Orijen

Kutya

Macska

Konyháink

Díjaink

Webáruház

Fórum


ORIJEN
2021-02-21 12:58:25
Kedves Sz. Alex!

Szomorúan hallom, hogy még mindig kering ez a régen cáfolt hiedelem. Egy gyors ütemben növekedő kölyöknek káros a fehérje? Már a kérdésfeltevés is mosolyra ösztönöz….

Az első kísérleteket ezzel kapcsolatban az 1990-es évek elején(!) elvégezték. Az eredmény: a ’bőséges’ fehérje nincs észrevehető hatással a nagytestű kölyök fejlődési ütemére, azaz semmilyen ortopédiai problémát NEM okoz. Mindez közel 30 éve köztudomású!

Másik oldalról közelítve meg a kérdést: a kutya (és az ember) szervezete a 3 alapvető tápanyagból jut energiához, ezek a fehérje, a zsír és a szénhidrát. Magyarán, ha egy kutyus napi kalóriaszükséglete 500 kcal, akkor pl. ORIJEN Puppy Large esetén ezt 38 % fehérje, 16 % zsír és 21 % szénhidrát biztosítja. Ha egy száraztáp maximum 28 % fehérjét tartalmaz, akkor a zsírból vagy szénhidrátból kell többet enni az ebnek, hogy hozzájusson az 500 kilokalóriához. Általában elmondható, hogy egy 28 % fehérjét tartalmazó száraztáp min. 10 %-kal több szénhidrátot tartalmaz, mint az ORIJEN Puppy Large; a matek nagyon egyszerű.

A max. 28 % fehérjés kölyöktápokat nem azért gyártják, mert egészségesek, hanem mert OLCSÓBB alapanyagokból (növényi) készülnek, VAGY mert a gyártó nem képes magasabb fehérjetartalmú termékek előállítására.

A fehérjének 2 esetben van NEGATÍV hatása egy kölyök növekedésére: 1) ha túl kevés a fehérje az étrendben = alultápláltság; 2) ha rossz minőségű, pl. döntően növényi eredetű = fejlődési rendellenességek.

Az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom. FONTOS: kalcium-és egyéb csodatablettákat NE adjon a kutyusnak! P.


Sz. Alex
2021-02-20 23:07:41
Van egy 4 hónapos doberman kutyusom.
-Sok helyről olvasom hogy a gyorsan növő kölyökkutyaknak alacsony feherjetartalmu eledelt kell adni mert okozhatnak problémát.
- Jelenleg totw high prairie puppy tápot kap 28% os fehérjetartalmu
- szeretném kiprobalni az orijent, csak szinte mindegyik 38% os feherjetartalmu, jelenthet ez problémát Vagy ez csak kozhiedelem?önnek mi a véleménye? A puppy large Vagy esetleg a six fish jó választás lehet?

ORIJEN
2021-02-12 19:02:03
Kedves Ács Lajos!

Idős kutyusok táplálásánál két fő szabály van: 1) alacsonyabb kalóriabevitel, hogy ne hízzon el; 2) bőséges fehérje, mivel a szervezete kevésbé hatékonyan tudja az étrendi fehérjékből a szükséges fehérjéket előállítani.

Az ORIJEN Regional Red bőségesen tartalmaz fehérjét, és hozzávetőleg 6 %-kal több metabolikus energiát / kg mint az ORIJEN Senior. Tehát mehet tovább a vörös ORIJEN, de ha felszalad egy kis túlsúly az idők folyamán, akkor csökkenteni kell a napi adagot, azaz a napi kalóriabevitelt. P.

Äcs Lajos
2021-02-12 10:38:53
Magyar vizsla mindig Orijen kutyatapot kapott . Most 8 eves es a Regional Red-et veszem neki. Melyik jobb Red vagy Senior? Nekem jobban tetszik a Red de On a szakember.

ORIJEN
2021-02-11 16:31:11
Kedves Tamara!

ROTÁCIÓS etetés: azért javasoljuk, hogy a kutyus minél többféle fehérje-és zsírforrást fogyasszon, ahogyan a ragadozók a természetben is többféle prédával táplálkoztak. Nincs szabály arra, hogy milyen időközönként kell váltani, a változatosság önmagában biztosítja a megfelelő táplálást. A máltai legalább 10 különféle húst és halat eszik + többféle belsőség- sokan megirigyelhetnék!

FD-jutalomfalatok: fontos hangsúlyozni, hogy nem teljes értékűek, azaz csak kiegészítő táplálásra alkalmasak (az FD-eledelek azonban teljes értékűek). Azt javasoljuk, hogy a jutalomfalatok mennyisége ne haladja meg a napi kalóriabevitel 10 %-át.

Most nagyon tudományos leszek! A kutyus javasolt napi szárazeledel mennyisége 60 g, ami kb. 230 kcal/ nap (ORIJEN Tundra ME: 3860 kcal/kg × 0,06 = 231,6 kcal). Ha ki akarjuk egészíteni a lehető legtöbb jutalomfalattal, akkor max. 23 kilokalóriának megfelelő mennyiséget célszerű adni, ami 4-5 darab per vacsora (1 db ORIJEN Tundra FD-jutalomfalat = 5 kcal).

A fentieket a túlzott kalóriabevitel (elhízás) elkerülésére miatt javasoljuk, NEM a fehérjebevitelre vonatkoznak.

A jutalomfalatok bármilyen formában adhatóak.

FEHÉRJE: a fehérjefogyasztásnak nincs egészségügyi felső határértéke. A fehérjének két esetben van negatív egészségügyi hatása: I. ha túl kevés; vagy II. ha rossz minőségű. Ezzel nem azt állítjuk, hogy csak fehérjével kell etetni a kutyát, de az étrendjének döntően fehérjét és zsírokat kell tartalmaznia + mérséklet mennyiségű szénhidrátot (ez utóbbi nem esszenciális / nélkülözhetetlen tápanyag). P.

Tamara
2021-02-10 19:53:59
Tisztelt Szakértők!

Egy éves fajtiszta máltai selyemszőrű kutyusom gyakorlatilag a kezdetektől Orijen tápot kap és nagyon meg vagyunk vele elégedve.(A tenyésztő is ezt ajánlotta) Az Orijen Tundrát, 6 Fisht és a Regional Redet kapja váltogatva. 2 kg-os kiszerelésekben veszem neki. A kutyus 3 kg, így kb egy 2kg-os táp 6-7 hétig tart, szóval 6-7 hetente váltogatom neki rotációban.
Kérdésem az lenne, hogy elég ha csak kb 2 havonta váltogatom vagy érdemes lenne gyakrabban?
Illetve, szeretném nála bevezetni a FD falatokat is, és arra gondoltam, hogy reggelire adnám neki továbbra is a tápot valamilyen zöldséggel vagy gyümölccsel kiegészítve ahogy eddig is, este pedig FD. És a FD-ból mennyit adjak neki ha főétkezésként adom neki, illetve mondjuk ha csak a tápra szóróm kiegészítésként? Nem sok ha a kettőt egyszerre adom? Nem lesz túl sok a fehérje?

ORIJEN
2021-02-07 22:04:34
Kedves Beretka Imre!

A terméket felnőtt cicáknak javasoljuk. Amíg kölyök, nem szükséges fogyóznia:-) P.

Beretka Imre
2021-02-07 14:18:39
Tisztelt Orijen!

10hónapos ivartalanított brit rövidszőrű cicánk van,tehát még fejlődésben van a cica. Eddig is Orijen tápokat kapott amit mind nagyon szeret is,de az elhízást megelőzendő gondoltam,hogy Fit&Trim; tápra térnénk át. A Fit&Trim; minden életszakaszban adható? Kielégíti egy fejlődő cicának a tápanyag,vitamin,ásványianyag szükségletét? Ahogy nézem a többi Orijen táphoz képest kevesebb kalória(zsír,szénhidrát),több rost és picit több fehérje van benne,a többi tartalom nagyjából ugyanaz.
Válaszát előre is köszönöm!

ORIJEN
2021-02-06 17:43:24
ORIJEN Fit & Trim

Orosz Erika
2021-02-05 23:32:06
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, ami tanulságos is volt egyben! Már csak az lenne a kérdésem, ha a cica ivartalanítva lesz utána melyik tápot ajánlaná neki?

ORIJEN
2021-02-05 17:12:58
Kedves Orosz Erika!

Az összetétel listájában (ez a recept) azért nem szerepel külön a taurin, mert halak jelentős részét egészben főzzük meg (WholePrey), és a belsőségekben bőségesen van taurin. Tehát az ORIJEN 6 Halban található taurin természetes forrásból származik, és a mennyisége / aránya (0,3 %) ezért szerepel az Analitikai összetevők listájában.

Ha egy száraztáp összetételének listájában fel van tüntetve a taurin, az azt jelenti, hogy a felhasznált alapanyagok nem vagy kis mennyiségben tartalmaznak taurint, ezért ki kell egészíteni, más szóval ebben az esetben a taurin egy táplálék-kiegészítő.

A halas ORIJEN-ben bőségesen található taurin (min. 0,3 %), teljesen felesleges kiegészíteni. P.

Orosz Erika
2021-02-04 06:44:01
Közben sikerült megtalálnom, hogy van benne, elnézést a figyelmetlenségemért. Már csak az lenne a kérdésem hogy az a mennyiség ami található benne az elegendő vagy kellesz hozzá pluszba adni taurint?

Orosz Erika
2021-02-03 22:59:56
Üdvözlöm Önöket!
Lenne egy kérdésem az Orijen 6 halas táppal kapcsolatban, még pedig az, hogy tartalmaz-e Taurint?Ugyanis olvastam az összetevőket, de ott nem találtam a leírásban.
Brit cicámnak szeretném adni, de fontos lenne számunkra hogy taurint is tartalmazon. Előre is köszönöm szépen válaszukat!

ORIJEN
2021-01-29 15:51:39
Kedves Nagy E.!

Nem tudom, hogy az adott esetben, miért lett hasmenése a kutyusnak. Természetesen az ORIJEN Tundra termékben nincs olyan alapanyag, amely hasmenést okozna. Ha lenne, akkor a gazdik panaszkodnának világszerte, és nem lehetne eladni a terméket.

DE egyéni érzékenység előfordulhat, mivel nem tudunk olyan száraztápot gyártani, amely minden egyes ebnek tökéletes lenne. Ilyen esetben váltást javaslunk.

Az ACANA termékek összetétele eltérő az ORIJEN-től, talán ez lehet az oka, hogy nem okoztak hasmenést, azonban ez is csak egy feltételezés. Számos kutya esetében, pont az ORIJEN tette rendbe az emésztést.

Sajnos, konkrétabb választ nem tudok adni. P.

Nagy E.
2021-01-28 22:13:40
Kedves Orijen!
Egy hónapja rendeltünk Orijen Tundra tápot, és körülbelül ezzel egy időben elkezdődött egy elég erőteljes hasmenés kutyáknál, párszor sajnos véres is. A tünetek alapján rögtön állatorvoshoz vittük, nem gyanakodtunk/ nem szerettünk volna gyanakodni a tápra, az állatorvos tünetek alapján azt gondolta szintén nem a táp okozza. Több tesztet elvégeztek(kétszer rendelői giardia gyors teszt, egyszer laborba beküldött minta tesztelése) minden negatív lett. Ezt követően diétás konzerv tápot adott az orvos, majd elkezdtünk egy másik száraz tápot adni, hogy kizárjuk ez okozta a problémát. Majd ismerőseink kipróbálták a Tundra száraztápot, szintén hasmenés jelentkezett kutyájuknál. Szeretném megkérdezni, mi okozhatja ezt a tápban? Korábban kutyánk kapott már kétféle Acana tápot is, amitől nem volt semmi baja, ezért mertem Orijent is rendelni neki. Köszönöm.

ORIJEN
2021-01-18 18:33:52
Kedves Gregus Ádám!

Ahogyan a telefonon megbeszéltük, az ORIJEN Puppy Large etetési táblázatát kell figyelembe venni, mivel a Tundrának csak felnőtt kutyusoknak szóló táblázata van. P.

Gregus Ádám
2021-01-18 09:13:20
Szép napot !
6 hónapos Amstaff kutyusunk eddig a puppy large tápot kapta napi 3x200g -os adagokban. Most állunk át a Tundrára és a tenyésztő javaslata alapján mostantól a napi 600g-ot nem 3x200g-os adagokban, inkább 2x300g-os adagokban kapja meg. Viszont a Tundra csomagolásán a javasolt napi adag 30kg-os aktív kutyáknál is mindössze 330g/nap. Nagyon kevésnek tűnik. Ez a tápanyagok miatt van ? Mennyire szent írás ? Csak azért szúrt szemet mert a mi kutyánk még csak 6 hónapos, 25kg és már most 600g/nap az adagja és ez továbbra is nőni fog kb 1 éves koráig. Köszönöm a választ.

Péter
2021-01-15 21:04:01
Köszönöm a választ!Elnézést, nem akadékoskodásból kérdeztem, csak az általunk eddig használt tápoknál a mesterséges tartósítószer hiányát mindig határozottan feltüntették (ehhez voltam szokva :-) ). Egyébként Real Nature Wilderness-ről váltunk, mert a márkát érintő visszahívások/egyéb problémák miatt elegünk lett a nyomon követhetetlen, bérgyártásban készült tápokból.Tisztelettel P.

ORIJEN
2021-01-15 16:53:08
Kedves Péter!

Az ORIJEN Tundra, mint minden egyes szárazeledel, tartalmaz tartósítószert. Az ORIJEN és ACANA eledeleket kizárólag természetes forrásból származó tokoferolokkal (E-vitamin) tartósítják.

Cink- nem tartósításra használják, hanem kiegészítik a száraztápban található nyomelem mennyiségét. Pontos elnevezése: aminosavak cink-kelátjának hidrátja- azért ilyen kötésben használjuk, hogy a felszívódása hatékonyabb legyen.

Zootechnológiai anyag- ez egy probiotikum, támogatja a kutyus bélflóráját.

Miért nincs nagybetűs felhívás a mesterséges anyagokról?

2000, illetve 2006 óta van forgalomban hazánkban az ACANA és ORIJEN márka. Sohasem tartalmazott mesterséges kiegészítőket, ezért teljesen felesleges erre pazarolni a csomagoláson lévő, marketing-kommunikációra használható felületeket. P.

Péter
2021-01-15 15:01:05
Sziasztok ! Rendeltem teszt jelleggel egy 2 kg-os Tundra csomagot Csivava kutyáinknak. A fogadtatás nagyon jó volt :-) . Egy kérdésem lenne, hogy a táp tartalmaz-e tartósítószert? A csomagoláson mesterséges adalékanyagok közül egyedül a cinket, meg valami zootechnológiai anyagot találtam.A -hazai- kereskedelemben megszokott módon nincsen nagybetűvel feltüntetve, hogy mesterséges tartósítószert/színezéket/ízfokozót nem tartalmaz. Köszönöm válaszotokat !

ORIJEN
2021-01-06 20:10:22
Kedves Tatai Tünde!

Az ORIJEN Fit & Trim termékünket javaslom. P.

Tatai Tünde
2021-01-06 16:44:31
Üdvözletem, két éves törpe schnauzerünk van. Ivartalanított. Milyen tápot javasolna?
Köszönöm a válaszát.
Tatai Tünde

Latrice
2021-01-06 13:42:01
cheap generic viagra https://medviagraca.com - generic viagra for sale
alternative to viagra
cheap viagra pills viagra without a prescription viagra generic

Gerald
2021-01-05 07:21:41
lisinopril cialis interaction https://gencialiscan.com - cialis 20mg price
site fiable pour acheter du cialis
tadalafil adverse effects cialis walmart achat cialis livraison 24h

ORIJEN
2021-01-02 16:51:26
Kedves Krisztina!

A 10 kg súlyfelesleg elég sok, ezért a következőt javaslom: az ORIJEN Fit & Trim-et kellene adni a kutyusnak addig, amíg el nem éri a kívánt súlyt. A terméknek alacsony az energiatartalma (szénhidrát: 17 %, zsír: 13 %), de bőven van benne fehérje (42 %), ami azért fontos, mert a súlyvesztés során csak a felesleges zsír tűnik el, az izomtömeg megmarad.

Az ideális súly elérése után jöhet az ORIJEN Senior, az etetési táblázatában a ’kevésbé aktív’ oszlop az irányadó. P.

Krisztina
2021-01-01 17:32:02
Üdvözlöm,

11 èves nagyon elhízott labradornak diètázáshoz melyik száraztápot vásároljam? Milyen adagolásban? Nem nagyon aktíb. Kb 10 kg súlyfeleslege van. Köszönöm a választ. A két senior között vacilálok. Minnèl kevesebb szènhidrát tartalmú lenne jó gondolom.


ORIJEN
2020-12-27 16:40:40
Kedves Tóth Gabriella!

Az ORIJEN 6 Halnak nincs kölyökkorra alkalmazható etetési táblázata, ezért az ORIJEN Puppy táblázatában szereplő adagok az irányadóak: itt a kölyök jelenlegi súlya és a várható felnőttkori súlya figyelembevételével lehet meghatározni a napi javasolt mennyiséget. P.

Tóth Gabriella
2020-12-26 16:06:23
Tisztelt Orijen!
Fél éves kb. 4 kilós mopsz kutyusomat six fish táppal etetem. A kérdésem az lenne,hogy adagolásnál a kutya jelenlegi súlyát vagy a kifejlett súlyát kell figyelembe venni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv, Gabriella

ORIJEN
2020-12-16 16:55:05
Kedves Puskás Andrea!

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, sajnálom! P.

Puskás Andrea
2020-12-16 05:58:27
Üdv,tavasz óta Sixfish fogyasztó volt barfos corsonak lágy kaka miatt rendszeresen nyomni kell a bűzmirigyét.Kérdésem az lenne,hogy kaphat-e a táphoz tojáshéj port?köszönettel,Andrea

ORIJEN
2020-12-13 18:23:13
Kedves Dr Gacs Mihály!

Hozzávetőleg 30 db medalion található egy 454 grammos csomagban. Egy 7 kg-os kutyusnak 4 db javasolt naponta. Részletesebb információk: az adott termék oldala / ETETÉS. P.

Dr Gacs Mihály
2020-12-13 12:32:18
Tisztelt Szerkesztő?! az lenne a kérdésem hogy az orijen fagyasztva szárított eledel hány db medaliont tartalmaz zsakonkent? Mennyi időre elég egy 7 kilós kutyusnak? Köszönöm előre is

Lakatos Szilvia
2020-12-08 20:33:11
Köszönöm szepen????

Hiroshi
2020-12-08 18:55:36
Basszus és tényleg :)! A honlap, ahonnan rendeltem ezt nem tüntette fel külön. Én meg ránéztem a csomagolásra és ugyanazt láttam, mint a honlapon, persze az apróbetűs részt nem vettem észre. Nagyon szépen köszönöm!!! Igaz minden nap adtam neki egy kis bónusz adagot, de attól féltem, hogy elhízik, így mindig csak egy kicsit adtam neki pluszba.
Köszönöm mégegyszer a segítséget! Teljesen megnyugodtam.

üdv
Hiroshi

u.i.: most már talán a feleségem sem fut ki a világból :)

ORIJEN
2020-12-08 16:22:30
Kedves Hiroshi!

Mivel este 8 órától kijárási tilalom van, a nyávogás sokba kerülhet a pénzbüntetés miatt, ezért a napi adagot cca. 75 grammra javaslom felemelni.

A termék oldalán található etetési táblázatban csak a felnőtt macskáknak ajánlott mennyiségek szerepelnek, a kiscicákra az apró betűs rész vonatkozik (a hírhedt ’apró betűk’). Amely szerint 5. hónaptól 30 g / testsúlykilogramm a napi adag, azaz 75 gramm.

Ha esetleg az emelés után sem szűnik meg a nyávogás, akkor a kedves feleségének írunk igazolást, hogy elhagyhatja a lakást:-)). P.

ORIJEN
2020-12-08 16:10:10
Kedves Lakatos Szilvia!

A következő termékeket javaslom: ORIJEN Original, ORIJEN 6 Fish, ORIJEN Regional Red és / vagy ORIJEN Tundra. P.

Hiroshi
2020-12-08 08:36:42
Sziasztok,

van egy 4 hónapos kiscicám és beújítottam neki egy Orijen Cat @ Kitten száraztáppal (a kutyusomnál is Orijenre váltottam nemrég, és nagyon szereti). Viszont a napi adagja 45gr lenne, de ez nagyon kevésnek tűnik nekem, mert még napi 3-4x kap enni, elosztva a napi adagot, de egyfolytában éhes. Ezt hangos nyávogással jelzi is folyamatosan. Nem akarom, hogy rossz legyen a cicusnak, szerintetek mit csináljak? Ma megpróbálom a napi 3x-i étkezést nála, így kicsit nagyobb adagok jutnak neki (16gr/étkezés), de szerintem a feleségemet ki fogja kergetni a világból a nyávogásával :). Tehát az lenne a kérdésem, hogy a gyártó által előírt napi adagtól mennyivel lehet eltérni, ill. éhezhet e a cicus, ha kevés neki? Ja igen, Chili egy házicicus és 2,5 kg körül van jelenleg.

Köszönöm segítségetek!
üdv.
Hiro

Lakatos Szilvia
2020-12-07 18:44:20
Az előbb lemaradt 1 éves a csivava ????

Lakatos Szilvia
2020-12-07 18:41:36
Szép estet ! Nekem az lenne a kérdésem hogy csivavanak melyik tápot lenne célszerű adni . Előre is köszönöm válaszát ????

ORIJEN
2020-11-27 19:20:07
Kedves Tarrné Puska Annamária!

Szerintem egyszerűbb Ausztriában rendelni. Az ország a német forgalmazóhoz tartozik

HTZ Großhandels GmbH. Fenner Straße 85 – 87. 66127 Saarbrücken

info@championpetfoods.de

Ha bármi nehézség adódik, akkor írjanak nekem és segítek: acana@acana.hu P.

 1 2 3 4 5 6 >  >>
BA-icon-small
BIOLOGICALLY APPROPRIATE™
FRISS, HELYI ALAPANYAGOK
NO-icon-small
NINCS BÉRGYÁRTÁS