Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2019-10-15 16:18:34
Kedves Tünde!

Nincs tudományos álláspont ezzel kapcsolatban, vannak feltételezések és sok butaságot lehet olvasni a neten. A kolléganőm kutyusa is hasonló étrenden van (többféle ORIJEN), és rendszeresen legel:-)

Ha kutya életvidám, szőrzete jó állapotban van, széklete normális, akkor nem lehet gond. Amúgy a fűben néhány ásványi anyagon is vitaminon kívül nem sok minden van egy ragadozónak. P.

Tüne
2019-10-15 09:58:18
Sziasztok!
Van egy angol bullterrierünk, akit 6 Fish és Regional Red táppal etetünk.
Viszont rendszeresen (napi szinten) eszi a füvet mellé. Lehetséges, hogy valamilyen tápanyagot hiányol a szervezete?
Köszönöm,
Tünde

ORIJEN
2019-10-03 15:20:44
Kedves Jacsó Rita!

Mivel az alapanyagok jelentős része friss vagy nyers, ezért a tápszemcsék mérete és alakja eltérő lehet. Az eltérés csak pár milliméteres tartományban értendő.

Tehát az ORIJEN Original szemcseméret 1 cm és 1,5 cm között váltakozik, nem teljesen kör alakú, enyhén ovális. P.

Jacsó Rita
2019-10-02 07:52:19
Érdeklődnék, hogy az Orijen Original tápszemek mekkora méretűek, mondjuk mekkora az átmérőjük?

Köszönettel:
Rita

Bernadett
2019-09-30 22:47:37
Köszönöm szépen.

ORIJEN
2019-09-30 16:53:42
Kedves Bernadett!

A tacsinak az ACANA Puppy SMALL Breed terméket ajánlom. Nagyjából 9-10 hónapos korban válik felnőtté, ekkor jöhet az ACANA Small Breed vagy bármelyik ACANA Regionals és / vagy ACANA Singles termék.

Az elhízást folyamatos odafigyeléssel megelőzni, pl. fokozottan kell ügyelni a kalóriabevitelre.

Teljesen felesleges táplálék-kiegészítőket adni, hatásuk nem bizonyított, továbbá az ÖSSZES ACANA termék tartalmaz természetes forrásból származó ízületvédő anyagokat. P.

Bernadett
2019-09-29 17:50:45
Üdvözlöm!
Szeretném a tanácsát kérni.Egy 5 hónapos törpe tacskónak melyik tápot ajánlaná puppy/puppy large.Mikor kellene áttérni felnőtt tápra és melyik lenne számára a legmegfelelőbb az ízületi problémák megelőzésehez illetve az elhízás elkerüléséhez. Jelenleg glükozamin,kondroitin,msm tartalmú kiegészítőt kap a jelenlegi tápja mellé állatorvosi javaslatra a gyors növekedés miatt kialakult átmeneti izületi problémára.

ORIJEN
2019-09-17 16:27:44
Kedves Kovács Eszter!

Hát igen, az ún. gyógytápokkal gyakran előfordul az ilyesmi, szerintem azért, mert a felhasznált alapanyagok minősége elég gyatra...

Az ORIJEN termékeket számos cukorbeteg kutyus eszi gond nélkül, mivel a szénhidráttartalmuk alacsony. Az ORIJEN 6 Hal is mindössze 19 % szénhidrátot tartalmaz. P.

Kovács Eszter
2019-09-17 14:35:12
Jó napot! Érdelőnék,hogy cukorbeteg kutyám számára megfelelő lenne e az Orijen Six Fisch táp kiegészítésként,az otthon készÍtett diétás menüje mellé.A gyógytápját nem eszi meg,amit nem is bánok ,hiszen kukoricát és búzát is jócskán tartalmaz .


ORIJEN
2019-09-13 16:09:39
Kedves sz. noemi!

Ha erősen megvan a hajlam, akkor ki fog alakulni az ortopédiai probléma, semmilyen kiegészítővel nem lehet gyógyítani vagy megelőzni. Egyetlen megoldás az ideális testsúly fenntartása.

A kis bevezetőt azért írtam, mert nincs olyan tudományos információ, amely megadja, pl. mennyi a minimális glükózamin-és kondroitin-szükséglete a kutyának.

Az ORIJEN Regional Red és az ORIJEN Tundra termékekben azért alacsonyabb a két ízületvédő mennyisége, mert a felhasznált alapanyagok (kérődzők) kevesebbet tartalmaznak. Tehát a két ORIJEN esetében is a kondroitin és glükózamin természetes forrásból származik, és semmilyen más racionális indokhoz nincs köze.

ÉTREND: egyértelműen a változatos etetést javasoljuk, ezért teljesen rendben van a kutyusnak összeállított étrend. Gratula!

Csak annyit jegyeznék meg, hogy a kölyökkorban nem célszerű gyakran és jelentősen változtatni a táplálék összetételén, mert az emésztőrendszer is ebben a időszakban fejlődik ki, és érzékenyebb kutyusoknál lehet lazább a széklet. P.

sz. noemi
2019-09-13 01:05:47
Ez a kombináció megfelelő lehet?
Köszönöm válaszát!

sz. noemi
2019-09-13 00:46:08
Üdv. Orijen!
Két moszkvai őrkutya kölyök (4 ill. 6 hónaposak) Orijen Puppy Large
tápot kap.
A nagyobbiknál csípőízületi diszpláziát állapítottak meg,
jelenleg K9 Fullflex kiegészítőt kap mindkettő,
a diszpláziamentes "kicsi" csak az ajánlott adag harmadát.
Szeretném változatosabban kiegészíteni az étrendjüket,
Orijen Regional Red és Tundra tápokkal.
Ezekben jelentősen alacsonyabb a glükózamin és kondroitin tartalom,
de a másféle húsokból(vörös) származó fehérje szerintem szükséges számukra.Adagolása(Természetesen az előbb említett porc és ízületvédő megfelelő adagolása mellett):
1/2 Puppy large
1/4 Regional red
1/4 Tundra


Sz István
2019-09-06 08:26:33
Köszönöm szépen részletes válaszát!

ORIJEN
2019-09-05 21:47:53
Kedves Sz István!

Először is: a LEGJOBB kölyöktáppal eteti a kutyust!

A három, alapvető tápanyagból - fehérje, zsír és szénhidrát – nyer a szervezet energiát.

Az ORIJEN Puppy esetében ezek az értékek a következők:

Fehérje – 38 %
Zsír – 20 %
Szénhidrát – 17 %

Ez 4000 kcal/ kg metabolikus energiát jelent.

A rohamtempóban fejlődő kölyöknek a fehérje és a zsír nélkülözhetetlen (esszenciális) tápanyag, ezt mindenki tudja. A szénhidrát NEM nélkülözhetetlen tápanyag, csak üres kalória. Ha nem kap a kutya, nem lesz semmi baja. Ellenben, ha nem kap megfelelő mennyiségű fehérjét és zsírt, akkor megjelennek a hiánybetegségek.

Nézzük meg egy 16 év tapasztalattal rendelkező tréner által javasolt, 25 % fehérjés tápot:

Fehérje – 25 %
Zsír – 20 %
Szénhidrát – 30 %

Tehát amennyivel lement a fehérje, pontosan olyan százalékkal emelkedett a szénhidrát. Ez logikus, hiszen valaminek kell lennie a zsákban + a táp energiatartalmát biztosítani kell. Magyarán, a tréner által javasolt étrendnek döntően szénhidrátokat kell tartalmaznia! Nagyon nagy butaság…

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés tápokat, mert a tudomány szerint egészséges a kutyának, hanem azért, mert az alapanyagok költsége (állati vs. növényi) sokkal alacsonyabb.

A sok fehérje tönkreteszi a veséket?

Ez egy legalább 50-60 (!) éves tévhit, melyet az elmúlt fél évszázadban megcáfoltak számtalanszor. Azt javaslom a trénernek, hogyha valóban érdekli a kutyák táplálása akkor a KÖNYVTÁR menü alatt talál két tanulmányt a fehérjebevitel és a vesék kapcsolatáról.

És még egy gondolat: az étrendi fehérje két esetben lehet káros a kölyökre:

1. ha túl keveset tartalmaz a táplálék;

2. ha rossz minőségű, pl. növényi eredetű.

Üdv:
P.

Horváth Erzsébet
2019-09-05 21:37:25
Üdvözlöm,
Köszönöm a választ, azóta rendbe tettük a kutyust, nagyon szépen helyrejött a sebe, és a szőre is. Ugyanúgy six fisht eszik, kapott vitaminokat, és gyönyörű lett, nem hullik, és szép fényes a bundája.

Sz István
2019-09-05 15:13:19
5 hónapos keverék kutyánkat Orijen Puppyval etetjük. 16 évnyi tapasztalattal rendelkező kutyatréner-ismerősünk szerint a táp fehérjetartalma (38%) túlságosan magas. Az ideális fehérjetartalom 25% körül lenne szerinte, hogy kíméljük az állat veséjét. Nincs esetleg valamivel alacsonyabb fehérjetartalmú, kölykök, növendékek táplálására alkalmas eledelük? Válaszukat előre is köszönöm!

ORIJEN
2019-09-01 13:34:49
Kedves Horváth Erzsébet!

A történthez nem tudok sok mindent hozzátenni, bármit írnék csak merő spekuláció lenne, sajnálom!

Allergia és 6 Fish: bármilyen fehérjére kialakulhat allergia, így a halra is. Sőt, a bárányra is, a tévhittel ellentétben, és szintén városi legenda az is, hogy a csirke okoz a legnagyobb valószínűséggel fehérjeallergiát. Most nem megyek bele a részletekbe az allergiával kapcsolatban, a lényeg: a halra is alakulhat ki allergia, de mivel a kutyus kölyök ennek elhanyagolható a valószínűsége.

A fehérje allergiánál SOKKAL nagyobb valószínűséggel alakulhat ki a kutyáknál pollenallergia, hasonlóan az emberhez.

Természetesen a legjobb étrend fogyasztása mellett is lehet egészségügyi problémája a kutyának, de az erősebb szervezete hamarabb leküzdi a bajt. P.

Horvát Erzsébet
2019-08-29 22:46:51
Üdvözlöm!
9hónapos kutyámat (Shiba Inu) elutazás miatt 6hétre panzióba vittük. Mikor elvittük július elején, még szép fényes szőrzete volt, tény, hogy ahova odafeküdt, az szőrös lett, de pillanatnyilag csomóban hullik neki, véleményem szerint ennyire nem szabadna vedlenie...szóval amikor elvittük, adtunk mellé egy 6kg-os Six fisht is, hogy ezt adják neki. Hazahoztuk 6hét után. Lett egy tályog a füle mögött, amire mondta az orvos, hogy nem harapás miatt keletkezett,, egy kus sérülés fertőződhetett el, és ez valószínűleg legyengítette az immunrendszerét...nem a tályog miatt, hanem a fénytelen, csomóban hulló szőre miatt kérem szépen a véleményét.
Nem vagyok rosszindulatú, de megfordult a fejemben, hogy esetleg nem azt a tápot kapta, amit vittünk neki. Lehetséges a szokásos Six fish mellett ekkora változás?De nyilván ezt nem tudjuk meg, ha így is volt, vagy eszembe se jusson ilyesmi, mert a gyulladás miatt simán megtörténhet, bármilyen jó az eledel? Ugye kizárt, hogy allergiás lett a halasra? Egyébként étvágya van, nincs hasmenése.
Köszönöm a válaszát előre is!
Üdvözlettel,
Horváth Erzsébet

ORIJEN
2019-08-05 16:29:37
Kedves Szegedi Alexandra!

Az ORIJEN Fit & Trim termékünket javaslom. A visszajelzések alapján, egy nagyon hatékony fogyókúrás eledel.

A tápszemcse mérete átlagos: azaz se nem kis szemű se nem nagy. A kistestű kutyusok is simán elbírnak vele. P.

Szegedi Alexandra
2019-08-05 10:32:29
Kedves Hölgyem/Uram,

Felnőtt, chihuahua kutyáimnak keresek tápot. Lehetőseg szerint kis szeműt, diétához alkamasat. Szeretném megkérdezni, hogy mit ajánl?
Előre is köszönöm a válaszát!

ORIJEN
2019-07-24 17:15:03
Kedves Fehér Niki!

9-10 hónapos korban lehet váltani felnőtt termékre. P.

Feher Niki
2019-07-24 10:24:18
Sziasztok! Újra próbálom....:-) 1 éves parson russell terrierem Orijen puppy fogyasztó. Kérdésem az lenne, mikortól valtsak felnőtt tapra, és kistestunek melyik javasolt? Elsősorban Orijen érdekel. Köszönöm! Üdv. Niki

Feher Niki
2019-07-24 10:21:01
Sziasztok!

ORIJEN
2019-07-16 16:32:05
Kedves Rohály Tünde!

A következő termékekből bármelyik megfelelő: ORIJEN Original, 6 Fish, Regional Red és Tundra.

Az ORIJEN minden tápanyagot biztosít, feleslegesek a kiegészítők. P.

Rohály Tünde
2019-07-16 12:13:37
Üdv,
Angol bullterrier kutyusunk most lesz 1 éves. Eddig orijen puppy-val etettük.
Melyik orijen tápot javasoljátok neki a továbbiakban? Az orijen táp mellett érdemes mással is etetni a kutyust, vagy ez fedezi az összes szükségletét?
Köszönöm,
Tünde

ORIJEN
2019-06-15 19:04:45
Kedves SGábor!

NEM szűnik meg, csak megújul, és a generációváltás során bénázik a gyártó, és nem teljesíti a megrendeléseinket. DE van még néhány darab 170 grammos. P.

ORIJEN
2019-06-15 19:02:47
Kedves Csenge!

A napi 60 g ORIJEN 6 Fish a kutya összes tápanyagszükségletét fedezi. Ez a mennyiség cca. 230 kcal, ami nem kevés egy 5 kg-os kutyusnak + még kap sertéshúst és rizst (ez utóbbi teljesen felesleges).

A termék 18 % halolajat tartalmaz, ami az energiabevitel 42 %-át fedezi. Ennél több zsírt / olajat adni a kutyusnak nem célszerű, mivel nagyon könnyen elhízhat.

A korpásodás és az ORIJEN 6 Hal halolajtartalma között semmilyen kapcsolat
nincs. P.

SGábor
2019-06-14 20:17:27
Sziaztok!
Kérdésem lenne. ORIJEN Regional Red medalion csak most nem elérhető vagy megszűnt.

Csenge
2019-06-14 12:54:24
Hozzátenném még, hogy napi 1x főtt sertéshúst kap rizzsel.

Csenge
2019-06-14 12:38:49
Jó napot!
Azért keresem fel Önöket, mert a kiskutyám nagy valószínűséggel csirke allergiás és a Six Fish szárazeledelükre esett most a választás (Imádja! ), mert úgy látom valóban 100%-ig csirkementes. Nem úgy, mint sok másik csirkementesnek hirdetett táp, ahol az összetevők között szerepel a baromfi zsír vagy a baromfi fehérje. 

Szeretném megkérdezni, hogy egy 5 kg-os törpetacskónak napi 60 g táp fedezi a szükséges zsiradékot halolajokból stb. …, mert sajnos kicsit korpás, száraz a bőre.(ami akkor is volt, amikor nem volt csirke a táplálékában).

köszönöm

Krisztián
2019-05-31 21:47:54
Nálunk ugyanez volt. Hozzászoktak a konzervekhez nedvestápokhoz ami tele van nyomva mindenféle ízfokozóval kb szinte 0 tápanyagtartalmuk van.
Én egyszerűen elé raktam a száraz tápot, nem ette meg ,de nem is kapott mást egyik kutyánk 1 napig semmit nem evett a másik 2 napig. Utána kiették a tálat az utolsó szemig. Nyugi nem fog éhenhalni a kutya ,ha éhes lesz valóban megeszi. kb 2 hétig ment nálunk a durcizás. Onnantól kezdve megoldódott a probléma. Ezután csak arra figyelj ,hogy ne adj neki több konzervet, mert aztán kezdheted előről . Most ,hogy joghurtal vagy kefirrel kevergeted ugyanúgy megszokja ,hogy addig nem eszi meg amig valamit nem keversz hozzá. Mindennap legyen neki friss viz ha nem is eszik, de inni kell neki . A kutya olyan mint a gyerek, Ha kezébe adod a hamburgert meg a chipset akkor kb annyira ráál a gyerek ,hogy mikor eléteszel bármi egészségeset azt alig akarja majd megenni.

ORIJEN
2019-05-10 17:12:26
Kedves Bence!

Na erre a kérdésre nem tudok válaszolni, sajnálom! Vannak ilyen típusú kutyusok, beléjük van kódolva ez az evési mintázat. A langyos vízbe történű puhítást szoktuk javasolni mi is, de itt elfogy a tudomány. Talán érdemes kipróbálni más márkát is, sohasem lehet tudni.

De ha a kutya egészséges, életvidám a szőrzete kitűnő állapotban van, és a széklet is megfelelő, akkor nagy gond nem lehet: a kutyus az összes szükséges tápanyagot megkapja, és el kell fogadni, hogy Ő ilyen:-)) P.

Bence
2019-05-10 09:12:34
Üdv,

Sajnos a kutyám nem nagyon eszi a száraz tápot. Most vásároltam Önöktől egy Orijen Original tápot, és ezt sem akarja magában enni.
Eddig Acana tápokat kapott, azokat se nagyon ette. Mindig vízzel adjuk neki, vagy ritkán joghurtal / kefírrel. A kutya 3,5 éves. Mindig reggel kap száraz tápot, este pedig konzervet.

Mit ajánlanak, hogyan adjuk neki a száraz tápot, hogyan?

Válaszát előre is köszönöm!

ORIJEN
2019-05-05 08:22:48
Kedves Horváth Erzsébet!

Felesleges a csont, mint táplálék-kiegészítő, mivel a két termékben minden tápanyag megtalálható. A csont ’funkcionális’ segédeszközként használható: van mit rágcsálnia a kutyusnak, mivel a száraztáp nem jelent megterhelést a fogazatnak.

A csont: kicsit túlértékelik a táplálkozásban betöltött szerepét. Kevés tápanyagot hasznosít belőle a kutya, leginkább a kalciumot és a foszfort (a kalcium-foszfát miatt kemény a csont), erre a két ásványra az ORIJEN mellett nincs szüksége a kölyöknek. Sőt nagytestűeknek kifejezetten a kockázatos az extra kalcium miatt. A csirkefarháttal sokan táplálják a kutyákat, mert olcsó, és abba a hitbe ringatja a gazdit, hogy hússal etet. Itt akkor lehet gond, ha a kutya étrendjének jelentős részét teszi ki ez a vágóhídi melléktermék.

Röviden: mint rágcsa és nem étrend-kiegészítő, a marhacsont jobb választás. P.

Horváth Erzsébet
2019-05-04 17:03:54
Üdv,
Érdeklődöm, hogy 7 hónapos 7-8kg-os kutyámnak Six Fisht, és Tundrát adok felváltva. Tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy mellette adjak-e neki csontot...nagyon falánk eb, nem szeretném, hogy baja legyen. Eddig nem mertem neki adni. És ha igen, akkor mi a legjobb, legbiztonságosabb, és hogy tálalva? Volt aki azt mondta, hogy farhátat megfőzve, falatokra összevágva, van aki a marhacsontra esküszik...minden fórum mást ír...
Előre is köszönöm, üdv,
Horváth Erzsébet

ORIJEN
2019-04-27 15:59:35
Kedves Kollár László!

Mert az ORIJEN Senior-ban több a hal: 23 % hal + 1 % halolaj. Az ORIJEN Red esetében 11 % hal + 1 % halolaj. P.

Kollár László
2019-04-26 19:45:00
Már jobb a széklet...de még egy kérdés..miért olyan erős halszagu az orijen táp.a regionális red vagy a tundra kevésbé halszagu? Köszönöm

ORIJEN
2019-04-25 13:26:46
Kedves K.Laszlo!

A termék nem tartalmaz sok fehérjét, mivel az idős kutyusoknak több fehérje kell, mint a felnőtteknek- ez így van az ember esetében is.

Sok minden okozhat híg székletet, pl. ha kicsit sok a napi adag. Sajnos nem adta meg a kutya súlyát, én nem tudok javasolni semmit. Természetesen, néhány kutya lehet érzékeny az ORIJEN összetevőire. P.

K.Laszlo
2019-04-25 08:21:52
sziasztok.kerdeznem hogy idősebb máltai kutyamnal váltottam keverve az első napokban orijen seniort,de még 5 nap után is higva széklet.lehet nem bírja a sok fehérjét vagy más probléma.adagja kb 50 gramm

ORIJEN
2019-04-11 22:27:00
Kedves Kovács Krisztina!

1 éves kortól lehet váltani felnőtt eledelre. P.

 1 2 3 4 5 6 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS