Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2020-06-11 16:02:09
Kedves Andrea!

A rotációs / vegyes etetést javasoljuk, mert a többféle fehérje-és zsírforrásból álló étrend áll legközelebb a természetes táplálék összetételéhez.

A kölyköknél az emésztőrendszer fejlődése és működése a szűk keresztmetszet, de ez most nem áll fenn: nyugodtan eheti a kutyus az ORIJEN mixet, így több mint egy tucat különféle „prédával” táplálkozik.

Egy megjegyzés: a napi adagok meghatározásához az ORIJEN Puppy etetési táblázatát célszerű követni. P.

Andrea
2020-06-11 14:09:14
Tisztelt Orijen!

4 hónapos máltai kutyusunknak mióta hazahoztuk (4 hete), ajánlásra Orijen 6fish, Tundra és Regional Red tápokat adunk felváltva. A kutyus nagyon szereti, egészséges tőle, emésztése rendben van.
Adhatóak ezek a tápok továbbra is vagy még túl fiatal hozzá?
A tenyésztő a csirkehúsos tápokat nem javasolta.

Köszönettel:
Andrea

ACANA
2020-06-10 21:56:37
Kedves Gy. Cecília!

A kutyás közbeszédben használják az ’erős’ jelzőt, leginkább ránk, ha egy száraztáp emésztési problémákat okoz, abban az esetben, ha a termék „túl sok” húsból készült, vagy sok fehérjét tartalmaz. (Ha egy kevés húsból készült táp meghajtja az ebet, akkor nem tudom milyen jelzőt szoktak használni).
Azt azonban, hogy milyen mennyiség az ideális (30 %, 40 %, 50 % stb), még sohasem hallottam. Teljesen alaptalan ez a minősítés, hiszen a kutya nagyon hatékonyan meg tudja emészteni az állati eredetű táplálékot, de ezt most nem részletezem tovább.

Ha másik nézőpontból nézzük, akkor minél több szénhidrátot tartalmaz egy étrend annál jobb? Hiszen az ún. erős tápokban kevés szénhidrát, a kevés fehérjés / alacsonyabb hústartalmúak pedig tele vannak szénhidrátokkal. Természetesen a szénhidrátalapú táplálás egészségtelen.

A rizsben található vízben oldható keményítő (összetett szénhidrát) megfoghatja a székletet, mivel lassítja az emésztést + a vízben oldható szénhidrát képes vizet felszívni = keményebb széklet.

ACANA Grasslands vs. ORIJEN Original: had javítsam ki, az ACANA 70 % húsból készült. A napi adagok kiszámításakor nem a hústartalom, hanem a termékek metabolikus energiatartalma számít, más szóval NAPI ADAG = NAPI KALÓRIASZÜKSÉGLET. Az ORIJEN 3900 kcal/kg energiát, az ACANA 3810 kcal/kg energiát tartalmaz, a különbség 2,3 %. Ezért egyezik meg a két termék napi adagja, mivel nem lenne ’felhasználóbarát’ olyan napi adagokat megadni, pl. 148,5 gramm.

Egyetértek Önnel, nagy valószínűséggel véletlen egybeesés lehet, mivel nagyon sok minden okozhat egy emésztőrendszeri katasztrófát az étrenden kívül. De az is előfordulhat, hogy a kutyusnak nem az ORIJEN a megfelelő. A testsúlyról nincs információm, de a napi adagból pár százalékot le lehet csípni, vagy teljesen más összetételű termékkel célszerű próbálkozni. P.

Gy. Cecília
2020-06-10 15:22:02
Kedves Orijen!
Érdeklődni szeretnék, hogy találkoztak-e már olyan esettel, létezik-e olyan, hogy egy táp „túl erős” egy kutyának?
Egy évig etettünk Acana Classic Reddel, ezt követte az Acana Grasslands szintén egy évig, és most váltottunk Orijen Original tápra.
A váltás úgy tűnt, hogy jól sikerült (egy hétig kapta keverve, utána tisztán az Orijent), két hét Orijen etetés után pedig durva hasmenés jött a kutyára. Én hajlok arra a verzióra, hogy véletlen összeesés a tápváltás és hogy épp benyalt valami betegséget a kutya, nem pedig allergia áll a dolog mögött. Jelenleg antibiotikumot kap, és 4 napig keverve kapott tápot főtt rizzsel, ezután teljesen rendbe jött a széklete. Tegnap este és ma reggel már csak tápot kapott már (plusz még megy az antibiotikum), du-ra viszont fehér habos hányást produkált, minimálisat. Sose szokott amúgy hányni.
Lehet, hogy a 85% hústartalom sok a mi kutyánknak?
Az már a fentiektől függetlenül felmerült bennem, hogy az etetési útmutató szerint Acana Grasslandsból 10 kg-s aktív kutyának 150 g/nap jár, és az Orijenből is ugyanennyi, holott ez utóbbiban 85% hús van az előbbiben lévő 60% helyett.
Köszönöm a választ.

ORIJEN
2020-06-08 15:14:53
Kedves Bazsó Ildikó!

Mindkét termék tökéletesen kielégíti a kölyök tápanyagszükségletét, de az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom.

Miért?
- picivel több benne az étrendi rost, a bélben élő mikroorganizmusok ezt nagyon szeretik, kezelhetőbb lesz a széklet.
- kevesebb az energiatartalma, a nagytestűeknél jobban kell ügyelni az elhízásra, főleg a növekedés második szakaszában.
- és a Puppy Large-ban is van bőven hal: lepényhal, hering, makréla és tsai. P.

Bazsó Ildikó
2020-06-08 08:56:32
Üdvözlöm!
3,5 hónapos akita inu kutyusnak szeretnénk tápot választani, eddig nem ezt a márkát ette, de a minőség miatt szeretnénk áttérni az Orijen vagy Acana tápokra. Javasolják neki a 6Fish Orijen tápot, vagy inkább a Puppy Large lenne a jó választás a számára ebben az életszakaszban?
Válaszukat előre is köszönöm!

ORIJEN
2020-06-04 14:28:56
Kedves Nagy Szilvia!

Bármelyik ORIJEN FD-eledel teljes értékű, azaz a tacsi összes tápanyag-szükségletét kielégíti = gond nélkül lehet adni száraztáp helyett. Szárazon is mehet, nem fontos beáztatni, az csak egy javaslat.

Talán annyi a szűk keresztmetszet, hogyha a kutyus emésztőrendszere szuperérzékeny, akkor lehet hígabb széklet. De ez csak egy enyhe figyelmeztetés, a puding próbája az evés. P.

Szilvia Nagy
2020-06-04 10:54:43
Sziasztok!

4 hónapos törpetacskónál most álltunk át Orijen Tundra tápra. Érdeklődnék, hogy kiegészítve a száraztápos etetést, okozhat-e gondot ha heti pár alkalommal Freeze-Dried eledelt kap táp helyett? Illetve, ha nem akkor adhatom-e neki szárazon az FD eledelt. A választ előre is köszönöm. :) Szilvia

Barbara
2020-06-04 09:10:36
Tisztelt Orijen,

Nekem egy 6,5 éves beagle-m van, majdnem 5 éve nyersezünk, ezen nem szeretnék változtatni, de nemsokára megyünk egy 5 napos túrára, ahol közel s távolban sem lesz hűtőszekrény :) Ez a táp áll talán a legközelebb szerintem a nyershez.Mennyire tudom jól? :) Melyiket ajánlaná? Illetve a napi adagolásra lennék kíváncsi 15 kilós kutyánál.
Előre is köszönöm a választ!
Barbara

ORIJEN
2020-06-02 15:42:41
Kedves Szandi!

Teljesen egyetértek a döntéssel, az ORIJEN Regional Red egy kiváló termék:-)

Napi kétszeri etetést javaslok.

És miért olyan kiváló? Íme az összetétel / recept listája:
Friss angus marhahús (11 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), birkahús (dehidratált; 4 %), sertés (dehidratált; 4%), friss báránymáj (3,5 %), friss báránybendő (3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3 %), friss sertésmáj (3 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, marhazsír (1 %), sertészsír (1 %), heringolaj (1 %), marhaporc (dehidratált; 1 %), fagyasztva szárított marhamáj, fagyasztva szárított marhabendő, fagyasztva szárított báránymáj, fagyasztva szárított báránybendő, friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Szandi
2020-06-02 08:43:21
Üdv
1éves francia bulldogomnak szeretnék tapot valtani ugy vélem az orijen red meglehetősen jo lenne..
Érdekelne a véleményük,hogyan adagoljam neki egy nap2x? Illetve jo dontes e? Szandi.

ORIJEN
2020-05-21 15:39:31
Kedves Attila!

Az ORIJEN Fit & Trimmel kapcsolatban teljesen igaza van! Már a termék piacra dobása után jeleztük a gyártónak, hogy célszerű lenne a nagyobb szemcseméret. Nem reagáltak...P.

Attila
2020-05-21 11:46:14
Kedves László!

Köszönöm szépen a válaszát!

Az első kérdésemre a válasza több mint megnyugtató, sőt nagyon örültem, hogy a "monoprotein"-es etetés szintén egy üzleti fogás más tápgyártók részérről és logikus is az érvelése, hisz nyilván jóval olcsóbb az előállítás.

A második kérdésre is logikus a válasz és elfogadható, egyetlen apróbb dolgot nem értek csak ezzel kapcsolatban. Ha minden életszakaszt figyelembe véve alakították ki a tápszemcse méretét, akkor a Fit & Trim tápnál miért nem lehet egy kicsit, nagyobb? Ugyanis kitten cicáknál ezt a tápot nem lehet adni, hiszen a fejlődésben lévő cicáknak nem túl előnyös energia szegényebb táp etetése.

Üdvözlettel:
Attila

ORIJEN
2020-05-20 15:19:05
Kedves Attila!

A macska egy ragadozó! A rövid emésztőrendszerét, az emberénél lényegesen savasabb gyomrát, a fogazatát stb, nagy mennyiségű, többféle hús fogyasztására és HATÉKONY megemésztésére tervezte az evolúció. A macskafélék a természetben többféle prédát ejtenek el, ez is a változatos étrendet támasztja alá.

Vannak olyan gyártók, akik szinte az összes terméküket egyféle állati fehérjéből (növényi fehérjekivonatok) készítik, teljesen érthető, ha közvetetten megmagyarázzák, hogy miért egészséges, amit csinálnak.
Természetesen az egyfehérjés megoldásnak semmi köze a tudományhoz, inkább köze van ahhoz, hogy így az alapanyagok és az előállítás költsége alacsonyabb.

Tápszemcse mérete: a termékeinket az összes fajtának bármely életszakaszban javasoljuk, ezért a tápszemcse mérete „átlagos”, így megfelelhet minden cicának. Sajnos nem az összesnek:-) P.

Attila
2020-05-19 16:44:53
Tisztelt Orijen!

Szeretném macskáimat a legjobb táppal etetni és ehhez én az Orijen-Acana tápot találtam a legjobbnak. Viszont nagyon sok írást olvasva a macskák etetésével kapcsolatban, az a kérdés merült fel bennem, hogy az összetevőknél számos fajta hús szerepel benne? Sok helyen azt olvastam, hogy az emésztésük szempontjából csak egyfajta állati fehérje az ideális. A másik aggályom, hogy túl kicsinek találom a tápszemcse méretet, így a fogaik nincs úgy foglalkoztatva, ami a fogkő szempontjából nem szerencsés.
Köszönöm előre is a válaszukat!
Üdvözlettel:
Attila

ORIJEN
2020-05-17 20:39:05
Háfra Tímea!

Tápanyag-allergia elhanyagolható valószínűséggel alakul ki két nap alatt, mivel ehhez a kutyának hosszabb ideig kell fogyasztania az allergén fehérjét.

De bármi előfordulhat, célszerű abbahagyni a termék etetését. Ha egy kutyának hajlama van a tápanyag-allergiára, akkor az ki is alakul szinte bármilyen fehérjére. P.

Ui: Szerintem tápanyag-allergia miatt rágja a farkát….

Timea Háfra
2020-05-17 18:30:54
Tisztelt tanacsado,
Hetfo kezdte el a samoyed kutyusom a six fish tapot kapni a korabbi sensitiv kozepkategorias halas tapja melle napi 30grammot.ket nap mulva a faroktovet kezdte el gennyesre ragni es a tapra gyanakszunk mert semmi mast nem modositottuk az etrendjeben. Melyik osszeteveoje valthat ki allergias reakciot? Köszönöm a valaszat elore is

ORIJEN
2020-05-16 08:38:30
Kedves Simon Attila!

Mi nem vagyunk egy ún. marketingvállalat. Természetesen használunk eladásösztönzést, de a valós alapokon nyugvó kommunikációnk hatékonyabbá tétele a cél.

Igen, az ORIJEN Original is alkalmas egy nagytestű kölyök táplálására, hiszen az összes szükséges tápanyagot tartalmazza, de egyetlen tápanyag sem (pl. kalcium) haladja meg egészségügyi felső határértéket.

Az ORIJEN Tundra azért tartalmaz több kalciumot és foszfort, mert van benne bőven vörös hús (kecske, vaddisznó, gímszarvas és tsai.), az Original pedig „csak” baromfiból és halakból készül. P.

Simon Attila
2020-05-15 22:28:23
Köszönöm válaszát, valóban nem gondoltam volna, hogy az 52 összetevő esetén feltárható minimális eltérés - a Puppy Large táp tartalmaz napon szárított lucernát, míg az Original nem, illetve míg az Original tápban a friss csirkehús 13 % és a friss egész csendes-óceáni hering 6 %, addig a Puppy Large tápban a friss csirkehús 14 %, a friss egész csendes-óceáni hering pedig 5 % - az Ön által jelzett, az Original "javára" 2%-al magasabb zsírtartalmat illetve 0,1%-al magasabb kalciumtartalmat - mint analitikai különbséget - okoz! Közben megnéztem, hogy kalkulátoruk számomra (nagytestű, kölyök) milyen száraztápot javasol még a Puppy Large tápon kívül, ez az ORIJEN Six Fish és az ORIJEN Tundra, amelyeket nem csak a kalkulátoruk, de maguk a tápok ismertetői is minden életszakaszra ajánlanak. A Six Fish kalcium tartalma min. 1,5%, foszfor tartalma 1,1%, míg a Tundra kalcium tartalma már (min.) 1,8% és foszfortartalma 1,3%. Ezeknél a tápoknál így a kalciumtartalom - illetve a Tundránál már a foszfortartalom is - magasabb az Originalhoz (1,4% / 1,1%) képest is, így ezen nagytestű kölykök részére is ajánlott tápokhoz képest - az Ön által jelzett logika alapján - talán számomra az Original még jobb választásnak is minősülhet.

ORIJEN
2020-05-15 16:10:54
Kedves Simon Attila!

A marketing elkerülhetetlen, de sokszor ott is erősen jelen van, ahol nem kellene- legalábbis szerintem. Ilyenek például a hipoallergénnek nevezett kutyatápok, melyek a legtöbb esetben egyszerűen hazugságok, vagy a fajtatápok és még sorolhatnám.

Az Ön által említett két terméknél nem ez a helyzet. A nagytestű kölyköknek, főleg a második növekedési szakaszban, picivel kevesebb energia és kevesebb kalcium és foszfor szükséges, mint kisebb társaiknak. Miért? Hogy csökkenjen bármilyen ortopédiai betegség kialakulásának kockázata.
Ez a különbség jobban látszik az ANALÍZIS oldalán:

Original 18 % zsír – Puppy Large 16 % zsír;
Original 1,4 % /1,1 % (kalcium/foszfor) – Puppy Large 1,3 % / 1,1 % (kalcium/foszfor);
Original ME=3900 kcal/kg – Puppy Large ME=3720 kcal/kg.

Az eltérések első látásra aprónak tűnnek, de ha a kutya folyamatosan ezt a „különbséget” fogyasztja, akkor már van jelentősége.

Ehhez kapcsolódik egy másik, elterjedt marketinges humbuk, vagy inkább vevői átverés: a nagytestűeknek ajánlott kalcium-és egyéb porcvédő tabletták. A túlzott kalciumbevitel NÖVELI az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázatát, tehát NEM szabad adni a kölyöknek.

zTermészetesen, ha ORIJEN Originalt ad, akkor sem követ el nagy „bűnt”, mivel a ásványi anyagtartalma az egészségügyi felső határérték alatt van, de nemhiába lett kifejlesztve az ORIJEN Puppy Large. P.


Simon Attila
2020-05-15 08:47:30
Üdvözlöm Önöket, nagytestű kutyakölyök táplálása kapcsán kérdezem, hogy mennyire nagy tévedés Orijen Original-t adni neki Orijen Puppy Large helyett? A tápfilozófiájuk alapján cinken kívül semmi adalékot nem adnak a természetes összetevőkből álló tápokhoz, márpedig így e két táp összetétele megtévesztésig hasonló.Az Original viszont kapható a leggazdaságosabb 17 kg-os kiszerelésben is. Szóval ez csak marketing vagy esetleg mégis van valami nagyobb "odafigyelés" - magasabb minőség - a kölyök táp összeállítása során, amelyet nem tükröz a tápok összetétel-tájékoztatója? Válaszukat előre is köszönöm!

ORIJEN
2020-05-13 15:59:54
Kedves Tóth Ádám!

Természetesen a különböző termékeket lehet keverni. P.

Tóth Ádám
2020-05-12 20:37:26
Köszönöm a választ . Mindenféle húst szeret,ezen a teren neki mindegy. Lehet akkor a tundra a legjobb választás . A tapok osszekeverese lehet opció?

ORIJEN
2020-05-12 15:52:55
Kedves Tóth Ádám!

Attól függ, milyen húsokat szeretne enni a kutyus: ORIJEN Original (baromfi + hal), ORIJEN 6 Hal (csak hal), ORIJEN Regional Red (vörösök + egy kis hal) és / vagy ORIJEN Tundra (mindenféle hús). P.

Tóth Ádám
2020-05-11 23:44:22
Üdv! Erdeklodnek , hogy 7 kg os csivava keverék kutyusnak , ,aki ráadásul albino ,mit ajánlanak?! Köszönettel .: Tóth Ádám

ACANA
2020-05-11 15:11:56
Kedves Ökrös Gábor!

Először is, ha maradt bontatlan zsák, kicseréljük az Ön által kért termékre.

Másodszor, NEM kell aggódni! A 450-500 gramm napi adag rendben van. Sőt, hiszen az ORIJEN Puppy metabolikus energiatartalma 4000 kcal/kg, az ORIJEN Puppy Large eledelé 3720 kcal/kg, tehát cca. 7,5 százalékkal több kalóriát eszik a kutyus a javasoltnál.

Ha ebben a korban egy kicsit sovány, az egyáltalán nem baj, inkább ajánlott. Az alacsonyabb testsúly nem terheli túl a növekedési fázis végén a csontrendszert.

Az is rendben van, hogy mindig éhes, ki nem az folyamatosan? :-)

Ha cserélni szeretne, akkor legyen szíves írjon az acana@acana.hu emailre. P.

Ökrös Gábor
2020-05-11 06:59:26
Tisztelt Orijen. Sajnos sikerült félre rendelnem 48 kg puppy tápot, a puppy large helyett. A kutyusom 40-45 kg-os amerikai akita - 14 hónapos. Még 20 kg puppy táp van meg. Egyre jobban aggódom, hogy nagyon nem megfelelő neki az étrend: 450-500 gr-ot kap naponta. Nagyon éhes szegény mindig, és kicsit vékony is. Megoldás, ha rendelek puppy large-ot és keverve adom neki? Vagy ilyen korban (14 hónap) már inkább adult táp és azt keverjem?
Köszönöm szíves válaszát!

Borbiró Ádám
2020-05-09 18:32:52
Kedves Szakértő!

Köszönöm szépen a válaszát és a megerősítést! :-) ;-)

Köszönettel és üdvözlettel,
Ádám!

ORIJEN
2020-05-09 11:39:58
Kedves Borbiró Ádám!

Nem számoltam meg pontosan, de legalább 14 különféle húst (prédát) fog enni a tacsi. Ez azért elég változatos:-))

Gondoljon bele, egy átlag gazdi, hányféle húst eszik....a kutyája korszerűbben fog táplálkozni, mint Ön, és ez így helyes! P.

Borbiró Ádám
2020-05-08 15:22:03
Kedves Szakértő!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! :-)

Engedjen meg még egy kérdést. Most váltottunk Orijen termékekre, pont ma érkezett meg az első csomag száraztáp, és az első etetésen is túl vagyunk már. Boldogan ette a kutyus! ;-)
Az Orijen Regional Red táppal kezdtünk. A tervem az, hogy a Regional Red, Original, Six Fish és Tundra száraztápokat felváltva, amikor az egyik elfogy mindig másikra váltunk. Ön szerint, ha így teszek megfelelően és elég változatosan etetem a kutyust? Vagy mást javasolna? A szóban forgó kis szőrzsák, egy 3 és fél éves kan tacskó.

Köszönettel és üdvözlettel,
Ádám!

ORIJEN
2020-05-08 15:12:05
Kedves Borbiró Ádám!

Száraz hűvös helyen kell tárolni a száraztápokat, a csomagolást gondosan lezárva. Szavatosságát a zsákon található időpontig (nap-hó-év) megőrzi.P.

Borbiró Ádám
2020-05-08 10:54:38
... a száraztápokra vonatkozik a kérdésem!

Borbiró Ádám
2020-05-08 10:48:11
Kedves Orijen Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy a felbontás után az eledelt szükséges e hűtőbe tartani, vagy elég csak hűvös, száraz helyen? Illetve a felbontás után meddig őrzi meg szavatosságát a táp?

Köszönettel és üdvözlettel,
Ádám!

ORIJEN
2020-04-27 21:35:27
Kedves Rátóti Zoltánné!

Az ORIJEN Tundra a csúcskategóriát képviseli, de sajnos ortopédiai problémákat nem képes orvosolni.

A 9 hetes kölyöknek az ORJEN Puppy Large termékünket javaslom, és ne adjon kiegészítésként kalcium és egyéb tablettákat! P.

Rátóti Zoltánné
2020-04-26 22:25:15
Üdvözlöm nekünk van egy 1 éves és egy 9hetes középázsiai juhász kutyánk.Eddig a cibau tápot adtuk nekik de a nagyobbik állandóan sántít valamelyik lábára.Orvos nem talált semmit ezért szeretnénk tápot váltani.Én az Orijen Tundrára gondoltam!! ???? KÖSZÖNÓM

ORIJEN
2020-04-25 17:33:15
Kedves Vigh Enikő!

A nyers etetés koncepciója alapvetően helyes, hiszen a ragadozó kutya minden olyan táplálékot meg tud emészteni nyersen, amire szüksége van. Két dolog árnyalja ezt a módszert, melyek számtalanszor felszínre jönnek olyan országokban (pl. USA és Kanada), ahol statisztikailag mérhető mennyiségű ebet táplálnak ezen a módon.

1. különféle káros baktériumok és társaik: pl. a Coli-baktériumok, vagy a sertések által terjesztett Aujeszky-betegség (pl. nyers sertéshúson előfordulhat), mely vírust más emlősállat is elkaphat.

2. több évtizede kutatják a kutyák tápanyag-szükségleteit, hatalmas mennyiségű irodalma van, és ez a könyvtárnyi információ folyamatosan finomodik; nem biztos, hogy gazdi képes követni ezeket, az ezzel foglalkozó szakemberek azonban igen.

Természetesen ezek nem elkerülhetetlen veszélyek, hanem csak kockázatok. Személyes véleményem az, hogy a kutyát lehető legtöbbféle étellel kell táplálni (száraz, konzerv, nyers), ha nem szuperérzékeny az állat emésztőrendszere.

A következő szárazeledeleket javaslom: ORIJEN Original (baromfi + hal), ORIJEN 6 Hal (csak hal), ORIJEN Regional Red (vörösök és egy kis hal) és / vagy ORIJEN Tundra (minden van benne).

Az FD-eledelek is teljes értékűek, azaz ha nem eszik más a Bullterrier, akkor is az összes szükséges tápanyaghoz hozzájut. Mivel nagyon drága termék, racionálisan, mint kiegészítő táplálék jöhet szóba. P.


Vigh Enikő
2020-04-25 12:47:22
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Majus közepén lesz 1 éves az ivaros Sattfordshire bullterrier kutyusom (16,5-17 kg). 6 hónapos korában hoztuk el, akkor tenyésztői,olasz tápot evett. Azóta többet is próbáltunk, csak minőségi tápokat, de a minap megismerkedtem az Önök által gyártott FD és száraztápokkal. Már egy ideje foglalkoztat a tápváltás vagy a nyers etetésre átállás gondolata, mert úgy érzem, még mindig csak 90%-os a tápunk, de a nyers etetésnél félek, hogy valamit rosszul csinálok, és nem szeretnék hibázni.
Érdeklődni szeretnék, hogy melyik száraztápot, vagy FD-t ajánlaná nekünk, illetve egy medalionos csomag mennyi időre lehet nekünk elég?

Válaszát előre is köszönöm!
Enikő

ORIJEN
2020-04-19 18:06:36
Kedves Vinczepál Gergely!

Az ORIJEN Puppy terméket javaslom. A napi adagokat a termékoldalon található etetési táblázat segítségével határozhatja meg. P.

Gergely Vinczepál
2020-04-19 15:33:08
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szeretnék érdeklődni hogy egy kb 60dkg-os 8hetes csivavának melyik tápjukat ajánlaná.
Válaszát előre is köszönöm!

ORIJEN
2020-04-12 13:32:37
Kedves Kovács Hedvig!

A következő felsorolásból bármelyik megfelelő: ORIJEN Original, ORIJEN Regional Red, ORIJEN 6 Fish és / vagy ORIJEN Tundra. A választáshoz kérem tanulmányozza át a termékek oldalán található ÖSSZETÉTEL listáját; ez a recept, listázza, miből készült.

60 gramm / nap a javasolt induló mennyiség, melyet a testsúly változásának függvényében lehet módosítani. További információk találhatók az etetéssel kapcsolatban a termékek oldalain. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS