha meg tud adni valamilyen tanulmányt, hivatkozást, ami ezt megcáfolja, annak nagyon örülnék :) Köszönöm előre is a válaszát!

ORIJEN
2017-01-03 17:07:03
Kedves Győri Orsolya!

Nincs ilyen táblázat, lehet készítünk egyet- köszi a javaslatot:-)

Üdv: Pólik lászló

Győri Orsolya
2017-01-02 14:05:38
Kedves P.!

Szeretnék érdeklődni, hogy elérhető-e olyan táblázat, melyben az összes Acana táp mennyiségi/minőségi összetevői fel vannak tüntetve.
Ez a tápválasztásnál sokkal könnyebb összehasonlítást tenne lehetővé. :)

Köszönettel,

Győri Orsolya

Ágoston Andrea
2017-01-01 08:01:04
Kedves Roland, én is egy birman cicát 5,5 éves (és egy american curlt 5 éves) etetek orijen/acana táppal. Mindkettő ivartalanított, lakásban tartott. Egyáltalán nincsenek elhízva! A birman nőstény 4 kg, a curl kandúr 6 kg Gyönyörűek egészségesek. A mennyiségre, ami a táblázatban ajánlott figyeljen oda, mert a felsőhatár dupláját is képesek megenni, és az teljesen felesleges. Elsőre kevésnek tűnik majd a macskának a táp, hamar megeszi, és aztán új adagot kér, de majd hozzászokik a mennyiséghez. Ők valaha vadon élő állatok voltak, hozzá vannak szokva, hogy néha üres legyen a bendőjük. :)Sok örömet a birmanhoz, imádni fogja az egész család! :)

ORIJEN
2016-12-28 13:07:48
Kedves Laukó Rajmond!

Bármelyik ORIJEN termék megfelelő a kiscicának. Az ORIJEN alacsony szénhidráttartalmú, azaz kevés az esély az elhízásra.
Amúgy az ivartalanított állatoknak kevesebb energiára / kalóriára van szükségük, hiszen egy szerv ’kiesik’ az energiafogyasztásból - ha ezt nem veszik figyelembe, akkor jön az elhízás. P.

Laukó Rajmond
2016-12-24 23:39:54
Tisztelt Hölgyem/Uram,

nemsokára hozzuk el kiscicánkat a tenyésztőtől(30.-án) Ekkor lesz 10 hetes. Ő egy birman cica. Éppen keresek neki megfelelő tápot és így találtam rá az orijen-re. Az lenne a kérdésem, hogy melyik típusú tápot ajánlaná? 6 hónapos korában ivartalanítva lesz. Ezután ugyan úgy kell követtni a táplálkozási szokásokat, vagy változtattni kell? Olvastam, hogy könnyen elhízhat stb. Ebben kérném a segítségét. Válaszát előre is köszönöm.

ACANA
2016-12-23 08:03:33
Kedves Gál János!

Teljesen igaza van a fehérjével kapcsolatban!

A ’fehérje gyorsítja a növekedés sebességét’ hiedelem nagyon régi, hál’ Isten eltűnőben lévő hiedelem. Már a 1990-es évek elején megcáfolták számos tudományos vizsgálatban. Józan paraszti ésszel sem jön ki sehogyan a matek: mi nő gyorsan a kutyában, amit a csontrendszer nem bír? Semmi! Az igaz, hogyha elhízik a kölyök, pl. szénhidrátdús étrendtől, akkor az extra terhelés okozhat ortopédiai problémákat az arra HAJLAMOS kutyáknál, ezért kell odafigyelni a testsúlyra, főleg 6 hónap után.

Továbbá amelyik száraztápban kevés a fehérje, az tele van szénhidrátokkal, ez logikus, hiszen kell lennie valaminek a zsákban. A fehérje pedig nem elhízás növelő faktor, szemben a szénhidrátokkal és a zsírokkal. Nem azért gyártanak alacsony fehérjét tápokat, hogy a kutyák egészségét kíméljék, hanem azért, mert a gabonák vagy a burgonya olcsóbb, mint az állati fehérje / zsír.

Az étrendi fehérje két esetben jelent egészségügyi kockázatokat:

1) ha kevés, ebben az esetben fejlődési rendellenessége alakulhat ki
2) ha rossz minőségű, pl. növényi, ebben az esetben sem fejlődik ideálisan a kölyök.

Tudományos tény, fehérjével NEM lehet túletetni a kutyát. Ennek ellenére valakik azt javasolják, hogy egy kutyatáp nem tartalmazzon 25 %-nál több fehérjét, butaság! Pl. ilyen tápokban kb. 50 % szénhidrát van, ami még egy embernek is sok, nem egy ragadozónak.

Csak még egy megjegyzés: egy normális minőségű, tengeri malacnak gyártott táp 16-17 % fehérjét tartalmaz, egy rágcsálónak 16 %:-))

Boldog Karácsonyt!

Üdv:

Pólik László

Gál János
2016-12-22 20:16:36
Üdv., Gál János vagyok Kecskemétről. Nagy kutyás vagyok, kb. 8 éve csak Acana v. Orijen táppal etetek és nem is csalódtam soha a tápjaikban :) Szerintem ezek a tápok a legjobbak a világon. Abban kérem a segítségüket, hogy van most egy 14 hetes rottweiler kiskutyám. A tenyésztő, akitől vásároltam, adott a kutyus mellé Euro Premium kölyöktápot. Viszont, mivel ennek a tápnak a fehérjetartalma csak 26% vettem mellé Acana Puppy Large és Orijen 6 halas tápot és ezzel a 3 táppal keverve etetem. Gyönyőrű fényes a kutya szőre és nagyon szépen fejlődik. Viszont sokat olvasok a kutya etetéséről és több helyen olvastam hogy a nagytestű kölyökkutya táplálásánál oda kell figyelni a túlzott fehérjebevitelre, mert ha túl gyorsan nő, akkor a csontrendszere nem tudja követni a növekedését... Mi ebben az igazság?? Mert ez sztem baromság, elvégre a vadonban is a kölyökkutyát az anyja hússal etette, mintsem gabonával, amivel a legtöbb tápot teletömik... Én pont ezért vásárolom az Önök termékeit, mert kukorica, búza helyett valódi tartalommal töltik tele a tápos zacskót.. A másik kérdésem, hogy a fent leírt tápok adhatók-e keverve a kiskutyának? A széklete nagyon szép, a kutya energikus, szépen fejlődik, nem látok okot hogy változtassak az etetésén. Köszönöm válaszukat!

Gál János
2016-12-22 09:57:44
Tiszteletem. Nagy kutyabarát vagyok, emelett évek óta nagy Acana-és Orijen-rajongó

ORIJEN
2016-12-10 12:09:14
Kedves Papp Gábor!

Ha anyatejet is esznek már lehet adni a terméket, és javasolt az áztatás. Ha nincs tej, akkor 7-8 hetes kortól ajánlott az ORIJEN.

A pontos napi adagokat a termék oldalán található etetési táblázat segítségével határozhatja meg. P

Papp Gábor
2016-12-09 10:33:38
Tisztelt Cím!rnMost három hetesek a golden retriever kiskutyusaink. Az anyjuk orijen puppy tápot kap. Jó a teje, szépen fejlődnek a kutyusok. rnKérdésem, hogy elválasztó tápként lehet-e adni a kiskutyáknak is? Ha igen akkor hány hetes kortól? Áztassam be a tápot az eléjén, és mivel áztassam simán vízzel? Mennyi legyen a kiskutyusok adagja?rnVálaszát előre is köszönöm!rnÜdvözlettel Papp Gábor

ORIJEN
2016-12-07 16:43:57
Kedves Babi!

A csomagoláson található etetési táblázatban szereplő adagok kielégítik a kutya tápanyag-, illetve kalóriaszükségletét.
Természetesen ez nem \'szentírás\', mivel sok tényező befolyásolhatja a napi szükségletet- lehet módosítani az adagon, csak az alultápláltságra vagy az elhízásra kell fokozottan figyelni. P.

Babi
2016-12-06 17:55:06
Tisztelt Szakértő! rn3 hónapos tacskóm 4 kg-os , rnOrijen puppy száraz tápot kapott eddig. rnHa jól tudom , akkor a 80 gramm elég neki naponta ! Ezt a mennyiséget meg is eszi már 2 hónapos kora óta, de az Orijen táblázatban azt látom, hogy 2-kg-os és a 4-kg-os is 80 grammot kaphat . Emellett még adok neki jó minőségű konzervet is . rnUtóbbi két hétben azt vettem észre , hogy fintorogva -utálva kezd az orijen kajának az evéséhez . Adtam neki halas kaját is , 3 napig jól ette, de most ismét váltogat . rnMár nem tudom ,mennyit és mit adjak neki? rnValóban elég neki a napi 80 gramm ami a feltüntetett mennyiség ? rnKöszönettel rnBabi

ORIJEN
2016-12-05 18:45:51
Kedves Bettina!

80 gramm. P.

Bettina
2016-12-03 21:41:22
Kedves orijen!
6hónapos törpetacskom van 4 kg most mennyi a napi etelmennyisege?
Köszönöm Bettina

Gyarmati Zoltán
2016-11-21 05:32:22
Köszönöm a választ ! Akkor nem csalt a megérzésem, 1 hete van kutyánk és nem vagyok képben a szavatossági időkkel.rn

ORIJEN
2016-11-21 00:23:27
Kedves Gyarmati Zoltán!

Természetesen nem normális! De egy független kereskedő trehányságáért nem tudunk felelősséget vállalni, sajnálom. P.

Gyarmati Zoltán
2016-11-16 20:18:35
Tisztelt Orijen !
A Dogshop-on rendeltem 340g-os Orijen Puppy tápot, ma érkezett meg. Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy a szavatossági ideje 1 hónap? (2016.december.19-én jár le)

Köszönöm szépen a választ előre is !

ORIJEN
2016-11-05 17:19:09
Kedves Renáta!

A válasz attól függ, mennyire érzékeny a kutyus emésztőrendszere. Kölyökkorban, amikor az emésztőrendszer kifejlődik, gyakran van lazább széklet, mivel a bélflóra még nem alakult ki teljesen. DE nem minden kutya esetében igaz.

A többféle fehérje-és zsírforrás előnyösebb, ezért ha bírja a kutya pocakja, akkor lehet keverni. P.

Renata
2016-11-02 15:51:09
Jó Napot!

Befogadtunk egy 7-8 hónap körüli kutyust. Igen aktív a lelkem. Az etetése némi fejtörést okoz. 3 hete a Natural Delicious kölyök tápját eszi, illetve főzök neki csirke / pulyka nyakat. A főtt ételnél tükör fényesre nyalja a tálát, a száraz tápnál ezt nem mondanám. Megeszi, de több felvonásban.

Az egyik kérdésem az lenne, hogy lehet e így etetni, hogy pár napig száraz táp, majd pár napig csirke / pulyka nyak főzve ?

Illetve, hogy a tápokat lehet e keverve adni a kutyusnak? Kölyök tápba szinte csak csirkés van, szeretnék neki vmi vörös húsosat is adni. Az Orijen 6 halas és Red tápját keverném az ND csirkés táppal, lehet ezt, vagy gondot okozna az emésztésének?

Válaszukat köszönöm.

ORIJEN
2016-11-02 15:02:46
Kedves Erbszt Dávid!

Egy ősrégi hiedelmet olvasott, melyet számos tudományos vizsgálat több mint 20 éve megcáfolt. Tehát a magas fehérje nem befolyásolja károsan a kölyök növekedését, sőt! Továbbá a fehérjével, ha jó minőségű, nem lehet túletetni a kutyát.

Az étrendi fehérje két esetben hathat károsan a fejlődésre: 1) ha túl kevés (25 % alatt); 2) ha rossz minőségű, pl. növényi fehérjék.

A túlzott ásványianyag-bevitel jelent bizonyított kockázatot a csontozat fejlődésére, pl. ezért TILOS kalciumtablettát adni a nagytestű kölyöknek.

Szóval az ORIJEN Puppy Large tökéletes választás! Nálunk is van két kölyök (Ónémetjuhász + Kuvasz), ős is az említett terméket fogyasztják:-) P.

Erbszt Dávid
2016-10-30 16:27:19
Kedves Orijen! Van egy 7 hónapos, elég aktív német dog kölykünk. Azt olvastam, hogy az Orijen tápban lévő protein mennyisége túl sok neki, de az Orijen táp a legszimpatikusabb nekem. Az lenne a kérdésem, hogy ajánlaná-e az Orijen Large Dog Puppyt, vagy esetleg más típusú tápot neki?Köszönöm!

ORIJEN
2016-10-12 17:08:40
Kedves Dóra!

Igen megfelelő, mivel alacsony a szénhidráttartalma. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS