Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2017-03-17 15:54:04
Kedves Bodrogi Tamás!

Igen, tökéletes választás. A termék oldalán az Etetési útmutatónál van egy zöld gomb (napi adag kiszámítása), ha rákattint, akkor azonnal megtudja a javasolt napi mennyiséget. P.

Bodrogi Tamás
2017-03-16 16:28:47
Üdvözletem!

A Six Fish tápot adhatom 13 hetes JRT kiskutyamnak? Milyen adagolás javasolt.

Előre is köszönöm!

B.T.

ORIJEN
2017-03-13 17:27:24
Kedves Farkas Dorottya!

Egyetlen ORIJEN termék sem ún. gyógytáp, tehát terápiás célra nem használhatók, ezért az állatorvosával célszerű konzultálni.

Ha mindennapi táplálás a cél, akkor az ORIJEN Senior terméket javaslom, mert például mérsékelt a zsírtartalma és tele van fehérjével + a szénhidrát is mérsékelt, ami egy idős kutya esetében lényeges szempont.

A szemcsemérete átlagos, a kistestűektől az óriásokig bármilyen kutyának megfelelő.P.

Farkas Dorottya
2017-03-13 14:19:33
Tisztelt Cím!
8 éves staffordshire terrierem hasnyálmirigy gyulladáson esett át kb 6 hónapja, maradványtünet nélkül gyógyult, de azóta alacsony zsírtartalmú gyógytápot kapja. A táp összetételével a kutyám magas fizikai aktivitása miatt, illetve e kis szemcsemérettel (gyakran rágás nélkül, egészben nyeli le) nem vgyok megelégedve emiatt keresek nekiúj tápot. Szeretném megkérdezni, hogy a Orijen tápoknak mekkora a szemcsemérete és hasnyálmirigy gyulladás után ajánlott e a használatuk. Előre is köszönöm a segítséget!
Farkas Dorottya

ORIJEN
2017-03-09 15:29:13
Kedves Zara!

Konzervet nem forgalmazunk, helyette a fagyasztva szárított (freeze dried) termékeket javaslom.

A szárazeledelek esetében az ORIJEN 6 Hal és az ORIJEN Red nem tartalmaz baromfit.

Csak egy megjegyzés: nem létezik \"általános\" baromfi allergia. Pontosabban a városi legendákban masszívan jelen van, DE a tudomány nem ismeri. P.

Zara
2017-03-08 19:59:46
T. Cím!
4 hónapos angol cocker spánielünk úgy tűnik baromfiallergiás. Melyik Orijen tápot tudná ajánlani amiben semmilyen baromfi adalék sincs. Illetve melyik konzervet javasolja?
Válaszát előre is köszönöm

ORIJEN
2017-03-02 20:52:13
Kedves Kollár Krisztina!

Ige, az ORIJEN Red megfelelő a yorkinak. P.

Kollár Krisztin
2017-02-27 08:58:27
Tisztelt Cím!

A kétrdésem az lenne lenne hogy egy növésben lévő 6 hónapos Yorkinak adhatom e az Orijen Regional kutyatápot?
Nem szeretnék csirkéset adni neki mert nagyon érzékeny a gyomra!Jelenleg Virbac tápot eszik orvosi előírásra de találom elég jónak!
Hiányolom belőlőle a gyümölcsöket gyógynövényeket és a vörös húst!
Tisztelettel!
Kollár Krisztina

ORIJEN
2017-01-17 15:43:19
kedves Gál János!

ha nem érzékeny a kutyus emésztőrendszere, más szóval a széklet állaga megfelelő, akkor ajánlott a változatos táplálás. P.

Gál János
2017-01-15 22:11:42
Köszönöm a megnyugtató választ! Még egy gyors kérdésben kérném segítségét: Helyes táplálás-e ha a kis roti kölykömnek több fajta tápot adok, összekeverve? Kap Acana Puppy Large, Orijen 6 halas, Natural & Delicious tápot és tenyésztőtől kapott tápot is. Azért adok több fajta tápot is, hogy minél változatosabb legyen azvállati fehérje amit kap. Ez helyes-e így, vagy jobb lenne ha csak egyfajta tápot kapna a kölyök?? Válaszát köszönöm előre is!

ORIJEN
2017-01-13 18:41:39
Kedves Gál János!

Butaságot mondott a tenyésztő! A fehérjével kapcsolatban sok tévhit él, de ezt most halottam először. Természetesen nincs ilyen tanulmány, amely cáfolja azt a hipotézist, hogy a fehérje kivonja az ásványi anyagokat. Mi értelme lenne butaság cáfolatára költeni? A tenyésztőt kellene megkérdezni, honnan szedte ez a hülyeséget.

Azért írok néhány információt:

A kölyköt fehérjével nem lehet túletetni, két alapesetben van hatással a fehérje a növekedésre: 1) ha túl kevés; 2) ha rossz minőségű (pl. növényi fehérje vagy gyenge minőségű húsliszt)

Elhízni döntően a szénhidrátoktól, másodsorban a zsíroktól lehet.

Ha egy tápban kevesebb a fehérje, akkor több benne a szénhidrát, hiszen valaminek kell lennie a zsákban. Tehát az alacsony fehérjés tápok rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, szemben az Ön által etetett termékekkel.

A szénhidrátnak kicsi a jelentősége a táplálkozási szempontból.

Alacsony fehérjés tápokat nem azért
gyártanak (és vásárolnak pl. a tenyésztők), hogy védjék a kutya egészségét, hanem az alacsonyabb ár miatt. Gabonák versus hús!

A fehérjékről van néhány tanulmány az ACANA oldalon a Tudástár menüpont alatt.

És utoljára: csak gondoljon arra, hogy a farkaskölyök mit evett a természetben. P.

Gál János
2017-01-11 22:02:17
Üdvözlöm! Múltkor írtam Önnek hogy van egy rottweiler kan kiskölyköm, most már 4,5 hónapos, 19 kilós :) Acana Pacifica, Orijen 6 halas és Acana Puppy Large táppal, valamint Natural & Delicious táppal etetem, keverve, hát, látszik is hogy minőségi kaját kap a kutyus mert gyönyörű szép ezektől a tápoktól :) Az első kérdésem hogy az nem lehet gond hogy több fajta tápot keverek össze és ezt kapja a kutyus? (Elolvastam ezeknek a tápoknak az összetételét, és sok mindenben hasonlóak, kalcium-foszfor arány mindben ,b. 1,4 : 1, fehérjetartalom 33, 33, 37, 37 %) A másik kérdésem, hogy beszéltem nemrég a tenyésztővel, akitől vásároltam a kutyát, és kicsit megijesztett amit mondott. Ugyanis azt mondta hogy a nagyon magas fehérjés tápokkal vigyázni kell, nem is az elhízás miatt, hanem amiatt, hogy a magas fehérje kivonhatja a kiskutya csontjából a kalciumot és a foszfort.. :( Mi ebben az igazság? Kérem segítsen ebben a kérdésben, mert nagyon elkezdtem félteni a kölyköt hogy biztosan jó-e ez a fajta táplálás, ezekkel a tápokkal. Bár elolvasva ezeknek a tápoknak az összetételét, nem tudom elhinni hogy ezek a szuperprémium tápok árthatnak a kutyusnak. Kérem, ha meg tud adni valamilyen tanulmányt, hivatkozást, ami ezt megcáfolja, annak nagyon örülnék :) Köszönöm előre is a válaszát!

ORIJEN
2017-01-03 17:07:03
Kedves Győri Orsolya!

Nincs ilyen táblázat, lehet készítünk egyet- köszi a javaslatot:-)

Üdv: Pólik lászló

Győri Orsolya
2017-01-02 14:05:38
Kedves P.!

Szeretnék érdeklődni, hogy elérhető-e olyan táblázat, melyben az összes Acana táp mennyiségi/minőségi összetevői fel vannak tüntetve.
Ez a tápválasztásnál sokkal könnyebb összehasonlítást tenne lehetővé. :)

Köszönettel,

Győri Orsolya

Ágoston Andrea
2017-01-01 08:01:04
Kedves Roland, én is egy birman cicát 5,5 éves (és egy american curlt 5 éves) etetek orijen/acana táppal. Mindkettő ivartalanított, lakásban tartott. Egyáltalán nincsenek elhízva! A birman nőstény 4 kg, a curl kandúr 6 kg Gyönyörűek egészségesek. A mennyiségre, ami a táblázatban ajánlott figyeljen oda, mert a felsőhatár dupláját is képesek megenni, és az teljesen felesleges. Elsőre kevésnek tűnik majd a macskának a táp, hamar megeszi, és aztán új adagot kér, de majd hozzászokik a mennyiséghez. Ők valaha vadon élő állatok voltak, hozzá vannak szokva, hogy néha üres legyen a bendőjük. :)Sok örömet a birmanhoz, imádni fogja az egész család! :)

ORIJEN
2016-12-28 13:07:48
Kedves Laukó Rajmond!

Bármelyik ORIJEN termék megfelelő a kiscicának. Az ORIJEN alacsony szénhidráttartalmú, azaz kevés az esély az elhízásra.
Amúgy az ivartalanított állatoknak kevesebb energiára / kalóriára van szükségük, hiszen egy szerv ’kiesik’ az energiafogyasztásból - ha ezt nem veszik figyelembe, akkor jön az elhízás. P.

Laukó Rajmond
2016-12-24 23:39:54
Tisztelt Hölgyem/Uram,

nemsokára hozzuk el kiscicánkat a tenyésztőtől(30.-án) Ekkor lesz 10 hetes. Ő egy birman cica. Éppen keresek neki megfelelő tápot és így találtam rá az orijen-re. Az lenne a kérdésem, hogy melyik típusú tápot ajánlaná? 6 hónapos korában ivartalanítva lesz. Ezután ugyan úgy kell követtni a táplálkozási szokásokat, vagy változtattni kell? Olvastam, hogy könnyen elhízhat stb. Ebben kérném a segítségét. Válaszát előre is köszönöm.

ACANA
2016-12-23 08:03:33
Kedves Gál János!

Teljesen igaza van a fehérjével kapcsolatban!

A ’fehérje gyorsítja a növekedés sebességét’ hiedelem nagyon régi, hál’ Isten eltűnőben lévő hiedelem. Már a 1990-es évek elején megcáfolták számos tudományos vizsgálatban. Józan paraszti ésszel sem jön ki sehogyan a matek: mi nő gyorsan a kutyában, amit a csontrendszer nem bír? Semmi! Az igaz, hogyha elhízik a kölyök, pl. szénhidrátdús étrendtől, akkor az extra terhelés okozhat ortopédiai problémákat az arra HAJLAMOS kutyáknál, ezért kell odafigyelni a testsúlyra, főleg 6 hónap után.

Továbbá amelyik száraztápban kevés a fehérje, az tele van szénhidrátokkal, ez logikus, hiszen kell lennie valaminek a zsákban. A fehérje pedig nem elhízás növelő faktor, szemben a szénhidrátokkal és a zsírokkal. Nem azért gyártanak alacsony fehérjét tápokat, hogy a kutyák egészségét kíméljék, hanem azért, mert a gabonák vagy a burgonya olcsóbb, mint az állati fehérje / zsír.

Az étrendi fehérje két esetben jelent egészségügyi kockázatokat:

1) ha kevés, ebben az esetben fejlődési rendellenessége alakulhat ki
2) ha rossz minőségű, pl. növényi, ebben az esetben sem fejlődik ideálisan a kölyök.

Tudományos tény, fehérjével NEM lehet túletetni a kutyát. Ennek ellenére valakik azt javasolják, hogy egy kutyatáp nem tartalmazzon 25 %-nál több fehérjét, butaság! Pl. ilyen tápokban kb. 50 % szénhidrát van, ami még egy embernek is sok, nem egy ragadozónak.

Csak még egy megjegyzés: egy normális minőségű, tengeri malacnak gyártott táp 16-17 % fehérjét tartalmaz, egy rágcsálónak 16 %:-))

Boldog Karácsonyt!

Üdv:

Pólik László

Gál János
2016-12-22 20:16:36
Üdv., Gál János vagyok Kecskemétről. Nagy kutyás vagyok, kb. 8 éve csak Acana v. Orijen táppal etetek és nem is csalódtam soha a tápjaikban :) Szerintem ezek a tápok a legjobbak a világon. Abban kérem a segítségüket, hogy van most egy 14 hetes rottweiler kiskutyám. A tenyésztő, akitől vásároltam, adott a kutyus mellé Euro Premium kölyöktápot. Viszont, mivel ennek a tápnak a fehérjetartalma csak 26% vettem mellé Acana Puppy Large és Orijen 6 halas tápot és ezzel a 3 táppal keverve etetem. Gyönyőrű fényes a kutya szőre és nagyon szépen fejlődik. Viszont sokat olvasok a kutya etetéséről és több helyen olvastam hogy a nagytestű kölyökkutya táplálásánál oda kell figyelni a túlzott fehérjebevitelre, mert ha túl gyorsan nő, akkor a csontrendszere nem tudja követni a növekedését... Mi ebben az igazság?? Mert ez sztem baromság, elvégre a vadonban is a kölyökkutyát az anyja hússal etette, mintsem gabonával, amivel a legtöbb tápot teletömik... Én pont ezért vásárolom az Önök termékeit, mert kukorica, búza helyett valódi tartalommal töltik tele a tápos zacskót.. A másik kérdésem, hogy a fent leírt tápok adhatók-e keverve a kiskutyának? A széklete nagyon szép, a kutya energikus, szépen fejlődik, nem látok okot hogy változtassak az etetésén. Köszönöm válaszukat!

Gál János
2016-12-22 09:57:44
Tiszteletem. Nagy kutyabarát vagyok, emelett évek óta nagy Acana-és Orijen-rajongó

ORIJEN
2016-12-10 12:09:14
Kedves Papp Gábor!

Ha anyatejet is esznek már lehet adni a terméket, és javasolt az áztatás. Ha nincs tej, akkor 7-8 hetes kortól ajánlott az ORIJEN.

A pontos napi adagokat a termék oldalán található etetési táblázat segítségével határozhatja meg. P

Papp Gábor
2016-12-09 10:33:38
Tisztelt Cím!rnMost három hetesek a golden retriever kiskutyusaink. Az anyjuk orijen puppy tápot kap. Jó a teje, szépen fejlődnek a kutyusok. rnKérdésem, hogy elválasztó tápként lehet-e adni a kiskutyáknak is? Ha igen akkor hány hetes kortól? Áztassam be a tápot az eléjén, és mivel áztassam simán vízzel? Mennyi legyen a kiskutyusok adagja?rnVálaszát előre is köszönöm!rnÜdvözlettel Papp Gábor

ORIJEN
2016-12-07 16:43:57
Kedves Babi!

A csomagoláson található etetési táblázatban szereplő adagok kielégítik a kutya tápanyag-, illetve kalóriaszükségletét.
Természetesen ez nem \'szentírás\', mivel sok tényező befolyásolhatja a napi szükségletet- lehet módosítani az adagon, csak az alultápláltságra vagy az elhízásra kell fokozottan figyelni. P.

Babi
2016-12-06 17:55:06
Tisztelt Szakértő! rn3 hónapos tacskóm 4 kg-os , rnOrijen puppy száraz tápot kapott eddig. rnHa jól tudom , akkor a 80 gramm elég neki naponta ! Ezt a mennyiséget meg is eszi már 2 hónapos kora óta, de az Orijen táblázatban azt látom, hogy 2-kg-os és a 4-kg-os is 80 grammot kaphat . Emellett még adok neki jó minőségű konzervet is . rnUtóbbi két hétben azt vettem észre , hogy fintorogva -utálva kezd az orijen kajának az evéséhez . Adtam neki halas kaját is , 3 napig jól ette, de most ismét váltogat . rnMár nem tudom ,mennyit és mit adjak neki? rnValóban elég neki a napi 80 gramm ami a feltüntetett mennyiség ? rnKöszönettel rnBabi

ORIJEN
2016-12-05 18:45:51
Kedves Bettina!

80 gramm. P.

Bettina
2016-12-03 21:41:22
Kedves orijen!
6hónapos törpetacskom van 4 kg most mennyi a napi etelmennyisege?
Köszönöm Bettina

Gyarmati Zoltán
2016-11-21 05:32:22
Köszönöm a választ ! Akkor nem csalt a megérzésem, 1 hete van kutyánk és nem vagyok képben a szavatossági időkkel.rn

ORIJEN
2016-11-21 00:23:27
Kedves Gyarmati Zoltán!

Természetesen nem normális! De egy független kereskedő trehányságáért nem tudunk felelősséget vállalni, sajnálom. P.

Gyarmati Zoltán
2016-11-16 20:18:35
Tisztelt Orijen !
A Dogshop-on rendeltem 340g-os Orijen Puppy tápot, ma érkezett meg. Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy a szavatossági ideje 1 hónap? (2016.december.19-én jár le)

Köszönöm szépen a választ előre is !

ORIJEN
2016-11-05 17:19:09
Kedves Renáta!

A válasz attól függ, mennyire érzékeny a kutyus emésztőrendszere. Kölyökkorban, amikor az emésztőrendszer kifejlődik, gyakran van lazább széklet, mivel a bélflóra még nem alakult ki teljesen. DE nem minden kutya esetében igaz.

A többféle fehérje-és zsírforrás előnyösebb, ezért ha bírja a kutya pocakja, akkor lehet keverni. P.

Renata
2016-11-02 15:51:09
Jó Napot!

Befogadtunk egy 7-8 hónap körüli kutyust. Igen aktív a lelkem. Az etetése némi fejtörést okoz. 3 hete a Natural Delicious kölyök tápját eszi, illetve főzök neki csirke / pulyka nyakat. A főtt ételnél tükör fényesre nyalja a tálát, a száraz tápnál ezt nem mondanám. Megeszi, de több felvonásban.

Az egyik kérdésem az lenne, hogy lehet e így etetni, hogy pár napig száraz táp, majd pár napig csirke / pulyka nyak főzve ?

Illetve, hogy a tápokat lehet e keverve adni a kutyusnak? Kölyök tápba szinte csak csirkés van, szeretnék neki vmi vörös húsosat is adni. Az Orijen 6 halas és Red tápját keverném az ND csirkés táppal, lehet ezt, vagy gondot okozna az emésztésének?

Válaszukat köszönöm.

ORIJEN
2016-11-02 15:02:46
Kedves Erbszt Dávid!

Egy ősrégi hiedelmet olvasott, melyet számos tudományos vizsgálat több mint 20 éve megcáfolt. Tehát a magas fehérje nem befolyásolja károsan a kölyök növekedését, sőt! Továbbá a fehérjével, ha jó minőségű, nem lehet túletetni a kutyát.

Az étrendi fehérje két esetben hathat károsan a fejlődésre: 1) ha túl kevés (25 % alatt); 2) ha rossz minőségű, pl. növényi fehérjék.

A túlzott ásványianyag-bevitel jelent bizonyított kockázatot a csontozat fejlődésére, pl. ezért TILOS kalciumtablettát adni a nagytestű kölyöknek.

Szóval az ORIJEN Puppy Large tökéletes választás! Nálunk is van két kölyök (Ónémetjuhász + Kuvasz), ős is az említett terméket fogyasztják:-) P.

Erbszt Dávid
2016-10-30 16:27:19
Kedves Orijen! Van egy 7 hónapos, elég aktív német dog kölykünk. Azt olvastam, hogy az Orijen tápban lévő protein mennyisége túl sok neki, de az Orijen táp a legszimpatikusabb nekem. Az lenne a kérdésem, hogy ajánlaná-e az Orijen Large Dog Puppyt, vagy esetleg más típusú tápot neki?Köszönöm!

ORIJEN
2016-10-12 17:08:40
Kedves Dóra!

Igen megfelelő, mivel alacsony a szénhidráttartalma. P.

Dóra
2016-10-12 14:14:15
Jó napot! Az után érdeklődnék, hogy az Orijen Red valóban megfelelő táp egy cukorveteg kutyusnak? Előadóként dolgozom egy állat eledel kereskedésben és egy vevőm miatt érdeklődöm! Köszönöm a választ előre is.

ORIJEN
2016-10-11 16:25:15
Kedves Bianka!

A javasolt mennyiség:

KÖLYÖKMACSKA

Az elválasztás (5 hetes kor) után 60 gramm (1/2 pohár), az ötödik hónaptól 30 gramm (1/4 pohár) javasolt testsúlykilogrammonként. Egyéves kortól a felnőtt állatoknak ajánlott mennyiségeket kell adni.

Bianka
2016-10-11 14:57:31
Köszönöm a segítségét! :) így már megnyugodtam. Még abban hagy kérjek segítséget, hogy a kiscicának aki kb. 2 hónapos és jelenleg a mai mérés alapján 1,9 kg hány gramm tápot kell kapni naponta?
Előre is köszönöm!

ORIJEN
2016-10-11 14:45:30
Kedves Bianka!

A kölyköknél előfordulnak emésztési problémák, mivel az emésztőrendszer kifejlődése során alakul ki, pl. a bélflóra is, ezért lehet gyakoribb és lazább a széklet. Azt javaslom, érdemes várni pár napot, és "beáll" az emésztőrendszer normális működése.

Ha nem, akkor érdemes váltani, de nem azért, mert az ORIJEN "erős" táp, hanem mert talán a másik termék eltérő étrendi rosttartalmára másképpen reagál a bélrendszer.

Csak egy kitérő: a húsokat és belsőségeket a ragadozó macska könnyen emészti (szemben a növényekkel); ezért is rövidebb az emésztőrendszere, mint pl. az embernek, mert a húsok könnyen emészthetőek - a macskafélék természet által biztosított tápláléka szinte csak állatokból állt. Szóval , erős táp csak a városi legendáriumokban létezik:-)

A kiskutyák: hozzánk két hete érkezett egy Ónémetjuhász és egy Komondor, már a cégünk oszlopos tagjai! Ők is sokat esznek és sokat kakilnak, ez a normális ebben a korban. Gyorsan nőnek, gyönyörű a szőrük és egész nap rosszalkodnak. P.

ORIJEN
2016-10-10 18:16:46
Kedves Szilvia!

Örömmel olvasom, hogy a cicus szereti az ORIJEN termékeket!

A "cselezéssel" kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, szerintem ha szereti a macska konzervet, akkor had egye, főleg ha jó minőségű termékről van szó.
Adagolás: a testsúlyhoz tartozó javasolt mennyiség cca. 40 gramm naponta, ami 160 kilokalóriát jelent. Ez az ajánlott napi energia, ha kap mást is, akkor a kiegészítő táplálék kalóriatartalmát célszerű figyelembe venni.
Magyarán, ha hízik a cica a vegyes etetés esetén, akkor az ORIJEN napi adagját kell csökkenteni.

ORIJEN jutalomfalat: bármelyik életkorban adható, hiszen kizárólag húsból és belsőségből készült - tökéletes egy ragadozónak.

ORIJEN Red: bármikor lehet a vörös húsos terméket adni a cicusnak, sőt! A természeteben egy ragadozó sokféle prédát ejtett el, ezért mi kifejezetten javasoljuk azt a rotációs etetést - a fehérjéket és zsírokat többféle forrásból kell biztosítani. P.

Bianka K.
2016-10-09 16:33:02
A kiskutyánk Orijen Puppy tápot eszik, ő két adagban kapja meg a napi 120 g-ot, szépen fejlődik, viszont rengeteg a széklete 4-5x kakil naponta, normális állagú, nincs gond vele, de az nem baj hogy ennyiszer WC-zik? Ilyenkor megfelelően tudja hasznosítani a tápot, vagy azért megy ennyiszer mert nem tudja megfelelően feldolgozni a szervezete? Köszönöm a válaszát!

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS