Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


Pamucsi Tamás Viktor
2019-02-19 21:12:47
Tisztelt Laszlo,

Koszonom szepen gyors, reszletes, segito valaszat.

Udvozlettel:
Pmucsi Tamas

ORIJEN
2019-02-19 12:41:24
Kedves Pamucsi Tamás!

TERMÉK: a fajta felnőttkori súlya 25 kg körül várható, attól is függően, hogy kan vagy szuka. Ezért az javaslom, hogy 4-5 hónapos koráig az ORIJEN Puppy, ezt követően az ORIJEN Puppy Large terméket célszerű adni. A kölyökkorban nem érdemes gyakran váltogatni az étrendet, mivel a bélben élő mikroorganizmus-populáció is ilyenkor formálódik, a teljesen más összetételű táplálék csak stresszeli a bélrendszert = nagyon laza széklet. A két ORIJEN kölyöktáp receptje teljesen megegyezik, csak az energiatartalom (pl. zsír) tér el, ezért nem gond a váltás.

ROTÁCIÓS etetés: a kutya ragadozó, a természetben különféle prédával táplálkozott. Emiatt is javasoljuk azt, hogy többféle fehérje-és zsírforrást biztosítsunk az ebnek. A kölyökkor a fentebb említettek miatt kockázatos (NEM minden kutyánál!), de felnőtkorban, 12-14 hónap után már mehet a különféle hústartalmú ORIJEN: 6 Hal, Regional Red, Original és /vagy Tundra.

NAPI ADAG: az ORIJEN javasolt napi mennyiségei a termék oldalon található etetési táblázatban szerepelnek. Fontos, hogy az értékek / grammok csak javasolt mennyiségek, ha hízik vagy sovány a kölyök, akkor lehet módosítani az adagokat.

KISZERELÉS: mindkét terméknek 6 kg és 11,4 kg kiszerelései vannak.

Napi kétszeri etetést javaslunk.

Mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy NE ADJON táplálék-kiegészítőket a kutyusnak, gondolok itt a csodatablettákra-és olajokra; pl. a kalcium-és foszfortabletták még károsak is lehetnek, hiszen a túlzott kalciumbevitel növeli az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázatát. A különféle ízületvédők is feleslegesek, természetes forrásból vannak benne az ORIJEN-be (porcok), és halakból származó Omega 3 zsírsavakkal is tele van mindkét eledel.

Üdv:

Pólik László

Pamucsi Tamás
2019-02-18 23:03:40
Tisztelt Hölgyem/Uram,

Március végén érkezik a családunkba egy kis Magyar Vizsla. Az Önök terméke mellet döntenék. Kérem adjanak tanácsot, melyik táppal kezdjem és milyen időközönként váltogassam azokat. Melyik tápokat váltogassam pontosan? Mennyit eszik egy 8-9 hetes Vizsla, mekkora kiszereléssel kezdjek, hányszor etessem egy nap stb.

Válaszukat előre is megköszönve.
Tisztelettel
Pamucsi Tamás

ORIJEN
2019-02-17 19:29:21
Kedves Judit!

Három tápanyagból tud a szervezet energiát nyerni, ezek az ún. makrotápanyagok: fehérje, zsír és szénhidrát. Az ORIJEN Fit & Trim 3 530 kcal/energiát tartalmaz, ez a mennyiséget a termékben található 42 % fehérje, 13 % zsír és 17 % szénhidrát biztosítja. Ha csökkentjük a fehérje mennyiségét, pl. 42-ről 32 %-ra, akkor a szénhidrát fog felmenni 17-ről 27 %-ra.

A képlet egyszerű: bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és vica versa. Szénhidrátokban dús étrenddel NEM lehet fogyózni – ezt pontosan így van az ember estében is.

ZSÍR- még alacsony kalóriabevitel esetén is szüksége van a kutyának zsírokra, a 13 % nem sok, és ebben a mennyiségben benne vannak az Omega 6 és Omega 3 zsírsavak is.

VÖRÖS HÚS és SZŐR – a vörös hús fogyasztása nem befolyásolja a szőr színét, sajnos ez a hiedelem még olykor felbukkan.

HAL- az ORIJEN Fit & Trim tartalmaz halat is, és nagyon rendbe hozza a kutyus bőrét és szőrzetét.

FEHÉRJE- azt a tévhitet, hogy a bőséges fehérje káros a RAGADOZÓ kutyának. nagyjából 30-40 éve megcáfolta a tudomány. A fehérjének alapvetően két esetben van negatív hatása a kutya egészségére:

1) ha keveset eszik belőle;

2) ha nagyon rossz minőségű.

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés, tehát sok szénhidrátot tartalmazó száraztápokat mert az egészséges, hanem azért, mert az alapanyagok költsége alacsony. A ’fehérjés’ szöveggel pedig hazudnak a vásárlóknak. P.

Judit
2019-02-16 14:52:14
Érdeklődni szeretnék, milyen tápot vásárolak. Van egy fekete szőrű törpe shnauzerem 1 éves ivartalanított! Azt tanácsolták hogy csökkentett energiatartalmú táppal etessem mert hízásra hajlamos! Az orijentnek van egy light tápja, de elég magas a zsír tartalma és a fehérje is! Nem okoz gondot, nem fog elhízni a magas zsír tartalom miatt? Vörös húst nem adok neki a fekete szőre miatt,illetve kicsit száraz a bőre így halas összetételű tápot kellene vennem? A magas fehérje nem okoz semmilyen gondot? Válaszát várva! Köszönettel:Judit

ORIJEN
2019-02-08 18:07:21
Kedves Dávid Tímea!

Hypoallergén kutyaeledel: olyan fehérjéket tartalmaz, melyeket enzimekkel kisebb darabokra vágtak, így az immunrendszer nem veszi észre őket, ha a szervezetbe kerülnek. Az ilyen termékeket általában állatorvosok ajánlanak. Tehát ha egy száraztáp pl. nyúlhúst tartalmaz, az nem hipoallergén, ezért az ORIJEN 6 Fish sem az. Velünk szemben, számos gyártó megtéveszti a vásárlóit, amikor hipoallergén jelzővel illeti a termékét.

Fehérje-allergia gyakorlatilag bármilyen fehérjére kialakulhat, leginkább ha a kutyusban megvan a hajlam. A marha, a halak vagy növényi fehérjék talán allergénebbek más fehérjéknél, pl. a csirkénél. Az ORIJEN 6 Hal termékkel kapcsolatban nem kaptunk soha ilyen jellegű visszajelzést.

A kutya, mivel ragadozó, ezért nagyon jól emészti a fehérjéket (és zsírokat), ezért a jó minőségű fehérje semmilyen emésztési problémát nem okoz. P.

Dávid Tímea
2019-02-08 10:28:10
Érdeklődni szeretnék, hogy az Orijen six fish kutyatáp, hypoallergén tápnak számít-e? Mely összetevője olyan ami allergiás tünetet okozhat? A magas fehérje tartalom okozhat e valamilyen emésztési problémát?

ORIJEN
2019-01-16 14:24:12
Kedves Andrea!

Az egyik legjobb termékünkre esett a választása; a hal könnyen emészthető + az Omega 3 zsírsavak gyulladáscsökkentők.

Íme a termék receptje, azaz az ÖSSZETÉTEL listája:

Friss egész csendes-óceáni szardínia (18 %), friss egész csendes-óceáni makréla (13 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (12 %), friss egész csendes-óceáni lepényhal (5 %), friss egész sziklahal (5 %), friss egész sole lepényhal (5 %), egész makréla (dehidratált; 5 %), egész hering (dehidratált; 5 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4,5 %), egész szardínia (dehidratált; 4,5 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 4 %), heringolaj (4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, napraforgóolaj (hidegen sajtolt), egész tarkabab, tőkehalmáj (fagyasztva szárított) , friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Üdv: P.

Szalczingerné Puskás Andrea
2019-01-15 18:05:44
Kedves Orijen,másfél éves,anno nyerses tacskó több hónappal ezelőtti bélgyulladás ill.bélelzáródás után nyerset megemészteni már nem tud.Más gyártó szuperprémium tápjával nem vagyok megelégedve és szeretnék Orijen halasra váltani.Ezek fényében mennyire tűnik jó választásnak?köszönettel,Andrea

ORIJEN
2019-01-09 17:03:22
Kedves lali!

Egyértelműen az ORIJEN Fit & Trim terméket, a gazdik elmondásai szerint nagyon jól 'működik'. P.

ORIJEN
2019-01-09 17:01:31
Kedves Szabó Tamás!

Az egyik csúcstermékünk, tökéletes választás! Van benne többféle vörös hús, belsőségek és szardínia (Omega 3), nagyon szeretik a kutyusok. P.

lali
2019-01-09 13:24:22
Tiszteletem .
Vizslakutyám kicsit túlsúlyos ,lehet genetika vagy más . Nem lusta és mozog eleget ,maratonokra is együtt készülünk. Nagyon szeretem és a lehető legjobbat szeretném neki mindenből. Régebben evett Acana Ranchlandot de nagyon hullott a szőre.Kiskorában meg Orijen-t kapott. Most "Light" tápot szeretnék venni mit javasol Acana light vagy Orijen light.

Szabó Tamás
2019-01-08 15:09:30
Tisztelt Címzett!
Az "Orijen Regional Red 6kg-os" tápot néztem ki és az lenne a kérdésem, hogy a Jack Russell Terrier kutyánknak megfelelő lenne-e, de ha nem mit javasolna helyette?

A választ előre is köszönöm!
Üdv Szabó Tamás

ORIJEN
2019-01-06 13:05:49
Kedves Andrea!

Száraz, hűvös helyen tárolva NEM fog megromlani az ORIJEN Tundra. P.

Andrea
2019-01-05 13:46:17
T. Orijen!

Úgy tervezem, hogy a kutyusomnak 6 kg-os Tundrát rendelek, az neki kb fél évig elegendő. Ha felbontásra kerül a zsák, nem fog fél év alatt megromlani?

Ajtonyi Zita
2019-01-05 09:53:31
Nagyon köszönöm az értékes választ! Nagyra értékelem a profizmusukat!:)
Üdv,
Ajtonyi Zita

ORIJEN
2019-01-04 21:04:06
Kedves Németh Gyula!

Sajnos, nincsen mérőpoharunk. De egy 200 ml-es (2 dl) pohárba 100 gramm ORIJEN fér. P.

Németh Gyula
2019-01-04 19:53:40
Hol tudok Orijen kutya száraztáphoz mérő poharat beszerezni?

ORIJEN
2019-01-04 18:24:15
Kedves Pásztor Antal!

A termék etetési táblázata szerint, ha aktív a kutyus akkor cca. 200 gramm/nap, ha nem annyira aktív, akkor 150 gramm / nap a javasolt mennyiség. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek csak javasolt mennyiségek, a testsúly változásnak függvényében lehet módosítani a napi adagokat (+- 5 %).

Az ORIJEN Tundra és a Red is megfelelő, bármelyiket választhatja. az ORIJEN Tundra a csúcstermékünk, a vörös ORIJEN egy lehelettel alatta van:-))

A termékek napi adagjai megegyeznek az ORIJEN Originaléval. P.

ORIJEN
2019-01-04 18:16:48
Kedves Ajtonyi Zita!

Itt a 2. rész, egy kicsit bénáztam:-)

Táplálék-kiegészítők NEM szükségesek, pl. az ORIJEN Puppy Large tartalmaz bőven kondroitint és glükózamint (ld. termékoldal), melyek természetes forrásból származnak. Konkrétan a feldolgozott állatok porcai tartalmazzák.

DE kalcium- és egyébb csodatablettákat SEM szabad adni a kutyusnak; a tudomány egyértelmű álláspontja szerint az extra kalciumbevitel okoz ortopédiai problémákat a kölyöknél, ezért tartalmaz az ORIJEN Puppy Large kevesebb kalciumot az ORIJEN Puppy-nál.

Az egyik legjobb kölyöktápot választotta a labinak, aki ideális ütemben fog nőni, erős, egészséges és gyönyörű felnőtt kutyus lesz!

Apropó, a 6. hónaptól fokozottan kell ügyelni az elhízásra, mivel a túlsúly szintén növelheti a csontrendszerrel kapcsolatos problémák előfordulásának kockázatát. P.

ORIJEN
2019-01-04 18:13:22
Kedves Ajtonyi Zita!

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés tápokat, hogy megakadályozzák a kölyök gyors ütemű növekedését, hanem az alapanyagok alacsonyabb költsége miatt; alacsony fehérje = sok szénhidrát; mivel a fehérje drágább mint a szénhidrát (hús vs. gabona), ezért az ilyen termékek előállítása sokkal olcsóbb, mint például az ORIJEN eledeleké.

Más szóval, aki azt állítja, hogy a kevés fehérje (azaz sok szénhidrát) jó a kölyöknek, az butaságokat beszél. Az is könnyen belátható, hogy egy növekedésben lévő szervezetnek fehérjékre (csont + izomzat) és zsírokra (idegrendszer) van szüksége. És ez pontosan így van az ember esetében is

Pásztor Antal
2019-01-03 21:41:08
1 éves Lagotto kutyámnak Orijen Originalt adok. Naponta egy óra séta megvan, az alatt sokat mozog. 14 kg. Mennyi a napi adag, amit adhatok neki?
Láttam még az oldalukon a Red és a Tundra tápjukat is. Melyikre érdemesebb a későbbiekben váltani? Lehet-e egyből, vagy fokozatosan? És ezekből is ugyanannyi kell, mint az Originalból?
Köszönöm!

Ajtonyi Zita
2019-01-03 18:21:56
Tisztelt Cím!
Van egy 11 hetes labrador kölyök kutyám és szeretném lecserélni a tápot, amit a tenyésztő ajánlott, mert beszerzett ismereteim alapján az Önöké a legjobb. Egy kérdésem lenne csak, hogy a Puppy Large táp mellé a leírások alapján izületvédő (a tenyésztő ajánlott egyet a jelenlegi táp mellé) nem is szükséges? És a túl gyors növekedés miatt sem kell aggódnom? (a jelenlegi tápot azért ajánlotta a tenyésztő, mert állítólag picit kevesebb benne a fehérje, ami megakadályozza a túl gyors növekedést. Itt a fórumon az Önök előző, másoknak írt válaszaiból viszont azt vettem ki, hogy nem is a fehérje a probléma, ezért kérdezem csak!)
Válaszukat előre is megköszönöm!
Üdvözlettel,
Ajtonyi Zita

Andrea
2019-01-03 18:16:33

Köszönöm a válaszát, már meg is vásároltam a 34 dkg-os csomagot, ha sikerül hozzászoktatnom, akkor áttérek erre a tápra. A kutyus most 2 kg-os, a leírás alapján neki naponta 30 gr-ot kell adni (1 óránál nem mozog többet). Hihetetlen számomra, hogy ilyen kevés mennyiség elegendő neki.

ORIJEN
2019-01-03 16:41:43
Csak azért nem 'mertem' ajánlani, mert van benne kacsa:-) Tökéletes választás az ORIJEN Tundra.

Csak egy megjegyzés: nem létezik olyan, hogy 'baromfiallergia" + a Máltai fajtánál sem alakul ki allergia baromfira (nincs róla szakirodalom) = mindkettő egy hiedelem....

Andrea
2019-01-02 21:01:19
Köszönöm válaszát, olvastam, hogy a Tundra is adható a kutya minden életszakaszában, nekem ez lenne elsőre szimpatikus, Ön szerint is jó választás?

ORIJEN
2019-01-01 19:44:08
Kedves Andrea!

A feltételeknek a következő termékek felelnek meg: ORIJEN 6 Fish (csak hal), ORIJEN Regional Red (vörös húsok + hal). A napi ajánlott mennyiségeket a termékek oldalán tudja megnézni. P.

Andrea
2019-01-01 08:22:41
Annyit elfelejtettem közölni, hogy tartok a baromfi allergiától, nagyon sok Máltai érzékeny rá, jelenleg a pulyka mellett sokat vakarózik. Ezért inkább adnék neki baromfi mentes tápot.

Andrea
2019-01-01 08:16:09
Kedves Orijen! Egy 6 hónapos Máltai selyemnek szeretnék száraztápot vásárolni, jelenleg főtt pulykát kap rizzsel, répával, de félek hogy nem kap meg minden fontos tápanyagot, ezért szeretnék váltani. Milyen tápot és mennyit javasol neki adni. Köszönöm előre is válaszát.

ORIJEN
2018-12-10 15:17:46
Kedves László Krisztina!

A gyártó javaslata a következő: " Az ORIJEN fantasztikus frissességét és ízharmóniáját rehidratálással tudod helyreállítani. Minden egyes medalionhoz adjál 60 ml meleg vizet, majd 3-5 perc várakozás után tálalhatod. A gyorsabb rehidratálás érdekében törd 3 darabra a medalionokat, helyezd egy tálba és önts rájuk meleg vizet.". P.

László Krisztina
2018-12-10 07:20:18
Üdv, szeretném kérdezni, hogy a freeze dried pogácsát pontosan hogyan lehet megáztatni jól? Mennyire meleg víz kell? A vizet telejsen felszívja? Van valami technika? Nálam nem nagyon puhult meg, a tundra verzió van.

Dobos Anikó
2018-12-08 06:03:02
Kedves Orijen!Kedves P!
Köszönöm a gyors, kielégítő válaszát! Megnyugodtam, hogy helyesen etetem a kutyámat. 8 éves beagle kutyánk 7 hetes kora óta orijen tápot eszik. Nálais tökèletesen bevált!
Údvözlettel: D. A.

ORIJEN
2018-12-07 19:39:27
Kedves Dobos Anikó!

Olyan fajták esetén szoktam javasolni az ORIJEN Puppy / Puppy Large párost, ahol a várható felnőttkori súly 25-30 kg körül várható. Az ökölszabály szerint 25 kg felnőtt súly a határ a kistestű és a nagytestű kutyusok a határ. Természetesen ezt nem kell mereven értelmezni, csak tájékoztató jellegű érték. Az ’átmeneti’ fajtáknak emiatt ajánlom kb. 6 hónapos korig az energiadúsabb ORIJEN Puppy-t, és utána a könnyedebb ORIJEN Puppy Large-ot.
Például egy kuvasznak vagy bernáthegyinek sohasem javasolnám az ORIJEN Puppy-t; nem lesz bajuk a terméktől, de az elhízás kockázata magasabb lenne + az ORIJEN Puppy Large kevesebb kalciumot tartalmaz = csökken az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázata. És ezért NEM SZABAD a kölyöknek adni ásványianyag-tartalmú tablettákat!

ÉRTELMETLEN keverni az ORIJEN-t egy ’gyengébb’ táppal, hiszen pont a kölyökkor étrendjének minősége hat ki az egész felnőttkorra. A ’bőséges fehérje gyorsítja a növekedést’ hiedelem már (szerencsére!) nagyon ritkán fordul elő, már az 1990-es évek (!) elején megcáfolták tudományos vizsgálatokban.

A fehérje akkor befolyásolja a kölyök növekedését (károsan), ha:

1) alacsony a mennyisége, pl. alacsony fehérjés tápok.

2) vagy gyenge minőségű, pl. növényi eredetű; sikérek, szója és tsai.

Összefoglalva: korszerűen, az egyik legjobb szárazeledellel táplálja a kutyust; semmi táplálék-kiegészítő; 6 hónapos kortól fokozottan ügyelni a testsúlyra, mert a többlet feleslegesen terheli meg a növekedésben lévő csontrendszert, és ez okozhat ortopédiai problémákat (nem a fehérje). P

Dobos Anikó
2018-12-07 17:06:14
Kedves Origen!
Egy 13 hetes vizsla kutyám van. 8 hetes kora óta Origen puppy large-ot eszik a megadott napi mennyiséget először 4 részben elosztva kapta, most tértünk át a napi 3szori adagolásra. Semmi gond nincs ,rendesen eszik es szerintem szépen fejlődik. Most olvasgatom a fórumban adott válaszait és azt olvastam , hogy 6 hónapos korig az origen puppy-t javasolta, nem a large-ot. A kérdésem az, hogy maradhatunk a large-nál vagy 6 hónapos koráig térjünk át a sima puppy-ra. Illetve, azt a tanácsot adta valaki, hogy a puppy largot keverjem egy gyengébb táppal, mert attól túl gyorsan nőnek a kölykök. Én nem mertem keverni. Erről mi a véleménye? Köszönöm . Üdvözlettel: D. Anikó

Zsu
2018-11-24 18:37:33
Szia,
Köszönöm a választ. A jutifalatokból vettem többfélét a márkából. Hát lesz időnk eldönteni mert a legnagyobb kiszerelést kapta. Valószínű neki is váltani fogom az ízeket.
Zsu

ORIJEN
2018-11-24 10:33:39
Szia Zsu!

Az ORIJEN Red is tartalmaz halat, legfőképpen a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) miatt.

Rotációs etetés: ha egy termék többféle állati eredetű alapanyagot tartalmaz, az gyakorlatilag megfelel a kritériumnak. Sokan nem mernek váltani, ha egy tápot a kutya szívesen fogyaszt, leginkább nekik javasoljuk, hogy nyugodtan tegyék változatosabbá az étrendet, kifejezetten jót tesz. Szemben a régi hiedelemmel, hogy a kutya egyféle fehérjén és szénhidráton is jól elvan; ld. csirke + kukorica alapú termékek.

Szóval, nem szükséges a Te esetedben váltani, de nem árt. És lehet nézni olyan jutalomfalatokat, melyekben különleges húsok, pontosabban illatok és ízek vannak.P.

Zsu
2018-11-22 22:35:00
Szia,
Igen. Tetszik az összetevője a tápnak. Persze hogy jó a többféle változatos hús. A cica már régebb óta kapja az Orijent. Neki váltva adom a redet a 6hallal.
De érdemes csak a reddel etetni a kutyust ha bevállik, vagy jobb ha a 6halassal felváltva etetem őt is?
Köszi
Zsu

ORIJEN
2018-11-22 22:06:12
Kedves Zsu!

Én nem vagyok bulldogos:-), de annyit szeretnénk hozzátenni, hogy a rotációs etetés (többféle fehérje-és zsírforrás) ideális a ragadozó kutyának, hiszen a természetben is többféle prédaállattal táplálkozott. P.

ORIJEN
2018-11-22 15:51:54
Kedves Pásztor Antal!

Cca. 140-150 gramm. P.

Zsu
2018-11-22 01:52:18
Sziasztok,
van egy 2 éves francia bulldogunk, aki eléggé érzékeny.
Most rendeltem red-et és különböző jutalomfalatokat is.
Vannak itt francia bulldogosok, ha igen irtok tapadztalatot?
Illetve érdemes felváltva a 6halassal adni neki ha bevállik a red?
Köszönettel
Zsu

 1 2 3 4 5 6 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS