Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2017-05-21 15:07:26
Kedves Gaál János!

Nem szoktam más termékeket értékelni ezen az oldalon, továbbá a vitaminokhoz nem is értek.

Természetesen meg lehet próbálni, csak a túlzott kalciumbevitellel kell vigyázni. Lehet a kutyus alkata ilyen. P.

ORIJEN
2017-05-21 15:00:33
Kedves Laukó Rajmond!

Örömmel tölt el, hogy a mi termékünket választotta!
Szerintem nem szükséges változtatni a cica etetési szokásain.
Ha esetleg nő a súly, akkor a múlt héten érkezett meg az ORIJEN Fit & Trim, hízásra hajlamos és fogyókúrázó macskáknak ajánlott: bőséges fehérje, nagyon alacsony szénhidrát, továbbá a magas hústartalom miatt, a termék enyhén savas = megfelelő az ivartalanított állatoknak is.
Nem ismerem a zselés termékeket, sajnálom. Üdv: Pólik László

Gaál János
2017-05-21 07:41:21
Tisztelt Pólik Úr! A kutyusomnak még az Orijen Puppy szárazeledel előtt, vásároltam multivitamint. Olvastam, hogy emellett nem kell semmilyen táplálékkiegészítő vagy vitamin. Kérdésem az lenne, adhatok neki néhány naponta ebből a vitaminból?(http://www.8in1.eu/hu-hu/term%C3%A9kek/eg%C3%A9szs%C3%A9gmeg%C5%91rz%C3%A9s/8in1-vitality-multivitamin-junior-tablets). Előzőleg már írtam, ő jóval kisebb, vékonyabb az átlagnál. Tápból az ön által írt plusz mennyiséget adom. Válaszát Köszönöm

Laukó Rajmond
2017-05-19 20:57:02
Tisztelt Pólik Úr!
Rendeltem ma a cicámnak száraz tápot, méghozzá az új Orijen Tundra Cat and Kitten tápot.
Most a tenyésztő szerinti táplálkozást folytat a cica: reggel-este kap zselés/nedves tápot és egész nap van elötte kint száraz táp és akkor eszik amikor akar.
Jelenleg Royal Canin száraz tápot kap és zselésből is Royal Canint.
Szeretnék váltani Royal-ról Orijen-re. Az lenne a kérdésem, hogy ugyan így folytathatom ezt az adagolást, hogy egész nap van elötte száraz és reggel-este kap zseléset!? Illetve jövő hónap elején ivartalanítva lesz és ugye a Royal Canin-nek van külön ivartalanított macskának táp! Az Orijen Tundra Cat and Kitten megfelel ivartalanítás után is? Elvileg jobban hajlamos hízásra azért kérdezem. Illetve tudna ajánlani zselés/nedves tápból jobb mínőségűt mint a Royal Canin?
Köszönettel:
Laukó Rajmond

ORIJEN
2017-05-18 14:49:30
Kedves Attila!

Az ORIJEN Fit & Trim tökéletes a súlyfenntartásához és a fogyózáshoz egyaránt.

Miért?

A három energiát biztosító tápanyagból (makrotápanyagok) a következő mennyiségeket tartalmazza: 42 % fehérje, 13 % zsír és csak 17 % szénhidrát.

Ez ideális arány, ahogyan az ember esetében is: bőséges fehérje, mérsékelt zsír és szénhidrát. A magas fehérje biztosítja azt, hogy a diéta során a súly csökkenhet, de az izomzat megmarad. Azaz, csak a zsírraktárak mérete csökken.
+
Az étrendi rostok speciális keveréke is támogatja a fenti folyamatot.

ACANA és ORIJEN- mi a különbség?

ORIJEN - 85 % hús; 6-féle hús; 42 % fehérje; 17 % szénhidrát.

ACANA- 65 % hús; 3-féle hús; 35 % fehérje, 27 % szénhidrát.

Talán nem is olyan viccesen: a két legjobb Light kutyatápot (1. és 2. helyezett) mi forgalmazzuk Magyarországon:-) P.

Attila
2017-05-18 04:12:07
Jó napot kívánok. Ez úton érdeklődnék az új orijen fit & trim száraztáp iránt. Spániel kutyusunk nemrégiben esett át ivartalanításon és szeretnénk neki a hízásra esetleges hajlamosság miatt (természetesen figyelünk rá ,hogy eleget mozogjon)más tápot adni. Jelenleg orijen adultot fogyaszt(korábban orijen puppyt). A márkával maximálisan meg vagyunk elégedva minden tekintetben. A kutya imádja, szép a szőre stb. Más gyártó termékére nem szívesen váltanánk.Esetleg még az acana light & fit jöhet szóba. Tudná ajánlani ezen tápokat nekünk. Köszönettel. További szép napot.

Nagy Bernadette
2017-05-03 18:17:14
Tisztelt Pólik Úr!
Lehet, hogy nem egy nyelvet beszélünk, de én segítségért fordultam Önhöz és nem ilyen stílusra számítottam, egy ilyen nagy nevű cég képviselőjétől. Lehet megsértődni és befejeznie, de ez semmiképp nem ide illő stílus.
Ezek után én természetesen folytatni fogom, mert Önnel ellentétben engem érdekel mi van a háttérben.
Üdvözlettel: Nagy Bernadette

ORIJEN
2017-05-03 12:26:51
Kedves Bernadette!

Természetesen bárkihez fordulhat a panaszával. Csak arra kérem, azt továbbítsa, amit írtam, mivel a szavakat eltérően értelmezzük, pl. gyanúsítás, kioktatás stb.

Ezzel befejeztem. Üdv: P.

Nagy Bernadette
2017-05-02 17:24:27
Tisztelt Pólik Úr!
Köszönöm válaszát.
Válaszomban említettem nem hangulatkeltés, vagy vádaskodás a célom. Sajnálom, hogy levelemből nem derült ki, hogy pont azért írtam, hogy további megkeresések esetleg betegségek ne legyenek.
Erre való tekintettel szeretném kérni, hogy szíveskedjen a levelezésünket abban a minőségben folytatni, ahogy én fordultam Önhöz.
Kérdésére válaszolva, elmondanám, hogy segítséget vártam volna Öntől és nem kioktatást, főleg nem gyanusítgatást.
Mint említettem laborleletekkel bizonyítható a megbetegedés.
Végülis, amit Ön nem hajlandó megtenni, azt majd akkor megteszem én. Felveszem a kapcsolatot a Kanadai központtal, hogy ne Önnek kelljen. Természetesen mellékelem a levelezésünket is. Nyilván addigra bevizsgáltatom ezek után a tápot is. Remélem ott nem azt fogják kérdezni hogy mit várok tőlük.
Megköszönve eddigi fáradozását, üdvözlettel: Nagy Bernadette

Gaál János
2017-05-02 17:07:36
Tisztelt Pólik László,

Köszönöm válaszát. Az állatorvosunk azt javasolta, hogy osszuk fel több adagra a 80 grammot. 20-20-20-20. Ez nem okoz problémát ugye?

Köszönettel Gaál János

Nagy Bernadette
2017-05-02 14:43:19
Tisztelt Pólik Úr!
2017.04.28.-án e-mail-ben váálaszoltamkérése alapján kérdéseire. Érdeklődni szeretnék megkapta-e a mailt, mert én a mai napig nem kaptam választ.
Üdvözlettel: Nagy Bernadette

ORIJEN
2017-05-01 10:53:19
Kedves Zsuzsanna!

Ha a kutyusnak hajlama van fehérjeallergiára, az kis is alakulhat nála, függetlenül attól, hogy mit eszik- de ezek csak valószínűségek.

A csirkét nagyon jól emészti minden kutya, a csirkefehérje nem allergénebb, mint más fehérjék. Sajnos, hazánkban masszívan él a hiedelem a szerencsétlen baromfival kapcsolatban, kiirthatatlan tévhit- de ez egy másik történet.

Számos ACANA és ORIJEN termék van, melyek nem tartalmaznak csirkét és alkalmasak a cuki kölykök táplálására.

Íme a lista: ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Regional Red, ORIJEN Tundra; ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Pacific Pilchards, ACANA Yorkshire Pork, ACANA Pacifica és ACANA Ranchlands.

Ha a fentiekből választ, akkor az adott márka kölyöktápjának etetési útmutatóját kövesse. Például ha az ORIJEN Tundra terméket választják a kutyussal, akkor az ORIJEN Puppy táblázata az irányadó, mivel a kölyöknek több kalóriára van szüksége, mint egy felnőttnek. P.

ORIJEN
2017-05-01 10:43:10
Kedves Gaál János!

Papírforma szerint a 80 gramm / nap megfelelő. Ez cca. 330 kcal / nap (4080 × 0,08) energiabevitelt jelent: az ORIJEN Puppy metabolikus energiatartalma 4080 kcal / kg.

De fokozatosan lehet emelni az adagon ebben a nagyon fiatal korban (pl. + 5-10 gramm), had gyarapodjon a kutyus. Csak 2-3 hónap múlva kell majd figyelni, hogy ne hízzon el az eb.

A fokozatosságra vigyázni kell, mivel a túl nagy mennyiséget nem tudja megfelelően feldolgozni az emésztőrendszer, és ennek híg széklet lehet az eredménye.

Pontosan ez a \'jellemző baj\' az ORIJEN termékekkel; sokat esznek belőle a kutyák, és a feleslegesen nagy mennyiség meghajtja őket. Üdv: Pólik László

Zsuzsanna
2017-04-29 14:37:42
Jo napot! 16 hetes francia bulldogom van. A wolfblut kölyöktapot eszi, de nem szereti annyira, en nem vagyok megelegedve. Kesobb szeretnek valtani acana baranyos vagy halas etelre, mindenkepp kerulnek varmifele baromfis etelt, az allergia elkerulese vegett. Van olyan tap amit mar kaphatna 4 honapos koratol is? Mert s puppy tap baromfis. Es az uzletben azt monstak jobb lenne ha puppy tapot kapna meg most. Kaphatna ezek tapok valamelyiket akar mostantol? Szeretnem ha megfeleloen fejlodne. Valaszat elore is koszonom.

Gaál János
2017-04-29 14:19:14
T. Pólik László,

Családunk új tagja, egy 7 hetes Border Collie (1,8kg). Az önök termékére esett a választásom (Orijen Puppy). Napi adagja 40-40 gramm. A kutyus fél perc alatt behabzsolja az egészet, még a tálat is kinyalja:) Nekem folyamatosan éhesnek tűnik. Az alomban 8 kölyök volt, ő kisebb is mint a testvérei. A kérdésem az, hogy biztosan elég ez a mennyiség? Továbbra is tartsam az adagot, vagy emelhetem kicsit?rnVálaszát Köszönömrn

Nagy Bernadette
2017-04-28 07:59:56
Tisztelt Pólik Úr!

Kérése alapján válaszomat e-mailban az acana@acana.hu címre küldtem.

Üdvözlettel: Nagy Bernadette

ORIJEN
2017-04-27 19:47:48
Kedves Brigitta!

Köszönjük a frissített információt! Üdv: Pólik László a Válaszoló:-)

n.brigitta
2017-04-26 15:05:18
Kedves Válaszoló! Köszönjük a segítségét, a hét elején be is szereztünk Acana Grasslands tápot. Minden gond nélkül megeszi, még a tálat is kinyalja. Úgy gondolom 1-2 hónap múlva visszaállnék a Red-re, mivel még van itthon belőle fél zsákkal. Remélem addigra pont ugyanannyira fogja szeretni, mint korábban. Mégegyszer nagyon köszönjük segítségét!
Brigi és Lulu :)

ORIJEN
2017-04-23 21:38:15
Kedves Bernadette!

Ha jól értem a következő történt:

1. 3 hétig ette a kutyus az ORIJEN 6 Halat, és azonnal jelentkeztek a B-vitamin hiánnyal kapcsolatos betegségek.

2. az állatot megvizsgálták, és nem találtak szervi problémát, és ebből arra következtettek, hogy az ORIJEN nem tartalmaz B-vitaminokat.

3. Azért, hogy ezt az állítást alátámasszák, 10 darab egeret (rágcsálók) egy 80 % hústartalmú kutyatáppal etettek, és ebbe az egerek belehaltak.

Remélem jól összefoglaltam a történetet.Lenne néhány kérdésem:

1. hol és ki vizsgálta meg a kutyát?

2. a vizsgálatokról és a diagnózisról van hivatalos papír?

3. hol történt az egérkísérlet? Ki végezte? A kísérlet dokumentálva volt?

4. az egerek elhalálozásáról is van hivatalos dokumentum?

5. hol és mikor vásárolta a terméket?

6. szükségem lenne a zsákon található információkra: szavatossági idő; gyártási szám.

+ 1. Amúgy ez most komoly?

Ha igen, akkor a kért információkat legyen szíves küldje el az acana@acana.hu e-mail címre. Ha mi hibáztunk, akkor kárpótolni fogjuk.

Üdv:

Pólik László

Nagy Bernadette
2017-04-23 20:24:00
Kedves Pólik László!
Kutyánk kezelése közben, a tünetek miatt, miután a táplálékra, a táplálkozására terelődött a gyanú, 10 db laboratóriumi egeret kísérletképpen csak a maradék táppal etettek és az egerek elpusztultak.
Mi a javaslata? maradt még táp. Magyarországon hol lehet bevizsgáltatni?

Üdvözlettel : Nagy Bernadette

Nagy Bernadette
2017-04-23 20:13:13
Kedves .... Válaszoló!Említettem, hogy kutyusunk Orijen 6 halas tápot kapott, tehát reméltem hogy minőségi a táp, hisz Orijen és a kutyus sem vegetáriánus, hisz halas tápot kapott...Gyógyítása folyamán több laborja is készült, melyek alapján szervi rendellenességet nem állapítottak meg. Egérkísérletben viszont a táppal etetés után 10 nappal az egerek elpusztultak. Ezért fordultam Önökhöz.Mi a véleményük erről az esetről?
üdvözlettel: Nagy Bernadette

ORIJEN
2017-04-23 15:00:45
Kedves Bernadette!

Az ORIJEN 6 Hal egy minőségi táp, nem talál jobb halas tápot a piacon, és nemcsak itthon.

2006 óta van forgalomban, és soha semmilyen egészségügyi problémát nem okozott sehol a világon. Sőt!

Ha nem lenne benne elegendő B-vitamin, akkor nem kerülhetne forgalomba- az észak-amerikai előírások sokkal szigorúbbak, mint az európaiak.

Én arról írtam, hogy B-vitamin hiányt akkor okozza a táplálék, ha nagyon rossz minőségű. Az Ön kutyájánál ez NEM fordulhat elő, mivel az ORIJEN 6 Hal megfelelő mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat.

Sajnos, az \'egérkísérletes\' kérdést nem értem.

Üdvözlettel: Pólik László

Nagy Bernadette
2017-04-23 14:40:38
Kedves .... Válaszoló!

Említettem, hogy kutyusunk Orijen 6 halas tápot kapott, tehát reméltem hogy minőségi a táp, hisz Orijen és a kutyus sem vegetáriánus, hisz halas tápot kapott...rnGyógyítása folyamán több laborja is készült, melyek alapján szervi rendellenességet nem állapítottak meg. Egérkísérletben viszont a táppal etetés után 10 nappal az egerek elpusztultak. Ezért fordultam Önökhöz.rnMi a véleményük erről az esetről?rnüdvözlettel: Nagy Bernadette

ORIJEN
2017-04-23 12:54:17
Kedves Brigi!

Természetesen nincsenek merev szabályok azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan kell váltani. Lehet keverve adni a különféle termékeket, de az is megfelelő, ha pl. egy-két havonta váltunk. Így biztosítható a többféle fehérje-és zsírforrás = természetes étrend.

A Champion Petfoods ezért gyárt sokféle húsból száraztápokat, szemben más márkákkal, melyek csirke + kukorica párosra épülnek.

Kell a változatosság a kutyusnak is, mint nekünk embereknek. P.

n.Brigitta
2017-04-22 21:27:28
Nagyon szépen köszönöm megnyugtató és szakszerű válaszát! Nem szívesen váltottam volna, hiszen nagyon meg vagyok elégedve a termékeikkel, főleg a minőségükkel.
Még annyi kérdésem lenne, hogy említette a változatos etetést. Ezt arra értette, hogy keverjem néha a tápját ilyen esetben, mikor kicsit unja? Például néztem a Tundra, és az Acana bárányos tápot, plusz láttam a Freeze Dried eledeleket. Valamint meddig lehet neki egyfajta tápot adni, vagy időnként célszerű váltanunk?
Köszönjük a segítségét!

ORIJEN
2017-04-22 10:56:14
Kedves Brigi és Lulu!

Teljesen normális, ha Lulu ráun egy olyan termékre, melyet régen eszik. Ilyenkor lehet váltani, de ha marad az ORIJEN Red, akkor is a kutyus magához veszi a szükséges tápanyagokat- nem fog éhségsztrájkba kezdeni:-)

A rotációs / változatos etetést szoktuk javasolni, azaz többféle fehérje-és zsírforrást kell biztosítani, hiszen a ragadozó kutyafélék is többféle prédával táplálkoztak.

Amit a boltban mondtak az elég GÁZ, a kereskedőnek fogalma sincs arról, hogy milyen a kutya emésztőrendszere és ezzel összefüggésben, mi a megfelelő tápláléka. Talán az emberi táplálkozásnál felbukkanó, a szervezet elsavasodásához kapcsolódó hiedelmet keveri ide; köztudomású, hogy az emberi szervezet sem savasodik el, állandóan egyensúlyban van a pH-értéke.

A kutya szervezete a húsokat, azaz a fehérjéket és zsírokat nagyon hatékonyan tudja megemészteni. Mivel a húsok könnyebben emészthetők, mint a növények, ezért a kutya emésztőrendszerének hossza rövidebb a mindenevő emberénél, és sokkal rövidebb pl. a növényevő tehénénél.
A kutya gyomra savasabb, mint az emberé. Ezért a húsokkal (még a vörösökkel is!) könnyedén elbánik, éppen ezért a hús nem fokozza a gyomorsavtermelést.

Ha egy termék sok húsból készül, és ezért sok benne a fehérje, akkor ebből logikusan következik, hogy kevés növényi összetevőt tartalmaz, azaz alacsony a szénhidráttartalma. A makrotápanyagoknak (fehérje, zsír és szénhidrát - ezekből nyer a szervezet energiát) ez az ideális aránya, hiszen a szénhidrátnak elhanyagolható a szerepe a táplálkozásban - így van ez az emberek esetében is.

A piacon nem azért találhatók alacsony hústartalmú termékek mert ezek egészségesek a kutyáknak, hanem az előállítási költségük kedvezőbb, mint a sok húsból készült száraztápoknak.

Lulu egy nagyon korszerű terméket eszik, pontosabban mostanában csak eszeget:-). Az ORIJEN márkát az Egyesült Államokban is legjobbnak minősítik a szakemberek és a fogyasztók, és a középkori hiedelmekre pedig ne hallgasson. P.

ORIJEN
2017-04-21 16:37:18
Kedves Nagy Bernadette!

Nem igaz, hogy kizárólag étrend okozhatja a rendellenességet. Pontosabban, nagyon silány táplálék, pl. vegetáriánus, fogyasztása során kialakulhat.

Nem sorolom végig mi okozhatja, de pl. felszívódási problémák, bélgyulladás, hasnyálmirigy nem megfelelő működése és természetesen örökölhető. Magyarán, hiába tartalmaz az étrend B-vitaminokat, a szervezet képtelen hasznosítani.

Az ORIJEN 6 Hal bőven tartalmaz B-vitaminokat (ld. termékoldal), az előírt mennyiségnél magasabb mennyiségben:

B12-vitamin (cianokobalamin) 0,5 mg/kg
B1-vitamin (tiamin) 75 mg/kg
B2-vitamin (riboflavin) 57 mg/kg
B3-vitamin(niacin) 390 mg/kg
B5-vitamin (pantoténsav) 48 mg/kg
B6-vitamin (piridoxin) 60 mg/kg

n.Brigitta
2017-04-21 13:46:15
Tisztelt Hölgyem/Uram!rnOlyan kérdéssel, fordulnék Önhöz, hogy van egy bichon havanese lány kutyusom (2 éves). Másfél éve Orijen Red-et eszik. Eddig minden gond nélkül megette, viszont pár hete, nem akarja megenni. Az állateledel boltban azt mondták, váltsak tápot, mert ez nem neki való. Valamint, hogy tönkre teheti az emésztését, túl sok savat termelhet, nem tudja úgy megemészteni a magas hústartalom és a vörös húsok és a magas fehérje tartalom miatt. Szerintük ezért nem eszi már meg a tápot, mert fáj a hasa, és gyomorsavat termel neki. A kérdésem az lenne, hogy valóban nem tesz jót a gyomrának és nem neki való? Illetve melyik tápjuk lenne számára a legalkalmasabb? rnVálaszát előre is köszönöm: Brigi és Lulu.

Nagy Bernadette
2017-04-21 08:32:36
Tisztelt Cím!
Kutyánkat a 10 éves bichon havaneset Orijent 6 halas táppal etettük. A harmadik hét után a kutyánál b-vitamin hiányból fakadó paralysises betegséget diagnosztizáltak. Nem tudott lábra állni mozogni. Tudata ép volt, más elváltozás nem volt tapasztalható.
Mivel hiánybetegség a kutyáknál a táplálásból alakulhat ki, kérdésem a következő. Mennyiben tekinthető a kutyánkban kialakult állapot (b-vitamin hiány) okának a táplálás? A 6 halas táp fogyasztása előidézhette-e a kialakult állapotot?

ORIJEN
2017-04-03 17:13:42
Kedves Monos Gábor!

Olyan választ, amely 100 százalékban biztos, nem tudok adni, maximum néhány sort a tapasztalataimról.

ÉTREND: lehet váltani, pl. ORIJEN Red-re, mivel nagyon szeretik a kutyák és talán többet enne a kutyus. Vagy az ACANA Sport & Agility, mely 35 % fehérje mellett 22 % zsírt tartalmaz, ebből következik, hogy a metabolikus energiatartalma a legmagasabb az ACANA és ORIJEN termékek közül. Magyarán, ugyanolyan mennyiség elfogyasztásával a kutya sokkal több kalóriához jut.
Természetesen ki is lehet egészíteni a száraztápot zsírosabb hússal vagy belsőségekkel.

ALKAT/GENETIKA: ez is előfordulhat, számos példával találkoztam már, és van személyes is: a cégnél a szőrös biztonsági szolgálat (3 eb) tagjai között is vannak eltérések. Annyit ehetnek, amennyit akarnak (jó hogy!), és a felnőtt kutya karcsú, a német juhász kölyök pedig már olyan, mint egy kismalac, de nincs lelkierőm fogyókúrára fogni:-) P.

Monos Gábor
2017-04-03 09:23:32
Tisztelt Hölgyem / Uram!
Van gy 2 éves Bull terrierem aki rendkívül makacs és válogatós. egyedül az orijen 6 hal és Acana Bárány&alma tápot eszi meg úgy ahogy (halasat jobban). Mivel aktív, napi 2-3 óra aktív labdázás, séta, futás így az előírt mennyiség min. 2 pohár körül lenne de jellemzően 1 vagy nagyon ritkán 1 1/2 pohárral eszik. kellene rá súly mivel kiállítási kutya és a korosztályában +8-10kg-al többek a fajta társai. Kérdésem, hogy a 6hal és bárány&alma tápok megfelelőek lehetnek ilyen mozgás mellet is? vagy kezdjek el \"muszályból\" kiegészítésként húst adni/keverni a tápjába vagy válasszak más fajta tápot, esetleg törődjek bele, hogy ilyen alkatú a kutyám.? lehet ahogy az embereknél is van olyan aki bármit ehet nem fog hízni soha az életben lehet az én kutyám is ilyen?! köszönettel, M.G

ORIJEN
2017-03-17 15:54:04
Kedves Bodrogi Tamás!

Igen, tökéletes választás. A termék oldalán az Etetési útmutatónál van egy zöld gomb (napi adag kiszámítása), ha rákattint, akkor azonnal megtudja a javasolt napi mennyiséget. P.

Bodrogi Tamás
2017-03-16 16:28:47
Üdvözletem!

A Six Fish tápot adhatom 13 hetes JRT kiskutyamnak? Milyen adagolás javasolt.

Előre is köszönöm!

B.T.

ORIJEN
2017-03-13 17:27:24
Kedves Farkas Dorottya!

Egyetlen ORIJEN termék sem ún. gyógytáp, tehát terápiás célra nem használhatók, ezért az állatorvosával célszerű konzultálni.

Ha mindennapi táplálás a cél, akkor az ORIJEN Senior terméket javaslom, mert például mérsékelt a zsírtartalma és tele van fehérjével + a szénhidrát is mérsékelt, ami egy idős kutya esetében lényeges szempont.

A szemcsemérete átlagos, a kistestűektől az óriásokig bármilyen kutyának megfelelő.P.

Farkas Dorottya
2017-03-13 14:19:33
Tisztelt Cím!
8 éves staffordshire terrierem hasnyálmirigy gyulladáson esett át kb 6 hónapja, maradványtünet nélkül gyógyult, de azóta alacsony zsírtartalmú gyógytápot kapja. A táp összetételével a kutyám magas fizikai aktivitása miatt, illetve e kis szemcsemérettel (gyakran rágás nélkül, egészben nyeli le) nem vgyok megelégedve emiatt keresek nekiúj tápot. Szeretném megkérdezni, hogy a Orijen tápoknak mekkora a szemcsemérete és hasnyálmirigy gyulladás után ajánlott e a használatuk. Előre is köszönöm a segítséget!
Farkas Dorottya

ORIJEN
2017-03-09 15:29:13
Kedves Zara!

Konzervet nem forgalmazunk, helyette a fagyasztva szárított (freeze dried) termékeket javaslom.

A szárazeledelek esetében az ORIJEN 6 Hal és az ORIJEN Red nem tartalmaz baromfit.

Csak egy megjegyzés: nem létezik \"általános\" baromfi allergia. Pontosabban a városi legendákban masszívan jelen van, DE a tudomány nem ismeri. P.

Zara
2017-03-08 19:59:46
T. Cím!
4 hónapos angol cocker spánielünk úgy tűnik baromfiallergiás. Melyik Orijen tápot tudná ajánlani amiben semmilyen baromfi adalék sincs. Illetve melyik konzervet javasolja?
Válaszát előre is köszönöm

ORIJEN
2017-03-02 20:52:13
Kedves Kollár Krisztina!

Ige, az ORIJEN Red megfelelő a yorkinak. P.

Kollár Krisztin
2017-02-27 08:58:27
Tisztelt Cím!

A kétrdésem az lenne lenne hogy egy növésben lévő 6 hónapos Yorkinak adhatom e az Orijen Regional kutyatápot?
Nem szeretnék csirkéset adni neki mert nagyon érzékeny a gyomra!Jelenleg Virbac tápot eszik orvosi előírásra de találom elég jónak!
Hiányolom belőlőle a gyümölcsöket gyógynövényeket és a vörös húst!
Tisztelettel!
Kollár Krisztina

ORIJEN
2017-01-17 15:43:19
kedves Gál János!

ha nem érzékeny a kutyus emésztőrendszere, más szóval a széklet állaga megfelelő, akkor ajánlott a változatos táplálás. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS